Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van SebasVD

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van SebasVD (Pagina: 2 van 10)

Topic: PA-markt 2011 (21-3-2011 11:58:00)

JeroenVDV schreef:

watje schreef:

bijna een wonder te noemen dat ik niks gekocht heb..
Nogal wonder, aangezien er o.a. bij Martijn een extreem nette Hog1000 voor een prima prijs stond. Jij zocht een "echte" lichttafel toch? shocked 8O
OT: Jeroen, check je site even, gaat iets niet helemaal goed volgens mij wink ;)
Edit Mod: Dré: Idem bij de mail!
Topic: hoe ziet jullie CD collectie eruit? (20-3-2011 11:41:00)

s schreef:

mijn tips: brand niks waarvan je denkt: 'misschien wel nuttig/draaibaar/bruikbaar'. Een cd collectie hou je best zo slank mogelijk, dat gaat je tijdens het draaien veel tijd opleveren. Heb je dan eens een plaatje niet, geen probleem, dan zorg je er gewoon voor dat je het volgende keer wel hebt.
Beetje waardeloze tip in mijn ogen. Zorg ervoor dat je alle nummers waarvan je ook maar vermoed dat ze van pas gaan komen brand en meeneemt. Ook voor de wat onbekendere nummers is het aan te raden deze mee te nemen. Telkens nee moeten verkopen bij een verzoekje doet het voor je naam ook niet zo best.
Topic: PA-markt 2011 (17-3-2011 08:52:00)

Martijn schreef:

Dit jaar ook 2 stands met de garantie dat ik niet over het hoofd te zien ben. sneaky :V Goed herkenningspunt zijn de massa Mad scans laugh :D . Occasions zijn overigens bijzaak, waar het wel om gaat wordt zaterdag wel duidelijk.
Wellicht kom ik nog even buurten, lang geleden! Maar is onder voorbehoud van werk-vrij en brak-vrij zijn wink ;)
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (15-3-2011 10:34:00)
Enkelasser mag volgens mij max 750 kg wegen. Heeft hij een eigen kenteken of witte plaat?
Topic: Carnaval (apres ski variant) 2011 (9-3-2011 15:56:00)
Ik wist dat Belgen er soms rare tradities op na houden, maar carnaval is international (katholiek feest) gelijk. Als jullie daar vanaf wijken is dat iets wat bij jullie afwijkt tegenover de 'standaard'.
Topic: Carnaval (apres ski variant) 2011 (9-3-2011 15:44:00)
Carnaval is de periode voor de 40 dagen vasten voor Pasen. Pasen valt op de eerste zondag na de eerste volle maan na 21 maart (begin van de Lente).
Zodoende valt carnaval niet elk jaar op dezelfde datum.
Topic: Carnaval (apres ski variant) 2011 (9-3-2011 15:27:00)

chepap schreef:

is er in 2011 nog carnaval in nederland tegen belgie?
Uhm, verklaar je nader?
Topic: Het Pioneer DDJ-T1 topic (9-3-2011 13:50:00)

MickeyMick schreef:

voor drive ins is die te groot en veel drive ins werken nog met compacte sets zoals cdj's of dubbele cd spelers
Hoezo, ik zie juist steeds meer drive-in showtjes overstappen naar losse front load Cd spelers, juist doordat je dan meer vrijheid hebt!
(Die ook meer te vertrouwen zijn voor mijn gevoel)
In een beetje CD speler zit tegenwoordig bijna meer electronica en software dan een standaard consumenten PC wink ;)
(Drive ins gebruiken de pc toch altijd voor verzoekjes en niet voor het hele mix gebeuren?)
Hele hordes mensen zweren tegenwoordig bij een PC bases systeem, en waarom ook niet?
Maar waarom een extra line in(rca) als het een vervanger is van de cdjs + mixer. Wie gaat dan die line in gebruiken?
Extra speler eraan? Verzoekjes? CD van het bruidspaar, etc.
Topic: Pioneer DJM-900nexus topic (23-2-2011 14:34:00)
Tuurlijk wordt de prijs 'kunstmatig' hoog gehouden, maar noem eens een mixer van AA die hetzelfde in huis heeft als de DJM-900nexus?
Topic: LED PAR met JB-systems CA-8 ? (14-2-2011 16:35:00)
Nope, zal ook wel lukken wink ;)
Topic: RCF ART 312A vs. Proel Flash 12HA (11-2-2011 08:44:00)

vanniekerk schreef:

Haha, m.b.t. Tiësto, dat zal nog wel een tijdje gaan duren voordat hij achter mijn dj-boothje zal gaan staan.

Ik denk dat ik met deze speakertjes dus wel waar voor mijn geld ga kopen m.b.t. geluidskwaliteit?!
Is er nog iemend die me wat kan vertellen over de limiters, zijn deze goed "beschermend" voor de speakers voor als je er bijvoorbeeld even geen overzicht op hebt?
Binnenkort verwacht ik namelijk een skihut dj achter de "booth" welke de reputatie heeft dat hij stok en stok doof is en zijn gehoor redelijk heeft verpest met het draaien.
De kans bestaat dus dat hij hem vol en vol op zal gooien, kan dat bij deze kastjes?
De kans dat je deze kastjes kapot draait is erg klein, limiters zijn goed en grijpen op tijd in. Natuurlijk kan alles kapot, maar bij sommige zaken moet je er gewoon wat meer moeite voor doen.
Topic: Pioneer CDJ-2000 Topic (3-2-2011 10:28:00)

Tom schreef:

maar ook opdrachtgevers vinden het tegenwoordig ook heel normaal ( shocked 8O ) dat ze hun usb stick nergens in kunnen steken voor het "stukje" bij de bruiloft.
Dat is toch tegenwoordig helemaal niet zo raar meer? Alle home-audio apparaten slikken tegenwoordig bijna allemaal USB. Dan vind ik het helemaal niet zo gek dat ze verwachten dat iemand die professioneel muziek draait dit ook accepteerd wink ;)
Topic: Kanaal luider dan ander (1-2-2011 13:31:00)

Appie123 schreef:

Ik heb nog is wat zitten testen en weet nu precies al iets dichter waar het probleem zit. Blijkbaar was het feit dat een kabel soms luid was en de andere zachter precies niet helemaal juist. Blijkbaar interpreteert de versterker het signaal van kanaal B dubbel zo luid als dit van kanaal A. Als ik echter het signaal via de versterker doorlink terug naar het mengpaneel, dan zijn beide inputs wel gelijk.

Hoe zou dit dan nog kunnen komen? Is er dan misschien iets intern mis met de versterker(hij is nieuw dus heb nog garantie)? Ik kan het enigzins wel gewoon oplossen door de knop voor het een kanaal luider te zetten dan het ander, maar dat staat ook niet echt mooi vind ik zo, en anderen zouden er zowieso mee gaan knoeien dan.
Dan lijkt het me een probleem in de gain van de versterker. Je zou dit inderdaad kunnen oplossen door de gain van het ene kanaal wat terug te draaien (lekker belangrijk dat het 'minder mooi' is, wie kijkt daar in godsnaam nu naar), maar als hij nog onder de garantie valt zou je ook kunnen overwegen om je dealer even met een belletje te verblijden.
Topic: Kanaal luider dan ander (1-2-2011 09:43:00)

Appie123 schreef:

Als ik dan op de versterker of mengpaneel de kabels omwissel dan heb ik het omgekeerde. Toch denk ik niet dat het aan de kabels licht omdat ik al vele verschillende xlr kabels heb geprobeerd en steeds heb ik een kanaal dat luider is dan het andere. Zo geeft de kabel in 1 combinatie het signaal zachter door dan het andere, maar in een andere combinatie geeft deze het dan weer harder door dan de andere.
Ligt het niet aan de inputs van je versterker? Want als je de kabels hebt uitgesloten, ligt het dan óf aan je mixer, óf aan je versterker.
Ik heb dan net ook eens de twee outputs van mn mengpaneel in twee xlr ingangen gestoken in mn mengpaneel om de sterkte(volume) van de signalen te vergelijken. Hieruit kon ik concluderen dat beide signalen even sterk(luid) waren.
Hoe heb je dit precies gedaan, ik zou niet zomaar je outputs in je inputs prikken, loopvorming ed.
Topic: Mega hoge prijzen tape-acts (27-1-2011 08:50:00)

joepurlings schreef:

Verder ontvang ik nog het liefst analoog, maar ook daar merk je veel geflikker (= te lage framerate) door alle digitale tussenpaden die er gebruikt worden. Digitaal ontvangen is al helemaal een ramp en flikkert gewoon van het beeld af, ook in de bioscoop, die tegenwoordig ook al geen echte films meer gebruiken.
Meeste bioscopen gebruiken nog van die grote filmrollen, ouderwets, I know!
Wat je nu wel ziet is dat langzamerhand de grote bioscoopketens (Pathé bv.) de overstap naar digitaal maakt (HDD inpluggen en op play drukken laugh :D ). Beter beeld en beter geluid (als het goed gebeurt).
Digital Imax is helemaal 'tha bomb' wink ;)
Topic: Mega hoge prijzen tape-acts (26-1-2011 16:37:00)

joepurlings schreef:

Maar Jeroen van den Boom is toch ook een eendagsvlieg hoorde ik laatst op de Belgische radio zeggen.
Nouja, behalve dat hij in 1001 tv programma's opduikt heeft hij muzikaal gezien nou ook maar 1 hitje gehad.
Het gaat niet alleen om hits natuurlijk. Bekendheid is eigenlijk vele male belangrijker. Bekendheid genereerd meer publiek, dus meer omzet en (meestal) meer winst!
Topic: Wat kosten jullie nou? (19-1-2011 13:26:00)

JeroenVDV schreef:

Master Partys schreef:

Jullie hebben het trouwens over onder en boven de rivieren. Ik merk namelijk heel sterk dat er boven de rivieren (vooral de randstad etc.) véél meer geld uitgegeven wordt aan dj's/drive-in shows. Hoe zou dat komen? Of zijn wij Brabantse boeren gewoon wat krenterig laugh :D
Voor losse feestjes wellicht, maar de horeca in Brabant/Limburg/etc loopt volgens mij vele malen beter dan boven de rivieren..
Ik denk niet dat je horeca over één kam kan scheren. Restaurants? Café's?
Wat ik hier merk ik de café's is dat het bezoekersaantal totaal niet terugloopt, er komen nog evenveel mensen als 'vroeger' gelukkig.
Voor de restaurants denk ik dat jouw gegeven wel geldt, dat wordt momenteel 'duur' gevonden, mensen gaan sneller zelf koken.
Topic: Advies vaste geluidsinstallatie voor in café (19-1-2011 12:04:00)
Hmm, scherp! Van wat ik kan vinden in de handleidingen heb je gelijk!
Topic: Wat kosten jullie nou? (19-1-2011 09:12:00)

Max schreef:

- Losse DJ boekingen: € 250,- excl. 6% BTW.
Nu kan het nog wink ;) Bedenk met net trouwens iets, ik neem aan dat dit BTW tarief ook omhoog gaat naar 19%, aangezien de artiestenregeling ook bij de cultuur BTW hoort?
Topic: cd spelers digitaal aansluiten of niet? (11-1-2011 15:25:00)
Nja, moet er dan met grote letters 'digitaal' opstaan? Ik neem aan dat als je zoveel geld voor een cd-speler kan neerleggen, je je ook wel even kan verdiepen in de mogelijkheden van de speler (en ook de eventuele digitale aansluitmogelijkheden op de mixer).
Maar waar praten we over? 99.9% van de bezoekers van een gemiddeld event, hoort het verschil niet eens! En met de huidige mastering van cd's (niet allemaal, maar al die verzamelaars meestal wel) en de beroerde mp3 kwaliteit is de AD/DA convertie niet het grootste struikelblok.