Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Retro

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 4 bijdrage(n) van Retro (Pagina: 1 van 1)

Topic: Bose 901 serie 3 (9-2-2019 13:19:00)
Het mysterie rondom het wapper geluid heeft naar mijn idee een rare wending gekregen. Na alles losgemaakt te hebben bekabeling / andere versterker ertussen en dus uit testen zoals in het forum aangegeven was het geluid verdwenen. Na alles terug gebouwd te hebben in het dressoir en misschien raden jullie het al jahoor daar was het wappertje weer 😤 . Vervolgen gekeken of het een storing kon zijn in de stekkerdozen ( met aan / uit schakelaar ) maar ook daar geen succes. Wat wel vreemd was als ik de versterker verder de kast inschoof het wapperen stopte🤔 . Uiteindelijk kwam ik erachter dat de ZIGGO box de storing veroorzaakte . Heb nu beide apparaten verder van elkaar gezet en ik moet zeggen dat de Bose’s geweldig klinken zonder bijgeluiden 👌 .
Topic: Bose 901 serie 3 (30-1-2019 17:54:00)
Het zou van de equalizer kunnen afkomen deze hoort volgens mij bij de serie 5. Wat ik daarvan begrijp is dat die een andere curve hebben. Ik heb nog een equalizer serie 4 nog het houten kastje die wel te combineren valt met een serie 3 en 4 maar die is momenteel voor reparatie . Ook heb ik nog gekeken of het de versterker zou kunnen zijn maar dat bleek niet het geval . Heb dit uitgeprobeerd op een Nikko trm 600 en een Akai am 2400.
Topic: Bose 901 serie 3 (29-1-2019 17:45:00)
Ik kan niet zeggen dat ermee gerommeld is de vraag is alleen of iemand een oorzaak kan benoemen of suggesties heeft zodat ik verder kan.
Topic: Bose 901 serie 3 (29-1-2019 13:08:00)
Wat kan een oorzaak zijn van een soort wapper achtig / snel kloppend geluid in 1 van de boxen.
Op het moment dat je muziek luisterd hoor je er niets van zodra er een stilte valt is het storend. Ik het de kasten open gehad en wel geconstateerd dat alle drivers zijn vervangen en de bedrading opnieuw gesoldeerd. Wat ook opvalt is dat zodra je de bas regeling terug draait naar nul het minder word.