Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van rolandow

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 5 bijdrage(n) van rolandow (Pagina: 1 van 1)

Topic: Ground loop isolator modificeren naar balanced --> unbalanced (6-3-2024 11:45:00)
Dat weet ik dus niet, op welke verbinding die tik zit. Ik vermoed op de andere verbinding die er al lag, want dit gaat vanaf het cafe met een ongebalanceerde uitgang, met een verloop kabel van RCA naar XLR, naar de ingang op het mengpaneel in de zaal. Dit mengpaneel gaat weer naar de speakers in de zaal.

Misschien zou een groundloop isolator aan deze ingang nog kunnen helpen, ik weet niet of dit ook dit soort tikken voorkomt?
Topic: Ground loop isolator modificeren naar balanced --> unbalanced (26-2-2024 08:46:00)
De verbinding met UTP kabel werkt, en qua geluid valt het niet erg tegen. Het is sowieso al geen installatie voor audiofielen, dus wat dat betreft valt het alles mee.

Wel hoor ik af en toe een TIK in het systeem, waarschijnlijk inderdaad storing van 1 of ander apparaat of piekje in het stroomnet? Maar ik denk dat dit eerder ligt aan de bestaande verbindingen die er al lagen, in plaats van mijn nieuw aangelegde verbinding. Tussen het voorcafe en de zaal zit nog steeds een RCA verbinding, dus dit is, zoals hier al aangegeven, eigenlijk helemaal niet geschikt voor zo'n lange afstand. Als het veel problemen blijft opleveren zal ik die ook nog wel eens aanpassen.

Ik vroeg me wel af of die groundloop isolator ook tegen deze tikken zou kunnen helpen? Of is het alleen voor een brom?

En wat ik me als leek ook afvroeg: wat is de 'prijs' van zo'n groundloop isolator? Waarom zou je die niet gewoon bij elke ingang bij het mengpaneel er tussen stoppen, gewoon om elk risico te voorkomen? Behalve de kosten dan, maar gaat er nog iets verloren aan geluidskwaliteit oid? Anders kan ik onder het motto van "baat het niet dan schaadt het niet" er sowieso eentje tussen zetten.

Misschien nog even leuk om te zien hoe de lijnen nu lopen?

https://gcdnb.pbrd.co/images/I4ryi8YrQ2Jm.jpg?o=1

Lijn B heb ik dus opnieuw aangelegd. Mengpaneel 2 stuurt de boxen aan in het voorcafe, ook genummerd met een 2. Er loopt een verbinding (A) naar het mengpaneel in de zaal, het podium, die verbinding was er al. Dit is gewoon tulip ongebalanceerd. Dus dit is nog voor verbetering vatbaar :-)

Bedankt voor jullie hulp in elk geval!
Topic: Ground loop isolator modificeren naar balanced --> unbalanced (20-2-2024 16:01:00)
Is PSG03185 ook een optie als ik voor RJ45 oplossing ga?

Ik heb deze besteld en ga het hier mee proberen. De afstand is een stuk minder dan de maximum zoals aangegeven in de specs. Bovendien ligt er inderdaad al een kabel, en heb ik kabeltesters zodat ik die kabel ook kan opsporen. En anders leg ik gewoon zelf een nieuwe kabel neer. Misschien kan ik dan zelfs beter cat6 gebruiken, dat is denk ik nog beter afgeschermd?

Voor de geluidstechnici is dit misschien niet de beste oplossing om te kiezen, maar helaas is ons budget momenteel erg beperkt. Dus als dit gaat werken ben ik voorlopig erg blij. Ik zal de resultaten laten weten.
Topic: Ground loop isolator modificeren naar balanced --> unbalanced (20-2-2024 15:58:00)
Er hangen inderdaad al wat RJ45 kabels, dus die kan ik misschien eenvoudiger opsporen. Zelf heb ik nog een flink stuk SFTP kabel liggen, dus die is nog wat beter afgeschermd ook. Klinkt goed dus deze optie, in elk geval voor het budget. Als ik aan beide kanten een PSG08179 doe dan hoef ik verder niks te doen?

Ik neem aan dat bij de PSG08179 gewoon straight netwerkkabels gebruikt worden?

Ik ben nu wel een beetje in verwarring gebracht wat betreft de groudloop isolator. Er staat in het laatste bericht dat ik ze aan beide kanten van een microfoon kabel kan gebruiken? Maar ik begreep van Dre dat ik de grounloop isolator moet open maken met een dremel en moet aanpassen om de massa tussen L en R los te koppelen? Pas dan werkt hij om van een gebalanceerd signaal een ongebalanceerd signaal te maken? Je kunt met de grounloop isolator toch niet van ongebalanceerd naar gebalanceerd?

Enorm bedankt voor deze reacties in elk geval.
Topic: Ground loop isolator modificeren naar balanced --> unbalanced (19-2-2024 15:34:00)
Tegen beter weten in ben ik een aantal jaren terug toegetreden bij het bestuur van ons dorpshuis, in het dorp waar ik woon. Hier ligt als klus te wachten om opgepakt te worden om twee ruimtes met een lange audio kabel met elkaar te verbinden: de nieuw aangeschafte muziek PC moet worden verbonden met het mengpaneel in het voorcafe. Aanvankelijk dacht ik dit met een lange kabel en tulip stekkertjes te kunnen doen, maar dat bleek toch niet zo'n goed idee.

Zelfs ben ik software ontwikkelaar van beroep en heb ook al 1 en ander in elkaar geknutseld met arduino's en dergelijke, dus ik ben niet bang voor de soldeerbout en dol op techniek. Met dit in het achterhoofd dacht ik deze klus zelf wel even te kunnen klaren. Draad trekken, stekkertjes solderen en klaar. Met de hulp van vriendelijke mensen op fora als deze heb ik al eerder mijn oven weten te repareren en de dashboard verlichting van mijn auto.

De vriendelijke verkoper van deze website bleef rustig en vriendelijk maar zette me wel weer met beide benen op de grond: ik weet helemaal niks van audio en het is lastiger dan het lijkt.

Maar goed, de oplossing die ik zou willen maken is als volgt:

Pc --> jack naar tulp <--> DAP ASC 202 (XLR) <--> microfoonkabel (30m denk ik) <--> (XLR) ground loop isolator (jack) --> mengpaneel

De ground loop isolator kan worden omgebouwd zodat hij werkt om van een ongebalanceerd signaal een gebalanceerd signaar te maken, zo is mij uitgelegd.

De female tulips van de isolator vervang ik door female XLR, waarbij pin 3 GND is en pin 2 signaal, en dan moet ik alleen het groundloop isolator ding zelf nog aanpassen, of liever gezit, wat er in de cilinder zit.

Daarbij zou ik het super fijn vinden als iemand hier toevallig foto, video, of schets materiaal voor me heeft. Zou iemand hier zo vriendelijk willen zijn dit met mij te delen?