Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van ME

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van ME (Pagina: 2 van 10)

Topic: Vergelijk topmodellen mixers! (22-5-2004 19:11:00)
Zoiets vergelijkbaar is al keer geprobeerd. Uiteindelijk kwamen we er achter dat het niet echt werkt. Je moet objectief verschillende mixers kunnen beoordelen. Dat kunnen heel weinig mensen, en daarnaast zijn veel dingen van een mixer ook nog subjectief. En over de betrouwbaarheid (in mijn ogen weer belangrijk) kan eigenlijk alleen Dré wat zeggen (hij is de enige die VEEL mixers voorbij ziet komen en terug ziet komen met fouten).

Wanneer je alleen maar specs naast elkaar wil zetten zie ik ook het nut niet. Dat kan je toch ook zelf opzoeken.
Topic: Stroombekabeling (21-5-2004 23:59:00)
Jah dat wist ik allemaal, (behalve dat je ze niet in powercon kan gebruiken) Maar adereindhulzen maak je altijd met een speciaale tang. Deze tang kan ROND heel hard samenpersen maar die twinhulzen zijn helemaal niet rond..
Topic: Stroombekabeling (21-5-2004 23:52:00)
ik heb dré ooit wel een horen praten over twinhulsjes. Daarin kunnen 2 draden samen. Vraag me alleen af met wat voor tang je die moet "samenknijpen"
Topic: Stroombekabeling (21-5-2004 16:41:00)
Maar als je vanaf je cd-spelers weer gaat doorlinken, OF je de kabels ook "per ongeluk" voor andere dingen kunt gebruiken is het slimmer gewoon 2.5^2 te nemen. Daar kan namelijk altijd 16 Ampere door. Succes
Topic: Rode verlichting (neon?) (21-5-2004 11:46:00)
Goedkoopste is van die omschuiffilters voor Tl buizen te gebruiken, zit er best gaaf uit. www.new-line.nl/v/8658 Neon en leds zijn gewoon idioot duur, ook om te huren.
Topic: disco/club party's-stageplek (21-5-2004 11:26:00)

fredje schreef:

verder is het idee onstaan om workshops te gaan houden in/bij de HK,1 a 2 x per maand dj lessen te gaan geven en daaraan een soortement van finale te verbinden zodat de winnaars kunnen en mogen optreden op hun eigen party.
zelf lijkt t me een heel leuk plan of er animo voor is bij de HK moet nog ondervonden worden.
Dit deed je toch al, (ooit een oud topic van je...) of wil je workshops gaan geven aan verstandelijk gehandicapten??? Dit laatste lijkt me toch moeilijk (of ik ken een ander soort verstandelijk gehandicapten mensen)

Die feesten zijn wel super, uit ervaring weet ik inderdaad dat zulke mensen heeel veel plezier uit dit soort activiteiten kunnen halen. Top iniatief!!! Voor geld zou ik echt eens aankloppen bij stichtingen bijvoorbeeld "De Stichting Down's Syndroom" zei zullen dit soort projecten vaak toch wel ondersteunen.
Topic: EV SX100/SX200/Sx300 welke speakers zitten hierin? (17-5-2004 21:42:00)
Dré: Ben je nog steeds van plan zelf een keer een filter te ontwerpen voor K-112??? (wil je daarbij trouwens best helpen, heb alleen bijna 0 kennis...)
Topic: disco/club party's-stageplek (12-5-2004 23:10:00)
Dannoch is het wel waar dat je van stichtingen veel geld kan krijgen. Is vast wel een stichting voor verstandelijk gehandicapten die je kan aanspreken. Stichtingen ondersteunen dit soort projecten heel snel en hebben vaak VEEEEEEL geld.
Topic: disco/club party's-stageplek (10-5-2004 21:46:00)
Bennebroek ligt vlakbij heemstede, (Onder Haarlem). De Lineaushof is er tegenover (jaja ik woon in de buurt). Mail me effe met verdere gegevens, ik wil wel keertje samen gaan kijken naar je opzet. Nu weinig tijd (eindexamen), maar wie weet.
Topic: Nieuwe geluidsinstallatie (10-5-2004 18:45:00)

Michael schreef:

En waarom praten we daar dan niet over? De B-1520 doet niet onder aan de Wharfedale EVPS-15. Behringer zit ook binnen het budget en wil je zeggen dat een behringer slechter presteert dan een k-112? Heb je dat zelf ondervonden of van horen zeggen. Ik heb ondervonden dat een k-112 niet beter presteert.
Als je goed gelezen had, had je ook gezien dat ik de behringer als mogelijkheid zie. Maar die heb ik nog nooit gehoord. Als iemand Behringer heeft in de buurt van Haarlem zou ik ze graag een keertje naast elkaar willen zetten voor een goede test (of heeft Dré nog tijd voor zijn behringer test???)
Topic: Nieuwe geluidsinstallatie (10-5-2004 18:17:00)

Dj JoBo schreef:

voor 1000 euro zijn er nog veel meer speakers dan alleen die. Ik ga zowiezo nog een keer luisteren naar de speakers.
Noem ze maar, je hebt nog wharfdale en verder niet heel veel (wel slechtere maar daar praten we nu niet over).
Heb jij deze speakers dan?
Is actief dan altijd positief?
Ik vind het wel lekker om je versterker dicht bij te hebben, dan kan je goed zien wanneer hij clipt.
Ik heb hem niet, heb hem wel keertje beluisterd. Was toch wel onder de indruk. Heb zelf K-112, die ik trouwens prima vindt hoor, maar er zit gewoon echt een wereld van verschil tussen de K-112 en de LEM (mag ook wel voor het prijsverschil wink ;) ).
Actief is niet altijd beter, ik ben er zelf ook tegenstander van. MAAR voor drive-in werkt het wel heel snel. Daarnaast is deze helemaal geprocessed. Daardoor is hij EN goed beveiligt (want dat is de K-112/Behringer set niet!!!) en goed op elkaar afgesteld wat de geluidskwaliteit ten goede komt.
En een K-115 oid. is later ook nog bruikbaar met een sub (lijkt mij), het hoeft van mij ook allemaal (nog) niet zo groot, feesten tot 100 man ofzo, voorlopig. Wel is het idd verstandig om in de toekomst te investeren, met die Lem speakers zou ik grotere set's kunnen maken...
Maar het is toch ook weer erg duur
K-115 wordt raar met sub. Je koopt een K-115 voor de bass, en dan ga je er weer een sub onder zetten. 1"/12"/15" is geluidstechnisch veel mooier. K-115 redt het zoiezo niet voor 100 Man (denk hoogstens 75). Ik denk trouwens dat de D-400 meer bass produceert dan K-115. Wanneer het te duur is zou ik eerder voor K-112 op V-3000 gaan en dan zo snel mogelijk er een sub bij kopen (die je dan actief aanstuurd op 1 versterker)
Topic: Nieuwe geluidsinstallatie (10-5-2004 17:50:00)
Omdat je met een budget van 1000 euro automatisch op een K-112 (of behringer B1220 ofzo)) op V-3000 uitkomt (mogelijk is nog palladium of ep). Hier heb je idd nog uitbreidingsmogelijkheden genoeg. (Voordat je trouwens voor K-115 zou kiezen zou ik overigens eerst nog eens naar een K-112 gaan luisteren).

Maar die Lem D-400 zit gewoon in een totaal andere klasse. Actief, VEEEl beter geluid, steviger, beter beveiligt. Dap is gewoon budget. Lem is gewoon goed merk. Dit zal ook terug te zien zijn in levensduur, reperaties (service) en restwaarde. Verder is de Lem ook later nog bruikbaar bij grotere set's.
Topic: Rond zingen (10-5-2004 15:50:00)

Tom schreef:

Juist bij grote bedrijven werken vaak mindere technici, en vaak ook heel luie technici.
Lekker snel je centen opstrijken, uurtjes maken, en niets, maar dan ook niets zijn we meer van onder de indruk.
Ik ben het er niet mee eens. Op bevrijdingspop heb ik zelf een podium georganiseerd. Geluid kwam daar van Haine (productiebedrijf van AED). We hadden hele mooie grote set (zonder feedbackdestroyers). De geluidstechnici (3) waren freelancers. Maar zeker niet lui, of slecht. Zeer goed geluid, van veel mensen ook complimenten gekregen. Ik vindt bovenstaande dus lang niet altijd opgaan. Wel is het zo dat de baas van Haine rondliep over de verschillende podia, en misschien helpt het ook mee dat Haine met freelancers werkt.
Topic: Nieuwe geluidsinstallatie (10-5-2004 15:39:00)
Als je nou je budget iets verruimt, dan kan je bijvoorbeeld de Lem D-400 kopen. Is het zeker waard, geluidskwaliteit is gewoon stukken beter. Daarnaast ook nog goed beveiligt (geloof ik). Het scheelt 330 euro maar dan heb je wel een veel betere set die beter klinkt, actief en veel beter uitbreidbaar is. Spaar dan wat langer door...

To michael,
Ik heb zelf altijd 2 K-112 op V-3000 (440 Watt 8 Ohm). Zet hem niet helemaal open maar 300 Watt krijgen ze echt wel. Ik heb nog geen last gehad van slecht geluid.
Topic: Rond zingen (9-5-2004 20:36:00)
Ook al sta je met hele proffesionele spullen. Dannoch kan het geluid gaan rondzingen, daar helpt niks tegen. Op zo'n moment kan een feedback destroyer heel handig zijn omdat hij veel eerder ingrijpt dan mensen. Als je je systeem gewoon goed insteld (uitfluiten, goed gebruik compressors enz...) kan een feedback destroyer heel goed als laatste redmiddel gebruikt worden. Andersom moet je het niet gaan gebruiken want dan verkloot je idd al snel het geluid.

Tegen rondzingen kan je het volgende doen.

Goede microfoon (eentje voor close micking)
Goede monitoring
Eq (voor uitfluiten)
Compressor
Goed microfoon gebruik!!!!
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (7-5-2004 20:12:00)
Hoe heb jij getest. Met muziek testen is erg onhandig. Omdat er grote verschillen tussen hardheid IN de muziek zitten (dynamiek).

Hoe wist je dat de versterkers vol vermogen stonden en niet in de clip of daaronder. Sommige clipledjes gaan pas branden wanneer de versterker al lang in de clip zit. Hierdoor neemt de dynamiek af en gaat iets al snel harder lijken.
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (7-5-2004 18:20:00)
nee +3 dB is een 2X zo grote geluidsintensiteit (dus verdubbeling van het aantal W/m^2). Voor een mensenlijkoor is ongeveer 6 tot 10 dB pas een verdubbeling van het geluid (de een vindt 6dB al een verdubbeling de andere pas 10 dit komt doordat 2X zo hard voor iedereen anders is). 3 dB is echt moeilijk te horen, helemaal als je vergelijkt uit je geheugen.
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (7-5-2004 17:41:00)

T-Lite schreef:

Een JB-AX700 levert volgens de invoerder 700W RMS gebrugd op 8Ohm. Nu heb ik voor de lol en uit nieuwgierigheid de vergelijking gemaakt met de JB's gebrugd, en de Inter-M M1000 stereo (2*330W RMS 8Ohom, de helft dus). Ik heb ze uitgetest op de baskasten, en de Inter-M klonk stukken luider dan de JB's.
Die waardes van DAP, JB, etc mag je dus gerust door twee delen. Ook hebben de goedkopere versterkers de neiging om zéér snel te gaan clippen, en het is absoluut niet aangenaam als je een avondje gaat draaien en ze komen vragen om de versterker helemaal open te zetten, en dat je dan moet zeggen dat dat niet gaat omdat de boel anders clipt.
Ik wil merken zoals JB, DAP, etc niet afbreken, integendeel, ik heb er lang plezier aan gehad, maar realiseer je gewoon dat die opgegeven cijfers met een korrel zout te nemen zijn...
Dit is natuurlijk een waardeloze test. Ten eerste zou het verschil tussen de 2 versterkers rond de 3 dB zijn. Dit is nouwelijks te horen.
Daarnaast hoor je voor een groot deel met je hersenenen. Als je denk dat iets harder klinkt, klinkt het harder... Doe maar eens een blinde A/B test. Je zult op hele andere resultaten komen.
Topic: Technics SL-1200 Gold (27-4-2004 20:56:00)
Tja aan de ene kant heb je gelijk, sommige dingen kan je aan de buitekant zien. MAAR sommige dingen ook niet. Wist jij dat jouw sync mixer ooit zou vastlopen??? Alleen tijd kon dat vertellen. Dit gaat ook op voor de OEM bak. Als ik het me goed herinner zit er een optisch snelheidsysteem in. Misschien gaat dit wel storen omdat de sensor dof wordt...
Topic: Voeding Laptop stoort op de geluidsinstallatie (21-4-2004 15:47:00)

John schreef:

Het was ook niet echt een brom, maar het leek erop of je radiozenders of id oppikte, het geluid is moeilijk te omschrijven.
Dit lijkt weer heel erg op ongebalanceerde kabels. Radiozenders, mobielen, portofoons, kunnen allemaal makkelijk storen op lange ongebalanceerde kabels. Had je die toevallig???