Home > Geluid > Koptelefoon

SynQ HPS-1 PRO

Stereo Koptelefoon

SynQ HPS-1 PRO

Artikelnummer: 14278 | 15007
GTIN/EAN: 5420025605069

 

7
Bekijk de 12 review(s)
Schrijf zelf een review


Koptelefoons
SynQ Koptelefoons

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

 

12 reviews (Pagina 1). Gemiddelde waardering: 7

Sorteer op: relevantie | datum | waardering

 

Frankfurt
Door: <anoniem>

heb 'm op de messe gezien en moet je zeggen: lang niet gek! Ging enorm hard, leek een beetje op de SE-450 (!!!). wel erg stroef in gebruik dus denk dat-ie niet lang mee zal gaan.
maar k ga m zeker eens on the road testen!

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +2)

 

Goede hoofdtelefoon voor de beginnende/gevorderde
Door: <anoniem>

Ik heb een half jaartje terug deze besteld, en het geluid is gewoon perfect, klinkt goed, en de hoofdtelefoon zit lekker.

De hps 1 is goed geluidsdicht, en perfect voor een beginnende/gevorderde Dj.

Mijn hoofdband is 2 weekjes terug afgebroken, maar waar dat aan ligt is niet te zeggen.

Verder gewoon een lekkere hoofdtelefoon om mee te mixen. K'heb hem al in verschillende discotheken gebruikt

greetz

Gert Jan

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

5 maanden
Door: <anoniem>

ik heb dit ding nu 5 maanden en gebruik hem wekelijks...

en mijn gedachten over deze koptelefoon zijn nog precies het zelfde als op de dag dat ik hem kocht...

GOED... voor dit geld is het geluid egt goed en ( bij mij ) zit hij gewoon lekker, heb geen last van de earpads (gaan niet zeerdoen en sluit voldoende af).

voor dit geld vind ik het ckr een aanrader...

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

Super product!
Door: <anoniem>

Een super koptelefoon! Heb hem nu 3 maanden, en ik wil voorlopig niks anders meer. Voor die centen kun je niks beters krijgen.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

tevreden :)
Door: <anoniem>

na 3 jaar *eindelijk* afgebroken.
heeft het bij mij altijd zeer goed gedaan, ook al werd hij veel gebruikt!
waarom een 4? omdat hij dan TOCH is afgebroken :)

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

oké
Door: <anoniem>

ik heb deze hoofdtelefoon nu al enkel maanden en ben er nog steeds even tevreden over...zelfs bij het lange gebruik ondervind ik absoluut geen last van het on - ear gebruik.Beter zelfs,ik vind het lekker zitten.Over de geluidskwaliteit weet ik absoluut niks negatiefs te zeggen,hij kan immers even ahrd als mijn gehoor aankan,zonder onmiddelijk kwaliteit te verliezen.Het enige nadeel die ik kan vinden zijn inderdaad de roteerbare earcups,waarvan het roteer gedeelte in het plastic is uitgevoerd.

vandaar ook die ene ster verlies.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

synQ HPS-1 PRO
Door: <anoniem>

gisteren gekregen en zeerr tevrenden : zeer stevig en goed geluid goede bass en treble en middle natuurlijk nog eve verder uitteste

*update; na acht maanden : ben echt tevreden over dit schatje gaat echt meega hard zonder dat je geluid vervormt , er is nog niets mee fout gegaan en dit allemaal voor €42 :o kopen die shit !

* update ; na 9 maanden : enthousiaseme vermindert doordat het ene oor steeds wegvalt :(
alleeluk nog garantie e ^^

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

Leuk voor de beginner
Door: <anoniem>

Ik heb zelf met deze hoofdtelefoon leren draaien en daarvoor was hij erg geschikt. Nu ik hem echter een jaartje heb ligt hij helemaal uit elkaar en is hij op alle mogelijke plekken gelijmd. Gisteren nog haalde in hem uit mijn tas om te draaien op een feestje toen ik merkte dat de schelp weer afgebroken was. Toen kon ik dus draaien met een kapotte hoofdtelefoon.

Voor langdurig luisteren van muziek op bijvoorbeeld de computer is deze hoofdtelefoon niet echt geschikt omdat hij nogal zwaar is en sterk gaat klemmen op den duur.

Leuk om mee te beginnen dus, maar niet voor echt langdurig gebruik.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

Review Synq HPS-1 Pro (Stereo Hoofdtelefoon)
Door: <anoniem>

Eerste indruk
Na de koptelefoon uit de doos verwijderd te hebben, valt er gelijk 1 ding heel erg op. Het gewicht. De koptelefoon voelt behoorlijk zwaar en stevig aan. Volgens de specificaties weegt de koptelefoon 390 gram, maar het voelt zeker zwaarder aan. Het hele model voelt lekker stevig aan, en geeft het gevoel dat ie zo een jaar of 5 meegaat zonder merkbare slijtage.
De draaipunten van de earpads zijn erg soepel, en erg vrij. Je klapt de earpads zo verticaal om, of draait de earpad horizontaal van +90 graden (earpad recht naar voren) tot -45 graden (earpad schijn naar achteren). Wat verder opvalt is een stevige klem in de hoofdband, die ervoor zorgt dat de earpads altijd naar elkaar toe klappen, en de koptelefoon dus ook stevig op je hoofd blijft zitten. Wel een nadeel: het is een zogenaamd on-ear model. Wat simpelweg betekent dat de earpads, uitgevoerd in zwart kunstleer, óp je oren zitten, en niet eroverheen. Dit is iets nadeliger kwa omgevingsgeluiddeming, en kan op de lange duur, zeker in combinatie met het gewicht, gaan irriteren.

Vormgeving
In een eerdere review werd genoemd dat deze koptelefoon zou lijken op de SE-450. Ik neem aan dat de betreffende schrijver daar dé SE-450 mee bedoeld (het onverwoestbare Pioneer model uit de jaren ’90). Daar lijkt de HPS-1 totaal niet op. Hij heeft veel meer weg van de HDJ-1000 dan van de SE-450. Sterker nog, behalve dat het allebei koptelefoons zijn, houdt de vergelijking ongeveer wel op. De HPS-1 lijkt trouwens wel behoorlijk veel op de HDJ-1000 kwa vormgeving. Zelfs de kleuren zijn gelijk. Alleen heeft de HDJ-1000 een extra draaipunt, waardoor de koptelefoon ‘op te vouwen’ is. Deze functie mist de HPS-1. Tevens bezit de HPS-1 niet over een verwijderbaar snoer, en ook de stereo/mono schakelaar is niet aanwezig. Daarnaast zijn de specs van de HDJ-1000 veel hoger, maar daar betaal je ook zeker voor.
De draaipunten in de koptelefoon zijn heel soepel, wat hem lekker in gebruik maakt. Je zet hem met het grootste gemak even achter je oor (door de horizontale draaiinng past ie zich aan, aan de vorm van je hoofd), of gooit hem in je nek. Doordat de klem in de hoofdband, voorzien van het Synq logo in zilver, de earpads tegen elkaar duwt, is het erg lastig om de koptelefoon met 1 hand weer op te zetten. Dit is me tot dusver dan dus ook nog niet gelukt. Mijn voorkeur gaat uit naar een iets minder strakke klem, zodat je wel met 1 hand de koptelefoon kan opzetten.
Wel handig is de 90 graden hoek die in de 3,5” mini jack zit. Deze voorkomt uitstekende delen, en voorkomt dat je de jack gaat gebruiken als alternatieve koptelefoon kapstok ;) Bij een table-top aansluiting voor de koptelefoon, (zoals bijvoorbeeld de DJM-600 heeft) zit de stekker dan ook veel minder in de weg. Met mooie vergulde stekkertjes, en een schroefdraad voor de 5,25” jack, is ook dit netjes afgewerkt. Nog een meter krulsnoer eraan, en de koptelefoon is compleet.

Geluid
Hij gaat hard, oorverdovend hard. En het geluid blijft zeker goed tot zover je gehoor aankan, en lijkt daarna ook nog goed te blijven. Er is iets bass toegevoegd aan het neutrale geluid, maar zeker niet storend veel. Het geluid klinkt lekker, zoals een DJ koptelefoon dat hoort te doen. En voor deze prijs kun je uiteraard geen HDJ-1000 geluid kopen, maar dit is een hele aardige compromis. De demping van geluid van buitenaf is redelijk goed, maar zeker niet geluidsdicht. Als je een bron hebt die overduidelijk meer decibel produceert als het geluid over de koptelefoon, dan zul je dat erdoorheen horen. Dit was waarschijnlijk minder geweest als de earpads over de oren zouden vallen.

Duurzaamheid
Ook al voelt de koptelefoon heel stevig en solide aan, de draaipunten zijn nog steeds uitgevoerd in plastic. De duurzaamheid daarvan moet zich nog bewijzen, de tijd zal het leren. Hij is nu 1x meegeweest, en een beetje thuis gebruikt, en er zijn nog geen merkbare slijtage plekken (zou ook niet best wezen als dat wel zo was). Zodra ik hier meer informatie over heb, zal ik mijn post updaten.

Conclusie
Een goede koptelefoon voor de mensen met weinig geld onder ons? Ik denk van wel. In deze prijsklasse zijn natuurlijk niet zo heel veel kwalitatief goede opties. Van de 19 koptelefoons in de tot-100-euro klasse, denk ik dat deze koptelefoon zich een plekje in de top10 kan veroorloven. In de klasse tot-50-euro denk ik zelfs een top3 plek, als je de earpads even buiten beschouwing laat. Waarom geen Dré’s Choice? Ik denk voornamelijk omdat de earpads op de oren zitten in plaats van eroverheen. Veel mensen vinden dit irritant worden na een tijd, en dus zal minder snel voor dit model gekozen worden. Daarnaast speelt ook het gewicht mee. Het is zeker niet zo dat je af en toe moet controleren of je de koptelefoon nog wel op hebt, want je voelt hem goed zitten. Misschien dat ook de geluidskwaliteit hierin een rol speelt. Ik heb uiteraard niet alle 18 andere koptelefoons hier gehad om mee te vergelijken, dus een definitieve vergelijking kan ik ook niet geven. Verder is de duurzaamheid nog niet bewezen, en ook dat is natuurlijk een criteria voor de Dré’s Choice nominatie. Kopen? Dat is volledig aan jou. Als je nog twijfelt, ga dan eens langs bij een DJ winkel (bv Feedback in Rotterdam of New-Line in Harlingen (afspraak maken)), en ga rustig eens testen. Het is helemaal niet raar dat je verschillende keren komt in zo’n zaak om alleen maar te testen en niets te kopen. Je wilt uiteraard wel iets goeds voor je zuur verdiende centjes. Als 40 euro voor jou niets is, kijk dan liever verder naar een koptelefoon die 5x zo duur is. Dat hoor je er wel in terug.

Mijn waardering komt op 3 van de 5 sterren, met voornamelijk de earpads en de klem als reden voor de puntenaftrek.

RW

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

Doorsparen of andere kopen
Door: <anoniem>

Ik heb kortgeleden een Stanton 2000 Pro gekocht via new-line. Eerst had ik echter deze koptelefoon.

Moet je net zoals ik hard werken voor je geld? Spaar dan door voor een Stanton oid, want deze koptelefoon is je centen niet waard! Met deze koptelefoon veel te kort gedaan voor zijn prijs.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties