Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Bergambacht

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 162 bijdrage(n) van Bergambacht (Pagina: 4 van 9)

Topic: Verloop kabel naar monitor (4-12-2003 20:45:00)

nijhuisr schreef:

als je 2 eindtrappen (line of speaker) aan elkaar kortsluit zal er een te hoge stroom gaan lopen als beide kanalen niet hetzelfde signaal uitsturen.
als namelijk 1 uitgang gaat uitsturen terwijl het andere kanaal dat niet doet (wat bij stereo signalen bebeurt) gaat er een stroom lopen tussen de 2 uitgangen. op dat moment gaat het ene kanaal de andere proberen tegen te werken. waardoor er dus een te hoge stroom gaat lopen naar het andere kanaal, dus hetzelfde als een kortsluiting naar massa.
een uitgang wil nou eenmaal zijn spanning behouden!
het gaat met line signalen over kleine stromen maar de uitgangen kunnen ook maar kleine stromen aan. denk aan mA.
Dit bedoelde ik dus eigenlijk, alleen is dit een stuk duidelijker opgeschreven (Bedankt nijhuisnr! happy :)) . Bij ieder spanningsverschil tussen de uitgangen gaat er al een stroom lopen. Ik had alleen tegenfase genoemd als extreem voorbeeld van spanningsverschillen tussen de beide uitgangen.
Topic: Verloop kabel naar monitor (3-12-2003 21:22:00)

Rademakers schreef:

Het kan; ik gebruik deze opstelling zowel thuis als op feesten als monitoring. Soms ook voor de geluidsinstallatie. Door faseverschillen tussen de linker-en rechter uitgang, wordt het geluidsbeeld wel veranderd.
Sommigge delen worden versterkt, waar andere worden verzwakt. Behalve de producer van het nummer is er echter waarschijnlijk niemand die dit hoort, daar deze verschillen vrijwel altijd miniem zijn.

Voor de volledigheid: In een eerder soortgelijk topic werd er van meerdere kanten beweerd dat dit niet kan. De theorie daarachter is me echter onbekend. Dus is het aan jou om te ondervinden of het daadwerkelijk wel of niet kan.
Stel je linker- en rechterkanaal zijn precies in tegenfase, dwz: beide kanalen zijn precies 180 graden in fase gedraaid. Als er dan op het linkerkanaal een spanning van +5V staat, staat er tegelijkertijd op het rechterkanaal een spanning van -5V enzovoorts. Als jij dan deze beide kanalen zomaar aan elkaar gaat knopen, wordt het dus een grote kortsluiting. In de praktijk zal er altijd wel een beetje signaal overblijven, en lopen beide signalen nooit precies in tegenfase, maar ik hoop dat je begrijpt dat dit nooit goed kan zijn.
Topic: stroomkast(ofzow) (30-11-2003 15:00:00)
Ik denk niet dat het handig is om haspels als deze te gebruiken. Of je moet ze los naast je kist zetten. Tijdens het op en afrollen moet je namelijk altjd de stekkers uit het haspel trekken. Dus dan moet je iig makkelijk bij het haspel kunnen. Dan kan je hem volgens mij net zo goed niet in je kist zetten.
Topic: showXpress lichtsturing (29-11-2003 23:50:00)
Tik, ook weer bij googel, 3d studio max in, en t bovenste resultaat brengt je hier:
nct.discreet.com/fulfill/0049.009

T is wel een trial versie, maar uiteraard ben jij, als je m echt wilt hebben, ook bereid ervoor te betalen. happy :)
Topic: showXpress lichtsturing (29-11-2003 14:42:00)
Nog geen minuut googelen:
www.sweetlight-controller.com/ShowXpress/en/page5/page5.html
Topic: html-tips voor het maken van je site (24-11-2003 19:14:00)

Peter schreef:

En is het ook mogelijk om een formulier direct naar een email te laten sturen zonder het nog langs een cgi-verwerker te sturen (@home ondersteunt namelijk geen cgi)?
Dit is zeker wel mogelijk. Je stuurt de mail dan via het e-mail programma van de bezoeker van je site. Deze moet dan dus wel een mail programma hebben natuurlijk. Kijk voor een voorbeeld maar op www.e-stout.tmfweb.nl/mail.htm (en als je wilt, van mij mag je t er allemaal af jatten)
Topic: MP3 -> Wav (17-11-2003 22:42:00)
Zelf gebruik ik altijd CDex, je kan er cd's meer rippen naar mp3 en wav, en ook alle kanten op converteren. Alles is instelbaar (bitrate, stereo, id-tag, enz) t is gratis en zonder spyware. Zie download.com.com/3000-2140-10226370.html?tag=lst-0-1
Topic: XXL Movinghead (16-11-2003 17:40:00)

maurice schreef:

ze hadden op mysteryland ook van die movingheads om een soort piramide van licht te vormen echt gruwelijk... die dingen tutchen gewoon de wolken :) very nice razz :p
Je ziet ze inderdaad meer bij dat soort grote evenementen. maar het mooie van die movingheads op mysteryland was dat ze ook nog voorzien waren van colorchangers. Dat had ik zelf nog niet eerder gezien. Een beetje dit idee was t: www.space-cannon.com/prodotto.asp?lingua=english&ID=22
Topic: Verzamel Cd welke heeft nu de beste verzameling? (13-11-2003 22:06:00)
Ik ga dan denk ik toch voor de Hitzone serie. Dat is een van de weinigen die ik ken waar een beetje goede top-40 muziek op staat, en waar de nummers volledig (voor zover je de radio-versie volledig noemt dan), en los op staan.
Topic: melodie+zang live opnemen op pc (10-11-2003 17:23:00)
Er is hier al veel over geschreven. Kijk eens bij www.new-line.nl/forum/read/?t=3211
Topic: html-tips voor het maken van je site (5-11-2003 21:39:00)
Dat laatste moet ik je inderdaad gelijk in geven. Zo'n tekst kan je dan beter idd niet op je site zetten. Ik zie trouwens sowieso het nut van dat soort teksten op een webpagina niet in. Juridisch stelt het helemaal niks voor, en net alsof er ook maar één iemand is die zich daardoor laat weerhouden....
Topic: html-tips voor het maken van je site (5-11-2003 21:29:00)
Spider en Movergauw, waar gaat dit over???? sad :(
Jullie hebben zelf zeker geen site ofzo? Anders zou ik erg graag willen weten hoe jullie het maken ervan geleerd hebben. Geen mij één goed argument waarom je niet zou mogen leren van hoe een ander zijn site in elkaar zet?

Trouwens... als we t toch over jatten hebben. Apple heeft nog steeds patent op de hyperlink, dus praktisch heel het internet is eigenlijk al een illegaal bij elkaar gejat zooitje...
Topic: html-tips voor het maken van je site (4-11-2003 17:50:00)

Imcowelter schreef:

Het werkt bij mij opzich wel, de titel is in het midden en de rest staat links, maar het worden allemaal verschillende paragrafen, waardoor je dus problemen krijgt met de achtergrond. Er komen op die manier witregels tussen de titel en de rest van de tekst. Dit is dus eigenlijk precies hetzelfde als de titel en de rest van de tekst in 2 verschillende paragrafen te zetten.
Ah, zo bedoel je t dus. Dan zou ik een stylesheet gebruiken, dan kan je precies aangeven waar op de pagina je welke tekst wil hebben. Je kan natuurlijk ook de 'lompe' methoden gebruiken, zoals gewoon alles links uitlijnen en er een x aantal spaties voorzetten, of er een doorzichtige afbeelding van x pixels breed voor zetten.
Topic: html-tips voor het maken van je site (4-11-2003 17:46:00)

Dj Spider schreef:

de titel staat gecentert, de rest staat links uit gelijnd.
Maak maar eens van left right. dan gaat alles naar rechts
Dat was toch de vraag? of ben ik nou gek sad :(

Imcowelter schreef:

Is het mogelijk om binnen 1 paragraaf de titel in het midden uit te lijnen en de rest van de tekst links uit te lijnen?
Topic: html-tips voor het maken van je site (4-11-2003 17:38:00)

PatrickK schreef:

Werkt niet namelijk, dan is alles center, ook de overige tekst in de paragraph.

<p style="text-align: left">
<center>titel</center><br />
rest van de tekst
</p>

Stel dat je nu de center regel weghaalt, dan is de tekst wel links uitgelijnd.
Als ik deze code letterlijk kopieer en in een nieuw html bestand zet, staat bij mij 'rest van de tekst' gewoon links in mn scherm. Dus wat bedoel je precies?
Topic: html-tips voor het maken van je site (4-11-2003 17:29:00)

Imcowelter schreef:

Is het mogelijk om binnen 1 paragraaf de titel in het midden uit te lijnen en de rest van de tekst links uit te lijnen?
De titel moet je gewoon binnen <center>blablabla</center> zetten. Deze is dan gecentreerd, en de tekst die er na komt, weer links uitgelijnd.
Topic: hoe van pmd naar mp3 of wave file (1-11-2003 21:18:00)
Ik neem aan dat je niet bekend bent met de Opdrachtprompt van windows, dat is namelijk, naar mijn mening nog steeds de handigste manier, maar grafisch kan het ook.
Open de map waar dat bestand instaat, kies dan boven in beeld 'Extra' => 'Mapopties' Klik op de tab 'Weergave' en haal het vinkje voor 'Extensies voor bekende bestandstypen verbergen' weg. Klik tot slot nog op 'Ok', en je ziet nu achter ieder bestand wel de extensie staan. Deze kan je dan gewoon veranderen als je de bestandsnaam wijzigt.
Topic: Kerst Party Knallers (30-10-2003 22:19:00)
Band Aid - Do They Know It's Christmas Time
Wham - Last Christmas
Chris Rea - Driving Home For Christmas
Youp van 't Hek - Flappie
Queen - Thank God It's Christmas
Topic: OEM superbak vs. PTD-6000 (27-10-2003 11:38:00)
Als een product eerder defect raakt dan voor het einde van de normale levensduur die je van dat product kan verwachten moet een fabrikant of winkelier het product wettelijk kosteloos repareren of vervangen. Dus ook al heb je maar een half jaar garantie, na een half jaar hoort zo'n ding ook niet kapot te gaan, dus moet hij nog steeds kosteloos gerepareerd worden. (Maar of dat ook echt gebeurd is weer een heel ander verhaal natuurlijk)
Topic: waarom par 56 of 64? (25-10-2003 21:06:00)

DJ Bastisito schreef:

Dat noem ik nog eens een binnenkomer!
Ik zou t positief zien. Wat een hoop mensen niet wisten, weet hij wel. Dus wie weet waar ie anderen nog meer mee van dienst kan zijn! happy :)