Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Soundpower

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Soundpower (Pagina: 3 van 10)

Topic: Leicozic mengtafel (30-7-2021 17:04:00)
Ik meen me te herinneren dat er n paar jaar terug n hele reeks Chinese Dynacord Powermate clones rondgingen die uiterlijk 1:1 kopie waren, maar inwendig nogal wat te lijden hadden van slecht reverse-engineering werk waardoor de gainstructuur enz nergens op leek.
Topic: Super OEMs plakken (1-5-2021 10:26:00)
Ze smeren die zooi ook overal in auto-interieurs sinds eind jaren 90.. met als gevolg dat bij veel autos de dashboards, deurpanelen, middenconsoles en handgrepen na 10 jaar echt spuuglelijk worden.
Die coating zorgt voor n betere kwaliteitsbeleving als t nieuw is, oppervlakken voelen zachter en minder koud aan.. maar als t ouder word is t eerder n minpunt.
Het probleem is trouwens de afgelopen 1,5 jaar veel erger geworden, ontsmettende anti-corona handgel vreet veel van die coatings aan.
Topic: 2 Microfoons naar 2 mengpanelen (10-4-2021 13:39:00)
GBAW is voor mij ook nieuw.. ik ben meer van t RTFM (Read The F#cking Manual!)
GBAW lijkt mij te veel op RGBAW, dat leid tot verwarring voor lightjockeys laugh :D
Topic: 2 Microfoons naar 2 mengpanelen (9-4-2021 16:01:00)
zitten toch echt n hele zwik gebalanceerde in/outs op dat ding en doet als ik t goed begrijp ook exact wat jij vraagt..
moet je alleen nog ff n patchpaneeltje bij maken om je xlr kabels in te kunnen pluggen.

Hebben jullie huidige mengtafels geen direct outs op de kanalen om ze te linken?
Topic: X32 Editor PC start niet op na windows update (8-4-2021 13:56:00)
Is t programma opnieuw installeren een optie?
Over welke Windows praten we?
Topic: geluid in kerk (13-3-2021 17:01:00)

Djspiky schreef:

@ Soundflower: dat gaat niet werken inderdaad, maar dan is een 100v installatie ook niet de geschikte oplossing voor de situatie. Mijn punt is: je gaf aan dat meerdere bronnen niet goed werkt in een kerk, terwijl je het hebt over een ervaring in 1 specifieke kerk / situatie. Dan is het concept van meerdere bronnen niet per definitie slecht, maar werkt het niet goed in jouw specifieke situatie (waarschijnlijk door het gebruikte systeem en de op- / afstelling van het geheel).
De situatie die ik aanhaal is redelijk representatief voor de meeste monumentale kerken die ik ken.
2 rijen banken, metertje of 50 diep vanaf t spreekgestoelte wat op verhoging staat, en alles "harde" oppervlakken dus gigantische galm/reverb wat t zeer lastig maakt om meerdere geluidsbronnen gescheiden te houden zeker als t publiek erg stil is zoals bij n uitvaart.
Het zodanig richten vd speakers vanaf de zijkant dat ze elkaar niet overlappen en t geluidsbeeld over de volle breedte vd banken redelijk gelijk blijft is niet echt simpel.
Geluid mag ook absoluut geen wanden, vloer of whatever raken om de echo/reverb enigszins onder controle te houden.
De bouwers vd kerken wisten honderden jaren geleden toch vrij goed wat ze deden, dat ze zonder versterking de mis toch verstaanbaar konden maken voor de hele kerk.
Een 100v installatie is idd ook niet mijn keuze maar dat is wat er toch vaak werd gemonteerd, ik ben in t verleden oa Hacoustic, Yamaha, Bose en Toa installaties tegen gekomen, meestal tussen 20 en 50 jaar oud, en (mijn mening) meestal alleen n meerwaarde in n stampvolle kerk met veel geroezemoes/achtergrondgeluid.
(stampvolle kerk=weinig galm/reverb)
Topic: Spiegel maakt geen ronde beweging (13-3-2021 16:17:00)
instelling fout? 8bit ipv 16bit aansturing (mode) is mijn eerste gedachte
Topic: geluid in kerk (13-3-2021 10:52:00)
Delaytijden instellen met n 100V installatie?
Hoe ga je dat in godsnaam doen als alles op 1 100v kring zit? (wat natuurlijk t hele idee achter t 100V verhaal is..anders kan je net zo goed laagohmige speakers installeren)
Dat was voor zang ook mijn grootste probleem, hoe verder je naar achter kwam in de kerk hoe beroerder t werd omdat je dan geluid van 4 rijen speakers door elkaar naar je hoofd geslingerd kreeg.

(PS: ik praat hier over n monumentale dorpskerk, geen halve kathedraal.. en n 100v huis installatie uit de vorige eeuw.. standaard kolomspeakers direct op de zijmuren gemonteerd omdat je in n kerk nou eenmaal met zichtlijnen zit die vrij moeten blijven.. schilderijen vd kruisweg rondom de kerk, geen mogelijkheden om kabels knap weg te werken, geen mogelijkheden tot t vliegen van materiaal enz.. en natuurlijk: alles moet vrijwel voor niks/gesponsord)
Topic: geluid in kerk (12-3-2021 18:07:00)
Mijn ervaring: liever zo min mogelijk geluidsbronnen in n galmbak als n kerk.. 2 goede speakers vooraan bij t altaar brachten mij meer succes als n compleet 100v systeem rondom de hele kerk.
(heb in t verleden wat dingen als gezongen uitvaarten enz. begeleid..)
De eerste x over de 100V installatie maar daar kon ik t ook niet mee worden, de latere keren had ik tops met 4" hoogdrivers/60 graden hoorn op statief staan en dat kwam veel beter uit de verf.
De eerste x was de zang n onverstaanbare brei, maar over de simpele JBL set die ik daarna neergezet had was het resultaat zeer acceptabel te noemen ondanks de matige microfoontechniek van n aantal vd koorleden/gastzangers

Topic: Stage Accompany SAnet project: oude software weer aan de gang slingeren. (2-2-2021 12:28:00)
Jammer dat je het op Fakebook doet, ik was wel nieuwsgierig naar wat je aan t doen bent.
Heb in t verleden ook wat SA spul gehad/gebruikt (ik zit vlak bij de oude fabriek van ze en hier in de Noordkop is nog heel veel van hun materiaal in omloop) en ken ook n aantal ex-SA medewerkers maar ik vertik t om n vleesboekaccount aan te maken.
Topic: Cubo 21 + 2x10'' top (18-1-2021 14:58:00)
Ik ben wel benieuwd naar hoe je ervaring is met t verwerken van dat Raptorliner spul.
Heb zelf alleen ervaring met Warnex rollen, daar kon ik best goed mee overweg.
Heb je dit gerold of gespoten?
Topic: Ohm/ watt (5-1-2021 13:12:00)
optellen.. middelbare school kennis.
maar serie schakelen heeft n aantal negatieve bijwerkingen bij speakers, doe dat maar niet..
Topic: Microfoon-effecten (galm-echo-...) apparaatsuggesties (23-12-2020 12:07:00)
Edit:( nadat ik onderstaande gepost had) volgens de specificaties zou jouw Rodec wel FX send/return moeten hebben... kijk eerst eens achterop dat ding???)

Ah, jij wilt al effecten toevoegen nog voor je de mixer in gaat.. dat is niet de normale/gangbare manier van werken.
Normaal gesproken doe je dat in je mixer(als die ingebouwde effecten heeft) of idd via send-return met n extern fx apparaat.

Ik weet niet eens of dat überhaupt bestaat, n effectapparaat dat op microfoon-signaalniveau werkt. die Tom aangeeft had ik ook nog nooit gezien.
Vrees dat je daarvoor n extra mixertje zal moeten aanschaffen met ingebouwde effecten of met fx send/return en n extra effectapparaat
Topic: Leuke foto's/filmpjes!! post ze hier! (5-12-2020 14:20:00)
Hier in de buurt zijn knopjes in de buurt van publiek n absolute no-go.
Je moet de Speakons achterop al bijna onder stroom zetten of vastlijmen anders blijf je ze opnieuw inpluggen...
Vooral de leeftijdcategorie 20- en 50+ vinden t "normaal" om overal aan te zitten.
De jongere generatie presteert t ook geregeld om stekkers uit versterkerracken of lichtshow te trekken om hun mobiel op te kunnen laden.. shut up :X
Topic: Antari Z8 remote controle (30-11-2020 19:22:00)
kzou die 2e link maar snel weghalen.. (linken naar concurrenten word hier niet gewaardeerd...)

Ik tikte "Antari Z8 schematics" in google en ik kreeg n aantal zeer bruikbare schemas en youtube links, waaronder n reparatievideo van n vergelijkbare controller...
kostte nog geen 3 seconden om dat te vinden
Topic: Antari Z8 remote controle (29-11-2020 11:32:00)
Alle afbeeldingen op google tonen n 3 polige xlr Tom..
Topic: Verzenden van grote of zware pakketten (28-11-2020 14:23:00)
ik moet zeggen dat t verzenden van n pallet binnen nederland via bovengenoemde site niet echt duur is.
Kan natuurlijk weinig zeggen over de kwaliteit vd service en de snelheid met alleen ff n snelle proefberekening zoals ik net deed, maar ik vind t wel n goeie tip!
Topic: Compressor/limiter gezocht voor Android, (en ook 1 ook voor Windows) (8-11-2020 13:50:00)
+1 voor de irritatie in ieder geval.. ik kijk eigenlijk alleen nog maar naar online content en idd zit er veel volumeverschillen tussen de filmpjes enzo.
Heb ook al zitten overwegen n Driverack-achtig apparaat tussen mijn tv en versterker te plaatsen nadat mn buren aangaven dat ze regelmatig konden "meegenieten" van alle vooral automotive related onzin die ik op Youtube volg.
(ovalracing, 1/8e en 1/4e mijl dragrace/sprintwedstrijden, formule drift kampioenschap enzovoort)
Topic: Welke midden/hogetonen luidspreker (8-11-2020 13:29:00)
Vervang de versterker eens voor n ander merk of type en kijk of dat helpt.
Ik heb ook met verschillende Yamaha RX-V versterkers meegemaakt dat t mid en/of laag niet erg natuurlijk weergegeven werd.. niet alle modellen hebben daar last van, maar sommige versterkers uit die serie zijn echt niet om aan te horen.
T klinkt n beetje als een soort op hol geslagen subharmonic synthesiser galm echo in t mid laag, waardoor bv mannenstemmen bijna onverstaanbaar worden..

(ik luister op t moment naar n (non-hdmi) Yamaha RX-V440RDS aan n Samsung UE40C6000, via de koptelefoonuitgang, die combinatie is wel mee te leven ook al zijn beide toestellen al n jaar of 10 oud)
Topic: Rijbewijs probeert telefoon te hacken? (1-11-2020 11:22:00)
Dat is t gekke ervan.. heb die telefoon al sinds 2013 en dit was nog nooit eerder gebeurd (nfc heeft altijd aangestaan voor zover ik weet)
Bankpassen, paspoort enzovoort reageert ie niet op, alleen met mn rijbewijs in de buurt gaat ie gekke geluidjes maken.