Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Yougow

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 81 bijdrage(n) van Yougow (Pagina: 1 van 5)

Topic: Cuelux (4-2-2014 18:53:00)
Dag allen,

al een hele tijd niet meer op het forum geweest.

Ik heb Cuelux aangeschaft omdat het zinloos is om telkens Martin LJ mee te sleuren voor de normale showtjes. Er wordt nogal eens van setup gewisseld en ik werk voor allerlei kleine en middelgrote projecten waar vaak on the spot nog wat geprogrammeerd wordt. Vandaar Cuelux ... Eenvoudig en snel te programmeren.

Ik ben me nu voor het eerst aan het verdiepen in de software en loop tegen één ding aan. Als ik een chase heb geprogrammeerd en toegewezen aan een playback kan ik deze gewoon starten met de GO-button maar niet meer pauzeren/releasen. Daarvoor moet ik eerst op release drukken aan de rechterkant van de software waarna ik één playback kan stopzetten. en dan moet ik opnieuw de release functie activeren om de volgende te steppen, etc...

Dit lijkt me erg onhandig. Via Martin manager kon in in Lightjockey gewoon een cue (met een chase, of iets anders) starten en stoppen met een knop op het touchscreen. Nu moet ik telkens een dubbele handeling uitvoeren om een één playback te stoppen... Kan dit ook anders?

Ik heb er een BCF 2000 aangeknoopt maar het probleem doet zich zowel via de controller als bij het klikken op het scherm voor.

Alvast bedankt,

Hugo

EDIT:ok, 2 minuten na het posten van deze bemerking heb ik het al gevonden... Kwestie van de knop 2 sec. ingedrukt houden... laugh :D
Topic: SPL meting volgens nieuwe Belgische wetgeving (30-12-2012 22:17:00)
Ik heb in het aanloop naar deze nieuwe wetgeving via de provincie een uitgebreide voorlichting gehad over de nieuwe wetgeving.

Wat vooral erg belangrijk is, is dat je over een gekalibreerd toestel beschikt met kalibratiecertificaat van minstens klasse 2. (dus maximaal een foutenmarge van 1,5dB (op 94 db/1KHz). Het toestel moet voor de hoogste klasse, alles boven 95dB LAeq15, realtime kunnen loggen en dit moet minstens 30 dagen beschikbaar blijven. Dit moet je kunnen voorleggen tot 30 dagen na het evenement/optreden/feest. Op welke manier je dit moet aanleveren is niet specifiek beschreven.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je in alle gevallen je toestel ook gebruikt. Als je bij controle binnen de wettelijke beperkingen zit maar geen geluidsmetingen uitvoert blijf je strafbaar.
Topic: Pioneer CDJ-2000nexus (6-10-2012 15:23:00)
Hollender,

Kan je me inlichten waar precies je dit in Leuven gehaald hebt? Ik ben zelf ook uit de omgeving en heb nogal eens een PA-set nodig. Op dit moment kom ik voor minder spul toch vaak een stuk duurder uit.

Alvast bedankt,

Hugo
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (24-1-2010 12:58:00)
soms stel ik mij grote vragen bij de minimale technische kennis van deze dj's? Als je zo vaak draait ben je toh iets of wat onderlegt of heeft iemand dat toch wel duidelijk gemaakt hoe dergelijke zaken werken... Zo heb ik vorig jaar ergens een keer de serato geluidskaart moeten aansluiten van een grote naam uit het turntablism circuit die voor mij draaide. Hij snapte er niks van ...
Topic: Mackie srm450 vs srm450 v2 (8-7-2009 21:04:00)
Ik werk regelmatig met de oude versie SRM 450 en ben hier ontzettend tevreden over. Klinken gewoon prima gaan loeihard en zijn nog redelijk handelbaar. Vaak gewoon op een pootje in de hoek, line inpluggen en spelen maar. Word hier gebruikt voor zeer uiteenlopende zaken, als monitor, zowel dj als live bandjes, voor spraak, voor achtergrond muziek, of gewoon als top met een extra subje als het echt moet knallen.

groet
Topic: interesse feesten organiseren (1-5-2009 11:28:00)
Binnen de jeugdwerking heb ik heel wat ervaring met de organistie van activiteiten. gaande van klein naar middelmaat. gewone feestjes, sportevenementen, feesten met catering enz..., grote activiteiten, kampen... DE tip die ik je kan geven, begin met iets kleins! zorg je dat het allemaal kan overzien, voorzie een strak schema. Evalueer: heb je achteraf aan alles gedacht, zat mijn financieel plan goed in elkaar, enz... Iets organiseren waar je financieel afhankelijk bent van je bezoekers kan altijd flink de mist in.

Mocht je echt interesse hebben in iets groter is een diploma altijd een stuk handiger. Ikzelf heb gekozen om vanaf septmber eigenlijk gewoon opnieuw te starten met een studie: media & entertainment management. Via een opleiding kom je makkelijk op een stage plek, en krijg je zo weer nieuwe contacten.
Topic: Verschil Reloop Spin/ Reloop Spin Digitrack (12-1-2009 11:32:00)
Mocht het timecode verhaal je bevallen, kan ik je uit ervaring ook aanraden om naast rane serato ook naar traktor scratch te kijken. Iets nieuwer pakket met net wat meer mogelijkheden.
Topic: Zomerhit van dit jaar??? (6-6-2008 17:13:00)
laurant wolf - no stress

Begint het hier in het Belgse goed te doen, als house plaatje zie ik dit wel een zomerhit worden.
Topic: Linker kanaal SynQ SMX-1 soms weg! (1-5-2008 14:30:00)
Ik heb precies de zelfde ervaringen als yourlive hierboven beschrijft. jammer genoeg kan ik hem nu niet meer verkopen voor een mooie prijs door al die vage problemen. effecten sectie doet het meer niet dan wel, dat soort dingen ... kanalen die wegvallen. ik moet het er vorlopig mee doen, eerst maar eens wat geld opzij zetten voor een nieuwe mixer. dan die smx 2 de vuilnisbak in mieteren.
Topic: Synq SMX-2 (25-10-2007 17:40:00)

yougow schreef:

Een van de 2 mixers die een probleem hadden bij Dre is de mijne. Toen ik hem na reparatie terug had deed hij het prima. Op de reparatie fiche stond ook vermeld dat er een nieuwe dsp processor in is gezet. (dit was het probleem, deze sloeg gewoon vast, met een hoop lawaai als je een effect toepaste als gevolg)

Echter heeft mijn mixer laatst op locatie gestaan, daar heeft hij het prima gedaan. maar toen ik heb de volgende dag thuis weer inprikte is het probleem weer komen opzetten. Ik ga de software nog maar eens updaten van het weekend, en zie (vermeld) dan hoe het ermee is gesteld.
dit is alweer even geleden...

Mixer is nu weer VOLLEDIG de soep in gedraait.
effecten sectie werkt meer niet dan wel (laten we zeggen eigenlijk bijna nooit) dat ding slaat gewoon helemaal dicht!
Ik heb dus opnieuw een aantal keren de software geupdate, alleen de laatste keer dat ik dat probeerde wou hij zelf dat niet meer doen. de letjes knipperen 4 maal en dan blijft hij hangen zonder iets op het scherm te vermelden of zonder dat hij de handelingen uitvoert die beschreven staan in de handleiding. Als ik de softwareversie controleer via de knoppen combo en uit/aan zetten, geeft hij bij dsp gewoon niks weer. maar updaten gaat niet...

ook de sampler heeft het laten afweten, hij kan de memorycard niet meer lezen ofzo, anyway het werkt allemaal niet!
mijn mixer is al eens terug geweest naar Dré, ze hebben toen het euvel verholpen door er blijkbaar het een en ander aan te vervangen. Jammer maar helaas is het probleem nog veel erger terug gekomen binnen een jaar tijd. het hele jammere van de zaak is dat halverwege deze maand mijn Garantie is verlopen. dus nu zit ik met een mixer die eigenlijk meer dan de helft van zijn functies mist, maar geen garantie meer.

zo even mijn frustraties weggewerkt. nu kijken hoe we het kunnen verhelpen.
Aangezien hij toch uit garantieperiode is( sad :( ) vind ik het een beetje mijl op 7 om hem terug te sturen naar Nederland (heb vorige keer ook 5 weken gewacht op retour, maar dat lag aan de importeur en niet aan Dré) Dus misschien kani k hem hier ergens in het Leuvense binnen brengen? Kan ik mijn mixer zomaar bij eender welke synq dealer binnen brengen? enzoja weet iemand een goeie plek hier in de buurt?

vriendelijke groet
Hugo
Topic: bijzonder interessante (legale) downloadsite (8-5-2007 18:18:00)
Na Dance-tunes en traxsource, ben ik ook eens gaan spitten op Beatport. En op deze derde site vind ik gewoon nog veel meer erg lekkere releases. Het enige probleem, en ik erger mij er steeds meer aan is dat ik vaak de beste nummers (in mijn ogen) niet kan kopen door een territory ristriction.

Ik ben rustig door de releases aan het bladeren en aan het voorbeluisteren en 8 van de 10 keer als ik dan iets wil kopen mag ik niet. Tenslotte ga ik dan opzoek in andere shops maar kan dan de tracks niet vinden. Allemaal zeer frustrerend.

Weet iemand hoe dat nou zit met die ristricties op beatport. En of dat er nog andere online shops zijn met zo'n brede waaier aan muziek?

groet
Topic: Synq SMX-2 (2-5-2007 15:36:00)
Een van de 2 mixers die een probleem hadden bij Dre is de mijne. Toen ik hem na reparatie terug had deed hij het prima. Op de reparatie fiche stond ook vermeld dat er een nieuwe dsp processor in is gezet. (dit was het probleem, deze sloeg gewoon vast, met een hoop lawaai als je een effect toepaste als gevolg)

Echter heeft mijn mixer laatst op locatie gestaan, daar heeft hij het prima gedaan. maar toen ik heb de volgende dag thuis weer inprikte is het probleem weer komen opzetten. Ik ga de software nog maar eens updaten van het weekend, en zie (vermeld) dan hoe het ermee is gesteld.
Topic: Einde Technics SL-1200? (20-4-2007 10:34:00)
Bij je gekochte MP3's krijg je nogal eens een cd hoes tekening erbij, printen op van die cd stickers en die lelijke blanco cd is ook opgelost. Als er geen Label bij zit maak ik zelf altijd een labeltje, met de nummertjes die erop staan, en plaatje van het platenlabel. ziet er een stuk beter uit dan met stift op een blanco cd.

Blijf je otch een beetje artwork hebben wink ;)
Topic: Tiësto geen trance meer? (15-4-2007 15:41:00)
En kan me ook best voorstellen dat mensen wel eens nieuwe dingen proberen en dat eigen smaken en voorkeuren veranderen. Zal dus ook wel opgaan voor tiesto. "Stick to your roots" vind ik een nogal bekrompen kijk op de wereld.
Topic: Wat kosten jullie nou? (9-4-2007 20:39:00)
12.5 euro is wel erg weinig. Ik vraag als dj al minimaal 15 euro per uur en breng dan enkel mijn muziek en koptelefoon mee. Jij mag zoiezo al een stuk meer vragen omdat je enkel en alleen al al je spullen meebrengt. Maar zoals al vaak genoeg vermeld: Je moet ook een feest kunnen maken.

Met de spullen die je hebt mag je toch al een stuk hoger in prijs gaan zitten hoor (denk aan 20/25 euro per uur)
Topic: Synq SMX-2 (24-3-2007 11:17:00)
Ik heb mijn SMX 2 ook net terug na 2 maand in de reaparatie kanalen te hebben rondgevlogen. Zat een misterieus probleem in de processor van het ding. Ze hebben er een nieuwe ingezet en voorlopig doet hij het nog als een zonnetje. Nog even afwachten of hij het blijft doen.

Voor de rest ben ik helemaal blij dat ik hem terug heb. ik heb behoorlijk op mijn tanden moeten bijten omdat mijn handen jeukten.

Voorlopig doet ihj het weer prima, hopelijk houden we dat zo!
Topic: dap palladium p-2000 (1-3-2007 18:22:00)
anders huur je toch voor 1 keer een verdeler. zal je de kop niet kosten, en kan je met een gerust hart alles lekker laten spelen en hoef je ook niet na te denken over verschillende combi's in licht die mogelijk en NIET mogelijk zijn.

Maar het zal denk ik ook allemaal wel op 2 groepjes draaien hoor.
Topic: Het bouwen van een case (24-1-2007 18:42:00)
ziet er erg netjes uit. Maar ik kan me voorstellen dat dit erg zwaar is. valt het mee of zijn podiums en trapjes niet ideaal?

Hugo
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (15-1-2007 18:04:00)
mocht je de mkII's der uit willen doen, ik heb misschien wel interesse, ik woon nog dicht bij ook laugh :D
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (13-1-2007 12:48:00)

YourLiVe schreef:

sorry? Pioneer geavanceerd tegenover Denon? Juist ja... sneaky :V
Denon heeft prima piel bakken, de tabletop spelers en ook de denon dn6000 enz...

Maar de gemiddelde combo hier is toch echt uitgerust met een simpel dubbele denon van een aantal jaar geleden. Mixen gaat daar tuurlijk nog prima op, maar qua creativiteit heeft het vaak veel minder aan te bieden. Een nieuwere denon heb ik ook veel minder op aan te merken, alhoewel ik nu eenmaal de interface van pioneer gewend ben en er dus ook liever mee werk.