Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van HR Sound

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van HR Sound (Pagina: 10 van 10)

Topic: Dap soundmate 3 mk 2 of setje van hk ? (28-4-2009 09:49:00)
De soundmate 3 mk2 is echt een prima setje waarin ze de problemen van de mk1 goed hebben opgelost, versterkers hebben genoeg vermogen, hoog klinkt netjes, limiters grijpen netjes in. Zeker gezien de prijs een prima keuze.

Nog even een vraagje... hoe serieus is die 300-400 man, want dat trek je net niet met je setje, zeker niet voor live-versterking. Is natuurlijk lokatie afhankelijk maar voor mij zou 300 man de absolute max zijn met zo'n setje. Verder moet je je afvragen welke eisen de bands stellen aan je versterking; heb al meegemaakt dat een gelegenheidsbandje veel eisen stellen aan het geluid (mbt merken waarmee ze "genegen" zijn te willen werken shocked 8O ).
Topic: roosters spuiten (16-3-2009 17:39:00)
Gelukkig is alles te koop, en met wat noeste arbeid is alles weer netjes te krijgen. Als je het weer netjes wilt maken moet je het volgende doen;
- frontjes eraf halen
- oude foam verwijderen ( al dan niet m.b.v. lijmoplosser)
- geheel goed schuren zodat de roest, lijm e.d. er niet meer zit
- evt. reinigen met ontvetter
- op ondergrond leggen die vuil/meegespoten mag worden
- eerst achterzijde spuiten, laten drogen
- dan zichtzijde spuiten, goed laten drogen
- evt. zichtzijde nog een keer spuiten
- nieuw foam aanbrengen
- en verder g.b.v. gebruiken wink ;)
Topic: Alleen nog hoge tonen uit de versterker! (10-3-2009 09:43:00)

Ganzz schreef:



hehe, ik ben toch niet de enige die niet (goed) kan lezen
Misschien meer bedoeld voor de TS, herhaling is nu eenmaal de kracht van de reclame. Dat geldt dus ook voor goed advies razz :p
Topic: Alleen nog hoge tonen uit de versterker! (9-3-2009 09:36:00)
Als ik het zo lees zou ik toch maar eerst eventjes de bas speakers controleren en ohms doormeten. Mocht je geen multi-meter hebben dan zou je kunnen proberen er een andere speaker op aan te sluiten...

Hier geldt een beetje " zoekt en gij zult vinden..."
Topic: Ervaring Synq digit 2K2 en 3K6 versterkers (3-3-2009 10:21:00)
Inmiddels heel wat bijgelezen over deze amps en de gevarieerde ( vaak ook ongegronde ) meningen gezien. Hier komt toch mijn vraag, aan met name de GEBRUIKERS ervan:

Ik werk nu met 4x American Audio PS1802 ( 900 Wrms@4 ohm)voor het laag, welke ik voed met 2x JB-systems PS-1000. Ben op zich tevreden over de prestaties van deze combi echter het gewicht is "killing me" omdat ik maar met 1 rack werk ( er zit trouwens ook nog een dynacord S-900 in ).Totale gewichtsbepsparing ( bij 2x 3k6 en 1x 2k2 vs mijn huidige bezetting ligt rond de 60 kg!!!).

Zoals door velen opgemerkt is het gewicht van de 3k6 aanzienlijk lager dan mijn huidige amps , de aanschafkosten te overzien, en "lonken" de Synq steeds meer. Denken de, GEBRUIKERS, dat dit een verbetering voor mijn laag zal geven????
Topic: American Audio PS-1802 (27-2-2009 11:07:00)
Ik heb recent vier van deze kasten aangekocht ( en kan je vertellen dat ze dus echt groot zijn aangezien er echt maar 4 in mijn Scudo gaan en het dan ook echt vol zit !!)

Ik moet eerlijk zeggen dat ik eerst terughoudend was aangezien ik gelezen had dat mensen het rendement tegen vonden vallen. Na ze eens beluisterd te hebben(2 stuks)toch besloten tot koop over te gaan. Bij mij speelde zeker de overweging prijs/kwaliteit mee. Ik vind dat je, voor de prijs, zeker acceptabele kwaliteit krijgt.

Ik heb er dus vier van, stuur ze aan met een 2x JB-systems PS-1000 en moet zeggen dat ik laag prettig vind klinken en best voldoende druk vind geven. Mijn verwachting is dat als ik voor zwaardere versterkers zou kiezen het allemaal nog net iets dikker zou klinken aangezien mijn huidige versterkers een klein beetje under-powered zijn voor deze subs ( 2x 1000 Wrms@4 ohm per versterker vs. 900 Wrms@4 ohm per kast ).Maar, zoals gezegd, toch valt het me zeker niet tegen.Mijn verwachting is dan ook dat die 900 watt rms wel klopt.

Over het rendement kan ik je zeggen dat de cijfertjes voor gevoeligheid waarschijnlijk zijn "opgeleukt" en zeker niet de specificatie zullen halen, maar dat het altijd nog zeer acceptabel is. Als ik ze vergelijk met mijn 4x Peavey Hisys 118XT gaan ze aanzienlijk lager en klinkt het geheel drukvoller ( logisch als je 4 stuks 18-inch vergelijkt met totaal 8 stuks 18-inch. Ik heb er nog niet de ervaring mee dat ik je kan zeggen hoe het in verschillende zalen klinkt ( gymzaal, feesttent, buiten etc.)omdat ik dat vergelijk nog niet kan maken aangezien ze, tot nu toe,2x mee op pad zijn geweest.

De afmetingen en het gewicht moet je zeker niet onderschatten (zwaar en groot) dus je moet al een redelijke bus en/of aanhanger hebben en eigelijk met zijn 2-en zijn om het te handelen.
Topic: vermogen verhogen voor fullrange/top kasten. (6-1-2009 11:03:00)
Ik neem aan dat de bestukking dan wel degelijk afwijkt dan van de typhoon serie die ik had. Het membraam van de Fostex ( 025M010 ) was hetzelfde als de MHD-230vc van Monacor. Het laag was voorzien van EVM-DL15X. Dit isin jou kast allemaal anders dus.

Kortom: als je wil zorgen dat het mid en hoog wat meer gaat doen heb je twee opties;
- Je kiest componenten met een hogere gevoeligheid
- je kiest componenten met dezelfde gevoeligheid als in je huidige bestukking MAAR met een hogere belastbaarheid om uiteindelijk ook een hogere SPL-max te halen.

Overigens zou je ook nog iemand eens kritisch naar je huidige filter kunnen laten kijken om te zien wat daar nog te "optimaliseren" is....
Topic: Jamo Power 555 Probleempje (5-1-2009 17:07:00)
OP internet worden zat setjes aangeboden om je rubbers te vervangen. Ondanks dat de handleiding je anders zou doen vermoeden is dit toch wel een behoorlijk secuur karweitje en vereist echt wel een beetje handigheid en wat basisbegrip hoe een speaker werkt.

Verder zou je ook een equivalent basspeaker op kunnen duiken ( met ongeveer dezelfde TS-parameters ).
Topic: vermogen verhogen voor fullrange/top kasten. (5-1-2009 16:55:00)
Ik heb ook 3-weg Rosskasten (typhoon) gehad. OP zich leuke kasten en er zat een Fostex 1" hoog in met een zeer nette sound,maar met een beperkt vermogen.De 15 inch laag was van EV, maar was niet echt zwaar belastbaar.

Ik zou zeker niet voor de PSD2002 kiezen. Deze is vanaf vrij laag al inzetbaar en daar zit ook zijn kracht en wat minder als het om "kwalitatief" geluid gaat. Aangezien dit hele lage inzetten ( vanaf 1.2 kHz) voor jou niet geldt zou ik voor iets gaan wat met een wat grotere hoorn ook nog te gebruiken is bijv.( P-audio BMD-440 ) is echt netjes... Verder de MHD-serie van monacor zit ook wel wat leuks tussen ( past qua afmetingen ook ).Ik zou eerlijk naar iets met een hoger rendement kijken als je het hoog op zou willen halen.

Verder heb ik mijn twijfels of het standaard filter nog wel te gebruiken ( of optimaal) is met je huidige bestukking.

Ligt ook een beetje aan wat je uit zou willen geven....

Verder zou ik zeker niet meer vermogen uit deze kasten proberen te halen, je pijnigt ze al genoeg, ondanks dat je bestukking al gewijzigd is. Ik stuurde deze indertijd aan met een AB Precendent 600LX ( 2x 275 watt rms"8 ohm ) en dat was eigelijk wel het matje voor de originele bestukking....
Topic: Schoonmaken luidsprekerkasten (29-8-2008 13:13:00)
Ik heb recent hiervoor Dusty gebruikt, een prima vetverwijderaar die het ook bijzonder goed doet om nicotine aanslag te verwijderen ( heb laatst wat overblijfselen van mijn opa gehad, welke een voorliefde had voor sigaren en pijp....). Volgens mij "scoort" mijn vrouw dit bij de wibra voor minder dan 2 euries....
Topic: ''CITRONIC CX-LIVE SYSTEM?'' - Actief speakersysteem (28-8-2008 18:53:00)
Mocht je nog "zoekende" zijn, ik heb een leuk setje van HK ( sound house 1) staan welke ik maar 3x thuis heb gebruikt...
Topic: Actieve speaker vervangen (XXL Xen-TM 15) (28-12-2007 11:10:00)
Zonder me verder verdiept te hebben in de spec's van specifiek deze speaker, heb ik een vraagje.... weet je zeker dat hij 8 ohm is? Het is heel gebruikelijk om juist in actieve kastjes een basspeaker te zetten welke een lagere impedantie heeft.... Dit om de versterker wat beter uit te nutten....
Topic: Stage Accompany Blue Box. (3-12-2007 14:50:00)
Ik denk dat het ook heel sterk met de voorkeur ( of smaak) heeft te maken. Ik heb mijn SA 4534S ook een hele tijd gewoon gebruikt als hifi.... en was hier erg tevreden over. Prestaties waren buitengewoon goed ( persoonlijke voorkeur) ook bij lagere geluidsnivo's.Gewoon omdat het heel erg bij mijn persoonlijke smaak aansloot en het in de vorige woonkamer ook erg goed klonk.Ik ga ook mee met Webbie dat het gewoon is heel aparts heeft en zich niet zomaar laat vergelijken met andere merken.

Even een (audio)zijsprongetje; Ben pas verhuisd en heb nu in de nieuwe kamer ook mijn hifi ge-upgrade... mijn oude Marantz PM-80 is verruild voor Onkyo TS-DX595 en heb mijn Floating synthese 2 hierop aangesloten ( en als rear een setje BNS ML-50 ) en kan je zeggen dat de klank toch niet met PA te vergelijken is ( hahaha en de drukken/rendementen zeker niet ).
Topic: Hoeveel Watts voor welke oppervlakte en hoeveel personen?-->Dringend (30-11-2007 10:36:00)
Weet je wat ook een prima graadmeter is, als je echt te hard draait???

Als de mensen met de vingers in hun oren op een meter of 4 van je f.o.h. staan en de rest zich uit de voeten maakt richting uitgang laugh :D
En verder is G.B.V. prima toepasbaar.....( gezond boeren verstand )
Topic: zoem in de eindversterker (28-11-2007 10:48:00)
Bij oudere trafo's kan het blikpakket wel eens los gaan zitten, dit resulteert inderdaad in een "zoem" of brom.Daarbij worden oudere trafo's minder "efficient" ( met wat meer warmte-ontwikkeling tot gevolg). Veelal is het niet goed vastzitten van de trafo op de grondplaat de grootste veroorzaker van het geluid.
Topic: Seer Audio, serieuze nieuwkomer of ...... (26-11-2007 12:59:00)
Goed, hier even een terugkoppeling over mijn luistersessie bij Seer Audio. Algemene indruk van de kasten die ik gezien heb, is goed, netjes afgewerkt, stevig ( kijk maar naar het gewicht van diverse kasten) en klankmatig prima. Ik heb de volgende kasten beluister. De PS-15 en PS-18b met de bijbehorende processor en gevoed door FA-series versterkers. Lijkt qua uiterlijk veel op nexo....heb te weinig met Nexo gespeeld om het echt te kunnen vergelijk. Heb zelf wel een setje van de Grooth en heb de PAS-215 gehad van omnitronic ( en dat ziet het er aardig hetzelfde uit ) maar daarmee is het zeker niet te vergelijk. De PAS-kasten de de SJ-kasten van de Grooth redden het niet op rendement en het geluid..dan scoort de Seer PS-serie toch echt beter bij mij...maar goed, de prijs ligt dan ook hoger.
Verder heb ik de SR283 en SR215 beluisterd. Waarbij de SR-283 een verbazingwekkend mid en hoog te hebben. Geen direct vergelijk met mijn eigen kasten. Ook bij de SR215 is het mid/hoog echt netjes te noemen. In het verleden had ik de A-215 van DAP en ook hier legt DAP het af...op klank en rendement. Het line-array vond ik netjes klinken,settings stonden compleet vlak maar een echte referentie met dergelijke systemen heb ik niet dus kan ik ook niet geven.

Als test cd heb ik het album van Michael Buble gebruikt en herhaaldelijk dezelfde tracks gebruikt om een goed vergelijk te krijgen.
Over het algemeen ben ik prettig verrast...
Topic: DAP Soundmate set 3 (14-11-2007 11:18:00)
Dre; is misschien wel een goede tip; qua timing zeker, ik mijn verlanglijstje nog niet ingeleverd laugh :D
Topic: DAP Soundmate set 3 (14-11-2007 11:01:00)
De HK Actor DX zit rond de 6000 euro, maar dan heb je wel een setje waar je echt goed mee uit de voeten kan. Geschikt voor drive-en en ook goed te gebruiken voor live werk. Het verschil met de wharfedale set (met amp-en) is dan al zo heel groot niet meer....

Ik ben trouwens een paar keer wezen luisteren naar een vergelijkbare set van Db ( QLS forty line QLS 152) en dat klinkt echt goed... het hangt echter nog op de centjes. Wie weet...misschien vind ik hem wel in mijn schoen als die goede oude sint is geweest,daar heb ik nog steeds mijn hoop op gevestigd wink ;) wink ;) wink ;) .
Topic: New-line meeting part 3 (14-11-2007 10:46:00)
Als het januari wordt dan wil ik me graag ook "opofferen" om van de partij te zijn. Leuke gelegenheid om eens wat gezichten te kunnen zien bij de namen....
Topic: DAP Soundmate set 3 (14-11-2007 08:45:00)
Ja, dat van die smile op je gezicht bij de Actor herken ik wel. Ik heb met de Dap Soundmate 3 gewerkt en was op zich tevreden over kwaliteit van het geluid, vind nog steeds dat voor dat geld je een heel leuk setje krijgt. Het enige wat ik er aan mistte was net "dat beetje extra" als je eens even een lekker zetje wilde geven ( of gassen zoals anderen dat noemen). Heb ooit eens een actor setje gehuurd en daar zat het wel in, net dat beetje extra. Op zich trouwens ook volkomen logisch, de Actor is net wat ruimer bemeten op versterker vermogen. Maar goed dat mag ook wel gezien het prijsverschil tussen deze sets.

Over de Lix set; Ik heb zelf met 2x EVP-S18Sb gewerkt en daarboven 4x EVP-s15 en daar was ik best tevreden over ( set is trouwens naar Maarten (sonic boom) van dit forum gegaan). Omdat ik daar erg tevreden over was ( voor het geld) ben ik ook naar de LIX set wezen kijken. Ik vond het verschil in kwaliteit niet echt opgewegen tegen de toch redelijke meerprijs die de LIX-set met zich meebracht. ( ik voedde dit met 2x P4500 )