Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Daan86

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 74 bijdrage(n) van Daan86 (Pagina: 1 van 4)

Topic: Synq SMX-2 (22-12-2007 21:21:00)
leuk, ik zal het eens wat testen.
Topic: Synq SMX-2 (16-12-2007 14:13:00)
Nieuwe hardware? een smx-3? of een smx-2 mk II of zoiets? Dus met de huidige smx-2 zal het nooit mogelijk zijn de samples te pitchen?

edit: trouwens al iets bekend van die samplesoftware die nog zou komen?
Topic: Speaker opgeblazen? (5-11-2007 22:52:00)
ja de speaker loopt niet aan en ziet er nog netjes uit, geen schade ofzo te zien aan de buitenkant. is dit probleem makkelijk op te lossen?
Topic: Speaker opgeblazen? (5-11-2007 19:36:00)
Omdat ik het zonde vind hier een heel nieuw topic voor aan te maken doe ik het via deze weg.
Een aantal jaren geleden gebruikte ik als monitorset een hifi installatie. Later is deze de zolder opgegaan vanwege een nieuwe aanschaf. Ik kwam erachter dat 1 van de speakers als het ware een trillend/flapperend geluid geeft (vooral in het laag). Ik heb uitgesloten dat het aan andere dingen kan liggen, het ligt dus aan de speaker. De conus is vrij te bewegen, en ondervind geen stroefheid. Iemand misschien enig idee waaraan het kan liggen? Is een reparatie het waard?
Topic: Synq SMX-2 (27-9-2007 20:22:00)
Het kaartje wat in de handleiding staat, daar was ik van op de hoogte, net als het maximum van 512mb. Maar niemand een idee waar ik dan wel zo'n kaartje kan vinden? Want het zou toch wel erg jammer zijn als ik de functie van de sampler niet zou kunnen gebruiken omdat die kaartjes niet meer verkrijgbaar zijn. Ik heb me trouwens ook ingeschreven op de website van synq, maar hoe zie ik dat dit goed gelukt is? Ik heb geen email gehad ter confirmatie of iets dergelijks. Tevens vroeg ik me af waar ik kan vinden wat de laatste versies van de DSP en processor zijn? De mixer geeft 2.0 en 2.8 aan. Bij de link die ik vond, vond ik enkel een zip bestandje, maar het versienummer van de software in het zipje was niet te vinden.
Topic: Synq SMX-2 (26-9-2007 17:38:00)
Excuses voor m'n dubbele post, ik kon helaas m'n vorige post niet meer editten.

Ik ben opzoek naar een sd-card voor mn smx 2.
Nu heb ik al heel wat websites afgezocht naar een goed kaartje (volgens de handleiding Sandisk ultra II 512 mb). Ik kon echter nergens deze specifieke kaart vinden. Iemand die me kan vertellen waar ik eventueel wel nog zo'n kaartje kan vinden? Op bijna alle sites beginnen de Sd kaartjes met 1 Gb.
Indien de naam van een ander bedrijf/webwinkel niet gepost mag worden, wat begrijpelijk is, is mailen ook mogelijk.

Bij voorbaat dank,

(indien de mods van mening zijn dat dit verzoek, het vragen naar een andere winkel voor een product wat hier bij new-line niet verkocht word, niet door de beugel kan, snap ik dat deze post verwijderd word.)
Topic: Waar staat MKII voor (25-9-2007 13:10:00)
Niet om te zeuren, maar wat je zegt is niet helemaal correct.
MKII betekend de 2e versie van hetzelfde product. met enkele aanpassingen ten opzichte van de 1e versie. MKII wil niet zeggen dat het product de nieuwste versie is, aangezien er ook nog MKIII t/m in theorie MK oneindig kan bestaan, ( MK IV komt bijvoorbeeld ook voor). Het geeft dus het de versie aan.
Topic: Synq SMX-2 (25-9-2007 13:02:00)
Beste allen,
sinds gister ben ik in het bezit van een smx 2,
nu wilde ik me vandaag registreren via de synq site voor updates e.d.
Edit: Het serienummer stond op de doos,

Ben overigens zeer tevreden over de mixer.
Topic: Synq SMX-2 (17-8-2007 17:15:00)

Groovelover schreef:

Goed, ik dan maar even.
dank je voor je reactie. Ik begrijp dat het geen dateq is in degelijkheid.
M'n besluit staat nog niet 100% vast maar waarschijnlijk staat hier over 2 weken toch een synq.
toch nog een kort vraagje:
ik heb in dit topic al het een en ander gelezen over de eq.
maar hoe bevalt de eq jou? Valt er bijvoorbeeld goed de lage tonen mee weg te draaien zonder dat er direct een "gat" in je muziek zit?
en in de specs staat dat er een -30db kill functie op zit? wordt deze geactiveerd met de potmeter zelf (helemaal dicht draaien) of via andere knopjes (net als bij de dateq xtc de killswitches)?

afz. Daan
Topic: Synq SMX-2 (13-8-2007 12:30:00)
Hoe zit het met de degelijkheid van het apparaat? er zullen al vast wel gebruikers tussen zitten die het apparaat al een jaar in het bezit hebben?
Is er veel slijtage op te merken? Knoppen die wat los gaan zitten of moeilijk bedienbaar worden?
Ik heb nu een dateq xtc, degelijker kan bijna niet, maar ben op zoek naar een goede meer dan 3 kanaals mixer.
De faders zijn makkelijk te vervangen, zijn ze er bij synq dan vanuit gegaan dat dit regelmatig moet gebeuren en de kwaliteit van de faders dus redelijk laag is?
kortom mijn vraag: hoe zit het met de degelijkheid van de mixer (en dan vooral het basic-mix gebeuren, niet per se de effectenkant, want daar zitten blijkbaar nog wat probleempjes in) ?
dus faders, kraakjes, visuele slijtage, potmeters, contactjes (bv de memorycard slot), lampjes en andere knoppen.
Topic: Dateq XTC eruit? (17-7-2007 18:46:00)
Al iets meer bekend over de opvolger van de XTC?
Topic: waarom geen Dre's choice voor? (7-6-2007 15:28:00)
Zomaar een kort vraagje,
Ik zie dat je bij complete sets een aantal sets zelf hebt samengesteld en deze het Dre's choice label hebben, wat volkomen logisch is. Maar wat me opvalt is dat er geen zelf samengestelde complete dj-sets zijn met Dre's choice met cd-spelers of. Heeft dit een speciale reden?
Topic: Einde Technics SL-1200? (7-6-2007 15:21:00)
je hebt gelijk, ik was er niet van op de hoogte dat die usb stickjes al zo ver waren. Maar het gaat erom dat er een kleine draagbare geluidsdrager is of dat nou een usb-stick of een geheugenkaart is, die bij alle systemen gebruikt kan worden.
Topic: Einde Technics SL-1200? (7-6-2007 15:12:00)
Ik denk dat de tt langzaam zal verdwijnen ook met de digitale oplossingen die er zijn. De tt zoals we die nu kennen heeft een beperkte interface (de sl-1200), knopjes voor loopjes enzo zitten er niet op maar moet via je muis of een midi controller uitvoeren. Het ligt dus voor de hand dat er digitale tt's gaan komen (bv net als die cortex 5000) waarbij alle extra functies in de hardware verwerkt zitten.

Stiekem hoop ik dat er een systeem komt vergelijkbaar met die cortex 5000/cdj-1000 waarbij je 2 of meer van deze interfaces kan aansluiten op een centrale unit waarbij in deze unit een gestandaardiseerde verwisselbare HD zit en waarbij je LCD scherm op kan aansluiten. Zo hoeft een dj enkel zijn eigen HD mee te nemen en heeft hij alle voordelen van het LCD scherm (waveform e.d.) en zitten alle functies op de interface zelf.

Het probleem wat ik wel opmerk is dat het digitale dj gebeuren zich erg snel ontwikkeld. ( bv Fs 1.0-1.5-2.0-NIscratch) Dit zorgt ervoor dat het vinden van een industriele standaard die in bijna alle kroegen/discotheken (zoals het bij de sl-1200 en de cdj-1000 is) gebruikt zal worden moeilijk te vinden is. De alternatieven die er zijn, timecode, HD-interface (cortex 5000),mp3 cd-speler enzo zijn omvangrijk.

Omdat ik denk dat in de loop van de jaren de HD het belangrijkste geluidsdrager word zou het misschien makkelijk zijn dat bedrijven die een HD-systeem op de markt zetten gebruik maken van dezelfde gestandardiseerde HD zodat je als dj je eigen HD bij elk systeem kan gebruiken. maja dit is allemaal misschien maar een droom.
Topic: Beatmixen (30-5-2007 22:23:00)
Sorry het was niet de bedoeling om je aan te vallen of het zo te doen voorkomen, ik had het misschien anders moeten verwoorden, maar wat ik bedoelde is dat het gemiddelde publiek (op uizonderingen na zoals dj's en geluidstechinici bv.) vaak weinig of geen invloed ondervind van slecht beatmatchen.

Edit: Het betrof trouwens ook het deel waarin gesteld word dat als je niet of slecht kan beatmatchen je dit dan ook maar niet met publiek moet doen. maar als het publiek er over het algemeen geen invloed van ondervind is het geen argument om het niet te doen, het zorgt er zelfs voor dat je ermee oefent.
Topic: Beatmixen (30-5-2007 18:17:00)

DannyK78 schreef:

Het is geen vereiste om te kunnen beatmixen, maar (voor mij in elk geval dan) wel een vereiste dat ALS je beatmixt voor publiek, je het ook daadwerkelijk kunt.
Dat klopt dus niet. Ik hoor dj's hier op een hele avond nauwelijks 6 goede overgangen maken, maar geen haan die er naar kraait. Het publiek merkt het niet of boeit het niet. Maar als zo'n dj een keer een verkeerd plaatje draait dan loopt het bijna gelijk leeg.
Topic: Beatmixen (30-5-2007 13:19:00)

Timmio schreef:

Ja da's inderdaad waar ik mezelf dan (onnodig) aan stoor op een feest oid. Dan is een knakker echt waardeloos aan het mixen, dan vind ik het echt zwaar k*t klinken, maar ondertussen gaat iedereen uit z'n dak omdat z'n muziekkeus toppie is, maarja ultiem zou zijn (in mijn oren en niet de lamme bezoeker die voorbij host:)), dat hij allebei goed doet natuurlijk razz :p
Jah daar heb ik ook last van. Komt vaak genoeg voor dat ik dan tegen m'n vrienden vertel. van hoorde je die overgang, maar vaak genoeg hebben ze het nieteens gehoord en gaan ze gewoon fijn verder met feesten. Zo merk ik ook dat als ik een livesetje van mezelf van m'n beginperiode terugluister dat opeens bijna alles niet helemaal lekker loopt en niet de helft zoals ik toen dacht. Daarmee merk je toch op dat je wel leert luisteren.
Topic: Dateq XTC eruit? (26-5-2007 13:42:00)

Daniel-sound schreef:

Heb je al een idee van wanneer de nieuwe uitkomt?
of zijn ze nog helemaal bezig met het ontwerp?
Ik zit eigenlijk met dezelfde vragen. Zelf heb ik een XTC, een zeer fijne mixer, maar die 3+1 kanalen breken me toch op. Stiekem hoopte ik er al op dat er een dateq uit zo komen (vergelijkbaar met de xtc) maar dan met 4+1 kanalen zodat 2x tt en 2x cdj er perfect op kunnen zonder te switchen.

edit: waarom ik de xtc een fijne mixer vind? njah omdat het een echte C1000 mixer is. Geen fratsen, dat scheelt. (sorry moest ik ff kwijt)
Topic: Gloeilamp verbod; gevolgen voor de professionele wereld? (26-5-2007 13:25:00)
Vergeet niet dat er eigenlijk geen verbod komt op de peertjes in eerste instantie. De bedoeling is de verkoop ervan te verbieden zodat in de loop van de jaren, als de gloeilampen aan vervanging toe zijn zij dus noodzakelijk moeten worden vervangen door "niet gloeilamp altenatieven". Controle op de verkoop van gloeilampen is praktisch makkelijker te controleren dan het gebruik van gloeilampen. Je kan dus als consument net voor het verbod nog even 40 lampen inslaan, zodat je toch nog even vooruit kan zonder dat je de wet overtreed (nu is die wet nog niet opgesteld maar de bedoelingen van de wetgeving die er aan zit te komen is de verkoop te verbieden, het kan natuurlijk uiteindelijk na politiek spel anders uitpakken).

Wat we verder over het algemeen zien betreffende regelgeving rond bedrijven en milieu e.d. is dat veel bedrijven (vooral de grote) vestigingen verplaatsen naar landen waar de omstandigheden (lees regelgeving) gunstiger zijn. Dit betreft vooral milieuregelgeving en regelgeving omtrent personeel (minimumloon e.d.). Deze trent zorgt er voornamelijk voor dat industriele processen waarbij personeel weinig tot geen opleiding nodig heeft, verplaatst naar het buitenland. In nederland raakt dir verschijnsel de burgers met de lagere opleindingen aangezien zij hun werk zien vertrekken naar het buitenland. Een voorbeeld hiervan is Philips. Dee heeft in de afgelopen decennia vaak genoeg fabrieken in nederland gesloten en juist in polen of iets dergelijks opgezet.

Zoals ook al eerder genoemt door enkele andere forumleden zijn onderzoeken (en vooral resultaten) vaak onderhevig aan politieke druk (wat wil de instantie die het onderzoek presenteerd of heeft laten uitvoeren bereiken?). Hierdoor komt het vaak voor dat bepaalde zaken die negatief kunnen zijn voor het te "verdedigen standpunt" voor het gemak vergeten, als nietszeggend of als insignificant bestempelt worden. Zoals andere forumleden ook al aangeven is het dus belangrijk zelf critisch naar het onderzoek te kijken voordat er een oordeel gevelt kan worden (zie voorbeeld hummer-toyota).
Topic: Gloeilamp verbod; gevolgen voor de professionele wereld? (24-5-2007 19:14:00)

mutz schreef:

kijk niet alleen naar het VERBRUIK, maar naar de volledige cyclus vanaf het produceren tot aan het volledig vergaan van een product. Als we net zo kortzichtig kijken naar het gehele energieprobleem als naar gloeilampen dan zouden we allang kern energie gaan gebruiken!
Hier heb je groot gelijk in. Vaak worden cijfers gemanipuleerd door zulke zaken weg te laten zodat het positiever lijkt dan het is. Een voorbeeld hiervan is kernenergie. Vaak wordt beweert dat kernenergie geen co2 in de lucht brengt maar het tegendeel is waar. Het delven en verwerken/verrijken van uranium geeft wel degelijk Co2 uitstoot en dat zijn zeker geen verwaarloosbare hoeveelheden.

De warmte die een gloeilamp produceert is in een huis i.v.m. stookkosten relatief te verwaarlozen. Over een periode van tientallen jaren en honderden huishoudens kan dit een substantieel verschil betekenen. Het beter isoleren van tochtgaten bij deuren en ramen kan echter honderden malen meer besparing opleveren op de stookkosten.

Het verbieden kan voor de professionele branch ook positief gezien worden. Bij het verbieden zullen veel bedrijven moeten overstappen naar een alternatief (zoals LED). dit zorgt voor een stimulans in die markt waardoor concurrentie stijgt en prijzen kunnen dalen. Onderzoek naar verbetering van de techniek wordt gestimuleerd om producten op de markt te kunnen brengen die voldoen aan de eisen van de gebruikers. Dit is vaak echter wel vaak een langdurig proces (enkele jaren) waardoor gebruikers die nu "moeten" overstappen omdat dit nodig is voor de werkzaamheden, toch substantiele kosten moeten maken.