Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Soundsmurf

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 92 bijdrage(n) van Soundsmurf (Pagina: 1 van 5)

Topic: Actieve speakers aansluiten doorlussen (13-4-2012 15:33:00)

Hollender schreef:

jadjong schreef:

Tot tien splits zal je in de praktijk weinig van merken, zeker niet zo erg zoals je het nu beschrijft.
Als ik het goed lees schrijft hij dat hij er juist wel veel van merkt...
Dan lees jij, zoals je zelf al opmerkt, inderdaad niet goed wink ;)

Wanneer hij doorlust op de speakers hoort hij de verzwakking en nu wil hij weten of splitten van mixer direct naar speakers kan. Dit kan gewoon zonder hoorbaar verlies (binnen de hierboven genoemde beperkingen natuurlijk). De doorlus uitgang op de speaker zelf zal wel geen standaard doorlus zijn, hierbij aannemende zoals andere dat de gebruikte kabels in orde zijn.
Topic: 19" externe geluidskaart (USB) met luidsprekerprocessing. (12-4-2012 13:24:00)

Webbie schreef:

Ik moet je daar toch in tegenspreken, haal toevallig hier net een HP ProBook 4730s (ook dus uit de Pro Series reeks) nieuw uit de doos, die ik voor een kennis (verder) moet installeren, maar geen firewire poort te bekennen.
Je hebt gelijk pas vanaf de ProBook 6000's serie en de EliteBooks zie ik nu op de website van HP. Maar ik haakte meer in op het punt dat jij zij "USB lijkt mij het handigst daar Firewire nergens meer standaard op een pc/laptop zit". Firewire is nog nooit een standaard geweest op computers namelijk. Alleen op de duurdere modellen (zoals HP doet) of d.m.v. een toe te voegen interface adapter.

USB heeft wat dat betreft altijd al een plus gehad daar dit wel een standaard is op computers.
Topic: 19" externe geluidskaart (USB) met luidsprekerprocessing. (11-4-2012 14:30:00)
Mijn ervaring is dat juist steeds meer laptops (pc's nog steeds niet) eindelijk IEEE1394 (firewire) hebben als je ze uit de doos haalt, de pro series van HP in elk geval zeker weten. IEEE1394 is nooit een standaard zoals USB op computers geweest dus om dit in één zin te noemen als dat er haast geen computers meer met standaard firewire worden geleverd lijkt mij dan ook niet te kloppen. 9 van de 10 keer moest je vroeger juist een extra IEEE1394 adapter kopen bij een pc of laptop.

USB/firewire geluidskaart en processor in één ga je ben ik bang niet vinden, het idee van PVG lijkt mij dan ook de weg die jij wil gaan bewandelen.
Topic: Orientatie digitale mengtafel (10-4-2012 10:08:00)

dexter schreef:

Wat heeft het voordeel om op een hogere bitrate te draaien dan cd kwaliteit? Als je er later een
opname van wil maken moet je weer het spul converteren.
Hoe hoger de kwaliteit tijdens het editten hoe beter. Achteraf terug masteren is niet erg, achteraf omhoog masteren wil je niet. Een master wil je toch ook niet als MP3 bestand hebben terwijl men daar toch het meest gebruik van maakt?

Daarnaast, hoe lang zal de CD zoals wij die nu kennen nog bestaan, steeds meer mensen kopen hun muziek online en spelen dit af op digitale apparaten op 48K of hoger.

Echter het waarom om hier ontopic te blijven is simpel te beantwoorden, de genoemde mengtafels draaien op 48 of 96K en men wil graag weten of de digitale snake van het ene merk compatibel is met de ander. De vraag van jou snap ik wel maar is in deze geheel niet relevant.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (2-4-2012 13:53:00)
Een show draaien dit weekend in een zaal waar de zaaldeuren tochten op een toon +/- 500Hz. Eerste minuut van de show alle zenders uitluisteren want je denkt aan feedback maar alles schoon. Er wat later achter komen via de intercom van het huis dat het dus vermeende deur is. De deur tijdens de show dan maar open laten want het is erg irritant.
Topic: Geluidsinstallatie kleedkamer (2-4-2012 13:49:00)
Gezien het aandachtspunt douches (had ik helemaal niet bij stilgestaan maar is wel logisch bij een kleedkamer) en jij aangeeft niet veel verstand hiervan te hebben denk ik dat het goed is het te laten installeren door iemand die weet wat hij/zij doet voordat er ongelukken gebeuren. Water en elektra zijn geen (of misschien juist wel daar de één prima op de ander kan leunen) beste vrienden.

Wat Stemra betreft sluit ik mij aan bij Dré, bij aanwezigheid van een kantine dragen ze die rechten (waarschijnlijk) al af.
Topic: Geluidsinstallatie kleedkamer (28-3-2012 16:27:00)

Frank76 schreef:

Wat moet je splitsen dan?
Linker en rechter kanaal naar twee setjes speakers.

Frank76 schreef:

Wat ik bedoel is een of andere manier van centrale volumeregeling bij je actieve kastjes.
Zit gewoon op de MP3/iPod anders kun je de koptelefoon ook niet regelen.

Frank76 schreef:

Bovendien moet je dan ook nog netspanning op alle plaatsen aanleggen, liefst geschakeld etc.
Goed punt is inderdaad wel nodig. Echter maar op twee punten natuurlijk daar de andere speaker het versterkte signaal krijgt uit de eerst.

Frank76 schreef:

Los daarvan lijken me die boxjes niet geschikt voor een feestje.
Het is geen aula of sportkantine maar een kleedkamer waar de TS het over heeft, doorgaans zijn deze niet zo heel groot.
Topic: Geluidsinstallatie kleedkamer (28-3-2012 16:20:00)

Frank76 schreef:

...en heb je ook nog een mengtafel nodig.
Waarom een mixer in een kleedkamer, geef ons a.u.b. je gedachte gang???
Gewoon splitter achter de MP3/iPod (daar ze dat gaan gebruiken als bron) naar deze speakers en (klein) feestje in een kleedkamer is een feit, laten we sommige dingen nu niet al te moeilijk maken. Gezien de vraag gaan we het hier niet hebben over DJ's die komen draaien en Pioneer eisen.
Topic: Actieve subwoofer (18-3-2012 14:29:00)
En hierboven is dan ook de gouden tip gegeven op dit topic. Hoe kun je nu op advies van derde overgaan tot aanschaf van speakers zonder ze zelf gehoord te hebben. Wat de één geweldig vind klinken vind jij misschien wel tegenvallen.
Topic: Draadloze rs232 verbinding (15-3-2012 21:45:00)
Beste jdb,

Excuseer als ik het gevoel heb gegeven iets neer te willen sabelen. Dit was zeker niet mijn intentie en had gehoopt dat dat ook duidelijk was uit mijn deel dat juist ideeën delen op een forum heel positief is waar andere misschien (wel) iets aan hebben.

Echter wil je niet weten hoeveel pro spul (o.a. de processoren) RS232 porten hebben naast het vele met USB en ethernet uitgeruste spul. Misschien begrijp je dan ook waarom pro's graag topics over RS232 lezen en reageren omdat het juist wel in onze straat kan passen.
Topic: Actieve subwoofer (15-3-2012 15:34:00)
Behalve aangeven welke subs je op het oog hebt misschien even melden bij welke toppen ze moeten spelen. Het zijn uiteenlopende subs waar jij mee komt. Niet elke sub past bij elke top. Ik ben bang dat van alle forumbezoekers de glazenbollen kapot zijn en het daarom heel moeilijk word om met deze informatie een advies te kunnen geven.
Topic: Draadloze rs232 verbinding (15-3-2012 15:16:00)

jdb schreef:

Serial naar ethernet is leuk als je al apparatuur met een ethernet aansluiting en een draadloze router in gebruik hebt, zo niet dan maak je het nodeloos ingewikkeld en dus storingsgevoeliger.
Iedereen weet vandaag de dag wel een WiFi netwerkje op te zetten out-of-the-box. Makkelijker en storingsvrijer kun je het niet krijgen. Elke laptop, telefoon, etc heeft wel WiFi waar bluetooth zelfs vandaag de dag niet in elke laptop zit (zelfs niet bij HP welke ik net een maand geleden heb aangekocht).

jdb schreef:

Verder heb je voor draadloos verder niets meer nodig dan deze adapter, op een oude pc misschien bleutooth-usb dongle (ong. 10 euro), zodat je bij een kleine set verder nergens rekening mee hoeft te houden.
Hierin ga ik wel mee maar verder dan 10 meter (volgens de officiële bluetooth specs class2) kom je niet. Je hebt wel bluetooth (class1) met grotere bereiken maar als je een telefoon, computer, dongle, etc. hebt is dit toch meestal class2 of soms ook wel class3 (maximaal 1 meter). Met WiFi heb je dus een groter en stabieler bereik. Daarnaast zoals al aangehaald hebben ook niet alle laptops vandaag de dag standaard bluetooth aan boord echter WiFi wel.

Neemt niet weg dat dit idee voor mensen kan werken natuurlijk, zet alleen vraagtekens bij de onderbouwing qua gemak. Het is altijd leuk wanneer iemand zijn idee deelt met andere daar is een forum nu echt een mooi medium voor. Echter kom ik haast alleen nog maar haspels met UTP tegen in het veld waar een accesspoint standaard bij de digi-snake in de flightcase zit gebouwd. Audio over UTP en ethernet (WiFi) netwerken zijn steeds meer een stukje standaard uitrusting aan het worden.
Topic: Accordeon versterken (23-2-2012 15:13:00)
Even voor de beeldvorming want misschien wil je wel teveel "versterken" voor de balans.
Iets in mij zegt dat je waarschijnlijk meer wilt dan nodig is namelijk.

Over wat voor een zaal, aantal mensen publiek, omvang koor, etc praten we hier. Als ik lees dat je voor een drummer meer dan een kick wil gaan versterken denk ik niet meer aan een beetje balans maken maar serieus versterken. Mijn ervaring met koren en o.a. drums is dat op een kick na meer niet nodig is bij een klein tot gemiddelde zaal waarbij er maximaal 200 man publiek komt. Drummers spelen (vaak) hard zat en versterking is dan overbodig. Hiermee heb je alweer drie kanalen vrij.

Daarnaast wil je condensatoren (in de volksmond onjuist "richtpijpjes" genoemd en worden vaak gezien als een wonder microfoon) bij het koor plaatsen maar zingt het koor in totaal niet al hard genoeg?
Als het toch nodig is, plaats je de verschillende stemmen in groepjes rond de microfoons i.p.v. een klassieke kooropstelling?
Solisten met (draadloze) handset lijken mij dan wel nuttig daar die het niet winnen van een band en koor alleen.

Misschien zet je deze extra spullen niet neer voor versterking maar alleen voor recording alleen dat wordt niet duidelijk uit het verhaal dus ik neem nu aan versterking vandaar de vragen/opmerkingen. Als ik het zo probeer in te schatten dan kun je, denk ik, zo een aantal kanalen vrij maken. Andere kanttekening; Verkijk je niet op het volume van een accordeon (en dan zelfs drie bij elkaar). Heb je het geheel al eens los (akoestisch) gehoord en daarbij de vraag aan jezelf gesteld wat je mist in het balans plaatje?
Aan de mixer ligt het niet
Nee, als het misgaat dan ligt het meestal aan de operator wink ;)
Topic: Accordeon versterken (23-2-2012 13:00:00)
Zitten inderdaad niet in je lijst dus ik zou gaan huren. 2 clipmics, aan elke kant één van de accordeon. Vaste microfoons geven je een wisselend geluidsbeeld door de constante beweging van dit instrument waar je niet gelukkig van wordt met het maken van de balans. Met condensators (hoeveel CAD's heb je maximaal? Zes is dan nodig. Je hebt het alleen over minimaal laugh :D) kun je misschien nog iets maar dynamisch zou ik niet aan beginnen.
Topic: REL stealth sub (21-2-2012 13:04:00)
Je had hem netjes opgeborgen in een vochtige schuur of zo?
Als een zekering klapt dan is er echt iets aan de hand, vraag mij niet waardoor het kan (mijn glazenbol is ook even defect).

Maar inderdaad er zijn HiFi fora genoeg en lijkt mij de strekking van dit forum voorbij te gaan.
Topic: carnavalsmuziek 2012 (16-2-2012 23:10:00)

DjREsound schreef:

Soundsmurf schreef:

Neemt niet weg dat het een aardig nummertje is.
Kom op, zang is vals, clipje maken een dag voor carnaval. Dit is alles behalve een serieuze poging, haha!
Zie dat ik inderdaad na mijn zin nog een emotiecon ben vergeten [sarcasme]
Topic: Versterken spraak musical (16-2-2012 14:20:00)
Wat een flut reden en dit noem ik al zeker geen slechte ervaring.

Aan alle kanten gaat er tijd en geld zitten aan decors, kleding, etc maar als het geluidstechnisch misgaat ben jij de gebeten hond. Het duurt heel lang voordat jij je imago weer op pijl hebt. Jij staat straks te boek als de "techneut" die het wel even met een paar pijpjes doet.

Het publiek betaald voor iets waarvan we eigenlijk nu al kunnen stellen dat de acteurs net zo goed geen teksten hadden hoeven leren omdat ze niet (goed) te horen zullen zijn in de zaal. Ik zou mijn rug recht houden en bedanken voor deze klus als het niet met het juiste gereedschap gebeurt. Liever deze ene klus laten schieten dan de vervolgschade die hier onherroepelijk uitkomt.
Topic: carnavalsmuziek 2012 (16-2-2012 13:16:00)
DjREsound, dit verstaan wij hier echt niet onder een carnavalskraker. Niet alles met een zuidelijk dialect is gelijk carnavalsmuziek. Neemt niet weg dat het een aardig nummertje is.
Topic: Muziek stijldansen (16-2-2012 13:10:00)

Tom schreef:

wat is een swing? laugh :D
Google is your friend: nl.wikipedia.org/wiki/Swing_%28dans%29
Topic: Versterken spraak musical (10-2-2012 13:20:00)
Misschien dat de TS ook weer eens van zich kan laten horen?

Ik kwam een ander topic tegen van de TS en begrijp misschien wel waar de schoen wringt bij zijn opdrachtgever inzake de slechte ervaring. Weet dit natuurlijk niet zeker maar hier kan de TS uitsluitsel over geven.

Dit topic bevestigd waarschijnlijk ook mijn vermoeden dat hij met amateurs te maken heeft.