Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Michael

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Michael (Pagina: 1 van 10)

Topic: Welke geluidsset raden jullie aan? (13-6-2004 14:32:00)
Ahhhh HK linear, helemaal vergeten maar toch wel zo fijn. Klopt met HK linear heb je je een leuk setje aangeschaft echter die amp, pfffff die lijkt me niet echt toereikend en geschikt voor deze set. Mischien liever eens kijken naar de QSC PLX amps. Die hebben een 2x900 watter en nog een zwaardere welke toch wel wat beter zijn voor deze set.
Topic: nieuwe geluidsset voor drive in show (10-6-2004 22:48:00)
DAP kan voor dat geld geen Eminence in die kastjes plaatsen en ook geen ASIA alternatieven je vergelijk is eigenlijk ook niet echt interessant want het is zelfbouw versus budget dozenschuiver. Mits goed gedaan wint zelfbouw het dan altijd.
Topic: nieuwe geluidsset voor drive in show (10-6-2004 22:37:00)
Tussen hoe een versterker eruitziet en wat hij doet on the road ligt toch nog wel een groot verschil. Een leuk voorbeeld is dan weer de Crest V serie eerste generatie en Crown xls versterkers eerste serie (rara waarom er zo snel een aangepaste versie van kwam). Dit waren ook leuke versterkers met van binnen een goede vuling maarja bij de een zaten de trafo's te dicht bij de voeding en bij de ander klopte er iets niet met de koeling zelf. Ik leef nog altijd volgens het principe van beukt ie goed en blijft hij heel dan is het ok. Bij kwaliteit is het weer een ander verhaal want ik ga toch echt geen behringers aan mijn AD'tjes hangen. Wat betreft de nieuwe geluidsset voor de drive-in is de HK premium set altijd een leuk speakersetje maar Zoals reemski al zei is een Peavey Hisys setje bestaande uit Twee 215Xt basjes ent wee 3xt topjes ook al erg aangenaam en dat beukt ook wel. Waarom juist deze configuratie nou heel simpel dit setje zie ik de laatste tijd wel erg vaak de revue passeren in tweede ahnds fora voor een prijs van ron dde 1000-1500 euro. Peavey speakers gaan lang mee en zelfs op leeftijd presteren ze nog even goed. Dat is gewoond egelijk spul maarja het klninkt nu niet echt het mooiste maar dat boeit voor disco en beginnende bands nu juist niks.

Over DAP: De road stack set is veel leuk hout met wat speakers en een laag prijskaatje, iedereen die denkt dat dat spul hoorngeladen is en een 2" driver bezit mag lekker verdewr blijven dromen. Basjes zjn leuk en topjes klinken OK maar voor dat geld is het ook bij de gerenomeerde merken terug te vinden en dan ook nog in compactere vorm dus..........
De AX toppen klinken wel ok maar bij hogere belasting en op termijn presteren ze dus weer niet. AX kost niks en presteert ook dermate. Jij hebt je zeker ook laten meeslepen door de set bij highlite met die Stageblaster 1 basjes eronder zeker. Grote praatjes hebben ze daar altijd maar de waarheid kon je snel terugvinden in het feit dat ze bij de demo al een bas gebruikten die drie keer zo duur is als de bas van de AX series end at niet zonder reden. Dan niet te praten over het feit dat ien die ruimte alles goed klinkt volgens hun. Het is en blijft verkopen maar een goed oor merkt direkt dat AXniks bijzonders is. (by the way ik ben niet dat goede oor wink ;)).
Topic: Sirus PS.12 --> aeroquip flying points? (3-6-2004 15:26:00)
Pffff. Sirus kost teveel (en klninkt veel beter angry) om het te kunnen vergelijken met de goedkope DAPJES. Een roadstack kun je er mischien naast zetten ja.
Topic: Sirus PS.12 --> aeroquip flying points? (2-6-2004 11:50:00)
Je hebt gelijk ME ik liet me een beetje te ver gaan. Dat ik DAP de grond inboor is ook weer niet helemaal waar ik koop ook nog wel eens sporadisch wat bij highlite dus..... Ik wou alleen duidelijk maken dat DAP gewoon een van de vele merken is en absoluut niet een meerwaarde heeft en opzichte van andere OEM fabrikanten. I think you get my point.
Topic: Sirus PS.12 --> aeroquip flying points? (2-6-2004 09:09:00)
DAP had vroeger in den beginne nog best wel wat professionele versterkers en speakerseries maar nu kun je echt zeggen dat ze zig helemaal op de budget markt hebben gegooid met goedkoop materiaal. Eurocases is 100% made in CHINA/TAIWAN. DAP is niet zo goed vergeleken met andere merken. JB systems heeft ook leuke speakers voor weinig en versterkers die ik toch even een trapje hoger plaats als de missions en dan zijn er nog zoveel merken met zoveel leuke OEM producten. Omdat Highlite zoveel verkoopt en zo veelzijdig is vindt men het een goed merk enzovoorts maar in realiteit zijn er meer en betere alternatieven als je wel goed zoekt.
Topic: Sirus PS.12 --> aeroquip flying points? (1-6-2004 22:12:00)
Edit Mod: Dré: Post verwijderd op verzoek van de importeur in kwestie. Importeur hintte nog wel even dat de poster van dit verhaal geen klant is bij hun (en ook nooit zal worden)...
Topic: Sirus PS.12 --> aeroquip flying points? (1-6-2004 10:48:00)
Het gaat niet om het uiterlijk maar puur om de naam. DAP heeft een reputatie die ze nog steeds niet kwijt zijn. Een behringer set kan ik zelfs nog met ewen gerust hart verhuren aan een beginnende band DAP niet waarom omdat het DAP heet. Stageblaster klinkt ook beter dan behringer maar nog steeds er staat DAP op dus niemand wil het huren.
Topic: Sirus PS.12 --> aeroquip flying points? (31-5-2004 23:54:00)
Uit dat rijtje denk ik de SX100 mits we hier praten over die met 12" speaker want daar ben ik niet zeker van zit er een tiener in dan blijf ik pertinent kiezen voor de B-1520. De dap en de behringer ontlopen elkaar niet veel maarja het naamkaartje geeft dan voor mij de doorslaggevende keuze wink ;). Liever behringer dan DAP als ik met DAP aankom weet ik niet zeker of ik nog levend wegga bij behringer is dit probleem wat minder.
Topic: nieuwe merken op new line (31-5-2004 23:22:00)
Xander ik zie dat je erg blij bent (zie andere topics) met de pfm speakers en de lem procon versterkers. Nu voordat je dat in elk topic gaat gooien wil ik even een paar dingen duidelijk maken. De lem pfm serie speakers (zeer goede boxen) worden niet meer gemaakt en zijn bijna niet meer verkrijgbaar dus als je daar nog een set van wilt hebben zou ik maar heeeeel snel met Dré contact opnemen en mischien dat hij nog een setje voor je kan ritselen. Dan de Lem procon versterkers zijn na een heel korte loopbaan (rara waarom) ook uit de productie genomen en zijn al helemaal niet meer nieuw verkrijgbaar. Als ik jou was zou ik dus maar proberen om die lem procon 1500 die ergens te koop staat te vinden en te kopen want veel vind je ze niet.
Topic: boxen vergelijken (30-5-2004 11:51:00)

dj large schreef:

vergelijken heb ik al erg veel gedaan:

-EV gladiator -set (4x sub/2x top)
-HK-audio actor (4x sub/2x top)
-turbosound TXD (4x 118/2x 151)
-promann (4x CB18/2x PA220)
-powermax 5 set van dynacord
-Turbosound TXD (2x TXD-151/2x TXD-215)
-AD systems (4x MI-18B/2x MI-15)
-AD systems (4x ad24b/2x ad24t)
-dap (4x SM-218B/4x AP SM-215)
-dap (4x SM-18B/2xSM-15) valt af

eerst wilde ik voor een van de bovengenoemde setjes gaan want bij alle setjes kosten de losse boxen niet meer dan 1000 euries (de meeste zitten zelfs rond de 700 euro) dus dan kan ik ze een voor een aankopen zodat t niet zoveel in 1 keer kost

maar toen ging ik gister naar stock audio en die zeiden dus dat ik met zo'n dap setje makkelijk 300 man aan kon(dus dat zou weer geld sparen) jullie zeiden van niet en denk nu zelf ook niet dat je hier makkelijk 300 man mee aankunt(zou ook niet rieel zij aan de prijs te zien)dus dan blijven er nog 9 over:

die zijn al uitgebreid besproken op licht en geluid forum
maar toch wil ik ook wel eens weten wat jullie van deze setjes vinden; welke raden jullie af, welke aan en hebben jullie gebruiks ervaring met deze setjes?

gr lars
Ik wil niet veel zeieken maar die referentielijst die je hier opgeeft slaat dus op niks. Als jij alle bovenvermelde speakers voo onder de 1000 euro per stuk kunt krijgen dan mag je mij direkt tien Ad-24 bassen en toppen bestellen voor 999 euro per stuk. Goed? De sets die je hier opnoemt hebben allen zo'n groot kwaliteits en prijs verschil dat ik echt goed vergelijk niet aan de man vind. Geef gewoon een budget op en de adviezen zullen binnenstromen want er zijn nog heeeeel veeeeeel andere merken en speakers.
Topic: behringer VMX1000 (26-5-2004 16:52:00)
De VMX-1000 is al minimaal een maand is het al niet twee maanden leverbaar. Ik heb er ook al mee gespeeld en moet zeggen vond hem erg prettig. Minpuntjes waren de vele knoppen op die kleine oppervlakte waardoor je al snel fouten maakt. De VMX-1000 heeft dezelfde feeling als de kleinere VMX'en (zelfde knoppen) en klinkt best goed. Er zit zelfs nog een kabelsupport aan de achterkant voor als hij in cafe's wordt ingebouwd in racks. Eigenlijk een beetje zinloos vind ik maarja er zijn vele zinloze dingen op een behringer mixer te vinden, een goed voorbeeld is nog steeds die surround knop welke ik toch echt voor geen meter vind werken (meer volume verhoging dan iets anders).
Topic: enquete: wie is hier nog modemer (21-5-2004 10:39:00)
Ik ben nog gewoon modemmer en tot juli verandert daar niks aan. top snelheid: 48.8 kbps
Topic: Welke geluidsset raden jullie aan? (20-5-2004 20:59:00)
Tweede hands heb ik al twee SX-300's voor net iets minder dan 700 euro wegehaald. Nieuw zijn ze verkrijgbaar vanaf 490 euro per stuk. De going prijs voor tweede handsjes is ongeveer een 350-400 euro per stuk. Die bose speakers vind je echt terug in alle prijsklassen. Heb eens een MKII setje met controler voor 450 euro zien staan. maar ook een setje van vier stuks met controlers voor 2100 euro.
Topic: Welke geluidsset raden jullie aan? (20-5-2004 18:33:00)
Als er 802's worden adviseert dan ook niet de Ev SX-300 vergeten. Gaan loeihard en klinken prima. Subjes verplicht. De 802 presteerde bij mij inclusief controler niet beter dan de Sx-300. Die test die we toen gedaan hebben heeft de Ev vind ik en bijna iedereen die ik ken op alle fronten gewonnen.
Topic: Welke geluidsset raden jullie aan? (20-5-2004 09:16:00)

Rademakers schreef:

Een AD-MI 10 heeft een maximale spl van 121 db maar gaat harder dan de B-300 met een maximale spl van 124 db
Dat is leuk, maar waar haal je in hemelsnaam die AD MI 10 vandaan, dat slaat echt nergens op. Als je gaat vergelijken, vergelijk dan ook de B300 met de LEM-set.
Een fullrange kast die niet zo laag gaat, heeft nu eenmaal een hoger rendement als een subwoofer. Punt blijft daarbij, dat je met Hercules set tegen dezelfde problemen aanhikt, als met 2 fullrangekastjes, namelijk het bereik.

Fons zegt dat hij al feesten voor 200 man doet met de twee B300's. Om over de 200 man heen te gaan heeft hij dus niet veel meer nodig. Maar met de Hercules-set help je hem volgens mij niet verder. Hij krijgt dan meer bas, maar niet meer bereik.
Dat probleem overkom je door beter te spreiden, of een hogere geluidsdruk te creeeren. Dat is niet wat je met een Hercules-setje doet, hoe mooi deze ook is voor die prijs.

[edit] Persoonlijk zou ik met een Hercules-setje hooguit 75 man aandurven en met 2 B300's 30-40 man, maar ik heb dan ook compleet andere eisen [/edit schreef:

Mvg Johan
Johan je leest mijn posts niet fatsoenlijk. Ik refereer hier puur aan de hand van specs opgegeven door de fabrikant waarbij de B-300 normaal gezien qua wattage (300W) en spl124db harder zou moeten gaan dan een BIJVOORBEELD AD-mi10 top met een wattage van (200Watt) en een spl van 121DB maar de mi gaat harder (bewezen feit) waarom? Omdat budget fabrikanten vaak liegen dat het gedrukt stta en dat wou ik duidelijk maken aan de hand van het feit dat de spl's van de hercules niet echt erg denderend waren nou om eerlijk te zijn dat zijn ze wel maar het is gewoon een waarheidgetrouwe specsheet en die moet je niet vergelijken met DAP of wie dan ook. Dré ik hoop niet dat je naar mij refereert met je post inzake 12"/1" combi want ik heb never nooit een set aangeduid bestaande uit enkel 12"/1" toppen, die Ad's was een spec vergelijk geen set alternatief.

DAP is DAP. DAP pro is ruk en gewone dap is nog rukker als je echt als proefessional voor de dag wilt komen punt uit. Een uitzondering is de stageblaster set en daarmee houdt het op. Voor het geld heeft dap veel leuke dingen en ik heb er ook al genoeg gekocht en van gebruikt met grote tevredenheid maar als je een beetje prof voor de dag wil komen is dap geen optie meer. Of ga jij een bandje uitversterken met dap pro spul. Die gooien je dat spul naar de kop toe ja. Of mischien een hous party van 500 man met DAP ARX spul. Think not. Zelfs behringer is in dat geval nog niet eens een echt serieus te overwegen alternatief laat staan DAP. Highlyte ligt hier bij mij om de hoek dus zeg me niet dat ik niks van DAP weet of nog nooit heb gehoord. Prijs technisch heeft DAP een wel wat leuke dingen en ook meuk maar de naam en reputatie verpest alles. EEn dap soundmate lijkt me heel leuk maar je kunt er niet mee voor de dag komen + hebben de betere merken vandaag de dag ook genoeg alternatieven op zo'n set want voor hetzelfde geld koop je nu ook een EV eliminator set inclusief EV Q serie amp en als ik moet kiezen tussen die twee dan weet ik toch wel welke ik neem.

De Hercules set heb ik aangedragen nadat fons zijn doelgroep en eisen voorlegde. Hij miste wat laag. Nou die hercules set is net een trapje hoger als de B-300's dus precies wat hij wou. Wou hij beter adviseerde ik HK aktor en geen hercules of een poseidon sset van LEM!
Topic: Welke geluidsset raden jullie aan? (19-5-2004 16:36:00)

Rademakers schreef:

De LEM Hercules-set lijkt mij niet echt een grote vooruitgang. Er is inderdaad wel meer basweergave, maar de output (SPLMax) is niet bepaald hoger als de twee B300's leveren.
De Hercules set is een leukere set voor 200 man, maar draagt gewoon niet ver genoeg om voorbij de 200 man te gaan.

Zelf zou ik dan liever voor vier fullrangekasten gaan (actief of passief), die je in de breedte opstelt én daarmee het publiek. Zodat je speakers niet te ver hoeven te reiken.
Voor kleinere feestjes hoef je er dan maar twee mee te nemen.

Of voor de betere componenten kiezen (HK Aktor, EV, zelfbouw en derg.), zodat je een hogere SPL behaalt, waardoor je na meer als 10 mtr nog steeds een goede geluidsdruk hebt.

Mvg Johan
Een AD-MI 10 heeft een maximale spl van 121 db maar gaat harder dan de B-300 met een maximale spl van 124 db Waarom? Simpel fabrikanten hanteren andere meetingsvormen en vooral de budget merken hebben nog wel eens de neiging om sprookjesland te bezoeken. Lem Hanteert real watts enm real spl's vergelijk dat niet met Behringer of DAP en consorten alhoewel ik wel weer meer waarde leg in behringer meetingen dan in DAP meetingen die echt te gek voor woorden zijn. Soms denk ik dat die mensen van de marketing afdeling daar 24 op 24 uur stoned zijn.
Topic: Welke geluidsset raden jullie aan? (19-5-2004 13:49:00)
K-112 is goedkoop en schel vergeleken met de betere merken en presteert voor zijn geld namelijk minder dan 200 euro heel goed maar kan niet tippen aan een lem top die zowat het dubbele kost. LEM audio is een gevestigd artiestenmerk welk zich al meer dan genoeg heeft bewezen. Dit merk maakt voor een fair en soms ook wel een zeer aantrekkelijk bedrag degelijke en kwalitatief goede speakers. De amps van lem buiten de procons zijn degelijk maar met een prijskaartje. De hercules set is een evolutie van de voorgaande aktieve setjes en ik denk dat verleden en voorlopers ook soms wel wat kunnen vertellen over het nieuwe model. In dat geval is het zeker een leuk setje Als geld echter geen rol speelt en je wilt echt kwaliteit en een makkelijk te vervoeren setje dat zowel lichte tops als aktieve subs heeft dan moet je kijken naar de HK actor set en neem dan twee subs en twee tops hiervan. Dat kost je dan een 3500-4000 euro maar dan kan je zonder probleem zalen tot 200-300 personen mee bespelen uitgaande van je wensen en eisen + Je kunt het echt overal voor gebruiken. Komt een band langs om je set te lenen is dat ook geen enkel probleem. De actor set is al wat ouder en daar is wel genoeg ervaring en reviews over terug te vinden. Samen met de LUCAS sets van HK praten we hier over de twee meest succesvolle aktieve setjes van de laatste tijd (tot nu want de concurrentie is groot). Het klinkt gewoon top.

Mijn adviezenlijstje:

Passief tot 2000 euro:

2x Behringer B-1220
2x Behringer B-1800X
1x Behringer EP-2500
1x Behringer EP-1500
1x Behringer CX-2310

Passief tot 3000 euro:

2x EV gladiator top (of eliminator)
2x EV gladiator sub (of eliminator)
1x EV Q-66 amp

Aktief tot 2000 euro:

Lem Hercules set

Aktief tot 3000 euro:

2x Mackie SRM450 top
1x Mackie SWA1051 sub

Of

2x LEM D-400 top
1x tot 2x LEM T5 bass

(www.new-line.nl/webshop/zoeken/?str=&f=0&t=99999&s=85&c=0&u= )

Aktief tot 4000 euro:

2x HK actor top
2x HK actor sub

Lem lijkt mij het perfecte merk voor jouw. Als men over zoveel geld praat moet men toch van de pot gerukt zijn om een budgetmerk als DAP audio te overwegen. Setjes tot 1000 euro lijken me de K-112 wel een goede keuze maar toch niet bij budgetten hoger dan 2000 euro angry. Is de beurs heel ruim dan is het ook eens interessant om HK audio eens te beluisteren wat ik persoonlijk net een trapje hoger plaats dan lem in het assortiment alhoewel ook lem in het duurdere bereik heel leuke speakertjes heeft zoals de poseidons en de tourmaster serie maarja dan praten we over echt pieken.

www.hkaudio.de
Topic: Welke geluidsset raden jullie aan? (19-5-2004 10:34:00)
Die db basjes is wel leuk maar ik was even aan het nadenken. 200 personen. Leuk simpel setje dat weinig weegt en makkelijk te vervoeren is en moet lichte toppen hebben. Twee Db cubes kosten 799*2= 1598 euro samen. Voor die behringer B-300 toppen vang je nog gemakkelijk 500 euro tweedehands. Dus als je 1500 euro ergens weet vandaan te halen dan koop je dat lem setje dat in de webshop staat. Lijkt mij toch echt alles te hebben wat je wil.

www.new-line.nl/v/12748
Topic: Kabels (14-5-2004 10:29:00)
Voor krachtstroom gebruik ik en samen met mij bijna elk fatsoenlijk verhuurbedrijf hier in de buurt voor 3x16 ampere 3x2,5qmm / voor 3x32 ampere 3x6 qmm / voor 3x63 ampere 3x16 qmm en voor 3x125 ampere ook 3x16qmm of 3x20 qmm maar bij laatsgenoemde is dit afhankelijk voor de afstand.