Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van HR Sound

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van HR Sound (Pagina: 3 van 10)

Topic: bas/ sub kasten onder 12/ 1 inch top's (13-12-2011 17:07:00)
Er zijn meerdere merken welke ook beyma gebruikte in hun kasten (bijv. TSA). Kijk eens of je desnoods een kast kan copieren. Verder zijn er hier en daar nog ontwerpen te vinden (google is your friend wink ;) )
Topic: Meet mic gebruiken op de behringer dcx2496 (13-12-2011 16:58:00)
Wat is precies je doel als je gaat meten, wat wil je ermee bereiken???

Om een processor in te stellen heb je niet perse een meet microfoon nodig om de boel ingesteld te krijgen. De meetmic ECM8000 van behringer is een leuk ding, dat zeker voor het geld niet zo heel erg slecht is. Prima ding om mee te beginnen en de basis onder de knie te krijgen.

Natuurlijk moet je jezelf ook nog verder verdiepen in de materie en dat kan op twee manieren;
1 - gewoon doen, en dan zien waar het de schoen knelt en daarbij dan de achterliggende theorie erbij zoeken
2- vooraf je verdiepen, navorsen en flink inlezen in de materie.... er is hier best wel veel te vinden

Maar zoals alreeds aangeven is het handig als je de vraag beantwoord die ik als eerste gesteld heb.
Topic: 4 baskasten op 1 amp? (12-10-2011 17:36:00)

Watt-Xtra schreef:

Tom schreef:

Watt-Xtra schreef:

maar je krijgt door lange lengtes kabel wel vermogensverlies.
Ik neem toch aan dat we niet de 100 meter te boven komen?
En wel een redelijke draaddikte gebruiken?

Ik heb max 15meter lengtes, moet ik grotere afstanden overbruggen dan gaan er meer ampkanalen mee en wordt er zeker niet onder de 4 ohm gespeeld, liever gebruik ik echter hiervoor actief en kan kan een lange xlr kabel nemen :D
Bij bassen gaan de amps zowieso zo kort mogelijk op de speakers. Veelal er direct achter.
Precies... voor XLR is een dikke kabel helemaal niet nodig... je amps opstellen in de buurt van bassen is een prima oplossing.
Topic: 4 baskasten op 1 amp? (12-10-2011 16:19:00)

Watt-Xtra schreef:

Tom schreef:

Watt-Xtra schreef:

Let ook op dat de impendantie nog verder zakt met meer kabels ertussen!, langere lengtes.
Leg eens uit.......... wink ;)
beetje verkeerd gelezen, geschreven, je weerstand wordt juist groter, maar je krijgt door lange lengtes kabel wel vermogensverlies.
Ampjes dichtbij de speakers om verlies zoveel mogelijk te beperken.

Verder zullen er een hele boel mensen zijn die probleemloos draaien op 2 ohm, gebrugd 4ohm enz. Het kan idd, voor sommige is het noodzaak om de ampjes tot de max te laten spelen, voor andere misschien een luxe om alles netjes 4ohm of hoger te kunnen laten draaien.

effin, 10 mensen, 10 meningen!
Sluit ik me helemaal bij aan. Wat een aantal mensen vergeten is dat het hier impedantie betreft en geen zuivere ohmse weerstand. Als je een impedantiecurve bekijkt (generaliserend) zul je zien dat deze vaak een enorme piek heeft in het frequentiegebied tussen de 50 en 100 Hz met soms wel een piek van 17 ohm.... en laat dat nu net eens het gebied zijn waar de meeste subs ingezet worden.

Vooropgesteld; IK GEEF NIET HET ADVIES OM HET TE DOEN, MAAR....... de praktijk heeft mij ook geleerd dat (soms noodgedwongen) je subs met een impedantie van 4 ohm prima parallel kan zetten en dan toch de hele avond voluit kan draaien zonder maar ook in de problemen te komen. wink ;) wink ;) Ik geef deze terugkoppeling om de kijk op impedantie wat wijder/breder te maken dan tot nu in het topic het geval is.

Misschien ten overvloede (voordat er commentaar op gaat komen)... het heeft zeker niet mijn voorkeur om op 2 ohm te draaien, dus als je de luxe hebt om het te vermijdden, dan zal ook ik het zeker ook doen.....
Topic: dj software/muziek progamma (12-8-2011 10:29:00)

YourLiVe schreef:

Traktor is de meest gebruikte dj software, gevolgd door Virtual dj. Beide pakketten zijn ook in een demo versie verkrijgbaar.

BPM zou ik niet aan beginnen, dat is al 10 jaar niet meer geupdate.
Ik gebruikte BPM studio en ben na jaren (eindelijk) overgestapt of virtual dj pro en zou nu niet meer terugwillen.
Topic: B2 Infra sub bouwen (12-8-2011 10:17:00)
Altijd interessant om een dergelijke sub te bouwen. Ik ben alleen benieuwd in welke set-up je deze wilt gaan gebruiken (dus met welke andere kasten ga je dit combineren en voor welke toepassing???)

Wat leesvoer; neurolitik.freeforumsonline.com/t291-B2-SUB-INFRA-D-B.htm
Topic: Onder de loep: de EAW FR129z 12"/1" topkast (17-7-2011 18:56:00)

Dj-Bpm schreef:

@ HR Sound, mede doordat wij (Hugoov en ik) al het geluid op de schop hebben genomen hebben we nog geen tijd gehad om de TSA C115N te equalizen, heb jij enkele eq-punten welke wij in ieder geval al kunnen doorvoeren?
Ik gebruik de 2.3V processor van TSA met een insteekkaart van 100 Hz, waar de overige punten liggen en wat er nog meer gedaan wordt, heb ik geen idee van.

Ik heb wel met de LEM DX-24 rondgespeeld en dan vindt ik dit het meest lekker klinken ivm met mijn subs 92 Hz LR12 HPF, het gebied van ongeveer 10 - 12 kHz moet je wat ophalen met een paar db (Q zelf kiezen ), maar dat is natuurlijk erg smaakafhankelijk.

Ik heb trouwens het laag vervangen voor de Fane Sovereign 15/500 omdat er verschillende speakers inzaten en ik deze prettiger vind klinken in deze kast (laag/mid) en de spraakverstaanbaarheid verbeterd is.Het geheel sluit nu beter bij elkaar aan (vind ik tenminste).
Topic: Onder de loep: de EAW FR129z 12"/1" topkast (16-7-2011 16:34:00)

Hugoov schreef:

Nog even verder over de toppen zelf; het grootste nadeel tot nu toe blijkt de output... 97dB SPL 1w/1m
De laatste tijd hebben we boven 1 TSE sub een TSA C115N (beyma CP600TI en 15M300) gehad en dat gaat wel een heel stuk harder.
Ja dat herken ik wel, de TSA C115N heeft echt een prima rendement. Mijn TSA C115N's hebben totaal geen moeite om de JBL SRX728s bij te benen. Denk je echt dat je tekort komt of is dit meer omdat je nu aan de TSA's gewend was en de balans tussen tops en sub nu anders is??
Topic: topkasten 2x12inch zelf maken (15-7-2011 14:29:00)

DEROOVER schreef:

zo een kast heeft controle nodig en vermogen zeg je, een behringer EP 4000 heeft 2x1400 Watt aan 4ohm, is zelfs meer bvb een crown XTi 4000 ( die ze aanbevelen als set in bvb JBL SRX reeks ) die het moet stellen met 2x1200 watt aan 4 ohm.
Wat bedoel je met controle?Actieve crossover doet toch de controle? en Ecler FAB is toch niet slecht?
Of zie ik het verkeerd?
Laten we het zo stellen; je ziet het niet correct. Als je sec de cijfertjes bekijkt, zou het misschien wel correct zijn. Maar jammergenoeg presteert niet elke versterker gelijk, zelfs niet als ze op papier hetzelfde vermogen leveren.

Ik heb recent een zoektocht gedaan voor een goede amp op JBL SRX728s en er zijn echt grote verschillen in prestatie op het laag. Ter info;in mijn overwegingen kwam Behringer trouwens niet voor wink ;) . De Behringer EP4000 is een versterker met een leuke prijs/prestatie verhouding maar op het laag gaat deze echt compleet door zijn hoeven heen, het laag heeft nauwelijks/geen fundament. Ook op het mid/hoog vind ik de prestaties niet om over naar huis te schrijven. Probeer maar eens een vergelijking te doen met een wat betere versterker en je zult de verschillen zelf snel opmerken.

En wat betreft controle; gebruik de zoekmachine eens voor dempingfactor wink ;) wink ;)

En ja, 1000 man doen met een compacte set zoals beschreven.... zelfs als het zou kunnen zou ik het niet willen. Persoonlijk heb ik liever iets over dan dat ik te weinig opstel.
Topic: Onder de loep: de EAW FR129z 12"/1" topkast (14-7-2011 14:33:00)
Hugo,

Leuke review. We zullen ook maar een klein beetje door het roze-bril effect heenlezen (speelt in ieder geval bij mij altijd mee, als ik nieuwe spullen heb). Weet je toevallig ook welke hoorn is gebruikt??? De hoorn kan nog wel eens invloed hebben op de "frissigheid"die jij beschrijft. Blijkkbaar doet in dit geval de combi van driver en hoorn het goed.

Van de eminence zou je het niet direct verwachten, maar hier heb ik zelf ook goede ervaringen mee, prima presterende speaker maar vind wel dat af en toe het mid (zo rond de 3-3,5 kHz) nog wel eens erg aanwezig kan zijn en er een notch op gezet moet worden. Dit is overigens niet alleen voor de eminence, er zijn wel meer 12-inchers die dit hebben.
Topic: Speakerset (1-7-2011 09:30:00)

SebasVD schreef:

Zoals Dré al aangeeft, blijf wel een beetje kijken in dezelfde prijsklasse he ;-) Mag jij me een A-merk setje aanwijzen die beter presteert als de SM3 en ongeveer hetzelfde kost.
Ik heb zelf de Soundmate 3 MKI en MKII gehad. De MKII is echt een veel beter presterende set, veel meer adem en headroom en betere limiters dan de MKI. Ik heb inmiddels veel spullen van DAP gehad en vind voor veel types dat je een hele goed kwaliteit/prestatie verhouding krijgt.

In die periode deed ik veel bandjes versterken en kreeg echt altijd gezeik over het merk DAP, zonder dat de wannebee-sterren-in-spe deze zelfs maar gehoord hadden. Iedereen in het circuit heeft wel een mening over DAP (en dat zegt toch wel inmiddels iets over de bekendheid van het merk wink ;) ). Acceptatie in het circuit voor het merk DAP is er nauwelijk of niet. Om die reden ben ik op een gegeven moment overgestapt naar de HK actor DX.
Topic: Speakerset (30-6-2011 11:50:00)
[
Alsof kwaliteit niet zwaar kan zijn...
Zeker wel, zat A-merken spul dat nog steeds aardig door weegt. De SP3-60 is nou ook niet echt een superlichtgewicht.

Als ik naar mijn oude SA-set kijk; de SA-4534s (2-weg, 15 en 1 inch) weeg ook 67 kg, geen pretje om in je eentje omhoog te tillen... Geluid is nog steeds prima, alleen dat gewicht voor een 2-weg topje is echt nie leuk nie.....
Topic: Best amp voor JBL SRX 728s (30-6-2011 11:31:00)

PvG schreef:

Hoe klinkt het met 1 XTi minder? Dus met 2x4Ohm sub op 1 versterker (niet gebrugd). Je dempingsfactor wordt dan beter (slechts 1x de uitgangsweerstand van de amp) en de voeding van de amp houdt wat meer over. Zou wel 'ns beter kunnen klinken (die ~3dB verlies in peak power hoor je toch amper).
Ik heb het inderdaad in stereo geprobeerd, maar mis dan net dat stukje bottom-end/umpf.... hetgeen je in bridge wel hebt.

PvG schreef:

BTW: Je schreef dat je graag op 1 groepje wilt kunnen draaien. Hoe ga je dat doen met 3 XTi's? Enige tijd terug heb ik op 2x XTi4000 gedraaid met een JBL VRX set (2x932+2x918 per kant, beide amps op 2x4Ohm) en dan heb je al last van spanningsdippen op 1 groepje... Ik vond de set te kort komen in het low-mid, sub was voldoende.
We hebben de stromen gemeten tijdens het testen en ik verbaasde me over hoe weinig het maar trok. Dus minder dan de fabrieksopgave van Crown. Bij mij in de loods draaide het allemaal op 1 groepje van 20 Amp (moet wel zeggen dat dit een ouderwetse trage smeltveiligheid is) en ging het goed. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik niet naar de spanning heb gekeken.

Op gebied van die ene 16 amp groep, dat was inderdaad een uitgangspunt, maar je kunt niet enerzijds een bak vermogen hebben en ook nog ruimte op een 16 amp groep overhouden... daarin moet ik ook wel realistisch blijven. De praktijk gaat het uitwijzen... en anders kan ik de opdrachtgevers daarover alsnog vooraf informeren.
Topic: Best amp voor JBL SRX 728s (30-6-2011 09:09:00)
Heb een flink aantal belletjes gepleegd en hier en daar geluisterd en na wat gedachtenomzwervingen (en budget in ogenschouw nemende) is de keus gevallen op 3x XTi4000. Per sub dus 1 gebrugde amp (welke dan 3200 W levert) en 1 amp voor de tops. Inmiddels netjes in een case en gisteravond eens getest voor ongeveer 3 uur. Instellingen netjes aangehouden wat JBL adviseert en moet zeggen dat het netjes/strak klinkt. Ik ben normaal enigszins gereserveerd om versterkers in brug te laten draaien, maar de XTi's zijn best wel koele kikkers en zeker geen heethoofden. Heb de temperatuur niet echt boven de 55 graden zien komen....

Wat de klank betreft; het gaat absoluut laag en is drukvol, maar het hele vette/volle mis ik een heel klein beetje (met deze enigszins kritische noot bedoel ik zeker niet dat het dun klinkt).

Al met al ben ik ben ik positief verrast over de prestaties van de XTi's op de SRX728s.
Topic: Zomerhit van dit jaar??? (28-6-2011 10:25:00)

floriole schreef:

Loca People gaat hem worden!
W.T.F. wink ;) wink ;)

Doet het echt heel erg goed... vol gas erop en het gaat helemaal los...
Topic: Best amp voor JBL SRX 728s (21-6-2011 20:08:00)
Zojuist de crest 9001 eraan gehangen (met dank aan mijn oude "disco"-maatje) en ondanks dat dit al een wat oudere amp is vond ik dit toch al heel lekker klinken... vol...vet en heel erg strak. De SRX-en komen veel beter tot leven met deze amp in vergelijking met de Synq. ALs top erboven de DAP RB-12 gevoed met een Master Audio DX-2200. Ook mijn TSA C-115N's heb ik er boven gehad.

Jammer dat alleen nog ongeveer 20 minuten op oorlogssterkte mijn 16A automaat het niet meer trok in loods. Had me niet echt gerealiseerd dat de Crest zoveel vermogen uit het net slurpt. Voor mij is dit dus een nadeel, kom veelal op lokaties waar ik slecht 1 vrije groep krijg aangeboden (en die moet ik dan vaak nog delen met de koelkast of de diepvriezer en /of frietpan). Efficiency is dus voor mij ook nog van belang.
Topic: Best amp voor JBL SRX 728s (21-6-2011 17:00:00)

Dave22 schreef:

Ik begrijp niet goed waarom je wil veranderen...

SYNQ DIGIT 3K6 geeft theoretisch 2x 1800Wrms @ 4ohms!
tewijl je subs 2x1600 Wrms (4Ohm) zijn.

Je schiet dus niet tekort, en je hebt een ultracompacte oplossing.
De meeste doen juist hun zware versterkers weg om voor een dergelijke amp te ruilen.

Of zie ik iets over het hoofd?
Ja... je ziet iets over het hoofd. De synq presteert echt goed, maar op de SRX728s mag echt wel wat meer vermogen losgelaten worden. Ik wil naar ongeveer het aangegeven program vermogen toe (dus ongeveer 3200W).

Off the record; over het puntje betrouwbaarheid, ik wil de synq niet vergelijken met de genoemde merken, maar wil wel een kanttekening maken dat de berichtgeving over reparaties reuze meevallen wink ;) .
Topic: Wie herkent deze Dynacord set? (21-6-2011 12:43:00)
Fotootjes zijn nu niet echt goed te noemen, maar van wat ik ervan zie... Forum-line
Topic: Best amp voor JBL SRX 728s (21-6-2011 12:41:00)
Momenteel heb ik een set JBL SRX-728s welke ik nu aanstuur met een Synq 3k6 en moet zeggen dat dit redelijk goed gaat. Ben best onder de indruk van de prestaties van de JBL's. Gezien het vermogen van de Synq (enigszins underpowered voor de JBL's) moet er dus nog meer uit te halen zijn.

Iemand hier die ervaring heeft met specifiek deze subs en welke amp had je hier op staan???

Wat zoek ik in de aan te schaffen amp;

- voldoende power....
- vol en vet laag...
- indien mogelijk een laag gewicht, maar ben bereid concessies te doen ivm prestatie...
- hoeft niet perse nieuw te zijn, een gebruikte, bewezen betrouwbare amp is een optie

Binnenkort kan een crest 9001 lenen... ben benieuwd hoe dit klinkt.
Topic: [gz] Informatie over de PS-1801 (21-6-2011 12:09:00)
Even nog een aanvulling op mijn vorige ervaring. Inmiddels stuur ik de PS-1802 aan met een Synq 3k6 en moet zeggen dat dit de prestatie echt heel erg ten goede is gekomen. Kasten maken echt veel meer druk en het laag, in zijn geheel, klinkt strakker. Ik vind de prestaties nu echt passen bij een kast van dit formaat. Ik ben nu ook echt tevreden met het resultaat en vind dat deze een buitengewone prijs/kwaliteit verhouding hebben. Als top gebruik ik de dap RB-12 (dit ivm gebruikte LPF).

Instellingen welke ik nu hanteer op mijn processor (Lem DX-24)voor deze kast en waar ik tevreden mee ben;

LPF: 94.7 Hz LR24
HPF: 41.2 Hz BW24

Verder heb ik EQ1 aangepast
PEAK 62,5 Hz +3.0dB