Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Sparky

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 56 bijdrage(n) van Sparky (Pagina: 1 van 3)

Topic: Opbergen kleurenfilters (28-1-2008 22:49:00)
we hebben op mijn werk nu (2 stuks) archiefkasten met 4 lades. Hiervoor zat het in een verrijdbare archiefkast, zoals je die bij de overtoom kunt bestellen. Of misschien is dit of dit of dit iets?

Greets Joost
Topic: Intro voor mijn Drive in show (21-1-2008 02:57:00)
Voor een bliksem zou je kunnen denken aan:
- het begin van thunder van E-17
- het einde van de Sensation megamix 2005 (uit mijn hoofd gezegd...)

Qua programma gebruik ik voor diverse doeleinden Sony Acid Pro, maar misschien dat je met CoolEdit je doel ook al bereikt.

Greets Joost
Topic: Logo ontwerpen (21-1-2008 02:53:00)
sowieso zou ik persoonlijk nooit een comic sans ms gebruiken. Vooral omdat het zo'n basis-lettertype is en voor de newbee's in de wereld van microsoft office.... Maar verder ziet hij er erg strak uit. Misschien iets doen met bevel bij de letters? (3d-randje)

Greets Joost
Topic: Vakbeurs Theatertechniek - Ahoy Rotterdam (13-1-2008 23:02:00)
'k heb trouwens nog effies met een stel bekenden staan praten van HK, AEM, Controllus, Stakebrand, Theater advies en nog een paar en die zeiden wel dat er heel erg veel scholieren van de theatertechniek opleidingen zijn geweest dit jaar. Zelfs de bedrijven zelf vragen zich nu (met recht) af waar ze al die mensen straks moeten gaan laten. In de theaters komen zijn niet echt vaak vacatures en als ze er zijn wordt er 3 jaar aantoonbare ervaring gevraagd. Dan kunnen ze natuurlijk nog wel uitwijken naar het op reis gaan met een gezelschap. Ook is er nog de mogelijkheid om bij A/V bedrijven (verhuur en/of verkoop) te gaan werken, maar daarmee houdt het dan ook wel een beetje op. Tja, ben blij met mijn electrotechniek diploma, kan ik altijd nog iets van liftmonteur of beveiligingsmonteur worden wink ;)
Topic: Bureaublad op afstand (13-1-2008 15:58:00)
Goed, stel dan dat het ze al lukt om op mijn (ad-hoc) netwerkje te komen en ze raden het ip-adres van mijn computer en ze proberen contact te maken met extern bureaublad, dan moeten ze ook nog de gebruikersnaam en wachtwoord zien te achterhalen. Ik wens ze heel veel suc-6 die avond...
Topic: Bureaublad op afstand (13-1-2008 03:00:00)

JeroenVDV schreef:

Sparky schreef:

ik gebruik ook zeer regelmatig mijn PDA om via remote desktop mijn laptop over te nemen. Ok laptop naar netwerk configuratie, nieuwe draadloze verbinding aanmaken, aanvinken dat het een computer naar computer netwerk is, ip adressen inkloppen en gaan. Als je op google "wireless ad-hoc windows" intoetst vindt je genoeg info.

Greets Joost
Betrouwbaar is het niet (doe dat eens in een zaal met 300-400 man inclusief telefoontjes/bluetooth/etc. Beter gebruik je een stabiel accesspoint met goede antenne. Ook kies je voor 5ghz band (stuk rustiger).

Wireless is niet per definitie buggy of onbetrouwbaar. Op consumentenniveau vaak wel.
Ach, zolang ik via wifi werk met wpa codering heb ik nog nergens last van gehad. 'k heb geen zin om iedere keer ook mijn accespoint van zijn plek te gaan halen, die pda heb ik toch meestal bij me i.v.m. tomtom :-)
Topic: Bureaublad op afstand (11-1-2008 02:04:00)
ik gebruik ook zeer regelmatig mijn PDA om via remote desktop mijn laptop over te nemen. Ok laptop naar netwerk configuratie, nieuwe draadloze verbinding aanmaken, aanvinken dat het een computer naar computer netwerk is, ip adressen inkloppen en gaan. Als je op google "wireless ad-hoc windows" intoetst vindt je genoeg info.

Greets Joost
Topic: Vakbeurs Theatertechniek - Ahoy Rotterdam (9-1-2008 19:55:00)
't was erg gezellig. Nog een leuke Stagetec Aurus bekeken, is erg leuk spul, maar om nou 200.000 euro voor een mengtafeltje te betalen dat volledig op vezel draait... ik niet (maar kan me voorstellen dat het een erg handig systeem zou zijn voor bijvoorbeeld de theaters van Joop vd Ende.
Verder nog best wat leuke dingen gezien, maar vooral weer veel handjes geschud en bij gekletst.

Greets Joost
Topic: Vakbeurs Theatertechniek - Ahoy Rotterdam (8-1-2008 22:48:00)
@ mitchel: collega's waten toen niet zover gekomen, omdat ze allemaal bekende tegen kwamen... lekker bijkletsen in plaats van de beurs aflopen om rond te kijken laugh :D
@ chuckie: ik hou mijn ogen open, ben er ongeveer van 10u t/m 17u
@ djbobo: nee, je kunt er niets kopen, is vooral kijken naar nieuwe spulletjes en netwerken

Greets Joost
Topic: Vakbeurs Theatertechniek - Ahoy Rotterdam (8-1-2008 17:58:00)
ik ga morgen met mijn collega's, ben benieuwd hoe veer we komen. Heb gehoord dat mijn collega's 2 jaar geleden niet verder zijn gekomen dan de 5e stand sneaky :V
Topic: Hulp gezocht bij maken van playlist voor feest (8-1-2008 17:57:00)

olly schreef:

Sparky schreef:

Per illegaal nummer kan een boetebedrag van 70 euro opgelegd worden.
damn , is dit serieus ? shocked 8O shocked 8O shocked 8O
Ja, dat is serieus, ken iemand die (genaaid door een opdrachtgever) comtrole heeft gehad. Hij had toen (gelukkig) maar 3 illegale cd's in zijn collectie en mocht in totaal 4500 euro ophoesten voor die 3 cd's. Dan is kopen toch goedkoper wink ;)
Topic: Hulp gezocht bij maken van playlist voor feest (8-1-2008 16:43:00)
misschien overbodig, maar ik wil nog wel even melden dat er een verschil in het betalen van rechten zit in diverse feesten. Zo hoef je voor besloten feesten (verjaardagen, trouwerijen, reunies) geen rechten af te dragen. Pas als het een openbaar feest is (met entreegeld) moet de organisator van het feest de rechten afdragen. Uiteindelijk geld er wel dat op ieder feest Buma langs kan komen om de CD-koffer (of mp3 map) te controleren. Per illegaal nummer kan een boetebedrag van 70 euro opgelegd worden.
Paar linkjes:
Wanneer rechten betalen
Muziek in de horeca
Soorten muziekgebruik

Greets Joost
Topic: Omroep systeem. (7-1-2008 20:15:00)

René Eppink schreef:

Nah, discussie mag er best zijn...daar wordt de wereld beter van. happy :) Als Marcel werkelijk vindt dat dit ook met 2 speakers kan, dan staat 'm toch niks in de weg dat standpunt ook te verdedigen?
Ja, mee eens, maar waarom moet men zich toch altijd gaan lopen verdedigen naar anderen toe? Terwijl er wordt gevraagd naar input, wordt er vooral aan standpunt verdediging gedaan en daar kan de TS niet echt veel mee, die moet gewoon zijn eigen conclusie trekken (vind ik)

Greets Joost
Topic: Wat kosten jullie nou? (7-1-2008 20:08:00)

jadjong schreef:

Sparky schreef:

omdat mijn standpunt is dat een pc vast moet kunnen lopen tijdens het gebruik Greets Joost
Waarom zou een pc vast moeten lopen? Het hele idee is toch dat zoiets niet gebeurd? laugh :D
Ja, maar zolang Microsoft een besturingssysteem eerst op de markt brengt en daarna pas gaat debuggen blijf ik dat standpunt houden :-)

TNT schreef:

Hoi, Joost.

Is deze reactie naar mij gericht?
Dan wordt volgens mij de verkeerde foto geladen? shocked 8O ?
Als het goed is moet er een foto openen van m'n colega die aan het zingen is, altans hier wel.
Op die foto is van mijn set-up niks te zien.
Jep, reactie is aan jou gericht, met de foto is niets mis, maar de stap is klein om dan ook even op de rest van je site te kijken wink ;)

Greets Joost
Topic: Omroep systeem. (7-1-2008 02:31:00)
tja, over het algemeen is een forum om advies te krijgen en geven. Nu geven wij dus het advies om met meer dan 2 hoorns te gaan werken en geven daar diverse argumenten voor. Dan is het dus nu aan de TS om te bepalen wat hij met deze info doet. In principe lijkt het mij dan ook de bedoeling dat alle info aan de TS gericht is. Als er mensen zijn die de adviezen van mede-forumers in twijfel trekken en erop reageren, ontstaan er allerlei discussies die steeds meer afdwalen van de bedoeling van de TS. Hierdoor wordt het onderwerp onoverzichtelijk voor zowel de TS als mensen die de TS willen advizeren. 't lijkt mij dus slim om gewoon advies te geven en alleen op andere berichten te reageren als er echt onwaarheden in staan, want niemand is te oud om te leren en mensen maken nu eenmaal wel eens fouten.

Dusss.... dat wilde ik toch even kwijt.

Greets Joost
Topic: Omroep systeem. (7-1-2008 00:42:00)
ja, ja, gelredome dan, doet er nu even niet toe. maar goed, 'k ben ook maar mens hè razz :p
Topic: Omroep systeem. (7-1-2008 00:14:00)
sowieso is het verstandiger en slimmer om bijvoorbeeld vanuit 4 hoeken te werken dan vanuit 2. Hoe meer geluidsbronnen verspreid, hoe beter de bereikbaarheid. Neem als voorbeeld even Symphonica in Rosso (dit omdat ik daar toevallig afgelopen week alles over heb gelezen qua licht, geluid en video in het theaterblad Zichtlijnen). In de Arena hangen voor dat concert op 22 plaatsen array banaantjes (met 3 amp cities van 180 versterkers, maar dat doet er even niet toe). Dit hadden ook reguliere speakers kunnen zijn maargoed. De reden dat er op zoveel plaatsen speakers hangen is deels te wijten aan de accoustiek. Maar ook voor een groot deel aan de spreiding van het geluid.
Als ze op het podium slechts 2 stacks hadden neergezet zaten ze sowieso met het probleem dat de mensen die ervoor staan doof worden, terwijl de FOH mixer maar net kan verstaan wat er gebeurd. Het gebeurt namelijk niet echt vaak dat iedereen in de hele arena stil gaat zijn, omdat ze anders het geluid uit 2 stacks direct naast het podium niet kunnen horen. Zo ook op het voetbalveld. Een duel zal niet stilgelegd gaan worden om te horen wat de kantine jufrouw omroept.

'k hoop dat ik met dit verhaaltje wat kracht kan bijzetten voor de argumenten om op meer dan 2 plaatsen een hoorn te hangen.

Greets Joost
Topic: Wat kosten jullie nou? (7-1-2008 00:01:00)
ziet er goed uit man! Aangezien ik nogsteeds geen voorstander ben van het draaien met de PC (omdat mijn standpunt is dat een pc vast moet kunnen lopen tijdens het gebruik en ik dat tijdens het draaien absoluut niet zou willen) zou ik graag van je willen weten hoe het draaien met de pc bevalt. 'k zie dat je wel de nodige back-up materialen hebt (mp3(HD)-unit, 2x frontloader), dus wat dat betreft ben je op gebreken voorbereid wink ;)

Greets Joost
Topic: Laserworld EL-80G DMX (4-1-2008 02:02:00)
'k heb zijn voorganger, de EL-75G. Erg leuk dingetje voor het geld, maar puur voor beams met zijn 5k scansnelheid. Verwacht geen mooie projecties, maar een wave, line, kubus, driehoek e.d. zijn wel leuk om te zien. Sound-to-light is sterk af te raden, dan gaat ie tekeer als een gek en lijkt het een spastisch ding. Verder: leuk voor het geld en vooral beginners dingetje. Foto's van de effecten van die EL-75G staan op onze website.

filmpje van sound-to-light staat op https://www.laserworld.com/index.php?id=260

Greets Joost
Topic: DMX Studio Professional (2-1-2008 00:38:00)

JeroenVDV schreef:

Sparky schreef:

Tja, als ik voor alle 100 patterns van mijn laser een apart knopje wil, gaat het snel hè? wink ;)
DMX lasers zouden verboden moeten worden laugh :D
nou ja, liever niet. Doordat er dmx opzit kan ik hem ook op mijn werk (theater) gebruiken op een makkelijke en snelle manier en hoef ik niet iedere keer mijn laptop mee te geven als iemand hem leent. Mijn nieuwe laser (die hopelijk over 3 maanden uit china arriveert) is een 500mW RGB laser met dmx en ilda, dus die gaat sowieso niet standaard op de dmx laugh :D