Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Hajo

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 112 bijdrage(n) van Hajo (Pagina: 3 van 6)

Topic: Wat nemen jullie mee op een klus? (12-9-2005 11:02:00)
Bij ons gaat mee:

- losse complete gereedsschapskoffer
- verloopjes en dergelijke zitten in de kabelcases

Wat ik in de roadie-case beschrijvingen hierboven nog mis:
- Een (kleine) EHBO-trommel!!!

Zoals hier blijkbaar mensen zijn die regelmatig een broek scheuren, haal ik nog wel eens mijn handen open aan een braampje of een safety-kabel. En dan is zelf een pleister en sterilon bij je hebben, best handig.
Topic: Schema Showtec T4 (5-7-2005 07:28:00)
Of lees dit topic even door, gaat over precies hetzelfde. Ik heb het probleem zoals je daar kunt lezen zelf opgelost door er een nieuwe triac in te zetten.

www.new-line.nl/forum/read/?t=8875
Topic: Behringer Ultradrive Pro DCX2496, iemand al ervaring mee? (13-6-2005 11:56:00)
Dit weekend onze Ultradrive voor het eerst meegehad op klus. Hier mijn eerste ervaringen.

Hiervoor hebben we twee keer met een geleende BSS Minidrive / Omnidrive gewerkt. Dat zijn apparaten van een heel andere budget-klasse. Ik vond die BSS-en mooi helder klinken, en had dan ook de verwachting dat de Ultradrive - die ongeveer 10x zo weinig kost - zou tegenvallen qua klank.

Ik heb de settings voor de Ultradrive gewoon overgenomen van die waarmee we hadden gewerkt in de BSS-en. Dwz. een 2x sub / 2x top setting, crossover op 112Hz en twee eq-puntjes voor de toppen. Het werkte prima, maar ik kreeg wel de indruk dat de Ultradrive een iets rauwer geluid produceert dan de BSS-apparaten. Het klonk voor mijn gevoel ietsje knerperiger, vooral op het middengebied. Aan de andere kant: er waren ook verschillen in de lokatie: met de BSS-en hadden we binnen gestaan, deze klus was buiten. Bovendien speelden we nu met slechts één gecenterde sub, ipv. twee. En misschien dat een ander crossoverpunt, of een extra eq-puntje nog wonderen doet.

Qua bedieningsgemak doet de Ultradrive niet onder voor de BSS. Overzichtelijke menu's, makkelijk in te stellen, een basisinstelling maken is - zonder de handleiding te lezen - nog geen tien minuten werk. Ook het aanpassen van de preset op het gebruik van een center-sub was zo gepiept, middels de sum-optie (waarmee je links-in en rechts-in samenvoegt tot mono).

Je moet er wél even rekening mee houden dat je het apparaat op ongeveer -20dB moet insturen (bij ons is dat rond de 0dB op de mengtafel). Het voordeel is dat je dan dus flink wat headroom overhoudt. Maar dit punt is in dit topic al aan de orde geweest.

Waar ik nog niet helemaal uitkwam, was het instellen van de limiters. Ik ben een kwartiertje bezig geweest om de boel zo in stellen dat bij mengtafel ietjes in het rood, de versterkers nog steeds niet gaan clippen, maar dat is nog niet goed gelukt. Zodra ik de mengtafel tot +6dB in het rood duwde, hoorde ik een berg vervorming. Ik heb echter het vermoeden dat dat aan de mengtafel ligt, die gebrek aan headroom heeft.

Ik ga op de komende klussen nog veel meer met het apparaat experimenteren, maar VOORLOPIGE CONCLUSIE (ligt erg voor de hand):

Er zijn (veel) betere apparaten, maar de Behringer valt me niet tegen. Gezien het feit dat ik geen 2500 euro voor een BSS wens uit te geven, en een Driverack ook buiten mijn budget valt, kan ik de komende jaren wel leven met de Ultradrive. (Mits de Ultradrive het zolang overleeft, natuurlijk wink ;) ).

Gebruikte apparatuur
- Dubbele cd-speler van Numark
- Mengtafel van Monacor
- Ultradrive van Behringer
- 2x American Audio V2000+
- 2 topjes met tonsil 12" en Motorola 1"
- 1 subje met Eminence Sigma Pro 18
Topic: Het bouwen van een case (7-6-2005 13:15:00)
Wij húren tot nu toe een busje. Ik heb geen trekhaak achter de auto namelijk. Ik heb over een eigen busje nagedacht, maar dat zou toch wat erg prijzig worden t.o.v. mijn zuinige Clio Diesel nu. Ik bedoel, wij doen maar één klusje per anderhalve maand o.i.d.

Overigens kregen we afgelopen weekend een onbestickerde bus van het verhuurbedrijf mee. Was toeval, maar mooi meegenomen. Leek nu wellicht een beetje alsof het onze bus was. Maar goed, de volgende keer sta je bij diezelfde klant weer met een wel-bestickerde bus. En dat maakt me ook niet uit. Het ziet er in ieder geval netjes uit, naar mijn bescheiden mening een betere indruk dan een volgepakte open aanhanger met een zeil, of een brik van een eigen busje.

Waarbij ik niemand wil beledigen, je roeit qua vervoer natuurlijk met de riemen die je hebt. En heeft mijn volgende auto wél een trekhaak, sluit ik niet uit dat die aanhanger er alsnog komt (maar dan misschien niet achter een Clio Diesel laugh :D )
Topic: Het bouwen van een case (3-6-2005 13:07:00)
Geen ruzie maken mannuh... laugh :D Ik heb mijn plan. Het wordt mét uitstekende rand.
Topic: Het bouwen van een case (3-6-2005 10:12:00)
Dat met die plaat ga ik sowieso doen... maar moet-ie nou uitsteken of niet? Wat is beter?
Topic: Het bouwen van een case (3-6-2005 08:01:00)
Even een kort vraagje tussendoor. Vanavond ga ik een 10HE versterker-rack in elkaar zetten. Hoe plaats ik de wielen?

- alleen onder het hoofd-deel van de case klik
- of uitstekend tot onder de deksels klik

Het gaat hier dus even puur om de plaatsing van de wielen...

Ik vind optie 1 móoier, maar misschien wordt dat te wankel? Er komt rond de 50 kilo in mijn rack.

(Foto's even geleend van forum lid Dj-Ferry. Dank!)
Topic: Karaoke set (24-5-2005 09:14:00)
Het hangt er natuurlijk ook een beetje vanaf wat de opdrachtgever van je verwacht. Ik heb ook wel eens leuke karaoke's gedaan die veel kleinschaliger waren dat wat jij schetst, Tom. Dat was meer op de manier van: we zetten twee tv's neer, videorecorder (toen nog) met karaoke-banden erin, microfoon aansluiten en zingen maar. Dat was heel informeel zeg maar, zonder presentatie of wat dan ook. Wie zin had pakte de microfoon en ging zijn gang. Zo kan het dus ook.

Ik moet er WEL bij zeggen dat dat publiek elkaar wel allemaal goed kende, en dat organiseerde zichzelf daardoor nogal aardig. En er kwamen misschien 40 man. Ik hoefde alleen maar een beetje een oogje in het zeil te houden.

Dus @dj-raze: het gaat dus ook om goede afspraken met de opdrachtgever over wat er van je verwacht wordt, en hoe profi dat moet zijn. Houdt er in ieder geval rekening mee dat je wat assistentie nodig hebt, maar dat kan ook - in goed overleg iemand van de kant van de opdrachtgever zijn, die een beetje de regie houdt. Dan kan jij je wat meer op technische kant richten.

En @Tom: een goede show verkoopt zichzelf, toch? (en daarbij zit jij denk ik in een heel segment van de markt dan dj-raze)
Topic: Kleurenfilters voor musical (20-5-2005 14:45:00)
Tnx, man. Als ik dus - zoals in mijn geval - puur en alleen een podiumpje uit moet lichten voor een serie prijsuitreikingen, en wil zorgen dat de presentator er niet als een lijk uitziet, kan ik met alleen 151/152 prima uit de voeten?
Topic: Kleurenfilters voor musical (20-5-2005 13:41:00)
Ben ook wel benieuwd naar het antwoord. Zit ook met de uitlichting van een podium over twee weken. Vandaar dat ik bij dit topic terecht kwam. Dus: *kick* wink ;)
Topic: Behringer Ultradrive Pro DCX2496, iemand al ervaring mee? (20-5-2005 06:14:00)

Victor schreef:

Ik hoop het niet. Verast wordt je na je crematie... shocked 8O
Pardon, verast word je TIJDENS je crematie. ErNA word je verstrooid of mag je in de urn. razz :p Als we dan toch aan het vliegen afvangen zijn...
Topic: Vloer in Gymzaal (19-5-2005 19:44:00)
Ik heb het wel eens nagebeld: bij de RAI in Amsterdam kan je GRATIS beurstapijt kan afhalen, na afloop van een beurs. De datum moet jou dan natuurlijk wel precies goed uitkomen. Gratis wilde in dit geval zeggen: een kratje bier voor de mannen die het boeltje moeten oprollen, doet het altijd goed. Dat doen ze zo snel mogelijk, dus je krijgt het mee als één grote bende, maar het kost dan ook niets.

Ik weet echter niet meer wie ik daarover gesproken heb. Ik ben toen begonnen bij het algemene nummer van de RAI en die verwees me door naar het tapijt-bedrijfje.
Topic: Dilemma i.v.m. meubel (19-5-2005 19:25:00)
Maar waarom gebruik je ook nog stof? of zijn die front- en zeipanelen niet mooi zwart?
De front en zijpanelen zijn niet eens geverfd. En als ik zie hoe vol die met vervoers-krassen zitten na plusminus drie jaar gebruik, ben ik erg blij met die stof. Ander zou ik ze namelijk ieder half jaar opnieuw kunnen verven. Het bovenblad (en het bovenste deel van de binnenkant van beide frontpanelen) zijn wel zwart gespoten (voor het oog), maar ook dat zit vol met krassen, ondertussen. Dus misschien dat je daar eigenlijk van dat zwarte rubber op zou moeten plakken, of iets dergelijks.

Trouwens, als je met doek werkt biedt dat ook de nog mogelijkheid om er twee te maken:
- een doek met je naam erop
- een doek zonder je naam, voor klusjes waarvan de opdrachtgever jou reclame niet zo op prijs stelt.

(Wij staan bijvoorbeeld binnenkort een klus te doen, verplicht in een reclame-shirt van de opdrachtgever, en dan wordt onze eigen reclame dus niet zo op prijs gesteld)

De kosten lagen bij ons rond de 50 euro, maar dat is niet reeel: de platen multiplex heb ik bij met 6 tegelijk bij mij voor de deur uit een puin-container getrokken :-). Dus die 50 euro ging op aan vurenhouten-latten, houtlijm, schroeven, spuitverf, stof en klittenband.
Topic: Dilemma i.v.m. meubel (19-5-2005 14:53:00)

Max schreef:

Hajo schreef:

Onze meubel ziet er zo uit (twee min of meer duidelijke foto's sad :( )

Klik 1
Klik 2
Ik kan helaas weinig uit de foto's halen om een goed beeld te vormen.
Nog twee foto's dan... eentje met al mijn creativiteit in Photoshop...

meubel bij daglicht
meubel met tekening

Je moet het zo zien: alles wat dezelfde kleur heeft zit aan één stuk. Wordt het zo iets duidelijker?
Topic: Dilemma i.v.m. meubel (19-5-2005 12:53:00)
Onze meubel ziet er zo uit (twee min of meer duidelijke foto's sad :( )

Klik 1
Klik 2

'k Zal even proberen uit te leggen hoe het in elkaar zit...

Het bestaat uit drie delen:
- Twee keer een halve frontplaat (140cm hoog) met daaraan een scharnierend zijpaneel dat iets lager is (100 cm hoog)

- Eén keer een bovenblad dat rust op de uitgescharnierde zijpanelen (ong. 80cm diep en 180 cm breed)

- Op tactische plaatsen zit klittenband waarmee we zwarte stof om het geheel hangen.

- In het blad hebben we wat gaten gemaakt voor kabels.

- Het geheel staat zo los op elkaar, zonder enige borging. Ik vind nog steeds dat ik dat op moet lossen, maar zodra je wat op het meubel plaatst, staat het als een huis., dus dat is er nog steeds niet van gekomen. Je kan er rustig tegenaan flikkeren of bovenop gaan staan, zonder dat het beweegt.

Ons bevalt het goed, dus misschien is het ook wat voor jou?
Topic: Stroom verdelen (27-4-2005 15:23:00)
Volgens mij (maar ik heb het niet helemaal doorgelezen) geeft dit onderwerp voor een flink deel antwoord op je vraag:

www.new-line.nl/forum/read/?t=1308

Anders even verder zoeken in het forum op krachtstroom, is al veel over geschreven.
Topic: Stroom verdelen (27-4-2005 14:57:00)
Misschien dat mijn kennis dan inderdaad tekort schiet, maar het leek erop dat het eerste "digitale" apparaat alleen 16 ampere input heeft. Die tweede die hier genoemd wordt zou weleens beter kunnen voldoen.

Maar misschien heb ik het helemaal mis.
Topic: Stroom verdelen (27-4-2005 14:27:00)
Beide niet, zou ik zeggen.

Ik zou deze

www.new-line.nl/v/5067

nemen, er vanuit gaande dat je krachtstroom van 32 ampere wilt gaat gebruiken. En dat is toch wel op veel locaties de beschikbare krachtstroom.

Het eerste ding dat je noemt is voor 16 ampere. Die kan je wel weer gebruiken als break-out op een van de 16 ampere uitgangen van bovengenoemde powerdistro.
Topic: Behringer Ultradrive Pro DCX2496, iemand al ervaring mee? (5-4-2005 17:41:00)
En dat terwijl ik nou juist overal - hier en elders op het web - lees dat het zwakste punt van de Ultradrive nou juist het ruisniveau is? Bedoel je dat het altijd nog minder ruis oplevert dan bovenstaande combinatie van apparaten, of valt het volgens jou wel mee met die ruis?

Hoe dan ook, ik ben vooralsnog van plan er één aan te schaffen, ruis of niet.
Topic: Advies voor Crossover, EQ, Limiter/Compressor (17-3-2005 06:25:00)
En dat "inlezen" gold ook voor mij. En bedankt voor de tips en adviezen tot nu toe. Ondertussen heb ik ook de software behorend bij de Behringer Ultradrive gedownload en uitgeprobeerd. Je hoort dan natuurlijk niks, maar het geeft je wel een indruk van de mogelijkheden. En wat nog mooier is: ook zonder aan de Behringer gekoppeld te zijn, rekent-ie toch vast de beschikbare processorkracht voor je uit.

En het valt allemaal wel mee, met die rekenkracht. Het enige waarmee ik invloed op de beschikbare CPU-ruimte kon uitoefenen, was met de EQ's. Of omgekeerd gezegd: voor limiter, delay en crossover is blijkbaar een vaste hoeveelheid CPU-ruimte geclaimd. want het instellen dáárvan, had geen invloed op de gebruikte processortijd.

Waarmee voor mij een belangrijke vraag beantwoord is: het toevoegen van meer EQ's zal dus niet de werking van je crossover beïnvloeden (bijvoorbeeld).

Kortom: deze Behringer begint een aardige kans te maken het te worden.

P.S. De Behringer heeft i.d.d. alleen parametrische EQ's. Maar voor mij is dat - denk ik - voldoende.