Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Miel

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 127 bijdrage(n) van Miel (Pagina: 1 van 7)

Topic: Grootste blunder tijdens draaien? (1-6-2008 21:23:00)
Ik heb weer een leuke van dit weekend. Haastklusje, superstrak ingepland, dus ik plankgas naar de opslag. Eenmaal daar aangekomen, bus achteruit parkeren, sleutel pakken, slot open.. Wacht, zei ik daar sleutel pakken? Heb ik daar gewoon een kwartier staan stressen en al mijn kleren binnenstebuiten gekeerd, om vervolgens uit pure wanhoop maar weer de bus in te stappen om terug naar huis te rijden, in de volle overtuiging dat ik hem daar heb laten liggen. Eerst nog eventjes mijn collega bellen dat het wat later wordt, en wat ligt er in het stuurvakje.. ashamed :$
Topic: Grootste blunder tijdens draaien? (20-5-2008 21:57:00)

mark_dabomb schreef:

Zo gek is dat tegenwoordig niet meer...Ik hoor regelmatig dat zoiets vaker is. Volgens mij is het zelfs een soort joodse traditie.
Ik kende het alleen van zigeuners, maar dit had ik echt nog nooit meegemaakt. Allemaal keurige mensen die doordeweeks van 9 tot 5 op kantoor zitten en dan dat..
Topic: Grootste blunder tijdens draaien? (20-5-2008 20:53:00)

YourLiVe schreef:

Begravenissen?! Die doe ik ook niet, beetje dooie boel altijd laugh :D

Maar even serieus, ik lust ook wel twee of drie biertjes op een avond, maar ik moet nog wel afbreken en terug rijden dus meer dan dat drink ik niet (ja, een fles spa blauw gaat er ook wel doorheen...)
Zonder gein, ik heb eens een bijeenkomst gedaan na een begrafenis. Iedereen uiteraard keurig in zwart pak gestoken, evenals ikzelf natuurlijk. Alleen wat toen gebeurde zal me nog lang bijblijven: op een gegeven moment kwamen ze bij het opzetten aan met dozen vol flessen wijn, whiskey en andere dranken. Vervolgens waren er een aantal sprekers. Toen werd er wat muziek gedraaid, en begon iedereen zich toch een partij klem te zuipen! shut up :X

Bleek een soort familietraditie te zijn, maar ik wist niet wat ik meemaakte. Mensen die echt brakend boven het toilet hingen..
Topic: Grootste blunder tijdens draaien? (19-5-2008 22:01:00)

Maarten-square schreef:

miel schreef:

Zaterdag setje gedaan op een elektrofeestje. Bouncing Harbour (Funkin Matt Remix) stond aan en ik ben bezig mijn tweede plaatje te cueen. (Niet geheel onbelangrijk detail: Ik was na de nodige wodka niet helemaal helder meer) Vervolgens gooi ik de nieuwe plaat er in, en verdomd wat gaat dat lekker! Dus ik rustig doormixen, en jeetje wat klinkt dat goed! Ik bloeide helemaal op en mix hem na een tijdje helemaal door. Toen keek ik even op het display van mijn 2e speler.. En wat denk je dat er op de display staat..?

Inderdaad, heb ik gewoon schaamteloos Bouncing Harbour met Bouncing Harbour gemixt.. shut up :X
En jij staat te drinken terwijl je aan het werk bent? shut up :X
Als ik na het werk niet meer hoef af te bouwen of te rijden, ja. Ik sta natuurlijk niet altijd ladderzat achter de draaitafels maar aangeschoten draaien is voor mij geen uitzondering nee.

Er is natuurlijk wel een verschil tussen bruiloften of draaien in bijvoorbeeld een club. Drinken tijdens drive-in werk doe ik sowieso nooit, hoogstens na afloop.
Topic: Grootste blunder tijdens draaien? (19-5-2008 21:45:00)
Zaterdag setje gedaan op een elektrofeestje. Bouncing Harbour (Funkin Matt Remix) stond aan en ik ben bezig mijn tweede plaatje te cueen. (Niet geheel onbelangrijk detail: Ik was na de nodige wodka niet helemaal helder meer) Vervolgens gooi ik de nieuwe plaat er in, en verdomd wat gaat dat lekker! Dus ik rustig doormixen, en jeetje wat klinkt dat goed! Ik bloeide helemaal op en mix hem na een tijdje helemaal door. Toen keek ik even op het display van mijn 2e speler.. En wat denk je dat er op de display staat..?

Inderdaad, heb ik gewoon schaamteloos Bouncing Harbour met Bouncing Harbour gemixt.. shut up :X
Topic: Zoemer geluid/ lestijdaanduidig (18-5-2008 15:27:00)

stijndev schreef:

Bestaat er ook software waarmee je zelf riedeltjes kan maken?

Stijn
Jazeker, genoeg. Dingen als Ableton voldoen sowieso wel, maar er zijn natuurlijk genoeg andere programma's die dat ook kunnen (voor minder geld). Waarom niet gewoon een oldskool bel geluid? Ik had op school ook op elke verdieping een grote bel hangen, reken maar dat dat duidelijk was. (Als je eronder stond moest je je oren dichthouden omdat het gewoon echt oorverdovend was laugh :D
Topic: theaterliften (15-5-2008 17:51:00)

G_D schreef:

In het theater waar ik ook regelmatig heb gewerkt hadden ze een Genie(Link), volgens mij in de meeste theaters te vinden. Voordeel is dat deze compact is, heel hoog gaat en stabiel is. Nadeel is dat je altijd de poten moet uitklappen, anders gaat die niet omhoog. Omdat dit in het theater echt niet te doen is, aangezien je veel op dezelfde hoogte werkt en dus verrijdbaar wilt zijn, hadden ze het in het theater waar ik werkte zo aangepast dat deze toch omhoog ging.
Dan zijn ze daar dus ongelooflijk onverantwoord en gevaarlijk bezig. shocked 8O Zo'n apparaat heeft niet voor niets die beveiliging!
Topic: theaterliften (15-5-2008 09:43:00)

Roytje schreef:

miel schreef:

Je hebt ook nog personenliftjes, die worden ook wel in het theater gebruikt. Zijn kleine bakjes voor één of twee personen die met een elektromotor of luchtdruk omhoog komen. Kunnen soms meer dan 10 meter hoog, dus zijn erg handig in hoge ruimtes.
Dan heb je het toch gewoon over hoogwerkers?
Ja, maar ik bedoel nu meer de op gebruik in het theater gerichte apparaten. En ik zie een normale hoogwerker die bijvoorbeeld de glazenwasser gebruikt niet zo snel een theatertje binnendenderen laugh :D
Topic: theaterliften (14-5-2008 17:26:00)
Een theaterlift is als het ware een verticale uitschuifbare truss, die je meestal met een lier omhoog moet takelen. Zegmaar een windup maar dan iets steviger en hoger.

Je hebt ook nog personenliftjes, die worden ook wel in het theater gebruikt. Zijn kleine bakjes voor één of twee personen die met een elektromotor of luchtdruk omhoog komen. Kunnen soms meer dan 10 meter hoog, dus zijn erg handig in hoge ruimtes.
Topic: Inhoud van een flyer. (13-5-2008 17:07:00)
Laat me je dan in ieder geval een paar basistips geven.

Je flyer of kaartje moet professionaliteit uitstralen. Hoe dan ook, met Paint haal je dat niet. Ik zie dat je in je opzetje bijvoorbeeld Comic Sans MS gebruikt als lettertype. Dit is een vrij onleesbaar en kinderachtig lettertype. Het is beter om te kiezen voor een strak en zakelijk lettertype, zoals Tahoma of Arial. Of zoek zelf een geschikte uit op DaFont.

Dan, wat moet er op staan?
- Wat je doet
- Jouw contactgegevens
- Een ondersteunende afbeelding geeft je kaartje veel meer power, mits goed ontworpen.

Zorg dat je kaartje overeenkomt met je huisstijl, als je die hebt. Dus als jouw hele website in bijvoorbeeld Tahoma is geschreven, gebruik dit dan ook op je kaartje! Zelfde geldt uiteraard voor een eventueel logo oid. Eenheid staat professionaliteit uit.

Als je het echt leuk wilt maken kun je ook een foefje of grapje verstoppen in je kaartje, mits dit gerelateerd is aan je business. Bijvoorbeeld een visitekaartje uit een dun laagje metaal gestanst voor een metaalbewerkingsbedrijf, of, wat ik wel eens ergens gezien heb, een visitekaartje gedrukt op een stukje elastiek. Je moest dan het elastiek uittrekken om het kaartje te kunnen lezen. Leuk, en trekt meteen de aandacht van de lezer en wekt enige sympathie op.

Als je zelf niet erg goed bent in Photoshoppen kun je natuurlijk altijd aan een vriend vragen of hij een kaartje voor je maakt in ruil voor een kratje bier oid. Zo heb ik het ook vaak genoeg gedaan :)

Succes ermee!
Topic: vliegen van K115 (1-5-2008 21:53:00)
Die 12's hebben toch gewoon een paar M8 bevestigingspunten?
Topic: Flightcase onderdelen (29-4-2008 20:38:00)

djmathijs schreef:

Oke thnx is de pakketpost ook open op Koninginnedag en/of Hemelvaart?
Ik weet bijna zeker van niet. Misschien hemelvaart wel, maar heb er eigenlijk ook een hard hoofd in.
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (15-4-2008 17:00:00)

Wesley vd H schreef:

Ik zou het persoonlijk niet doen. D12's zijn een stuk lichter, beter uitwisselbaar voor eventueel andere D&B kastjes, optie om los te verhuren, en UITERAARD het geweldige PONG dat op de D12's zit laugh :D
Die voordelen wegen voor mij niet op tegen een extra EQ'tje in je rack. Want mischien heb je nu die power niet nodig, maar weet jij veel wanneer wel of als je de set aan iemand verhuurt. Het scheelt best een bak heb ik ervaren.
Mag ik vragen van welk bedrijf je dit setje hebt gekocht? of was hij gewoon nieuw en komt hij van audio-pro?
Bij Audiopro gekocht inderdaad. Ik zal trouwens nooit meer gaan verhuren, veel te slechte ervaringen mee. En het is meer dat ik toch weer wat geld bespaar als ik voor een setje P1200's ga. Ik twijfel nog, maar wat je zegt, mocht ik ooit nog willen uitbreiden/overstappen zijn de D12's toch handiger.
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (14-4-2008 20:12:00)

abnpranger@home.nl schreef:

miel schreef:

miel schreef:

Mag ik in dit topic ook gewoon even opscheppen over het feit dat ik zaterdag een D&B C7 setje op ga halen? laugh :D
Namelijk:

2* D&B C7-TOP
4* D&B C7-SUB
2* D&B D12

Heb er zin in! Zal, als ik er aan toe kom, wat fotootjes maken, aangezien ze die avond meteen in gebruik gaan.
Dus, gisteren het setje opgehaald. Die avond meteen in gebruik genomen, en wát een geluid zeg! Feestje was voor +- 300 man, in een vrij grote zaal die heel erg diep naar achteren doorliep. Het geluid was echt oorverdovend, de bassen dreunden door als gekken, en de versterkers gaven geen kik! Minpunt was het iets te opdringerige hoog uit die toppen, dus die heb ik toch wel een aantal dB teruggedraaid.

Verder een uitstekend setje, zometeen weer mee op pad!
Zou je niet nog wat foto's posten? Ben wel benieuwd..
Klopt, maar ik kon niet op tijd een camera lenen.

@ Wesley
Inderdaad, ik twijfel ook nog steeds of ik ze niet omruil voor een setje P1200's. Ik merkte namelijk dat ik voor de klusjes die ik doe niet zo veel vermogen nodig heb als er nu achter zit.
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (13-4-2008 18:25:00)

miel schreef:

Mag ik in dit topic ook gewoon even opscheppen over het feit dat ik zaterdag een D&B C7 setje op ga halen? laugh :D
Namelijk:

2* D&B C7-TOP
4* D&B C7-SUB
2* D&B D12

Heb er zin in! Zal, als ik er aan toe kom, wat fotootjes maken, aangezien ze die avond meteen in gebruik gaan.
Dus, gisteren het setje opgehaald. Die avond meteen in gebruik genomen, en wát een geluid zeg! Feestje was voor +- 300 man, in een vrij grote zaal die heel erg diep naar achteren doorliep. Het geluid was echt oorverdovend, de bassen dreunden door als gekken, en de versterkers gaven geen kik! Minpunt was het iets te opdringerige hoog uit die toppen, dus die heb ik toch wel een aantal dB teruggedraaid.

Verder een uitstekend setje, zometeen weer mee op pad!
Topic: Feest in de achtertuin! (10-4-2008 11:17:00)

alleznet schreef:

Ik denk dat je het beste toch wel een subje neer kunt zetten, zeker omdat dit in buitenlucht toch niet ver draagt. Zodat je een mooi strak laag sub geluid krijgt wat het geluid mooi aanvult: klinkt beter happy :).
Bij een oppervlak van 10x5? Denk niet dat dat nodig is, althans, niet voor zijn doeleinde.
Topic: Feest in de achtertuin! (9-4-2008 21:31:00)
Eitje, als je ze een beetje aan het werk kan krijgen. Welke versterker gebruik je?

Zorg, zoals boven mij gezegd, voor een goede plaatsing. Dus niet beide speakers op de korte kant.
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (9-4-2008 21:28:00)

Marc Ebbers schreef:

Doe je netjes.

Zijn zeer leuke setjes, toevallig afgelopen vrijdag naast precies hetzelfde setje gestaan.
Moest licht verzorgen, alleen de enige vrije plek waar de lichttafel e.d. kon staan was achter het "stackje", dus dat heb ik wel geweten.

Voor welke toepassing gaat het vooral gebruikt worden?
Combinatie van drive-in werk en live versterking. Keuze is op dit setje gevallen omdat ik er vaker live optredens mee heb versterkt, waarover ik erg tevreden was. Ongelooflijk dynamisch setje. We hadden eigenlijk nog geen écht goed setje qua geluidskwaliteit. Bell blijft toch steken in de middenklasse.
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (9-4-2008 20:59:00)
Mag ik in dit topic ook gewoon even opscheppen over het feit dat ik zaterdag een D&B C7 setje op ga halen? laugh :D
Namelijk:

2* D&B C7-TOP
4* D&B C7-SUB
2* D&B D12

Heb er zin in! Zal, als ik er aan toe kom, wat fotootjes maken, aangezien ze die avond meteen in gebruik gaan.
Topic: Grootste blunder tijdens draaien? (8-4-2008 21:30:00)

Mathijs_promix schreef:

Nee maar ik bedoel dat die lui daar in Frankrijk wel een drive in show in de buurt konden vinden. Maar het waren zeker Nederlanders? Met 'wat' geld? laugh :D
Het waren inderdaad Nederlanders, met een dikke beurs ja. Ze wilden per sé hun bruiloft in Frankrijk vieren, maar woonden daar niet dus regelden het via mij.

Andy S&L]Achter de komma zeker wink ;)

Meer dan twee nullen achter de komma? wink ;)

Nee, we hebben het hier over nullen voor de komma.