Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Dj pacific

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Dj pacific (Pagina: 5 van 10)

Topic: ShowTec PS-3203 (7-1-2011 23:20:00)
Jasper, je hebt natuurlijk gelijk, maar Alex geeft aan dat er op de stekker zelf 16A staat.

Ik verwacht dat het hier om een simpel verdelertje gaat, CEE 16A in, ongezekerde doorlus CEE 16A uit en zo te zien 3x afgezekerde fases met daaraan 2 schuko's uitbedraad. Om het zeker te weten is het natuurlijk een kwestie van even het apparaat open schroeven en te kijken hoe en wat er in zit (post desnoods een paar foto's hiervan op het forum, mocht je er helemaal niet wijs uit worden) happy :) .

De doorlus kan handig zijn om een (klein) 3 fase gevoed dimmertje, versterkerrack o.i.d. te voeden. Het kan immers voorkomen dat je op de doorlus bijvoorbeeld een dimmer hebt hangen, maar op de losse groepjes van de verdeler nog wat kleine apparaten zoals een licht-tafel en een paar cd-spelers met mengpaneel o.i.d. aansluit.

Waarom de (waarschijnlijk) foute benamingen? Zelfs chinezen maken zo heel af en toen wel eens een foutje wink ;) .

Thomas
Topic: Prikkabel dimmen (3-1-2011 22:08:00)
Inderdaad, bij een beetje prikkabel gaan hoogstens 25 Watt peertjes in. Het liefst 15 Watt, waarom (los van teveel licht en stroomverbruik)? Deze lampen worden dusdanig warm (of juist koel) dat deze lampen, wanneer ze tegen tentdoek e.d. aan hangen, er geen schroeiplekken (of erger) ontstaan.

Bovenstaand is mij ooit verteld. Mocht dit niet kloppen, dan hoor ik het graag (heb het zelf namelijk nog nooit getest met zwaardere lampen).

Thomas
Topic: Alvast prettige kerstdagen! (1-1-2011 17:31:00)
Vanuit deze kant wens ik iedereen een gelukkig en een succesvol Nieuwjaar!
Topic: Martin SCX 500 probleem (10-11-2010 17:25:00)
Rechtstreeks op de print solderen is geen optie?
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (2-11-2010 22:03:00)
(Theatergrap)

Kun je even wat extra zichtlijnen pakken uit de werkplaats, onderste la. De mensen van de buitenste rij kunnen het net niet goed genoeg zien! wink ;)
Topic: Speaker kabel buiten (19-9-2010 16:31:00)
Jep, indien je deze kabel voor een tuinhuisje o.i.d. gebruikt kun je 2 aders voor fase en nul gebruiken (mantel als aarde) en de overgebleven ader kan dan prima als schakel draad functioneren.. Duidelijk?

Bij het 100V verhaal is dit natuurlijk niet mogelijk..

Thomas
Topic: Antari z1200 warmt niet op (24-8-2010 21:03:00)

arvoitus schreef:

Nieuwe printplaat kost 39 euro bij de nederlandse dealer van Antari (highlite), dus hopelijk is het probleem daar mee opgelost :)
Ik heb nog een printplaat over van een Z-1200 MKI. Deze is wel gebruikt, maar voor zover ik weet werkt deze perfect! Ik hoef er niet veel voor te hebben, stuur maar een mailtje als je interesse hebt.

Groeten,
Thomas
Topic: Antari z1200 warmt niet op (19-8-2010 18:56:00)

arvoitus schreef:

Is dat dingetje van 4/5cm lang onder het verwarmingselement toevallig de thermofuse?
Helemaal goed! Deze kun je dacht ik zo los klikken en het sokje weg schuiven, hieronder zit de thermische zekering. Even met de multimeter de weerstand meten en je weet of het probleem daar zit (0 ohm = probleem zit elders, oneindige waarde betekend waarschijnlijk probleem opgelost wink ;) ).

Groeten,
Thomas

Ps. lees even de forum regels door m.b.t. het plaatsen van foto's.
Topic: rca - rca remote (16-8-2010 22:56:00)
Hoofdtelefoon uitgang gebruiken i.p.v. line out?
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (5-7-2010 02:35:00)

Heatside schreef:

Ook mijn rackje is eindelijk klaar!
Erg netjes! Ook het connector paneel is mooi ingefreest zo te zien, waarom heb je eigenlijk alleen de bovenplaat afgerond en niet gewoon alles?

Komen er nog wielen onder of zijn het lichtgewicht versterkers?

Groeten,
Thomas

ps. al iets schade gehad tijdens het inbouwen zag ik? razz :p
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (2-7-2010 11:50:00)
dat zou die toch noooit doen? wink ;)
Topic: Alles op powercon: goed idee? (9-6-2010 16:56:00)
Hoezo? Powercon kan en mag je met 20A bij 250V belasten (klik). Voordat je dat haalt is de zekering van de verdeler al aangesproken.

Uiteraard ga ik er wel van uit dat alles netjes met 2,5 mm2 bekabeld is..

Thomas
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (2-6-2010 11:52:00)
maar mag je auto ongeremd 1150 kg hebben... wink ;)

(staat namelijk los van het rijbewijs verhaal)
Topic: Levensduur Led's JB-Systems MLS-50 mini RGB Led strip (31-5-2010 13:35:00)
Even een (laatste) update.

Ik heb contact gehad met New Line en de strips zijn door Beglec uit coulance onder garantie hersteld.

Volgens het bijgesloten reparatie formulier waren er 7 blauwe leds defect, tenminste er zijn 7 leds vervangen. De strips liggen inmiddels dus weer werkend thuis!

New Line, hartelijk bedankt voor de altijd goede service!

Groeten,
Thomas
Topic: freestyler hulp (19-5-2010 09:12:00)

Crxtreem schreef:

[quote[1:
Als ik een dimmerpack heb en hier een que voor maak en deze afspeel werkt dat gewoon goed.
Maar nu zoek ik een manier dat als ik de que stop de lampen uit gaan.
Activeer in het cue venster de optie "restore values", dit zou moeten doen wat jij wil (meer uitleg hierover, zie de helpfunctie).
2:
Nu kan je in Freestyler oop verschillende pages toevoegen en zelfs met een shift.
Maar hoe kies ik deze op de BCF2000?
Kijk eens op het freestylerforum (https://www.freestylersupport.com/fsforum/), hier is zelfs een apart forum aangemaakt voor de bcf2000, genoeg informatie te vinden dus. Het is overigens wel in het engels..

Succes ermee!

Groeten,
Thomas
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (2-5-2010 15:12:00)
Daar heb je natuurlijk ook weer gelijk in!
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (2-5-2010 15:02:00)
Toevallig heb ik een foto met de ene kant zwart geverfd houdt en de andere kant ongeverfd hout, vindt ik dat zwarte hout toch echt mooier happy :) .

kistje
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (2-5-2010 14:51:00)

Yoghurt schreef:

Ik heb een extra amprackje laten tikken.
Voorkant
Erg net kistje, alleen jammer dat de houtjes tussen de kist en het rackprofiel niet zwart zijn geschilderd.. Klein detail, maar dat zou het net hebben afgemaakt ashamed :$
Topic: Levensduur Led's JB-Systems MLS-50 mini RGB Led strip (16-4-2010 00:29:00)
Bedankt allemaal voor de reacties tot nu toe!

De prijs is niet het belangrijkste voor mij, ik ben niet op zoek naar de goedkoopste led strips, maar wel naar redelijke kwalitatieve rgb strips (al dan niet flexibel, smd en weet ik wat). Immers gaan dit soort producten je leven lang mee ;-) , dus is het een investering op lange termijn.

Toch denk ik dat ik de overstap maak naar de dmx4all oplossing, mede doordat deze een aanstuur unit hebben waarbij ik verschillende strips (groepen) met dezelfde controller kan aansturen, wat mij toch wel erg handig lijkt.

@ Menno,

Ik zal eens kijken naar die EldoLed dingen.

Dré schreef:

Je kunt ons het beste even het verhaal in een mailtje sturen (dan gaan we ermee aan de slag).
Dat zal ik ergens volgende week doen! happy :) Op het moment erg druk namelijk.

@ Maarten

Bedankt voor je reactie, zoals al te lezen is ga ik new-line mailen en dan zullen we zien of er nog iets aan gedaan kan worden happy :) .
Topic: Levensduur Led's JB-Systems MLS-50 mini RGB Led strip (14-4-2010 22:21:00)
Hallo allemaal,

Een tijd terug (1 augustus 2008) heb ik hier bij new-line 3 MLS-50 Led strips besteld (klik) in combinatie met de mini Led manager (klik). De bedoeling hiervan was om deze led strips in een drive-in meubel te verwerken, maar wegens inspiratie- en tijd gebrek was het er nog niet van gekomen om dit uit te voeren (jep het is ondertussen al een tijdje geleden, ik weet het..). Vandaar dat dit systeem het eerste half jaar in de doos heeft gezeten en daarna heb ik het gebruikt om de muur van mijn kamer aan te lichten. Dit is in het begin regelmatig gebruikt, een beetje uitproberen hoe het eruit ziet e.d., maar na een paar weken is het nauwelijks meer gebruikt (af en toe een avond aan, dus de leds zullen maximaal een uurtje of 40-50 hebben gebrand schat ik zo).

De strips waren zo neergelegd dat je er niet in kon kijken, zodat je enkel de kleuring op de muur zag en niet de ledjes. Nu is het eindelijk zover dat ik de strips in het meubel wil gaan bouwen, maar bij het weghalen van de strips op mijn kamer / testen van het systeem ben ik er achter gekomen dat bijna de helft van de blauwe ledjes zijn uitgevallen (of stevig zijn verzwakt)!

Nu baal ik hier best wel van, in de eerste plaats omdat het systeem uit de garantie is (anderhalf jaar oud) en in de tweede plaats zeker omdat er bij de led strips wordt gepromoot met "LED Technologie voor een lange levensduur!", niet dus..

Even voor de verduidelijking een aantal foto's:

alles rood
alles groen
alles blauw
alles aan
close up (half) defecte ledjes
tweede close up (half) defecte ledjes

Zijn er misschien meer gebruikers van deze led-strips (mogelijk met hetzelfde probleem)?

Verder was ik best tevreden over de output van de strips, het enige nadeel wat ik heb ondervonden was dat de kleuren alleen per led manager veranderd konden worden (dus niet per strip).

Nu dus de vraag, wat is wijsheid?

- Weet iemand of er wellicht een mogelijkheid is om de ledjes te vervangen / te repareren? Ik heb nog niet geprobeerd de contacten door te solderen, zal dit helpen (gezien een groot aantal leds maar matig brandt)?
- 6 nieuwe strips kopen (in totaal heb ik er 6 nodig) en de oude 3 weggooien (is dus niet meer te gebruiken i.v.m. kleur verschillen), wordt wel weer een prijzig grapje.
- Nu ik toch (blijkbaar) weer moet investeren, is het natuurlijk ook mogelijk om een compleet ander systeem aan te schaffen. Ik zag bij The Willows (hopelijk valt dit niet onder reclame?) een aantal interessante dingen, zoals een 5 meter lange flexibele strip met smd leds (voordeel dat het op lengte is af te knippen). Heeft iemand hier misschien ervaring mee (denkend aan lichtopbrengst, aanstuur mogelijkheden e.d.)?
- Wellicht een soortgelijk systeem als van The Willows, maar dan hier uit de shop? Ik heb al een flexibele RGB strip gevonden van JB-Systems, maar als dit dezelfde leds zijn, dan pas ik ervoor.

Wie kan mij hier advies in geven?

Alvast bedankt,

Groeten,
Thomas