Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Colin232

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 47 bijdrage(n) van Colin232 (Pagina: 1 van 3)

Topic: Elektro (29-2-2004 15:47:00)
Fisherpooner :D
Topic: welke stijl meest populair? (20-2-2004 12:31:00)

braz schreef:

ben ik het helemaal mee eens. Denk ook, als ik weer even on-topic mag gaan, dat wanneer we het over de meest populaire stijl gaat voor 2004, dat het mixen van verschillende stijlen (als dat al niet gebeurt) populair wordt dit jaar. Hoor van veel mensen die regelmatig feesten bezoeken, dat ze het wel hebben gehad met 4/5 uur achter elkaar alleen techno of progressive. Dat wordt best saai namelijk. Ik ben een groot voorstander van het door elkaar gooien van allerlei stijlen, mits een goede opbouw. draai zelf, sinds een maand of twee, minimal/tech-house/electro/acid. Denk/hoop dat deze manier van draaien best wel eens aan zou kunnen slaan.
Het draaien van verschillende stijlen houdt je set ook spannend en verassend. Als ik 1 uur ergens moet draaien dan draai ik wel alleen progressive. Mits ik natuurlijk goeie nieuwe progressive platen heb. Anders als er 10 goeie NU-Jazz platen uitkomen laat ik die horen.
Topic: welke stijl meest populair? (17-2-2004 17:00:00)

tom314 schreef:

leuke keuze in ieder geval. Nu, ik denk dat de meesten hier er zo over denken, maar wel die kans om op een groot evenement niet laten liggen (ligt er natuurlijk wel aan wat voor iets het is, ik zie me niet op een trance-evenement staan, of pakweg op een platte kermis).

Maar goed, leeftijd is niet zozeer van toepassing dan, maar "wat" draai je dan ?
Latin, soul, funk, drum 'n bass, punk, noise ?? Noem desnoods enkele namen van groepen/dj's, ik denk dat je ons allemaal wel benieuwd hebt gemaakt.
Voornamelijk Progressive. Maar ook af en toe NU-Jazz, Electro, Detroit, Funk en Techhouse / Deephouse. Hangt af van de sfeer, de mensen.

1 uur lang kan ik wel draaien emt alleen Progressive. Maar als ik langer draai dan draai ik verschillende stijlen. Anders wordt het zo saai.
Topic: welke stijl meest populair? (17-2-2004 16:21:00)

braz schreef:

colin232 schreef:

DJ Marcus schreef:

Dus als jy wordt uitgenodig voor BIG internationaal party met s'werelds beste DJ's zeg jy...naa neey ik draai liever voor 200 man dan voor 10.000 hoor...
zou ik idd weigeren...
vind ik heel idealistisch; maar als je het echt meent, petje af. dan sta je wel voor wat je zegt. Maar stel nou dat tekno heel groot wordt, haak je dan af? Denk het wel. Dus het gaat niet om de muziek zelf, maar meer over je afzetten tegen de rest (mainstream) Dat is in een notendop mijn mening over underground en waarom ik het een beetje nep vindt, sorry. maar nu gaan we idd weer on topic en ik hoop niet dat ik mensen kwets met mijn mening. Ik herken dit gedrag namelijk bij mezelf 10 jaar terug. (punk/metal luisteren om me af te zetten tegen de toenmalige mainstream gabber-explosie)
Ik draai in iedergeval geen tekno :)

maar hoe dan ook, het zou kunnen dat ook ik wordt meegesleurd in de mainstream. En of dat erg is, nee denk het niet. Maar ik zal never nooit gaan draaien voor 10.000 man. Puur omdat ik dan de sfeer mis. Ook al draaien de beste dj's daar.
het is ook niet zo dat ik mij afzet tegen de rest. Als muziekliefhebber moet je openstaan voor ALLE soorten muziek. Alleen puur het draaien doe ik liever in de underground in de anonimiteit. Ik heb geen idealen om heel groot te worden. Laat mij maar lekker klein blijven en lekker draaien op intieme feestjes.
Topic: welke stijl meest populair? (17-2-2004 13:17:00)

tom314 schreef:

underground is beter omdat het underground is, meer niet. Zo wordt het op al die underground-feestjes gezien. WIJ tegenover de rest (lees: de commerciêle muzek/mensen). Waarbij alles wat iets of wat verkoopt/gespeeld wordt op radio of in de disco, bij voorbaat wordt afgebroken. Heeft dat nog veel met de muziek te maken ?

Ik deel de mening van braz, ik kom ook uit een noise/punk-achtergrond en daar zag je hetzelfde als wat jij hier verteld. En wat is er gebeurd, het is populair en commercieel geworden. Was dat zo erg ? Nee. Maar de "underground"-pioniers vonden het ineens niet goed genoeg meer, en kijk, veel van hen kwam ik op het laatste drum 'n bass-feestje tegen...

En ik wil niet persoonlijk worden, want ik denk (niet slecht bedoeld) dat je een jaar of 20 ofzo bent, en ik dacht er toen iet of wat hetzelfde over..
Ik kraak zeker de mainstream niet af. Ga ook af en toe naar mainstream feesten.
En ook daar kan ik mij best vermaken. Alleen underground vind ik leuker en ik ben daar niet de enigste in. En ik zie niet in wat leeftijd er toe doet.

Ik ken genoeg mensen van 30 / 40 jaar die zweren bij de Underground.

maar goed laten we weer ontopic gaan !!!!
Topic: welke stijl meest populair? (17-2-2004 13:13:00)

DJ Marcus schreef:

Dus als jy wordt uitgenodig voor BIG internationaal party met s'werelds beste DJ's zeg jy...naa neey ik draai liever voor 200 man dan voor 10.000 hoor...
zou ik idd weigeren...
Topic: welke stijl meest populair? (17-2-2004 11:55:00)

braz schreef:

tis maar net hoe je het bekijkt sylvia. En inderdaad, lang leve de all round dj! wink ;) Maar ik vind het zo'n onzin dat underground voor de echte liefhebber is en mainstream voor de 'gewone man'. deze geniet toch net zo van en avond stappen als die mannetjes die ergens illegaal een feestje houden? daarom gebruik ik de termen underground en mainstream liever niet. daar hangt gelijk zo'n waarde-oordeel aan vast. Alsof undergroundmuziek met meer liefde is gemaakt als mainstream-muziek.
Ik zeg ook niet dat je in de mainstream minder kan genieten. Alleen underground ligt mij meer omdat ik ze muziek en de sfeer beter vind.

En idd underground wordt soms mainstream. Je wordt er vaak vanzelf in getrokken.

persoonlijk draai ik liever voor 200 man dan voor 1000. Ik hou van intimiteit en direct contact met het publiek. En ik zou dat niet hebben als ik voor 1000 man stond.
Geef mij maar de kleine intieme feestjes.
Topic: welke stijl meest populair? (17-2-2004 09:20:00)

tom314 schreef:

hahaha.

ik kan je hier meteen 10 mensen leveren die naar al die underground-parties gaan, maar enkel dwepen met de dj's, en die sommige nummers misschien wel 'kennen' maar zeker niet bij naam kunnen noemen.. en dat zou een 'kenner' toch wel moeten kunnen. Ik merk dat aan het aantal "wat heb je nu op staan ?" vragen die ik daar toch wel erg vaak krijg.

en drugs is geen onderdeel van de muziek. of hebben ze nu ook al heroïne op 12" ?
jij vind misschien dat het erbij hoort, maar dan heb je het over de feestjes, niet over de muziek.

Tenslotte, ik werd en word niet persoonlijk, ik had het enkel over een overdreven hype, en ik ben insider genoeg om dat te kunnen doen.
IK vind zeker wel dat drugs erbij hoort. Muziek en drugs gaan hand in hand. Sommige artiesten maakten hun beste platen onder invloed van drugs.

Underground party ganger zijn liefhebbers. en kenners tja sommmige wel.
En jij weet net zo goed als ik (als je een insider bent) dat zowel dj's als producers anoniem willen blijven.
Topic: welke stijl meest populair? (16-2-2004 18:39:00)

tom314 schreef:

colin232 schreef:

sylvia schreef:

Zolang die feestjes piepklein blijven, gaat dat nog wel. Maar als je ziet wat de politie op een gegeven moment met de groeiende illegale tekno-parties is gaan doen (als ze tenminste konden achterhalen waar die plaatsvonden razz :p ).
Ik vermaak me wel op Underground party's
De muziek is 100x beter. De sfeer is beter, de mensen zijn leuker en snappen de boodschap die in de muziek verborgen ligt.
Ik ben al op een paar underground-parties (ééntje zelfs letterlijk) geweest, of het zo'n muziek'kenners' zijn, betwijfel ik nogal.

Heel leuk allemaal, maar na 2x had ik het wel gezien..
(en ivm 'verborgen boodschappen' ben ik ook benieuwd, je ziet wel dat velen die blijkbaar ontcijferen als 'neem nog een pil/bol/snuif/trek' wink ;) )

Maar goed, ik weet natuurlijk niet in wat voor tenten je anders terecht kan, dus in die optiek vrees ik het ergste en ben ik blij voor je dat er een alternatief bestaat. happy :)
Underground dj's en bezoekers zijn zeker muziek kenners en liefhebbers. De platen worden gemaakt uit liefde voor de muziek. de dj's draaien de platen uit liefde voor de muziek zonder dat het ze ook maar iets oplevert. Misschien dat jij de muziek niet leuk vind, maar dat zegt misschien meer over jouw dan over de mensen in de Underground.

En natuurlijk wordt er gesnoven en geslikt bij het leven. Drugs is nu 1maal een onderdeel van de muziek.
Topic: welke stijl meest populair? (16-2-2004 18:36:00)

DSalembier schreef:

braz schreef:

boodschap in de muziek verborgen??? Dat mag je me eens uitleggen.
Hoe kan je DAT nou gaan uitleggen...

Kijk, als je die zogenaamde "boodschap" niet terugvind in de muziek: maak je geen zorgen, tot een jaar geleden snapte ik die muziek OOK niet laugh :D. Ooit komt (mss) de dag dat je merkt dat je steeds vreemdere muziek begint te draaien, alhoewel, zelf merk je het niet, maar je ondervindt wel dat mensen bepaalde platen gaan beginnen draaien omdat jij ze draait... nou, snap je? En het gaat dan niet over Tiesto of zo, maar echt wel om niet zo alledaagse muziek wink ;). Als je op dat ogenblik het geluk hebt om de juiste mensen tegen te komen (of om toevallig de juiste muziek te horen gedraaid door een DJ die weet waarmee hij bezig is) dan zul je zomaar snappen van: "Hey, DAT is SCHITTEREND!", terwijl je de maand ervoor je nog stond af te vragen wie er geld wil geven aan zulke saaie muziek laugh :D

OK, hiermee weet je nog steeds niet wat die "boodschap" is, maar ik zou niet weten hoe ik het beter kan uitleggen!
idd die boodschap kan ik je niet uitleggen. Die moet jezelf voelen en begrijpen.
je moet begrijpen wat een artiest met een bepaalde plaat wil. ALs je dat niet snapt is Underground niets voor je.

Underground muziek is compleet anders dan de mainstream. Underground is echt gevoelsmuziek. Het gaat er in de underground niet om hoeveel een plaat opbrengt.
Underground platen verkopen voor geen meter. DJ's verdienen geen zak. En de mensen lopen in baggy pants te genieten van de muziek. Heel anders dan mainstream, waar het wel draait om centen en waar iedereen in zijn / haar mooie outfitjes gezien wilt worden.
Topic: welke stijl meest populair? (16-2-2004 15:10:00)

sylvia schreef:

Zolang die feestjes piepklein blijven, gaat dat nog wel. Maar als je ziet wat de politie op een gegeven moment met de groeiende illegale tekno-parties is gaan doen (als ze tenminste konden achterhalen waar die plaatsvonden razz :p ).
Ik vermaak me wel op Underground party's
De muziek is 100x beter. De sfeer is beter, de mensen zijn leuker en snappen de boodschap die in de muziek verborgen ligt.
Topic: horror/spook muziek (16-2-2004 00:21:00)
Gahl Sasson & Kenneth Graham - Children Of The Light

Nummer over Graaf Dracula !!!

Ik heb deze op 12" staat ook een erg mooi 3D logo van Dracula op.
Topic: labels afplakken? (13-2-2004 12:36:00)

sylvia schreef:

Ik denk dat je gelijk hebt hoor, daar niet van, maar enige nuance is wel op zijn plaats. Ik praat gewoon niet met een tiepgeit. Toen ik Buma belde, heb ik gevraagd of ze ook juristen in dienst hadden, en daar heb ik mij mee laten doorverbinden.

Je hebt in die zin gelijk dat er een dermate groot gebrek aan duidelijke regelgeving is, en er zoveel gedoogd wordt, dat de 'strengheid' in de antwoorden van Buma afhangt van degene die je aan de lijn krijgt.

Enkele richtlijnen zijn echter gewoon duidelijk hoor:

- in het openbaar draaien met gekopieerde cd's mag niet (MAAR wordt mogelijk gedoogd als je kunt aantonen dat je de originelen bezit)
- in het openbaar draaien met illegale downloads mag niet
- in het openbaar draaien met illegale persingen (of het nou whitelabel of bootleg of wat dan ook heet) mag niet.

Simpel. Alles er tussenin wordt ofwel gedoogd ofwel er bestaan (nog) geen regels voor. Dus als je zeker weet dat je legaal bezig bent (en dan bedoel ik dus NIET zoals sommigen voorstellen ff wat originelen bij vriendjes halen, en wél de weloverwogen beslissing om een kist met alle originelen direct aantoonbaar thuis op zolder hebben liggen) en het ook kunt onderbouwen, dan heb je idd weinig van Buma te vrezen.
Precies de reden waarom ik denk dat Whitelabels legaal zijn. Iedere dj draait ze in het openbaar.
Topic: labels afplakken? (12-2-2004 16:22:00)
Naar mijn idee zijn whitelabels gewoon releases waar nog geen platenlabel voor is gevonden en Bootlegs remixes waarvan de samples niet gecleared zijn.

Anyway we wachten rustig het antwoord af van de Buma.
Topic: labels afplakken? (10-2-2004 16:39:00)

Mayoda schreef:

Bij een whitelabel(legaal) staat toch altijd in de buurt van de labelrand de naam van het recordlabel en het persingsnummer/catalogusnummergerkrast.
volgens mij staat in en bootleg helemaal niets gekerft(misschien alleen de titel.
Dat klopt idd. Bij whitelabels staan altijd persingsnummers ingekrast.

En de kwaliteit is ook veel beter dan die van een bootleg.
Geluidskwaliteit e.d.
Topic: labels afplakken? (9-2-2004 15:49:00)

Reind schreef:

Dan heb je ook geen echte :P (geintje)

Ik barst juist van de lakkertjes. Exemplaren waar er maar 100 van zijn gemaakt e.d. Het beste wat je met die dingen kunt doen is zo snel mogelijk digitaliseren en dan alleen nog maar van cd draaien want na 30 keer draaien is er niet veel meer van het geluid over op zo'n plaat.
Mijn whitelabels zijn ook allemaal topplaten. Dus die digitaliseer ik zo en zo.
Ik draai ze wel af en toe. Alleen op speciale gelegenheden.

maar die gelakte zijn idd van slechte kwaliteit. Ik heb er 1 tussen zitten.
De geluidskwaliteit wordt steeds slechter van dat ding.
Topic: labels afplakken? (9-2-2004 14:53:00)

Reind schreef:

Ach legaal of niet er zit een veel groter nadeel aan -> De meeste whitelabels zijn bagger gesneden en gaan niet zo heel lang mee op de draaitafel want ze slijten als gekken. (lakkertjes dus )
Ik heb genoeg whitelabels maar er zitten geen lakkertjes bij sad :(
Topic: labels afplakken? (8-2-2004 15:14:00)

DSalembier schreef:

colin232 schreef:

Goh!!! ik wist niet dat iedere platenzaak illegale platen verkoopt.
zouden ze dan bij de FRS ook illegale cd's verkopen ???????????
Ik hoop dat ik je verkeerd begrijp en dat je niet lekker bijdehands wilt doen maar platenzaken verkopen dus INDERDAAD illegale vinyls!

Maar Reind, waarom zouden bootlegs niet het dance-milieu bestaan shocked 8O? Ik heb er hier (letterlijk) honderden liggen... en een bootleg is dus inderdaad een "remix" van verschillende nummers die men samen smijt om zo een nieuw nummer te krijgen. In het commerciele milieu is dit de laatste zes maanden de enige manier om een beetje de saaiheid van de releases te omzeilen. Toch is dit principe doodsimpel, als je kijkt naar wat ik gedaan heb een paar dagen geleden (zie een andere thread op dit forum), dan is dat in elkaar geflanst op een uurtje (of maximum twee) en kan ik binnen het half uur de final-mastering erdoor krijgen en eventueel nog een beetje editting om MLK wat meer op ritme te laten praten laugh :D. Ik wil maar zeggen: het is een goedkope manier om snel wat "vernieuwing" te hebben.
Ja ik doe idd lekker bijdehand...

Kan me namelijk niet voorstellen dat iedere zichezelf respecterende platenzaak (inc. de online platenzaken) illegale platen gaat verkopen. Het is immers strafbaar.
Het zou dus niet echt slim als je als webwinkel je illegale handel op internet op te koop aan bied. Een aangezien ze het dus wel allemaal doen (only-dj's - rare records)
vind ik dat hele gelul over dat een whitelabel illegaal zou de grootste onzin di ik ooit heb gehoord !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Topic: labels afplakken? (8-2-2004 13:07:00)
Een whitelabel illegaal sad :(

Goh!!! ik wist niet dat iedere platenzaak illegale platen verkoopt.

Zouden ze dan bij de FRS ook illegale cd's verkopen ???????????
Topic: labels afplakken? (7-2-2004 13:24:00)

Snake schreef:

colin232 schreef:

Trouwens: Whitelabels zijn GEEN promo's.
Juist.
Whitelabels zijn Test persings. Testen van geluidskwaliteit etc...
Fout.

Whitelabel's zijn illegale persingen.
FOUT...

Een illegale persing is in platenjargon een Bootleg !!!

hahaah een whitelabel ilegaal.
Iedere platenzaak verkoopt whitelabels...