Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Joepvandemortel

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 169 bijdrage(n) van Joepvandemortel (Pagina: 1 van 9)

Topic: KoolSound UHF 216 (16-4-2009 18:11:00)
Kan aan mij liggen, maar over welke microfoons heb je het?
Topic: welke (contra) stekker is nu het best (2-2-2009 16:46:00)

JeroenVDV schreef:

joepvandemortel schreef:

Zelf vind ik de Merten stekkers en contra's erg fijn werken. Het voordeel van deze connectoren is dat ze geschikt zijn voor 16A daar waar de Kopp naar getest is op 10A.
En de shuko-uitgangen van je verdeler waar je inprikt zijn ook altijd geschikt voor 16A continu?

Gewoon altijd 10A continu, 16A piek per shuko rekenen. Of die ene specifieke stekker nou 16A continu kan of niet.
Dat ben ik me je eens, alleen kun je je natuurlijk op je 5 vingers uittellen dat een 16A steker beter gebouwd is dan een 10A steker.
Topic: welke (contra) stekker is nu het best (1-2-2009 18:01:00)
Zelf vind ik de Merten stekkers en contra's erg fijn werken. Het voordeel van deze connectoren is dat ze geschikt zijn voor 16A daar waar de Kopp naar getest is op 10A.

3x2.5mm² is geen probleem.
Topic: Lem pegasus (27-11-2008 18:07:00)
En anders kun je eens een mail sturen naar Smart productions in Oirsbeek. Zij verhuren o.a. een pegasus set.
Topic: Wie verhuurt een Skytracer? (21-10-2008 21:27:00)
En dat het aantal ongevallen in Duitsland lager is dan in Belgie is ook simpel te verklaren. In Duitsland mag je op de meeste autowegen wel nog gewoon doorrijden. Hierdoor zitten de mensen minderlang op de weg. En hoe minder tijd je doorbrengt op de weg, hoe kleiner de kans op een ongeval.

Moesten we hier ook maar eens gaan invoeren, en dan het liefst op een moment dat niet heel Nederland in de file staat ;).
Topic: Ook lastig gevallen via mail (SPAM)? (13-8-2008 18:32:00)
Ik heb niets ontvangen, en dat tewijl ik al jaren hetzelfde hotmail acountje gebruik.
Topic: Geluidsset samenstellen fabriekshal. (11-7-2008 23:51:00)
Wat Martyn en Dre al aangeven zou ook mijn oplossing zijn. Zelf leggen wij deze installatie's als instalateur ook aan.

Mijn tip is echter, gebruik 4 polige kabel (zelf werk ik het liefst met ölflex vanwege het feit dat het soepele kabel is) dan kun je namelijk ook de volume regelaars op de werkplekken overbruggen. Dit kan handig zijn voor als mensen bv. hun luidspreker uitzetten, zij kunnen dan alsnog de door de microfoon ingesproken oproepen of pauzetijden doorkrijgen.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (23-6-2008 19:27:00)

Dré schreef:

StijnS schreef:

Of een laptop...
Maar diezelfde UPS kan ook de voeding verzorgen van de mixer (sommige mixers (meestal niet DJ) hebben ook zo hun tijd nodig om op te starten) EN van de speaker processor (die ook altijd tijd nodig hebben om op te starten EN sommigen gaan niet zo netjes uit...) EN een eventuele lichttafel (ook hier lijken sommigen meer en meer op een computer) etc. etc.

Met een 750VA UPS kom je al een extreem eind (eindtrappen en andere zware lasten kunnen en hoeven er toch niet op). Daarnaast zorgt een UPS ook nog eens voor een nette output. Lichtnet schommelt en dipt? De UPS maakt het netjes 230V (binnen grenzen uiteraard). Frequentie schommelt? De UPS maakt het netjes 50Hz (wederom binnen grenzen uiteraard).
En zeker met het zojuist afgelopen ek is het verstandig om ook voor je beamer een ups te zetten. Weet je tenminste zeker dat als de spanning en dus het beeld wegvalt er iets is dat nog verkoeling krijgt.
Topic: Dap LB184 ft X12-T (5-1-2008 02:03:00)

big bang schreef:

Lekker boeiend waar die T nu precies voor staat zeg. Hij draagt verder en is geschikt als topkast.
Topic: Stroom verdelen (10-11-2007 14:54:00)
Als eerste het verhaal van de hoofdschakelaar. De verdelers die in onze branche gebruikt worden zijn allemaal voorzien van een steker. Dit houd in de je altijd inprikt op een bestaande installatie. En deze is (mits correct geinstalleerd) voorzien van een hoofdschakelaar. De hele installatie is dus in één handeling spanningsloos te maken. Een hoofdschakelaar is in onze verdeler's niet nodig. TENZIJ je de verdeler rechtstreeks op een aggregaat aansluit, dan moet er wel een hoofdschakelaar tussen. Vaak zit die al op het aggregaat.

In onze toepassing (licht en geluid op lokatie) hoeft de nul niet voor iedere eindgroep appart geschakeld te worden. Kijk maar naar utiliteits verdelers met smeltveiligheden.
Topic: hk actor vs EV gladiator vs srm-450 (15-7-2007 13:02:00)
Hier staat bijna de zelfde set als bij foxy music, echter hebben wij dubbel 18" baskasten (x-line). Ook hier gaat bij meer als 200/300 man een dubbele set weg.

Voor de rest kan ik zeggen dat ik erg tevreden ben over de set.
Topic: Mackie geluidset (3-4-2007 22:05:00)
Montarbo is hier wel nog gewoon vekrijgbaar, of het nog veel verkocht word weet ik niet. Ik heb ooit een keer een grotere set van ze gehoord die zeker niet verkeerd klonk. Echter vond ik zo'n beetje alle montarbo kasten lelijk.
Topic: Bouw van 15" subs (7-3-2007 18:32:00)
Hoezo Sis, heb je je EAW"tjes opgeblazen? wink ;)
Topic: Stroom berekening voor ventilator (10-12-2006 15:03:00)
Laat ik op de eerste plaats zeggen dat als er op een aansluitplaat van een motor 2kW staat, dan is dat niet het opgenomen vermogen maar het vermogen afgegeven aan de as. Het zal aan het type ventilator liggen of dat ook bij jou het geval is.

Het probleem met de zwarte doos is dat hierin 3 weerstanden zitten. Deze 3 weerstanden kun je op 2 manieren aan het net hangen. Zogenaamd in ster opstelling waarbij over iedere weerstand 230V staat, of in driehoek waarbij over iedere weerstand 400V staat. Aangezien de weerstand gelijk blijft, de wikkelingen kunnen niet van weerstand veranderen, zal de stroom die afgenomen word ofhankelijk zijn van de spanning. Hoe hoger de spanning, hoe lager de stroom.

Vuistregel is dat bij 400V motoren er voor iedere kW asvermogen er ongeveer 2A per fase gelevert moet worden. In jou geval zou je dus (1.1+0.75=1.85kW 1.85x2=3.7) 3.7A uit het net trekken. Je zekeringswaarde heeft echter ook te maken met de aanloopstroom die, afhankelijk vaan het soort aanloop, meestal fors hoger is als je nominale belasting.

Succes!
Topic: Stroom verdelen (21-8-2006 19:26:00)
Los van het feit dat ik maar weinig grotere bedrijven tegen kom waar alle computers achter een ups zitten. De server racken meestal wel, echter doen ze dit om inderdaad nog gecontroleerd te kunnen afsluiten.

Ik denk ook niet dat het rendabel is om alle werkstations achter een ups te zetten.
Topic: Stroom verdelen (17-8-2006 18:08:00)
Er hoeft zelfs niet altijd een aardlek gebruikt te worden. In kantoorpanden, industrie en b.v. utiliteit is het gebruik van aardlekschakelaars niet altijd verplicht en soms zelfs af te raden.
Topic: KRACHTSTROOM (7-8-2006 17:31:00)

uniteddreams schreef:

ik zal als zelfstandig elektromonteur met vev msi certificaat toch wel weten wat ik op elektrotechnisch gebied kan adviseren

ik zeg niet dat ik verbaast ben ,alleen als voorbeeld gaf dat ik in een bedrijfspand dat tegen kwam
Door dat ik elke wcd standaard meet kom ik hier achter
Door dat er tegenwoordig normen bestaan en elke monteur zich hieraan moet houden is de kans dat er iets niet volgens de normen is aangesloten zeer klein
Mede is er in de normen ook vast gelegd dat als er niet volgens de normen is gewerkt dit bij de wcd moet worden vermeld om problemen en storingen te voorkomen
daarmee ids gelijk de 1% gedekt (norm vermelding is ingaande 1 jan 2000 van kracht)
Laat ik het dan zo zeggen, als ik in de jaren altijd zonder te meten ingeprikt zou hebben dan was het zeker een keer of 2/3 per jaar fout gegaan. En hoe sluit jij dan een 400V L-L-N-PE wcd aan. Volgens de norm mag dit op een 4polige CEE, er hoeft dus volgens jou niets vermeld te worden. Als jij echter je takeltje hierop inprikt zal deze dat niet geweldig vinden. En wat nou als het wel aangegeven staat op de wcd, maar het desbetreffend stikkertje is er door een poetsvrouw vanaf gepoets?

Ik vind het nogal raar dat je in de eerste zin aangeeft dat je elk wcd standaard meet, maar in de volgend zinnen geef je aan dat er een 100% zekerheid is dat het goed is aangesloten, of er aangegeven staat dat het niet goed is aangesloten. Waarom meet je dan toch nog altijd?
Topic: KRACHTSTROOM (5-8-2006 02:12:00)

Douwe schreef:

Ik was er nieT bij maar ik denk dat je een PERILEX stekker/contactdoos tegen bent gekomen. (is trouwens niet CE of TUV goed gekeurd)
Kun je mij laten zien waar dat staat? Naar mij beste weten is een perilex gewoon goedgekeurd hoor.
Topic: KRACHTSTROOM (5-8-2006 02:00:00)

uniteddreams schreef:

Ceeform word algemeen altijd het zelfde aangesloten en behoefd dus niet altijd gemeten te worden
Door de normalisaties is 99% het zelfde aangesloten
Heb het zelfs mee gemaakt dat de perilex aansluiting in 1 pand verschillend waren aangesloten
De een was 2 x 240v aangesloten de andere was 3 phase aangesloten
In dat pand waren geen ceeform aansluitingen
Daarom meet ik altijd de aansluitingen na
Ik verslijt liever 5 minuten met meten dan 2 maanden met de hele spanning’s voorziening opnieuw te bouwen
Je zegt dat je omdat 99% van alle wcd's het zelfde aangesloten is je niet altijd meer hoeft te meten. En wat nou als je net je stekker in in die 1% insteekt?

Wat mij opvalt is dat je goede adviezen probeert te geven, iets waar niets mis mee is, maar ik betwijfel of er wel genoeg kennis in huis is om hier over adviezen te kunnen geven. Zeker als ik lees dat je verbaast bent dat je in een woonhuis 2 verschillend aangesloten perilexen bent tegen gekomen. Iets wat toch zeker tegenwoordig vaak voorkomt en al zeker niet verboden is.
Topic: KRACHTSTROOM (5-8-2006 01:52:00)

uniteddreams schreef:

martijn schreef:

Die aansluitingen zijn voor ons onbruikbaar, omdat de nul mist. (En kun je er dus niks anders dan 400V uittrekken) Verloopjes maken heeft voor die dingen dus ook geen zin.
er zit wel degelijk een nul in deze HH aansluitingen
aleen je hebt maar 1 phase 400v
en geen 3 zo als veel mensen gebruiken
Zoals ook Victor al aangaf klopt het niet wat je zegt. Je kunt niet met slechts één fase 400V krijgen. De 400V spanning zit alleen tussen 2 verschillende fase's. Deze oude aansluiting zijn wat nu de 4 polige CEE wcd's zijn.

Deze aansluitingen werden echter ook nog wel eens gebruikt voor bijvoorbeeld een 400V enkelfasig lasapparaat en dan werd er in plaats van de nul een 2de fase aangesloten.

Deze aansluitingen kun je nooit gebruiken omdat er nooit een nul aanwezig is.