Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van ME

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van ME (Pagina: 10 van 10)

Topic: Tannoy, Alesis of Behringer monitor (10-12-2003 22:59:00)

BobX schreef:

Idd, per stuk 299, tja...

Maarre, wat kosten dan die Syrincs p/stuk? En waar te koop? Zker geen Feedback.
Dit is een webshop hoor. www.new-line.nl/v/11195 wink ;)
Topic: Welke microfoons?? (10-12-2003 20:18:00)

Tomelohw schreef:

ik denk dat ik maar gewoon die gemini of die set die tom advieseerde koop.(bij de gemini heb ik wel 2 mic's)
maarre is de frequentie bereik belangrijk???
kweet namelijk niet wat dat is...
Frequentie bereik heeft te maken met voor welke frequenties de microfoon gevoelig is (en een recht frequentieverloop heeft). Als je een vocal mic neemt dan mag je aannemen dat hij de frequenties van een stem goed opvangt... wink ;) Frequentie bereik is meer van belang bij speciale instrumenten. Zo heb je voor de kick van de drums een speciale "bassdrum" microfoon die specifiek goed die frequenties oppikt enz. Voor spraak en zang is gewoon de meeste standaard mic goed.
Topic: Welke microfoons?? (10-12-2003 00:32:00)
Mijn 'bescheide' mening is dat feedback (piepen) op verschillende manieren te voorkomen is.
1) uitfluiten, dat is door middel van een equalizer er voor zorgen dat de microfoon op elke frequentie tegelijk gaat rondzoemen.
Als je namelijk OF slechte boxen heb zonder een lineair frequentieverloop OF een slechte microfoon OF een rare ruimte met verschrikkelijke resonantie. Dan zul je zien dat hij al snel op juist een bepaalde frequentie gaat rondzingen. Door de frequenties allemaal recht te trekken zul je zien dat een microfoon VEEEEEL minder snel gaat rondzingen. Probleem is dat je een goede equalizer moet hebben en goed moet kunnen uitfluiten, wat nog best lastig is. (ik kan het zelf niet...)

2) Ook luidspreker (monitors) moeten "slim" opgesteld worden. Microfoons zijn namelijk richtingsgevoelig. Als je een microfoon koopt moet je ook een kopen met de juiste richtingsgevoeligheid. Voor zang en spraak wordt meestal "nier- en supernierkarakteristiek" microfoons gebruikt. Deze microfoons vangen vooral geluid op van recht van voren en dichtbij. Maar juist niet van schuin van achter (hoek van 110-125 graden, iets meer weer van achter). Dit is juist handig want het moet ook alleen de stem opvangen. Wanneer je nu monitors gaat gebruiken. Zorg dan ook dat die ongeveer in een hoek staan van 110 tot 125 graden. Zo heb je het minste feedback. Je moet dus zelf beetje opletten met boxen plaatsen

3) compressor kan heel handig zijn. Die haalt namelijk de harde stukken uit de muziek en voorkomt dat hij daar feedback gaat geven.
Topic: Welke microfoons?? (9-12-2003 21:55:00)

Tomelohw schreef:

maar is een handheld versie dan dus gewoon alleen de onvanger(dat met die antennes)en een microfoon??
Ja
en gaat deze via jack in mijn mengpanneel???
Nee bijna alle microfoons hebben xrl uit. Dus de reciefer (ontvanger) heeft gewoon xrl uit. Gewoon verloopkabeltje kopen.

Als je die draadloze microfoons alleen koopt om piep te voorkomen zou ik het overgens niet doen. Dan kan je beter bijvoorbeeld een sm58 microfoon nemen met een compressor. Voor drive in is het draadloos natuurlijk wel handig. (maar zie het niet als de oplossing voor "piepen" = feedback. Daar zijn andere methodes voor)
Topic: Welke microfoons?? (9-12-2003 20:50:00)

Tomelohw schreef:

ja dat klopt...maar er is nog een klein derde kastje bij waar dient dat voor??
heeft dat iets met de tekst te maken die er bij staan nl:Keuze uit een beltpack versie of een handheld microfoon.
enne deze kan dus gewoon via de jack aansluiting??
Dat derde kastje is inderdaad de beltpack. Op de beltpack kun je microfoons, gitaren, dasspeld microfoons, enz aansluiten. Dus dat kastje is alleen de zender en niet de microfoon. Op het kastje sluit je dus een microfoon (of gitaar bijv) aan.
Topic: Welke microfoons?? (8-12-2003 23:46:00)

Tom schreef:

4/ nogmaals als je wat mag uitgeven kop dan een draadloze set;
a/ minder gevoelig voor piep
Tom waarom is dit, ik vindt het beetje raar want een een draadloze microfoon is meestal gewoon een gewone microfoon met zender. Waarom zou hij dan opeens minder gaan piepen???
Topic: Beste platen van dit moment.... [OFFZONE EDITION] (8-12-2003 20:06:00)
Voor de mensen die het sauna lied willen downloaden (en lekker draaien op een feest wink ;) ) .
Rechter muis knop, oplaan als users.pandora.be/brechten/Sauna.mp3
Topic: JBs Truss-system (7-12-2003 18:04:00)

Tom schreef:

Ik geloof je, maar ik ging af op de foto, en dat zag er niet zo stevig uit.
Het was meer om aan te geven dan stabilisatorpotten niet nodig zijn. Ik heb ook mijn twijfels over dit statief. Ik heb ze tweedehands voor mooi prijsje kunnen krijgen maar nieuw zou ik absoluut voor vmb statieven gaan.
Topic: JBs Truss-system (7-12-2003 17:21:00)

Stijn Vanstiphout schreef:

Uhm, de bijgeleverde statieven (Mobil-Tech P1 TA ECO, belastbaarheid 60 kg) zijn echter wel stukken stabieler en steviger dan de wind-ups die men bij de Showtec set kwijt wil. Nogmaals het advies (ook aan vele anderen hier): informeer jezelf, doe ervaring op met het desbetreffend product, en vel dan een oordeel.
Volgens mij zijn dit niet de bijgelverde statieven. Deze heb ik namelijk zelf en kosten nieuw toch wel zo'n 300 euro (kon nergens de preciese prijs vinden). Die van JBL zijn goedkopere namaak statieven, ze zien er ook net wat anders uit dan de echte. Denk ook niet dat ze gekeurd zijn

To Tom

Ik heb zelf ook de Mobil-Tech P1 TA ECO en die pooten zitten wel degelijk goed vast. Die stabilisatie stangen zijn echt niet nodig. De poten kunnen geen kant op (ok naar beneden maar als dan moet je het statief omhoog bewegen en ik hem nog nooit iemand omhoog tegen een statief zien duwen wink ;) ) Het is een behoorlijk zwaar statief. Er zit een tuv keurings bewijs op, maar soms denk ik wel eens dat alleen de katrool gekeurd is. Dat neemt niet weg dat ik er makkelijk 60 kilo zou aan durven hangen. Probleem is dat als hij echt gekeurd zou zijn hij 5X overbelasting aan zou moeten kunnen. Ik denk dat dat niet echt gaat lukken shocked 8O . Het is gewoon een behoorlijk zwaar en stevig statief dat echt STUKKEN beter is dan die showtec dingentjes. Probleem vindt ik dat de basis vrij klein is. Hij kan ook niet zo hoog (2,70 ook een nadeel) maar ik vindt de verhouding basis hoogte toch niet helemaal kloppen (je kan hem niet makkelijk omduwen hoor).
Topic: flightcase voor scans (3-12-2003 16:20:00)
www.new-line.nl/webshop/zoeken/?str=schuim&f=0&t=99999&s=0&c=0&u=&n=1&I16.x=13&I16.y=18

= DUUR shocked 8O
Topic: spot voor spiegelbol (1-12-2003 20:20:00)

Hurricane schreef:

Gewoon een raylight pitje in je parren en klaar is kees.
Volgens mij zit een raylight pitje nog altijd tussen MFL en NSP in. Maar wie ben ik.. sad :(
Topic: spot voor spiegelbol (1-12-2003 20:11:00)
Als een normale par 36 te weinig licht geeft kan je altijd nog de 100 W versie kopen www.new-line.nl/v/4341 die is sterk ZAT. Je moet dan wel aparte behuizing hebben (met grotere trafo).

Par 56 en Par 64 zijn niet gebundeld genoeg, of je zet ze heel dichtbij maar dan dan krijg je gigantische stippen of ver weg en dan ligt te weinig... Par 36 is enige goede.
Topic: DMX-besturing via PC voor discotheek (1-12-2003 20:01:00)

kvm schreef:

Er zijn 2 leuke DMX "doosjes" die beide met Sunlite software werken.(het product is gelijk alleen de naam is anders) de Daslight is iets goedkoper.
www.nicolaudie.com/
daslight.com/
Dit lijkt ook wel weer op sweetlight (weet niet of het precies hetzelfde is) maar daar was niet zo'n hele possitiefe reactie op www.new-line.nl/forum/read/?m=52819#52819 maar misschien is dit iets heel anders en werkt het beter...
Topic: Beste koptelefoon? (1-12-2003 13:05:00)

descon schreef:

Wie ow Wie weet het antwoord op deze vraag ?
www.new-line.nl/forum/read/?m=81708#81708 zoek zelf eens keertje rond voordat je gaat rondvragen... wink ;)
Topic: raadsels topic (30-11-2003 19:17:00)

Fossalta schreef:

dewazige schreef:

Hij reisde 3 dagen op exact dezelfde snelheid als de aarde ronddraait, zo kan je 3 dagen reizen zonder de datumgrens voorbij te gaan. (dan moet je wel heel hard gaan hoor)
Héél hard ja! ff snel uitgerekend 40.000 (omtrek aarde) / 24 (uur) > 1666 Km/h. Geloof zelfs dat het supersonisch is :S

Greetz, Fossalta
Fossalta, die snelheid heb je nu dus ook... wink ;) Je beweegt namelijk met de aarde mee en die beweegt met een snelheid van +/- 1666 Km/H rond zijn as. Als je dus met dezelfde snelheid als de aarde beweegt, sta je ten opzicht van de aarde stil. Jammer genoeg is wat dewazige zegt "niet" mogelijk razz :p (nou heel misschien is je richting lichtsnelheid gaat, maar dat heeft weer met andere theorieën te maken shocked 8O )

Deze is trouwens ook wel HEEEEL irritant. Is het figuur een spiraal of niet????
www.smstop5.nl/gezichtsbedrog/spiraalofniet.gif
Topic: raadsels topic (29-11-2003 20:45:00)

Gijs schreef:

:S ik snap het niet razz :p
In mijn tekening is de oppervlakte boven de witte lijn "extra" en omdat alle blokken precies even groot zijn wordt deze oppervlakte uit het extra witte blok gehaald. De oppervlakte van de onderste is groter doordat het een driehoek is met knik. Waar die knik zit maakt uit voor de oppervlakte.
Topic: raadsels topic (29-11-2003 20:41:00)
Heb ook nog wel leuke, hoeveel zwarte stippen zijn er???

www.smstop5.nl/gezichtsbedrog/teldezwartestippen.gif
Topic: raadsels topic (29-11-2003 20:22:00)
Whooooooo deze is echt leuk. Super cool. Er lijkt echt geen verschil in te zitten.

Niet kijken als je zelf nog niet gezocht hebt. wink ;)

home.planet.nl/~kuip2996/newline/oplossing.JPG
Topic: Blacklight lampen (28-11-2003 14:00:00)

G2 schreef:

zo'n www.new-line.nl/v/11402 blacklight gasontladingslamp van 400 watt hoeveel licht geeft dat dan. Is dat genoeg voor een aula met 500 man met de blacklight op 6 meter hoogte. Of zie je dan er nix van.
Op schoolfeesten bij ons hangen er altijd 4 op zo'n 5 meter hoogte. Dit zijn schoolfeesten voor zo'n 1200 man. Ze staan constant aan (je kan ze namelijk niet snel aan en uitzetten) het effect is dan merkbaar maar zeker niet overheersend.
Topic: Truss (28-11-2003 13:50:00)

DJJD schreef:

wow shocked 8O is dat altijd zo duur?!
Ja het is duur. Daarom zeg ik ook dat je beter gewoon 4 parren per statief kan doen met een t-4 of multidim. Hoef je geen dure kabels te kopen, 2 T-4 zijn veel sneller opgeboud en het is gewoon mooier, 4 parren per statief staat beter dan 2. Verder snap ik niet dat je zo'n probleem maakt van 8 parren. Eerst wil je bijna statieven en truss kopen van 1200 euro en nu zijn 8 parren te duur. Verder zou ik echt neopreen kabel kopen, staat netter en gaat VEEEEEEEEEEEL langer mee.