Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Hugovanmeijeren

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Hugovanmeijeren (Pagina: 4 van 10)

Topic: Te huur gevraagd: "low fog" machine (15-12-2011 18:25:00)
Hoe gebruiken jullie eigenlijk de Pea-souper normaal gesproken? Mandje vol droogijs en dan steeds een stapje verder laten zaken om zo de output constant te houden?

Heb er komend weekend één in gebruik, heb al even wat geëxperimenteerd, maar bij een 3~4 kg aan droogijs heb ik maximaal 1,5 tot 2 minuten effect. Is dat ook jullie ervaring?
Ik heb het idee dat veel meer droogijs in het mandje alleen invloed heeft op de output en niet op de duur van het effect, hoe is jullie ervaring daarmee?
Na 1,5 minuten bij gaan vullen om het effect op peil te houden (bij langere stukken)?

Groeten Hugo
Topic: Advies bij eerste EV RX set (15-12-2011 15:49:00)

knorrepot schreef:

Nou moet ik eerlijk toegeven, dat ik de limiters altijd op gehoor - gevoel instel.. van klein tot grote 4 weg sets. dit is tot nog toe nog nooit mis gegaan. ashamed :$
Dat is niet zo'n veilige gedachte. Voor laagdrivers zal dit in de meeste gevallen wel goed gaan, maar zeker in een volledig actief systeem zijn de hoogdrivers wel erg kwetsbaar!

De meeste luidsprekers kunnen bij normaal gebruik (muziek is doorgaans behoorlijk dynamisch) makkelijk een veelvoud van de opgegeven RMS belastbaarheid aan (zie ook het verschil tussen RMS en program belastbaarheid). Als je 'hoort' dat de driver over zijn nek gaat dan zit je doorgaans al op een flink hoger vermogen. Het punt is dat je op de langere termijn je drivers wel heel erg aan het warm stoken bent en je de levensduur flink zult verkorten.

Groeten Hugo
Topic: Advies bij eerste EV RX set (15-12-2011 15:41:00)
Beste Knorrepot,

ik denk dat je de PDF nog even goed moet doorlezen, want alle antwoorden op jouw vragen staan er goed in beschreven.

We gebruiken een sinus in het lagere bereik van de driver die we willen begrenzen, dat komt omdat hier doorgaans de meeste energie in gaat zitten en dat het kritieke punt voor de belasting van de luidspreker is.
Renkus Heinz geeft de volgende frequenties:
-Subs: 60Hz
-Laag of volledig passieve kasten: 200Hz
-Mid of mid-hoog: 1000 Hz
-Hoog: 2500 Hz

Als er een spanning niet in de lijst wordt genoemd kun je de formule die er onder staat gebruiken: VRMS = WORTEL (RMS VERMOGEN x IMPEDANTIE).
Zoals Dré al aangaf gaat de tabel van RH uit van program power (muziekvermogen, doorgaans 2x RMS waarde), in de gegeven formule zie je dat ze die waarde nog even door 2 delen, waardoor je weer de RMS waarde krijgt.

Groeten Hugo
Topic: Advies bij eerste EV RX set (15-12-2011 15:03:00)

Dré schreef:

Geen idee waarom ze het op deze kromme manier gedaan hebben.
Renkus Heinz geeft zelf voor alle luidsprekers de program waarden op, dus dat zal de reden zijn.

Overigens is de waarde bij 600 Watt niet 48, maar 49 Volt (zie tabel). Dan komt je rekensommetje ook weer helemaal goed uit. wink ;)

Groeten Hugo
Topic: Advies bij eerste EV RX set (15-12-2011 14:46:00)

knorrepot schreef:

Hugo: Kun je mij eens uitleggen hoe je dat doet met een ruisgenerator en een multimeter je limiters instellen??
Ja dat kan ik, de techniek staat echter ook uitgebreid beschreven onderaan pagina 4 van deze manual: renkus-heinz.com/support/product-support/manuals_pdf/LS_UsersManual.pdf

Ik zal als voorbeeld de SX-300 nemen.
Je hebt nodig:
-1x toongenerator (zit bijvoorbeeld in Smaart, maar er zijn ook genoeg gratis apps voor)
-1x multimeter / voltmeter

We gaan uit van een program rating van 600 Watt voor de SX-300. Aangezien het een full-range kast is gebruiken we een sinus van 200 Hz. We kijken in de tabel en zien voor 600 Watt aan 8 Ohm een max. RMS voltage van 49 Volt.

We sluiten de toongenerator op de processor aan en de multimeter (op wisselspanning zetten) op de versterkeruitgang. Sluit geen luidsprekers aan! Zorg ervoor dat je gain goed is ingeregeld (versterkers volledig open).

Zet nu de toongenerator aan en zorg dat je meer dan 49 Volt op de uitgang meet. Draai vervolgens de treshold van je limiter terug totdat je maximaal 49 Volt meet (minder is natuurlijk geen probleem).
Dat is alles, je limiters zijn nu ingeregeld.

Ik heb deze methode op al onze luidsprekersystemen gebruikt, en ik kan zeggen dat het erg betrouwbaar is. (Wat dat betreft is carnaval een goede stresstest bijvoorbeeld...)

Groeten Hugo
Topic: Advies bij eerste EV RX set (15-12-2011 13:13:00)
Inderdaad kun je gewoon een preset met de 118 sub aanpassen. Zorg dat je voor je top hetzelfde cross-over filter gebruikt (zal waarschijnlijk een LR 24 zijn) die aansluit bij je subs (ergens rond de 100Hz).

4k is inderdaad een bekende bij de SX300, gewoon naar smaak terugnemen met een paar dB en een Q van 2.0 of zoiets. (Het blijft een kwestie van smaak...)

Dan moet je alleen nog even je limiters goed instellen. Dat kun je uitrekenen (aan de hand van opgegeven vermogen en versterkingsfactor van je amps) of even met een toongenerator en een multimeter meten.

Groeten Hugo
Topic: Ervaring met Line 6 digitale draadloze mics? (13-12-2011 00:17:00)

bomdes schreef:

Niet alleen dat, het is ook bij wet verboden met verlies te verkopen tenzij in soldenperiode of uitverkoop.
Dat lijkt mij toch de verantwoording van de ondernemer.
Soms kan het zelfs gunstiger zijn om iets met verlies te verkopen, denk maar eens aan de supermarkten die met versproducten zitten. Als het einde van de houdbaarheid nadert kan het gunstiger zijn om de producten met verlies te verkopen, dan ze weg te moeten gooien (en te moeten betalen voor de afvalverwerking).

Betreffende die digitale zenders: momenteel sta ik er nog enigszins sceptisch tegenover. De 2,4 GHz band is vrij te gebruiken omdat men dacht dat o.a. door vervuiling van magnetrons deze frequentieband niet voor serieuze toepassingen bruikbaar zou zijn. Nu blijkt dit in de praktijk mee te vallen, met als gevolg dat vrijwel alle vrij te gebruiken draadloze techniek (WI-FI, videozenders, radiografisch bestuurbare auto's, noem het maar op) in de 2,4 GHz band gepropt wordt.
Er is geen controle op de gebruikers in deze frequentieband, dus de kans op storing is behoorlijk aanwezig.
Nu zal dit wel meevallen met een enkele of zelfs een paar setjes, maar hoe zit dit met de grotere systemen?
Hoe gaat deze frequentieruimte zich op den duur ontwikkelen? Het aantal draadloze internetverbindingen om ons heen stijgt gigantisch, dat heeft allemaal frequentieruimte nodig (hé in de 2,4 GHz band).

De lagere regionen van de UHF band waar we momenteel met onze analoge zenders in zitten bieden wat dat betreft veel meer veiligheid. We zijn secundaire gebruiker naast de omroepen, maar dat is allemaal goed in kaart gebracht en daar is duidelijke regelgeving over (en best mee te leven).
In vergelijking daarmee is de 2,4 GHz toch een beetje het Wilde Westen.

Groeten Hugo
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (10-12-2011 20:19:00)
Lang leve flash geheugen...
Hebben nieuwere pearls overigens ook gewoon, dus dat lijkt me geen reden voor een vastloper (wil niet zeggen dat hij niet op een andere manier kan vastlopen natuurlijk sneaky :V )...

Groeten Hugo
Topic: JBL MRX 512m t.o.v. EV ZX 3 (1-12-2011 16:03:00)

knorrepot schreef:

Als er nu 3 of 4 eq punten in zitten om de kast een beetje te laten klinken, ga ik dat met de 34 niet redden.
Deze gouwe ouwe knakker heeft maar 2x PAQ in het menu.
De DX34(A) heeft ook nog input (master) EQ's... Kun je ook nog wat mee friemelen (alhoewel minder mooi dan op de outputs, als je rond het cross-over gebied zit)...

Groeten Hugo
Topic: Advies bij eerste EV RX set (29-11-2011 17:09:00)
Waarom zou je moeilijk doen?

De methode zoals door mij beschreven kost je 2x een kabeltje (doe 2 meter speakon-speakon), even gekleurde kap erop zetten zodat je weet dat het niet een normale kabel is...

Dan heb je een systeem dat 100% flexibel is en waarbij alle kasten gewoon zoals af-fabriek blijven (dus 100% uitwisselbaar met concullega's).

Dat met dat aluminium doosje is niet handig: kans op verwisselen sub/top uitgang bestaat (losse verhuur!) waardoor je schade kunt maken.

Groeten Hugo
Topic: Advies bij eerste EV RX set (29-11-2011 16:22:00)
Waarom maak je je eigen subs dan niet gewoon even standaard door de draadjes binnen in de subs op +1/-1 te zetten?

Als je je toppen (zitten standaard ook op +1/-1) dan gewoon op je subs aansluit via een duidelijk gemarkeerde kabel die van +2/-2 (gaat in je subs) naar (+1/-1) voor je toppen verloopt heb je het spul super flexibel zonder van een standaard af te wijken...

4 Polige kabel gebruiken en aan beide zijden omgekeerd aansluiten, kan je kabel nooit fout zitten...

Groeten Hugo
Topic: Het maken van multi kabel. (22-11-2011 23:30:00)

wheelie schreef:

Wat is een goede DI?
LD SYSTEMS LDI 02

Erg goede kopie van een BSS AR133 (ja ik heb ze naast elkaar gehad en ook van binnen zijn ze nagenoeg identiek) en kost geen drol.

Groeten Hugo
Topic: Het maken van multi kabel. (21-11-2011 23:26:00)
In de meeste situaties heb je helemaal niet te maken met signalen die op lijnniveau vanaf het podium binnenkomen. Eventuele op het podium aanwezige line-outputs die naar de zaal moeten (keys, samplers, laptops, DJ-sets) gaan toch in 99% van de gevallen via een DI naar de zaal (op mic niveau).

Dus qua inputs heb je eigenlijk alleen maar XLR nodig (en mocht je eens jack nodig hebben kun je natuurlijk een verloopje gebruiken).

Voor je aux sends en andere retour lijnen hangt het een beetje van de mixer af. Professionele mixers hebben alle outputs op XLR, de wat goedkopere soms op jack.

Waarom zet je geen multiconnector aan je kabel en maak je een spinner achterin je mengtafelcase? Is een stuk minder kwetsbaar en werkt ook nog eens veel sneller.

Groeten Hugo
Topic: Subwoofer piept (19-11-2011 12:23:00)
Beste Roy,

gebruik je de set wel in combinatie met een processor/cross-over?
Deze sub beschikt niet over een intern filter, dus je hebt een vorm van actieve filtering nodig.

Een hoog piepend geluid kan duiden op een aanlopende spreekspoel van (één van de) luidsprekers of zelfs op een scheurtje in de conus.
Even de grille van je subs afschroeven en de speakers controleren dus!

Groeten Hugo
Topic: Keuze draadloze dasspeld microfoon (9-11-2011 18:41:00)
Ik ben het inderdaad wel met Joep eens dat een headset een mooiere optie is.
Maar een dasspeld (wel een kwalitatief hoogwaardige en met richtkarakteristiek) kan ook goed werken...

Als ik trouwens de post van de TS teruglees, neem ik nog wel (steeds) aan dat het budget van 300 euro voor alleen de microfoontjes is en niet voor de complete zenderset? Want dat lukt natuurlijk nooit voor dat geld. (Dan kun je beter gaan huren).

Groeten Hugo
Topic: Moving Heads (9-11-2011 11:53:00)
De ROBIN 300E spots zijn inderdaad hele mooie spots, wij hebben ze nog driekwart jaar en zijn er erg tevreden over! (Snel, fluisterstil, mega-zoom en zeer goede lichtopbrengst).

Groeten Hugo
Topic: Keuze draadloze dasspeld microfoon (9-11-2011 11:44:00)
2e hands een setje Sennheiser MKE-40 opsnorren.
Dat is wel zo'n beetje de standaard in 'presentatie-dasspeld-land'.

Groeten Hugo
Topic: Orientatie digitale mengtafel (6-11-2011 18:48:00)
Hey Roy,

dit nummer wordt heel erg 'gedreven' door de basgitaar, dat is waarom die zo op de voorgrond staat. Ik ben het nu ik opnieuw luister wel met je eens dat tijdens de gitaarsolo ofwel de gitaar iets harder moet of de bas iets zachter.
Is een kwestie van een paar automatiseringspuntjes zetten, dat heb ik nu niet gedaan...

Groeten Hugo
Topic: Orientatie digitale mengtafel (6-11-2011 18:00:00)
Ik wou daar eigenlijk een Beyer M201 van maken, if you don't mind. sneaky :V
Die staat dus nog op het verlanglijstje. laugh :D

Groeten Hugo
Topic: Orientatie digitale mengtafel (6-11-2011 17:06:00)
Hey Roy,

goede band! Heb je dat gewoon stereo van je tafel af opgenomen?
Klinkt lekker!
Heb je ook een lijstje met gebruikte microfoons?

Ik heb hier ook nog een opname: KLIK.
Opgenomen bij een (klein) openlucht optreden (voor circa 300 man). Dit is overigens wel een andere band dan van de eerdere opname. wink ;)

Mikes:
-Kick: EV N/D868
-Snare: Shure SM57
-Hi-Hat: Neumann KM184
-Toms 1 t/m 3: EV N/D468
-OH's: AKG C414
-Bass: DI + Audio Technica ATM-25
-E-gitaar: DI (stereo)
-Akoestische gitaar: DI
-Lead vox: Shure SLX draadloos beta 87A (van de band zelf)
-Audience: Shure 16A (stereo)

Groeten Hugo