Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van HR Sound

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van HR Sound (Pagina: 2 van 10)

Topic: speakercoating spetterlak net als orgineel! (24-10-2012 14:56:00)
Ik denk dat vele geinteresseerd zijn in hoe je dit gedaan hebt. Tenslotte moeten we allemaal onze spullen bijwerken, retoucheren, en soms overspuiten of rollen. Als ik dit resultaat zie, is dat inderdaad heel netjes te noemen en is het goed vergelijkbaar, qua uiterlijk, met fabrieks afwerking.

Dus het zou fijn zijn als je laat weten;
- hoe je hebt voorbewerkt
- welke grondlaag je hebt gebruikt
- eventuele nabewerking van de grondlaag
- hoe je gespoten hebt (druk 1,8 bar??, bovenbeker??)
- grootte van gebruikte nozzle (+/- 1,5mm of met naaldset)
- natuurlijk de gebruikte lak (warnex ??, graag fabrikant)

op die manier kunnen een aantal hobbybob's onder ons proberen jouw resultaat te reproduceren laugh :D laugh :D

Alvast bedankt voor het delen van de informatie wink ;) wink ;)
Topic: 4 kanaals composite pci inputkaart (24-10-2012 14:53:00)
Eventjes een kick op dit (niet al te recente) topic.

Ervaring hebben met iets, wil nog niet zeggen dat je weet of hardware compatible is. Handleiding lezen wil nog wel eens helpen, anders info vragen aan leverancier.
Topic: Flightcase voor laptop + 19" controller (24-10-2012 12:28:00)
Ik sluit me bij Dre aan, waarom zou je het uberhaupt willen?? Je laptop is heel snel gesloopt als je je case een keertje laat stuiteren (of wanneer iemand dat voor je doet wink ;) )

Ik had de laptop met klittenband vastgemaakt aan het plateau om hem op zijn plek te houden. Dit werkte redelijk goed en bleef op zijn plek zitten tijdens transport. Toch kies ik ervoor om mijn laptop gewoon in een tas te transporteren (mij harde schijf vind dat toch wel erg fijn) en als ik mijn spullen opstel de laptop op het plateau te "klitten-banden". Voordeel is ook dat je niet erg bang hoeft te zijn dat je laptop van het plateautje afkukelt. Mijn externe geluidkaart heb ik in de case bevestigd en wordt ook door klittenband netjes op zijn plek gehouden.
Topic: Best amp voor JBL SRX 728s (13-1-2012 09:19:00)

bomdes schreef:

Simpel: een XTI4000 is hier te licht voor.
Misschien toch een kleine kanttekening;

Inmiddels zijn er 3x XTi-4000 en 1x XTi-6000 en inderdaad bij stereo gebruik klinkt de XTi-6000 beter op het laag en heeft absoluut meer controle dan de XTi-4000. Het verschil in vermogen is echt merkbaar voor het laag.
In een recent uitgevoerde A/B test in mijn loods met 1 set SRX728s gevoed met 2x gebrugde XT-4000 versus 1 set SRX728s gevoed met 1 XTi-6000 op een nivo dat je uit de clip blijft dan heeft de set met de XTi-4000 toch net wat meer "umpf" dan de set met de XTi-6000. Hoorbaar vind ik dat toch beter klinken. In Db(c) gemeten is het verschil marginaal te noemen, maar wint de gebrugde set (moet wel peak-hold gebruiken) nipt.....

Ik was zelf nooit geen voorstander om op 4 ohm bridge te draaien maar de XTi-4000's houden dit echt goed uit en worden aan het einde van de avond niet veel heter dan 60-65 graden.... Zolang ik uit de clip blijf, leveren deze jongens voldoende vermogen en gaat het geheel echt nergens "geknepen of ongecontroleerd" klinken. Inmiddels heb ik ze nu al een aantal keren op deze manier ingezet zonder dat dit problemen oplevert.
Topic: Inspelen van speakers (12-1-2012 09:15:00)

BSS schreef:

Het gaat hier dus om inspelen van oude speakers die al lange tijd hebben stilgestaan.
Beyma 15k200 en Beyma 12LX60 om precies te zijn
Heb ik wat gemist wink ;) Maar zag inderdaad dat in een latere post het om de opvolger gaat ashamed :$ ashamed :$

Maar goed, zelfs dan kan de op nog op het laag, mijn vermoeden is dat het nog steeds prima gaat en die 2-3 db verschil zal niet echt gemerkt worden. Overigens betekent het voor jou wel dat de synq een potientele kandidaat wordt qua vermogen.
Topic: Inspelen van speakers (12-1-2012 09:05:00)
Misschien dat ik het e.e.a. heb gemist, maar ik ga het toch maar vragen.

De 15k200 (300 W AES) zit toch in de bassen??? Dan levert de AB1100 net genoeg vermogen hiervoor met zijn 2x 850 W rms per kanaal. Deze levert 1,41 maal het vermogen van de speakers... gaat net, ik geef toe dat er beperkingen zijn voor de dynamiek, maar het is zeker te doen, deze amp drukt echt goed door en heeft reserve zat.

Voor degenen die de AB1100 niet kennen, of zelfs het hele merk niet, dit waren versterker (engineered AND built in USA) met een nieuwprijs van ongeveer 2200 dollar en presteren echt heel goed op klank en uithoudingsvermogen en hoge betrouwbaarheid.

De 12lx60 (700Waes) zal in de topkast zitten en die jongens kunnen ook echt wat verstouwen...dus kom maar op met dat vermogen. Een mogelijkheid is dat je de alto's bridged omdat ze dan op 8 ohm draaien en ze (volgens de specs) 1500 Wrms leveren, dat past perfect bij je topkast.... Klankmatig zijn dit niet echte superversterker ( QSC RMS-serie > behrrrrringer EP2500) maar op 8ohm bridgen is goed te doen en je hebt meer dan vermogen zat zodat je ze niet in de clip hoeft te spelen.

Op deze manier hoef je niet te investeren in nieuwe amps en zo vaak zal je er tenslotte ook niet mee "zeulen".


De synq 3k6 zou ik niet op je basjes los laten, ik vrees dat er weinig van overblijft laugh :D laugh :D
Topic: Verwarmen van Schuur (Nieuwjaarsparty) (2-1-2012 13:58:00)
Kun je ook nog laten weten hoe je het nu opgelost hebt??? Altijd weer nuttig voor ons om wat van te leren wink ;)
Topic: Inspelen van speakers (2-1-2012 09:13:00)
De AB1100 is een (klankmatig) kwalitatief goede versterker en had ook een hele stevige prijs. Versterker is geschikt voor zowel alleen laag weer te geven als om fullrange ingezet te worden. De Alto welke je hebt is een budget-serie (vergelijkbaar met QSC-RMX serie) en is kwalitatief van een heel andere klasse dan de AB-international. Mijn verwachting is dat de prestaties dus niet hetzelfde zijn. Ondanks dat de AB1100 ook geen "jonkie" is, ben ik persoonlijk erg gecharmeerd van deze amps. Ik denk echt de moeite waard om ze eens op het laag te zetten.
Topic: Inspelen van speakers (31-12-2011 13:25:00)
Heb je het ook al geprobeerd met de AB1100 op het laag? Ondanks dat deze jongen maar 2x850 Wrms levert op 4 ohm, drukken ze goed door op het laag. Ik heb er meerdere gehad en was er altijd erg over te spreken. Ik vrees allen dat de macro2400 wat minder zal klinken voor je tops.
Topic: Welke Front check, Soundcheck nummers (28-12-2011 10:32:00)
Ik denk inderdaad, zoals AMX Pete zegt, het klankmatig iets moet hebben en bij je smaak aansluit EN daarbij je de nummers goed kent EN je weet wat je zou moeten horen, dat is altijd een goede referentie.

Een aantal nummers welke ik zelf ook gebruik heb ik al voorbij zien komen, daarbij heb ik recent gevoegd voor soundcheck;
- Roger Waters, Amused to death (alle nummers ervan) in FLAC
- Herman van Veen met Hilversum drie; die snijdende stem haalt zo de scherpe randjes uit je set-up.
Topic: Verwarmen van Schuur (Nieuwjaarsparty) (28-12-2011 10:24:00)

Frank76 schreef:

800 man maal 75-100 watt is ook een aanzienlijke kachel! Die houden het wel warm.
Dat is de gedissipeerde warmte van een menselijk lichaam in rust... dus laat staan als je er een knalfeest van maakt wink ;) wink ;)

Voorverwarmen zal inderdaad genoeg zijn, als de mensen eenmaal binnen zijn, hou je de boel wel warm vanwege de mensen en de verlichting (my best educated emperical guess laugh :D laugh :D )
Topic: Uniformiseren basspeakers... maar hoe? (28-12-2011 10:05:00)

stieno schreef:

......De dap wint dit met vlag en wimpel, op de zwakke lak, en het niet al te harde multipex na, is dit echt een topkast. Succes er mee.......
En ik maar denken dat het een laagkast was wink ;) wink ;)
Topic: BUMA (27-12-2011 14:39:00)
Tsja, zoals BUMA het nu zelf zei (via hun persvoorlichter) dat ze zich gaan realiseren dat zij dit voor hun achterban doen?????

Ben benieuwd wat uit de huidige crisis (storm in glas water formaat) gaat komen en welke creatieve manier ze nu weer uit hun hoge hoed toveren shut up :X
Topic: Muziek stijldansen (27-12-2011 09:52:00)

Tom schreef:

Heb je wel eens stijl-dansles gehad?
Mijn ouders vonden dat een onderdeel van mijn opvoeding wink ;) Maar goed, ik ben dus al wat ouder.

Ik denk dat je het probleem inderdaad oplost als je zelf dansles hebt gehad.... dus inschrijven maar????
Topic: Peavey Hisys 3XT Of AD Systems Impuls 3 (27-12-2011 09:10:00)
Eigenlijk zijn het totaal verschillende kasten die je niet echt met elkaar kan vergelijken gezien de totaal andere bestukking. De keuze tussen deze 2 zou voor mij afhangen van waarvoor ze ingezet gaan worden.

Persoonlijk vind ik de Hisys 3xt best aardige kasten. Ik heb er een flink aantal van gehad (met de turqoise band) en ook van het nieuwere type (de trapeziumvormige kast). Kasten drukken goed door en klinken ook goed, het hoog neigt er naar scherp te worden op hogere geluidsnivo's, maar dat is met eq-en goed op te lossen (echter niet compleet weg te krijgen). Ik noem het altijd typisch amerikaanse sound en zie dit bij andere amerikaanse merken ook vaak terug. Hele fijne kasten welke ik graag inzet voor live-versterking van bands in kroegen/zalen. Je kunt hier ook nog aardig wat bas onder plaatsen en dan heb je best een stevige set.

De Ad-impulse 3 heb ik lang geleden mee gewerkt, zelfs zo lang geleden dat ik niet echt meer weet hoe ze specifiek klonken. Wel weet ik me te herinneren dat ik vond dat ze redelijk duur waren voor de prestaties. Kasten waren niet echt klein te noemen en qua SPL max was het ook niet echt bijzonder. Maar goed, ook die zijn al weer een paar jaartjes oud (net als de peavey kasten overigens).

Als de afmeting van de kast ondergeschikt is, dan zou ik juist voor de peavey's gaan.
Topic: Inspelen van speakers (20-12-2011 13:40:00)
Ik zie het net, had mijn post nog bewerkt.

Tsja, hoevaak wil je ze gaan inzetten en wat zou je er dan van verwachten, had je daar zelf al over nagedacht??
Topic: Inspelen van speakers (20-12-2011 13:14:00)
Meestal hoeven speakers ( laagweergevers) niet ingespeeld te worden. De meeste respectabele fabrikanten zorgen voor een intril-periode d.m.v. een testsignaal waar deze enige tijd wordt aangehangen, dit als onderdeel van hun kwaliteitscontrole. Indien dit standaard niet gebeurt is het raadzaam omdat de "veerkracht"van het ophangingsmateriaal iets verandert. In het begin is de boel wat "stijver" en zal het rendement iets lager liggen. Daarna mag je deze als constant beschouwen. Ik doel dan niet op verouderingsverschijnselen, want deze zijn onomkeerbaar.

Verder probeert de speaker natuurkundig zijn oorsprong te behouden en veranderingen daarvan, primeair gezien, tegen te werken. In dat opzicht is dus een speaker zijn hele leven bezig om "in-te-spelen".

Ik heb trouwens nog een stelletje oude baskasten staan die ik incidenteel verhuur of gebruik. Deze zijn bestukt met 18 inch Fane collussus, nog met anisotropische magneten omdat deze uit 1976 komen. Iedere keer verwonder ik me nog dat die dingen het gewoon de hele avond blijven doen, dus of je je er echt heel druk om moet maken dat ze oud zijn shut up :X

Voor de duidelijkheid, als je ze regelmatig moet inzetten en je dus betrouwbaarheid wilt... niet doen. Als het verder niet echt uit maakt, dan gewoon gebruiken totdat ze naar de eeuwige rookvelden gaan laugh :D laugh :D
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (19-12-2011 13:11:00)

bomdes schreef:

inderdaad, een kleine ssd is tegenwoordig zo goedkoop dat ik ze gewoon overal in duw
Overal ??? laugh :D laugh :D
Topic: Advies speakers (15-12-2011 11:52:00)

beatmixer schreef:

2x 12" topjes boven 2x15" subs of zelfs 18" subs is altijd beter dan 15" boven een 18" sub wink ;)
Helaas moet ik dit ook tegenspreken. Ik draai zelf met dubbel 18 per kant met daarboven een 15/2 top en dat gaat echt heel prima. Ook mijn jbl set dubbel 18 met daarboven dubbel 15 tops gaan als de brandweer. Heb in het verleden ook combi's gehad van 1x18 met erboven 18/10/1 tops en ook dat klonk als het spreekwoordelijke klokje. Je kunt dit dus niet standaard zeggen of als "gouden" regel gebruiken, het ligt volledig aan de specifieke eigenschappen van gebruikte combi's.
Topic: Advies speakers (14-12-2011 10:30:00)

lemco schreef:

Ik zoek een leuk setje voor in de buurthuis, om met feesten en jeugdsoos te draaien:
We hebben een op dit moment de versterker: JB ctwo 450 en JB TSX luidsprekers, alleen gaan deze luidsprekers(de woofers) wel eens stuk(ws opgeblazen), nou heb ik deze uitgezocht:

JB-Systems VIBE 15 MKII
of
JB-Systems VIBE12 Mk2 + JB-Systems VIBE-15SUB MkII
Zijn deze een beetje goed?

Mijn budget is 500 - 800(mag ook 2de hands), ik zoek goede kwaliteit speakers met SpeakOn pluggen die je ook op een standaard kan zetten, die je niet zo makkelijk op kan blazen.
Plz wil iemand me advies geven?

Alvast bedankt voor de hulp
Ik heb zelf de Vibe 15MKII gehad boven 2x Vibe 18s MKI en was daar niet tevreden over. Het mid van de Vibe 15MKII had een behoorlijk gat waardoor het niet lekker klink. De VIBE 12 MKII is voor het geld een prima presterend kastje. Als je dat combineert met een Vibe 15s heb je een leuk setje.

Hoe wil je het geheel gaan aansturen??