Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Hugovanmeijeren

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Hugovanmeijeren (Pagina: 10 van 10)

Topic: Opmerkingen bij EAW SB150 (22-8-2010 20:28:00)
Ik weet wat mijn SB150´s kunnen, ik zou ze in ieder geval nooit ruilen tegen glijbanen o.i.d.

Ik verwacht dat er iets anders niet goed zit. En laten we eerlijk zijn, wat kost 'vermogen' tegenwoordig nog als het op versterkers neer komt? Als je dat alleen al opweegt tegenover het formaat van die oude glijbanen dan wist ik het wel (en daar komt nog bij dat je op de meer serieuzere klussen gewoon niet met oude rommel kunt komen aanzetten, hoe goed het ook maar moge klinken).

Groeten Hugo
Topic: Te huur gevraagd: Draadloos headset systeem (22-8-2010 16:28:00)
Gaat het om één headset of heb je meerdere nodig?
Ik heb een complete set van 8x Sennheiser ew-100 met 8x Sennheiser MKE2 gold (druppeltjes) voor een gunstige prijs, mijn collega zit door de week in Alphen aan de Rijn en Leiden dus dat zou in de buurt zijn, maar goed, misschien heb je er maar ééntje nodig. wink ;)

Groeten Hugo
Topic: Opmerkingen bij EAW SB150 (14-8-2010 13:45:00)
Hoi Klaas Jan,

je bent bij mij nog wezen luisteren naar de kasten. Ik ben en blijf een groot fan van de SB150. Jouw 'problemen' herken ik niet.
Wonderen verwachten blijft altijd riskant, soms moet je gewoon meer neerzetten. Voor de afmetingen van de kast vind ik dat hij een heel behoorlijke output heeft!

Zoals je weet draai ik met Crest 8001 of CA12 amps op deze kastjes.

Groeten Hugo
Topic: draadloze microfoon stoort zodra de muziek pc aangaat (6-7-2010 17:44:00)
Het kan haast niet anders dan dat dit een kabelfout is. Zijn al je kabels gebalanceerd? Afscherming goed aangesloten?

In het verleden heb ik in de 190~200 Mhz band wel veel storing gehad, maar dit probleem moet met kabels te maken hebben...

Groeten Hugo
Topic: zwarte m10 bouten en moeren (29-6-2010 18:48:00)
Fabory kan ze leveren inderdaad, maar je schrikt je wezenloos als je hoort wat het kost...

Heb bij Fabory wel eens geïnformeerd naar een doosje zwarte rackschroeven (200 stuks in een doosje). Met maximale korting kwam dat op iets van 68 euro per doosje. (Vergelijk: bij Penn Elcom betaal je voor 1000 stuks zwarte schroeven 20 euro).

Groeten Hugo
Topic: DBX EQualizer of toch niet.. (29-6-2010 17:54:00)

Frank76 schreef:

Kan je dat onderbouwen?
Wat is er precies niet goed aan? Waar baseer je dat op? Ooit eentje in handen gehad of gewoon op basis van het merk?
Kijk, die budgetspullen zien er allemaal erg leuk uit, maar het is gewoon een feit dat er ergens op bezuinigd is. Van Samson heb ik nog nooit een EQ in handen gehad, wel andere dingen (helaas), maar wel genoeg EQ's van andere budget merken. Die goedkope EQ's doen veel meer kwaad dan je lief is, ruis is één ding (overigens ruist elk apparaat, zelfs de allerduurste systemen), maar faseproblemen zijn vaak nog veel erger. Dat laatste is een eigenschap van een EQ, maar verschilt wel sterk per merk/model.
edit: zie op je site dat je ook een Phonic mixer in je verhuurprogramma hebt en zelf ook met Yamaha eq's werkt. Is ook geen Klark. Een Klark achter een Phonic mixer zal ook niet bepaald worden geaccepteerd vrees ik.
Haha, ook al even gekeken wat voor mengpaneel dat precies is? Nee? Is zo'n ding met 1 mic input en 2 stereo... Ideaal voor op een carnavalswagen, microfoontje + mp3 speler en gaan met die banaan. Gaat het ding stuk? Jammer dan, een nieuwe kost 25 euro. Die dingen worden uiteraard niet gebruikt voor een band (en daar gaat het in dit topic om!).

Maar als je wilt weten wat voor EQ's ik zelf gebruik: 99% van de tijd XTA DP200's. Dat zijn digitale parametrische EQ's, 16 bandjes volledig parametrisch per kant: ideaal. Wel in combinatie met een laptop met AudioCore uiteraard (en dat gaat reuze snel en is goed toegankelijk).
Grafische EQ's gebruik ik op eigen klussen vrijwel nooit, met een parametrische EQ heb ik veel meer controle, zeker als ik steile filters wil gebruiken (is met een grafische EQ gewoon niet mogelijk).

Dus inderdaad geen Klark (hoewel XTA is opgericht door ex-Klark mensen), maar zoals ik al eerder zei: er zijn meer goede EQ's. (Zie het lijstje van Cyberdance.)

Groeten Hugo
Topic: Advies multikabel en gebruike plug (28-6-2010 21:10:00)
Ik zag vandaag toevallig dat Link ook een connector heeft die sterk vergelijkbaar is met de Whirlwind W4 en als het goed is ook nog eens uitwisselbaar is met de Whirlwind. Gaat om de LK M176 uit de 'Ermaphrodite series', voordeel van die connectors is sowieso (zoals de naam van Link al suggereert) dat het niet meer uit maakt hoe je de kabel legt. Aangezien er geen sprake is van male of female...

Iemand toevallig ervaring met de Link variant van de Whirlwind? Zijn ze echt goed uitwisselbaar?

Groeten Hugo
Topic: DBX EQualizer of toch niet.. (28-6-2010 19:44:00)
Tja als ik een Samson op FOH tegen kom dan gaat hij er wel mooi tussenuit... Liever geen EQ dan een *** EQ.

Daarnaast vraagt de TS om een 'marktstandaard EQ' en dat is toch echt gewoon de Klark. Tweedehands koop je overigens een DN360 voor minder dan het geld van de DBX 2231...

Groeten Hugo
Topic: DBX EQualizer of toch niet.. (28-6-2010 19:37:00)
Als je de 'standaard in de markt' zoekt dan kom je zonder twijfel uit bij een Klark Teknik DN360 of DN370 (opvolger van eerstgenoemde) uit. Er zijn meer goede equalizers maar Klark is gewoon de standaard.

Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van dat goedkopere DBX spul, het werkt 'wel aardig' totdat je iets goeds in handen krijgt...

Groeten Hugo
Topic: Advies multikabel en gebruike plug (24-6-2010 23:19:00)
Hoi Corneel,

ik had het niet over de kabel zelf maar over de te gebruiken connector (zoals de vraag van de topic starter ook luidde). Ik begrijp de verwarring aangezien Whirlwind ook complete multikabels fabriceert, maar ik doelde op de W4 MASS connector van dit merk (deze dus).

Ik heb al een stageblock staan waar deze connector op zit, maar aangezien het kabeldeel (1 stuk) voor ruim 1060 euro bruto ex. in de prijslijst staat is dat niet echt leuk meer (zou dan nog 2 kabeldelen + een chassisdeel voor op de mixer moeten hebben). Ga deze daarom waarschijnlijk vervangen voor een connector van Link.

Qua kabel zit ik nu even te kijken naar SmartCable (huismerk TMaudio), zij hebben net een nieuwe 50 parige multikabel in het assortiment die niet al te duur is. Smartcable gebruik ik nu al voor luidsprekerkabels (circa 500 meter) en over de kwaliteit ben ik erg te spreken, ik ben dus ook erg benieuwd naar de multikabel.

Groeten Hugo
Topic: Advies multikabel en gebruike plug (22-6-2010 18:27:00)
De échte pro standaard (met name in de VS) is natuurlijk Whirlwind. Maar dat is zo goed als onbetaalbaar.

Zit momenteel ook te kijken naar een nieuw multikabelsysteem en heb ook naar Whirlwind gekeken, maar met connectoren van circa 1000 euro per stuk is de lol er snel vanaf. Harting is verreweg de goedkoopste oplossing, Link is ook sterk in opkomst en zijn ook nette connectoren.

Momenteel is mijn multi voorzien van Harting 108p, maar aangezien ik groter wil en de Harting te klein wordt ga ik waarschijnlijk overstappen naar Link.
Ik heb overigens wel een monitorsplit liggen met een duppele Harting 72p en ik kan je zeggen: dat is een serieus LOMP ding.

Groeten Hugo
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (3-6-2010 00:14:00)

Victor schreef:

Wielen onder zo'n klein/laag kistje zou ik ook niet doen. Dat maakt het maar lastig om de kist te tillen en onmogelijk hem op bijvoorbeeld een tafel neer te zetten. Plus het ziet er niet uit.
Ik ben anders heel erg blij met een paar wieltjes onder mijn 8001 racken, en ja die zijn ook maar 4HE...
Rackjes wegen dan ook >50 kg.

Groeten Hugo
Topic: Rondzingen van geluid in beurshal (1-6-2010 17:12:00)

Tom schreef:

Plakmicrofoons vind ik volkomen uit den boze voor universele toepassingen.
Die zijn vanwege de hygiëne wat mij betreft meer een privé microfoons.
Je wilt toch niet de huidschilfers van je voorganger op je gezicht meegeplakt hebben sad :(
Je gebruikt toch elke keer nieuwe tape? Sowieso is het handig om die druppeltjes regelmatig even met een beetje alcohol schoon te maken om lijmresten en make-up eraf te halen.
In dit opzicht zijn die druppeltjes niet anders dan een headset, enige verschil is dat die headsets met een oorbeugeltje uitgevoerd zijn (en of dat nou zo fris is sneaky :V ).

Groeten Hugo
Topic: Rondzingen van geluid in beurshal (1-6-2010 12:37:00)
Ik begrijp best dat deze opstelling door de opdrachtgever bepaald is. Als je alle speakers in een rechte lijn zet straal je ook in de microfoons op het podium en dat wil je niet. Daarnaast luistert het bijzonder onplezierig.

De opstelling zoals deze nu gemaakt is kan mijns inziens prima werken, zeker als je de reflecterende wanden met gordijnen gaat bedekken. Wel zoals al eerder gezegd: gebruik een goede PEQ op die headset.

Overigens is de microfoon die Tom aanhaalt geen druppel (daar versta ik in ieder geval een microfoontje aan een draadje onder (zoals de MKE 2 gold en DPA 4060), maar een headset. Een druppel plak je met tape op de wang of het voorhoofd, een headset heeft een beugeltje achter de oren. wink ;)

Groeten Hugo
Topic: Rondzingen van geluid in beurshal (30-5-2010 18:22:00)

Mifex schreef:

Ook zetten we meer speakers neer dat het geluid van meerdere kanten komt en het totaal minder hard hoeft.
Oei, ik denk dat je daar een heleboel fase ellende mee gaat creëren (hoe wil je dat allemaal netjes 'in tijd' gaan zetten?)... Sowieso betekenen meer speakers meestal ook een lagere GBF.

Naar mijn idee zijn headsetjes (eventueel met nierkarakteristiek) de enige deugdelijke oplossing, meer speakers plaatsen zal de problemen mijns inziens alleen maar groter maken.

Groeten Hugo
Topic: Eurovision diary (28-5-2010 12:14:00)
Sommige dingen waren leuk gedaan, maar voor het overgrote deel gold: KERMIS.
Wat een afgrijselijke lichtstandjes waren er voor sommige nummers (NL inclusief) geprogrammeerd...

En om eerlijk te zijn ben ik erg blij dat Nederland niet door is naar de finale, wat een afgang om zoiets naar het Songfestival te sturen... shut up :X

Groeten Hugo
Topic: Avolites tiger touch ervaring (26-5-2010 19:04:00)
Niet om het een of ander, maar waarom moet toch in elk onderwerp over een lichttafel die Chamsys worden aangeprezen? Het lijkt wel of het woord lichttafel niet meer kan vallen zonder dat er genoemd wordt dat een Chamsys beter is (en nee dat geldt niet alleen voor dit forum).

Ik heb dat ding nu al zo vaak verheerlijkt horen worden dat ik zo langzamerhand een gruwelijke hekel aan dat ding begin te krijgen...

-Dat moest ik even kwijt.-

Groeten Hugo
Topic: Rondzingen van geluid in beurshal (25-5-2010 19:44:00)
Lavaliers is inderdaad gewoon vragen om problemen... Neem aan dat je nu dus MKE-40 gebruikt (de 'tv-lavalier')?

Zorg dat de afstand tussen de microfoon en mond zo klein mogelijk is (dat is wat je gewoon wilt bij live versterking) het mooiste is om hiervoor een headsetje te gebruiken.
En dan met een goede parametrische EQ erop (mooie smalle bandjes gebruiken), zelf gebruik ik daarvoor bijvoorbeeld erg graag een XTA DP200, vaak in combinatie met een compressor om het wat rustiger te laten klinken (maar die haalt je GBF weer naar beneden dus dat wil je misschien niet!).

Groeten Hugo
Topic: Avolites tiger touch ervaring (25-5-2010 10:44:00)

dj-bart schreef:

de tiger en de 2010 dezelfde prijs, dan absoluut voor de 2010 gaan, veel meer mogelijkheden.
Onzin. De 'normale tiger' is qua functies eigenlijk al identiek aan de 2010 (enige wat je echt mist zijn 5 playbacks), maar dan wel voor de helft van de prijs.
De tiger touch is een compleet andere tafel, heeft andere (vernieuwde) hardware en draait de nieuwe Titan software (onder Windows XP). Eigenlijk is de tiger touch dus beter te beschouwen als het kleine broertje van de Pearl Expert.

Naar mijn idee is investeren in een 2010 niet verstandig (dan kun je beter de reguliere tiger kopen, want die heeft dezelfde mogelijkheden als de 2010 voor een stuk minder geld).

Groeten Hugo
Topic: Welk merk truss zou dit zijn? (21-5-2010 11:57:00)

robertoal schreef:

Het is dus inderdaad prolyte!
Niet om roet in het eten te gooien maar: als er géén Prolyte logo in de koppelingen is gewalst dan is het ook géén Prolyte truss. Je zou hooguit kunnen zeggen dat het 'Prolyte compatible' is (wat voor waarde je daar aan zou moeten hechten weet ik niet).

Je kunt er in ieder geval niet van uitgaan dat je de belastingstabellen van Prolyte ook voor deze truss kunt gebruiken.

Groeten Hugo