Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Mifex

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Mifex (Pagina: 5 van 10)

Topic: Vraagje over laser. (11-5-2011 15:30:00)

Victor schreef:

Het idee is (kort gezegd) dat je de Ilda standaard testpatronen bij een vaste scanhoek (meestal 7 graden) zo instelt dat ze zo snel mogelijk worden gescand terwijl ze er toch nog goed uitzien.
En zodra ik die scansnelheid weet (zeg bijvoorbeeld 25K) en dat instel op de computer, maakt het verder niet meer uit wat voor beams e.d. je afspeelt? (of dit nou met veel of weinig punten is, groot of klein is (behalve dat bij meer punten het beeld meer flikkert))
Topic: Vraagje over laser. (11-5-2011 02:03:00)
Daar ben ik weer laugh :D

Ik heb een vraag betreft lasersoftware, scansnelheid en de hoek waarin je projecteert.

Met mijn lasersoftware kan ik instellen op welke snelheid mijn scanners moeten draaien. Ik heb gelezen dat je ze niet te hoog moet zetten omdat je anders je scansetje sloopt. Nu heb ik een laser met een DT40 pro scanset en volgens de spects is deze 40K. Nu lijkt het mij dus dat ik in de software moet instellen dat het scansetje 40K kan draaien, echter hoe zit dit met de scanhoek? Stel nou dat ik een rondje of lijntje van links naar rechts laat gaan, hoe meet ik dan op welke hoek hij scant en hoe reken ik dan uit op welke snelheid ik de scanners moet instellen? is het zo dat de software automatisch uitrekend op welke snelheid hij scant als hij een grotere hoek maakt? Dan lijkt het mij logisch dat ik op de software dus moet instellen dat hij op 40K kan scannen en dat de software de rest doet. Misschien klinkt het allemaal wat dom, maar wil toch niet weer dat mijn scanset eruit vliegt. Heeft dit ook te maken met de image scale wat je instelt op de scanneramps?

Kortom, hoe werkt dit precies?

m.v.g.
Topic: Zelfbouwproject:: laser (11-5-2011 01:49:00)

Mifex schreef:

Beste mensen,

Ik heb een probleem met mijn RGB laser wat onderhand al een zelfbouwproject is geworden. De scanners waren stuk en ik heb nu het setje van xplod overgenomen. Hierdoor moesten alle andere prints eruit (scanneramps, dmx, music, ildaboard). De ilda kabel is vervolgens aangesloten op de scanners. Werkt verder prima. Echter als ik de ilda poort doorkoppel aan de RGB wil de laser niet meer blanken. In pangolin wil ik bijvoorbeeld groen aan, maar dan blijven alle kleuren aan. Nu dacht ik dat het kwam door de + en - pool. Dit heb ik omgedraait en nu gaan alle lasers uit maar willen ook niet aan gaan. Probleem is dus dat ik een hele leuke RGB laser heb die alleen nog maar wit kan geven en niet uit kan (oftewel, een lijn recht het publiek in en dat moeten we niet hebben). Wat kan dit zijn?

Even ter informatie:

Pin 1: X
Pin 14: X-
Pin 2: Y
Pin 15: Y-
Pin 3: R
Pin 16: R-
Pin 4: G
Pin 17: G-
Pin 5: B
Pin 18: B-

m.v.g.
Opgelost denk ik, morgen even testen. Ik vond dit artikel en hieruit blijkt dat het hele zooitje verkeerd zit aangesloten ashamed :$
Topic: Externe geluidskaart (USB of firewire) (9-5-2011 00:53:00)
Tot 200 euro lijkt me een leuke instapper.
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (8-5-2011 03:45:00)

partyfish schreef:

Ik heb het in dit geval over het 2.0 84 pk hdi blok.
Dan dat die een generatie jonger is dan het blok wat jij bedoelt. Heeft ook een turbo.

Van vito's lees je best veel over roestproblemen, maar over deze bussen vind ik niet zoveel vandaar dat ik het hier maar eens probeer.
Ik heb de jumper uit 2005 2.0 HDI 84pk. Door de HDI motor trekt hij lekker krachtig en snel op. Met een volle bak haal ik toch wel de 150 km/h. Het is wel fijn om een HDI motor te hebben wil je een keer wat vrachtwagens e.d. inhalen laugh :D . Toen ik aan zijn maximale gewicht zat had hij ook geen problemen met het optrekken. Momenteel heb ik gehad dat de accu kapot was, hierdoor is mijn boordcomputer van slag en is er zeer veel vermogen uit mijn auto (red de 120 niet eens meer) Hopelijk is dit door een reset opgelost. Voorderest vind ik hem fijn rijden, en ja alle auto's gaan stuk.. sad :( hopelijk blijft deze het wat beter doen als mijn oude peugeot expert (die om de maand wel wat had, kosten c.a. 500 euro per keer).
Topic: Externe geluidskaart (USB of firewire) (7-5-2011 01:33:00)
Niemand een idee?
Topic: Zelfbouwproject:: laser (6-5-2011 22:47:00)
Beste mensen,

Ik heb een probleem met mijn RGB laser wat onderhand al een zelfbouwproject is geworden. De scanners waren stuk en ik heb nu het setje van xplod overgenomen. Hierdoor moesten alle andere prints eruit (scanneramps, dmx, music, ildaboard). De ilda kabel is vervolgens aangesloten op de scanners. Werkt verder prima. Echter als ik de ilda poort doorkoppel aan de RGB wil de laser niet meer blanken. In pangolin wil ik bijvoorbeeld groen aan, maar dan blijven alle kleuren aan. Nu dacht ik dat het kwam door de + en - pool. Dit heb ik omgedraait en nu gaan alle lasers uit maar willen ook niet aan gaan. Probleem is dus dat ik een hele leuke RGB laser heb die alleen nog maar wit kan geven en niet uit kan (oftewel, een lijn recht het publiek in en dat moeten we niet hebben). Wat kan dit zijn?

Even ter informatie:

Pin 1: X
Pin 14: X-
Pin 2: Y
Pin 15: Y-
Pin 3: R
Pin 16: R-
Pin 4: G
Pin 17: G-
Pin 5: B
Pin 18: B-

m.v.g.
Topic: Externe geluidskaart (USB of firewire) (1-5-2011 22:52:00)
Hallo iedereen,

Ik heb vorig jaar een M-Audio Audiophile 2496 gekocht, echter stap ik nu over op een macbook pro. Nu zoek ik dus een geluidskaart die eigelijk net iets beter is als de M-audio, maar ook extern! Nu viel mijn oog op de TASCAM US 122 MKII USB audio/MIDI interface of TASCAM US 144 MKII USB audio/MIDI interface. Zou dit een goede externe vervanger kunnen zijn, of heeft iemand nog andere suggesties?

dank
Topic: post hier: een foto van jouw opslag ruimte (30-4-2011 04:44:00)

DJ-Stijn schreef:

Ik vind het zeker geen moeite om te doen, nog geen 10 minuten werk, ik ga het niet blinderen of houten schotten voor plaatsen, ---> weg daglicht.
Wij hebben voor ons kantoor van dat mooie mat folie. Alle daglicht komt nog wel binnen maar niemand kan naar binnen kijken. 7 euro per rol bij de gamma! Gewoon voor de zekerheid... je heb niet veel te verliezen toch, hooguit 2 tientjes wink ;)
Topic: Martin Lightjockey vragen (30-4-2011 04:33:00)
Ik denk dat hij bedoeld met ledparren in serie, 2 groepen parren op het zelfde adres.
Topic: stroboscoop: Hungaroflash of Martin atomic? (17-4-2011 02:17:00)
Even een vraagje, hoeveel watt verbruikt de atomic in low power? Ik heb dus 2 atomics nodig op een feestje maar ik wil ze eigelijk wel op 1 groep hebben.

mvg
Topic: Martin Lightjockey dongle inruilen (27-3-2011 04:40:00)
Beste mensen,

Ik hoorde geruchten over het inruilen van je oude martin LJ dongle of kaart. Deze zou je kunnen inruilen + bijbetaling voor een nieuwe dongle + KEY.

Nu kan ik hier niets officieels over vinden, dus vroeg ik me af wat hier van waar is.

Gr Michiel

[Edit] Zojuist toch wat gevonden [/Edit]
Topic: versterker stuk (13-3-2011 20:04:00)
Hallo,

Ik heb laatst mijn QSC PL 1.8 op de brugfunctie laten werken. Er hingen 2 RCF subjes aan van 8ohm. Alles getest en werkte prima. Tot mijn grote verbazing hoorde ik ineens een enorm krakend geluid door de subs. Ik rende meteen naar mijn PL toe en zag dat alle signaalleds (incl. clip leds) aanstonden. Ook kwam er een brandluchtje uit mijn PL en zag ik een kleine rookpluim uit de ventilatie komen. Naja vervolgens heb ik hem uit de brugstand gezet en heb ik de subs stereo aangesloten. Toen werkte alles weer.

Nu mijn vraag:
Hoe kan dit? De versterker is voor mijn niet meer betrouwbaar.
Er is zeker wat doorgebrand, hoe kan het dan toch dat de versterker nog werkt?

Graag advies.

Gr Michiel
Topic: Het centrale fotografie topic (partypics, apparatuur, tips) (15-2-2011 16:20:00)

watje schreef:

Flits gebruik bij publiek foto grafie (dus de bezoekers op de foto dat kan met een flitser)
Sfeerplaatje eigenlijk altijd zonder

Voorbeelden:
Geen flits
Geen flits

Met flits

(kon geen goed feest voorbeeld vinden met flits, sorry!)
Mijn broer maakt vele foto's op evenementen en gebruikt ook vaak een flits bij sfeerplaatjes waardoor de foto nog beter uitkomt. Belangrijk is natuurlijk om de intensiteit e.d. goed in te stellen. Ach ja, dat leert hij op de fotovakschool laugh :D
Topic: Vraagjes over Martin Freekie (25-1-2011 04:10:00)
En toch lijkt het alsof bij mij de fade time invloed heeft op de macro. Want als deze op 0.0 komt te staan en overgaat naar wait time springt hij dus weer naar zijn beginpositie van de macro. Wanneer de wait time op 0.0 komt en overgaat naar fade time gebeurd er niets.
Topic: Vraagjes over Martin Freekie (22-1-2011 04:22:00)
Hallo,

Kan iemand mij uitleggen hoe de macrofunctie werkt ? laugh :D . Ik heb mijn cirkelgrootte en snelheid bepaald. Nu moet ik op enter drukken en daarna op ADD om de stap toe te voegen. Prima, show loopt.. echter kun je ook nog 2 dingen als fade en wait time instellen. Nu kan de fade time niet lager dan 0.1 en steeds als de show loopt en de fade time telt af schokt hij in een makro. Als ik fade time op 25 zet geeft hij dus om de 25 seconden een schok. Alsof de makro opnieuw speelt als de fade time op 0 komt te staan. Is dit probleem te verhelpen? Als ik de ft fader helemaal naar beneden gooi werkt het wel prima omdat hij dan op sound modes staat, maar schokt hij dus wel bij ieder geluidje.

Microfoon wegknippen dan maar laugh :D ?
Topic: Vraagje over laser. (16-1-2011 18:33:00)
Jazeker, zelfs al beantwoord! laugh :D
Topic: Vraagje over laser. (16-1-2011 17:44:00)
thnx!
Topic: Vraagje over laser. (16-1-2011 16:54:00)
Daar heb je gelijk in. En waar vind jij die prima scannersetjes voor dat geld? Ik heb al even rondgeneusd, maar een leuk scansetje kost al snel 700 euro.

Gr
Topic: Vraagje over laser. (16-1-2011 13:42:00)
Beste forummers,

Ik heb een vraagje. Een scannersetje voor een laser ziet er zo uit. Het bestaat uit een printplaat, 2 motortjes met een spiegeltje eraan en nog een printplaat. Nu is het zo dat ik een laser heb liggen waar de printplaten nog goed zijn maar waar het motortje waar het spiegeltje aan zit niet meer draait. Nu vraag ik mij af, is ieder motortje met het spiegeltje nou hetzelfde? Stel dat deze laser een snelheid heeft van 20kpps en ik wil de motortjes vervangen met die van een laser met 10kpps. Is dat mogelijk? Zit de aansturing van de snelheid in de printplaat of in het zwarte blok waar de spiegeltjes aan zitten?

Gr Michiel