Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Hajo

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 112 bijdrage(n) van Hajo (Pagina: 1 van 6)

Topic: Uitlichten achterdoek (29-3-2007 06:41:00)
Bedankt voor jullie tips, maar helaas is mijn keuze voor een buizenframe al gemaakt (in overleg met de opdrachtgever). Dus daar zal ik even op voort moeten borduren. Het scherm is in ieder geval afwasbaar, en ook in een buizenframe goed te vervoeren omdat het natuurlijk nogal plat is.
Topic: Uitlichten achterdoek (28-3-2007 10:48:00)
Maar even verder in dit topic... hoewel een beetje afwijkend van de originele vraag. Heb nu al een tijdje de verlichting voor dit achterdoek in huis - zijn twee 2ehands ledparren van showtech geworden. Hier kan ik goed genoeg mee uit de voeten voor mijn doelstellingen.

Deze week (eindelijk) ook het achterdoek zelf binnen gekregen. Is dus een wit zeildoek (PVC denk ik) met gaten rondom. Immiddels heb ik daar zelf rubbers bij gevonden, gewoon van de campingafdeling.

Nu nog een buizenframe voor d'r omheen. De maker van het spandoek vertelde dat dit ook wel eens met cv-buis gedaan wordt. Iemand hier ervaring mee? En welke dikte buis dan? Of toch beter het - duurdere - aluminium nemen?

Oja, het ene doek is 200x150 cm excl. de lengte van rubbers. Daar reken ik in ietwat uitgerekte toestand 12 cm voor (romdom dus). Dan heb ik nog een tweede doek, waar bij laagblijvende kosten óók wel een frame omheen mag. Die is 100x75 cm, eveneens ex rubbers.

(Misschien is hier al een topic over, maar ik kon het onder achterdoek / spandoek / frame / buizenframe / buizen e.d. niet vinden)
Topic: New-line meeting 7 januari (18-12-2006 12:04:00)

Victor schreef:

favoriete restaurant
Maar daar kan je dan ook niet zo gemakkelijk met het OV komen laugh :D. Sterker nog, als je daar vaak komt zit je niet vaak in de trein of de bus, denk ik. Er is wel vrijveel parkeerruimte voor je Bentley, da's waar. Kan je mij trouwens eens uitleggen hoe je het in deze business voor elkaar krijgt daar je favoriete restaurant van te maken?
Topic: New-line meeting 7 januari (11-12-2006 08:51:00)
7 januari, prima. Eet ik ook mee? Ja!
Topic: New-line meeting 7 januari (30-11-2006 11:31:00)
Datum maakt me weinig uit - maar heb een lichte voorkeur voor de 14de. Hoe eerder ik het weet, hoe beter!
Topic: New-line meeting 7 januari (29-11-2006 10:50:00)

Kraakmania schreef:

Michiel Kraakman, 1 persoon. Kom uit Haarlem, plaats geen probleem, kleine vergoeding zaaltje ook niet.
Hé, Kraak... dan kunnen we mooi samen!

Vergoeding zaaltje voor mij ook geen probleem.
Topic: led tubes bevestigen (29-11-2006 07:10:00)
Kunnen we in ieder geval niet concluderen dat die ledtubes maar onhandig ontworpen dingen zijn? sad :( Zelf heb ik ze niet (wel mee gewerkt voor collega-bedrijf, en dat ging met tiewraps).

Zelf zou ik wachten met aanschaffen tot er een degelijke, veilige, handige en flexibele bevestigingsmethode bijgeleverd wordt, of beter nog, gewoon standaard aanvast zit. Bij een PAR zit toch ook een beugel! En bij een scan? En bij een head standaardgaten voor halfcouplers... het kán dus wel. Dus waarom niet zoiets bij een ledtube? Omdat ze dan te duur worden? Dan koop ik wel een iets duurdere...

En dan bedoel ik dus iets anders dan de klemmetjes die erbij schijnen te zitten. Die heb ik nog nooit iemand zien gebruiken...
Topic: led tubes bevestigen (28-11-2006 11:43:00)
Tja, als daar een fatsoenlijke oplossing voor was sad :( Ik ken als enige (slechte) oplossing: tiewraps, overigens was dat bij de showtec-variant, maar dat ontloopt elkaar niet zoveel geloof ik. Maar dat is natuurlijk helemaal k*t met appelmoes.
Topic: New-line meeting 7 januari (28-11-2006 09:35:00)
Hajo Magré - 1 persoon - Haarlem of centraal in Nederland (Utrecht?)
Topic: Slechtste ervaring (15-11-2006 06:54:00)

Eric schreef:

Jij zult veel batterijen verbruiken in je draadloze micro's sneaky :V wink ;)
Euhm... daar zeg je zo wat. Draadloze mic is iets wat nog steeds op het verlanglijstje staat hier wink ;)
Topic: Slechtste ervaring (14-11-2006 10:06:00)

ideedeluxe schreef:

Ook leuk: solisten die met alle geweld hun mic uit moeten zetten en vervolgens boos richting mij kijken dat er geen geluid uitkomt...gelukkig is er nog altijd de rol tape... razz :p
Microfoons met aan/uit knopjes moeten direct verboden worden. En als je ze toch hebt: ALTIJD afplakken met tape. Doe ik van te voren al.

Een van mijn Sennheiser mic's heeft trouwens een knopje dat je met schroefje 'vast' kunt zetten. Je ziet mensen desondanks altijd proberen dat knopje te bewegen, en dan vragend naar mij kijken of de mic het wel doet. Maar tegen die tijd staat de mic altijd alLANG aan, natuurlijk. laugh :D
Topic: Uitlichten achterdoek (2-11-2006 09:40:00)
Toch nog even rondgekeken in de shop... zou dit budget ding niet wat zijn? Iemand ervaring mee?
Topic: Uitlichten achterdoek (1-11-2006 09:08:00)

Sgrovert schreef:

Afgelopen weekend op klus iets "vergelijkbaars" gedaan. effect
De parren
Bedankt voor het posten van de foto's, maar ik ga inderdaad - zoals al werd opgemerkt - niet met een doorzichtig doek werken.

René Eppink schreef:

Zoiets dan?
- het effect wat je krijgt wanneer je ervoor staat doordat het geen puntbron is (zie je ook op een van de foto's)
Past op zich nog wel binnen het budget, maar ik vind kosten-baten verhouding een beetje zoek hier. In die zin dat ik een minder creatief, maar wel strakker resultaat krijg door gewoon een par ervoor te hangen. Ik neig dan ook steeds sterker in die richting.

Iemand ervaring met die par16's die Tom noemde? Misschien niet voor het grote doek, maar er komen ook nog twee kleinere borden die ik aan weerszijden van de lichtbrug voor het statief wil hangen, en daar moet ook een lampje op. Bijvoorbeeld zo'n par16 met een lang model g-haak, zodat je net wat verder bij de truss vandaan komt.
Topic: Uitlichten achterdoek (31-10-2006 10:30:00)
Oké, voordat we in een discussie over filterframes voor bouwlampen terecht komen - dat wordt het zeker niet. Ik heb daar diverse knutseloplossingen voor gezien in het verleden (tot en met gekleurd glas erin stoppen) en dat vind ik persoonlijk allemaal geen fraaie resultaten opleveren. Bedankt voor de tip, maar dan hang ik er nog liever gewoon een conventionele par voor.

Wél bedankt voor alle reacties toch, want dat ik geen ledpar moet nemen is nu wel duidelijk, dus door jullie tips is mij een miskoop bespaard gebleven. De onregelmatige kleuroutput van een ledpar gaat voor mij inderdaad een probleem worden.

Ik zie dan misschien het meeste in Tom's idee,
Posted bij Tom
ik gebruik een T4 met op één kanaal 6 par 36 en op een ander kanaal 4x par 16.
De par 36 staan op het meubel gericht en de par 16 staan op de backdrop en de muziekcollectie.
maar daarover twee vragen:
1. kan je met die par16's dat doek een beetje egaal uitlichten? ken die lamp eigenlijk niet, komt daar een beetje een brede bundel vanaf?
2. hoe krijg je in vredesnaam 6x par 36 en 4x par16 aan één T4? shocked 8O

Op zich lijkt het idee van één balkje voor al die 'werkverlichting' me wel een aardige optie. Dan stap ik maar even af van het kleur-overvloei-idee, want daar blijkt niet echt een MOOIE budget oplossing voor te zijn (want ik ben inderdaad niet van plan het iedere keer bij te huren.)
Topic: Uitlichten achterdoek (27-10-2006 17:19:00)
Toch is het 'hé nu is-ie weer groen'-effect altijd wel leuk laugh :D
Topic: Uitlichten achterdoek (27-10-2006 17:03:00)
Ja, inderdaad. Een conventionele par (of twee) kan natuurlijk altijd, maar ik zoek eigenlijk naar een manier om er nét iets extra van te maken. Hoewel ik een ledpar voor dat doel een klein beetje prijzig vindt.
Topic: Uitlichten achterdoek (27-10-2006 15:45:00)
Mmm... doek komt waarschijnlijk op een statief (of 2) achter het meubel te staan. Truss komt dan bóven het meubel. En daarvandaan wil ik gaan uitlichten richting het doek. Zeg dus over een afstand van een meter of 2,5 tot 5 - hangt natuurlijk een beetje van de zaal af.
Topic: Uitlichten achterdoek (27-10-2006 15:00:00)
Binnenkort gaan wij waarschijnlijks shows draaien met een achterdoek, waar reclame voor de klant op staat (deze klant 'verkoopt' eigenlijk onze show, en schuift de klus door naar ons, maar hangt via dat achterdoek wel zijn naam aan het geheel. Dat terzijde.)

Dat achterdoek wordt waarschijnlijk een wit pvc/mesh doek in een stalen buisframe. U kent dat wel.

Mijn plan is om dat doek op een witte achtergrond te laten drukken (met bijv. blauwe of zwarte letters) en dit dan uit te lichten. Het doek wordt ongeveer 2x1m. Nu de vraag:

Wat zal ik gebruiken voor dat uitlichten? Ik zat te denken aan 1 of 2 ledparren, en dat de kleurtjes héél langzaam laten overvloeien? Of kan ik beter aan een colorchanger denken?

De besturing is niet zo'n probleem, daar gebruiken we daslight voor, en daar heb ik nog kanalen zat op vrij.

Het budget ligt ergens tussen de 75 en 225 euro voor het complete uitlichten van dit doek. Dus daar zou je net twee ledparren van kunnen kopen. (Maar misschien is gezien de bredere bundel van een ledpar 1 exemplaar al genoeg?)

Maar misschien zijn er leukere/mooiere/betere manieren of andere lampen waar ik leukere dingen mee kan doen. Iemand hier ervaring mee?
Topic: Wat kosten jullie nou? (12-10-2006 14:49:00)

DJErik schreef:

Ik geloof ook niet dat ik meer hoef te vragen aan de eigenaar, want dat geeft hij toch niet.
Gelóóf je dat - of weet je dat? Je moet niet te bang zijn om méér te vragen, zeker niet als-ie tevreden met je is. Als hij je niet kwijt wil, zal er misschien wel wat meer inzitten.

Want 80 euro is wel erg weinig hoor - er vanuitgaande dat men tevreden met je is. En dat je dan óók nog moet helpen opruimen... shocked 8O Je moet ook bedenken dat jij toch de drankomzet vooruit helpt, als het goed is. Daar kan je het als dj ook wel op aansturen, als je weet hoe je dat doet. Een beetje kroegbaas ziet jou dan ook als een investering en niet als kostenpost.

Ik kreeg een aantal jaren terug in een relatief slecht lopende kroeg (door de week was het uitgestorven) al 100 euro voor 23.00-04.00. Zónder helpen opruimen.
Topic: Mix PER OVERGANG opnemen (27-7-2006 15:50:00)
Ik weet niet of ik de vraag helemaal goed begrepen heb hoor... maar je zou het alsvolgt kunnen proberen. Mengtafel met twee uitgangen nemen. Bron één (cd-speler, platenspeler) routeer je naar uitgang 1 van je mixer (bijv. master-out) en bron 2 routeer naar je uitgang 2 van je mixer (bijv. booth-out).

Beide uitgangen sluit je aan op twee ingangen van je geluidskaart (moet je natuurlijk een meer-kanaals geluidkaart kopen). Die beide ingangen laat je met een audio-bewerkingsprogramma binnenlopen op twee verschillende sporen. Dat neem je dus op, een beetje zoals ze in studio's bij het opnemen van een band de verschillende instrumenten op een verschillend spoor opnemen.

Nu ga je op je mengtafel je mix maken, maar beide platen komen dus op een ander spoor binnen, met andere woorden: ze liggen wél gelijk, maar staan NIET als één gemixte file op je pc.

Maak je een fout, dan heb je alles dus nog LOS in de pc staan, en kan je naar believen editen. MAar je hebt in principe dus wel gewoon je mix gemaakt, dus pitch en effenten en dergelijke, heb je wél mee opgenomen.

Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb gemaakt, en dat het helpt.