Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Hans

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Hans (Pagina: 10 van 10)

Topic: cdj 800 voeding voor 130volt omvormer (16-6-2005 22:23:00)
maar da's misschien omdat 110v 50HZ niet veel voorkomt, alleen in japan volgens mij.

Ik heb trouwens uit nieuwsgierigheid eens binnen in m'n 800's gekeken, de voedings print met daarop de trafo en wat andere rommel, en het net entree printje zijn redelijk universeel uitgevoerd, meerdere draadbruggetjes.

De Trafo heeft aan de primaire kant meerder aansluitingen, en is in mijn uitvoering (220V) aangesloten via 2 spoelen die in serie staan. Dit kan dus betekenen dat deze in 110 volt uitvoering op de midden aftaking aangesloten moet worden, daar vanaf loopt ook een spoortje naar de aanluitingen, echter wordt dan de ingangs spanning maar op 1 van de 2 spoelen aangesloten, wat mijns inziens het vermogen halveerd, maar daar ben ik niet zeker van.

Ik heb wat foto's gemaakt, mocht iemand geintreseerd zijn laat maar ff weten dan post ik ze wel.

Maar let op Dre heeft gelijk zolang je niet weet wat je doet kan het dus verkeerd aflopen. Beste is misschien een service manual aanvragen.
Topic: Mic geluid is ruk/SPOED (11-6-2005 16:31:00)
heb je misschien nog een oud cassetedeck rondzwerven? daar zat meestal ook een mic ingang op, kan je misschien daarmee nog ff testen of je mic goed is.
Topic: "Mooi Spul" - Lichteffecten uit de jaren 70/80/90. (5-6-2005 12:28:00)

big bang schreef:

Dit kijkt makkelijker wink ;) (verdeeld over 5 pagina's)
dan moet je niet op randum url drukken, dan krijg je toch een ander soort foto's ashamed :$
Topic: Burnproof... (4-6-2005 22:53:00)

Dré schreef:

(Overigens heeft ook een normale CD een (weliswaar kleine) buffer Hans (anders zou Circ niet mogelijk zijn remember??? ;-))
...
ja Dré dat weet ik, maar wilde het niet ingewikelder maken dan nodig wink ;)

Ik wilde alleen maar duidelijk maken dat een old school Audio CD speler zich eerder verslikt dan een moderne (CD-rom) DJ speler omdat daar de opzet meer gebaseerd is op data verwerking, en de Audio verwerking rustig uit een geheugen data kan halen.
Topic: Burnproof... (3-6-2005 17:46:00)

Victor schreef:

... die cdr kan in een dj cd-speler die de cd's high-speed leest (om te kunnen bufferen) problemen opleveren.

Voor thuis afspelen in je stereo-set kan je burnproof gewoon aan laten staan.....
Ik denk dat het juist andersom is ashamed :$

Voor Hifi toepassing is een burnproof cd niet perfect, het gat wat onheroepelijk is ontstaan door het stoppen en daarna verder branden met burnproof voldoet niet aan de audio CD standaard en kan dus een afwijking in het geluid veroorzaken (wat waarschijnlijk alleen door hifi freaks gehoord kan worden. wink ;) ). De datastroom gaat namelijk direct van de laserdetector naar de D/A converter (zonder buffer dus) en dan naar de audio uitgang.

de snelle DJ cd-spelers maken meestal gebruik van een CD-rom loopwerk, of iets wat daar sterk op lijkt. Ze lezen meestal voorruit op de audio, data beland in een buffer, hierdoor zullen haperingen in de datastroom meestal niet hoorbaar zijn.

Maar een CD die met burnproof is gebrand, en waar het ook in werking is getreden, voldoet niet aan de CD standaard en kan dus eerder problemen op leveren, naar mijn mening in iedere CD speler.
Topic: Verloop kabel naar monitor (11-5-2005 15:06:00)
ja dat zijn van die dingen waarvan je denkt wanneer komt dat nou voor, ik vindt het wel prima zo, totdat d'r één over gaat zeuren wink ;) laugh :D

Dacht al wel dat het zo iets geweest moest zijn, ik zie het wel vaker met topics die in laatste berichten staan, maar die ik even daarvoor al gelezen had.
Topic: Verloop kabel naar monitor (8-5-2005 21:11:00)
ashamed :$ ashamed :$ hoe de fuck kwam dit topic tussen de laatste berichten shocked 8O shocked 8O

ik heb niet op de datum gelet, je gaat er vanuit als ie tussen laatste berichten staat dat ie recent is, erruug vreemd
Topic: Verloop kabel naar monitor (8-5-2005 12:49:00)
Een computer voeding is een geschakelde voeding die niet in eerste instantie ontworpen is voor audio toepassingen, je hebt daarom kans op storing.

Let verder op dat de huidige voedingen ook niet allemaal -12V hebben.

Het is waarschijnlijk makelijker om de schakeling in je mengpaneel in te bouwen, heb je er ook meteen een kastje omheen wink ;)

Als je het heel eenvoudig wilt kan je ook Links en rechts samen knopen door middel van 2 weerstandjes van 10k, maar da's niet zo netjes, en levert een lager geluidsnieveau op. shut up :X
Topic: Ontwikkeling platendatabase. Welke features?? (7-5-2005 18:11:00)
de ' omzetten naar een ascii code, of veranderen in ''' (drie maal ' dus) dacht ik.
Topic: Snelheid New-Line, nu overtuigd! (14-4-2005 21:43:00)

Dré schreef:

Maar natuurlijk is bij mij het backend een stuk meer verweven. Provider SQL Server en lokale SQL server overleggen continu met elkaar gedurende de werkdag.
Dat verweven van een backend met Oscommerce is voor mij ook het probleem, m'n vrouw heeft een webwinkel in Oscommerce, maar dat begint nu aardig te lopen, dus wil ik een backend maken waarmee ze alles beter kan registreren, dus zowel bestellingen, verkoop, inkoop en voorraad beheer. Maar dan wil ik lokaal idd een sql server hebben met dezelfde data als op de internet server, en daar zit voor mij nu het probleem hoe krijg ik dat voormekaar met MySql. Maar goed dat wordt verder zoeken.

Je verhaal bevestigt me iig wel dat het verstandig is om een backend te maken naar eigen inzicht, want zoals je al zegt zal een software pakket nooit 100% aan je eigen eisen voldoen. En ik denk maar zo, die prog uren zijn hobby uren, dus gratis. wink ;)
Topic: Snelheid New-Line, nu overtuigd! (14-4-2005 18:35:00)

Dré schreef:

Maar... Als ik het nu allemaal over zou moeten doen dan zou ik doen wat anderen doen. Oscommerce pakketje voor de webshop , PHPNuke als portal en PHPBB voor het forum. ...
nu je het daar zo over hebt, hoe zou jij het met je voorraadbeheer en boekhouding doen als je Oscommerce voor je webwinkel zou gebruiken?

Voorraadbeheer zit wel in Oscommerce, maar het lijkt me erg summier, en ik denk dat je je inkoopbeheer er ook aan zou willen knopen. Voor de boekhouding lijkt me OScommerce ook niet voldoende?

Daarbij komt dat heel de database van je winkel, klantenbestand, voorraadbeheer etc dan bij de provider draait, lijkt mij persoonlijk niet zo veilig, ben je wel erg afhankelijk van je provider.
Topic: (1-100 (topics), 1-50 (posts)) (9-4-2005 13:22:00)
ehm...

ik hoop voor Dré dat het dataverkeer van het forum een stuk minder is dan van z'n winkel, daarom is het niet zo makelijk te zien of het forum minder data verkeer veroorzaakt Snappie?

Daarom was de vraag van Dré ook welk stats pakket laat het per pagina zien ;-)
Topic: Tascam CD-302 CD-R's (22-3-2005 23:17:00)
en oe dacht je dat ze dat bij CD-RW deden dan? poetsen ze eert de putjes er weer uit wink ;)
Topic: Tascam CD-302 CD-R's (21-3-2005 18:22:00)

Danny25 schreef:

Dre wat doen cd-r,s anders met een cd speler dan gewone cd,s dan??
zoals je waarschijnlijk zelf ook wel snapte is dat de cdr's van ander materiaal gemaakt zijn, de reflecterende laag is dus ook anders. Bij een geperste CD heb je putjes in de CD, bij een CDR zijn er geen putjes maar een reflecterende laag die meer en minder reflecteerd(ipv putjes en geen putjes), en is dus moeilijk leesbaar voor de laser.

Vroeger kon een CD speler niet eens CDR's lezen, tegenwoordig gaat iedereen er maar vanuit dat ze dat wel doen, maar nogmaals dat gaat niet vanzelf, daar moet de producent van de CD speler wel aandacht aan besteden.
Topic: 10.000 punten voor de Webshop (20-3-2005 13:25:00)
to R@ver, puur uit nieuwsgierigheid, wat voor leesregel en screenreader gebruik je?

Ik heb tot een jaar geleden bij tieman gewerkt, vandaar
Topic: Krachtstroom vraagje (19-3-2005 21:57:00)
BTW hoe staat het met het krachtstroom stukje voor de techtalk wink ;)
Topic: wegvallend kanaal na plaatsing nieuwe elementen (19-3-2005 15:55:00)
dat zijn twee opamps, had ik voor een wat kleiner bedrag ook wel willen vervangen
Topic: Advies gevraagd geluidsinstallatie verenigingsgebouw 90m2 1750 Euro (2-3-2005 22:59:00)
ok, dacht al snap ik er nou hellemaal niks van, of heeft die Dré weer iets super slims bedacht laugh :D
Topic: Advies gevraagd geluidsinstallatie verenigingsgebouw 90m2 1750 Euro (2-3-2005 21:37:00)

Dré schreef:

Krappe budget optie die, na wat tweaken, toch zeker wel bruikbaar zou moeten zijn:

1 x American Audio V-3000 versterker
1 x Behringer CX-2310 crossover
2 x DAP AX-12 speakers
2 x DAP AX-15b subjes
1 x DAP Pubmix (echt een veredelde volumeregelaar dus niet denken dat je er mee kunt mixen)......
stomme vraag misschien, maar hoe sluit je de x-over aan als je maar 1 versterker hebt? of ga je het mono uitvoeren (1 kanaal de subs, andere kanaal de tops)?
Topic: Pioneer HDJ-1000 Probleem! (2-3-2005 20:07:00)
en misschien eens leren fotograferen, ik kan volgens mij geen 1 scherpe foto ontdekken sad :( , erg jammer want je mod is best wel interessant voor meer mensen denk ik.

Als je een macro foto maakt (knop met het bloemetje op de meeste camera's) let er dan op dat er altijd een minimale voorwerps afstand is, een hele goede camera kan tot op 2cm afstand foto's nemen, maar een gemiddelde camera moet je toch minimaal op 10cm afstand houden. Gebruik je optische zoom functie niet in de macrostand, hiermee vergroot je je minimale voorwerps afstand al snel tot 50cm!!

lukt het niet een goede macro temaken neem dan een gewone foto en knip hier gewoon het stuk uit dat je vergroot wilt laten zien.