Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Roystraver

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Roystraver (Pagina: 2 van 10)

Topic: Studio geluidsabsorptie (akoestiek) (18-8-2013 20:13:00)
Bedankt voor alle reacties,

Even terugkomend op het oorspronkelijke probleem: ook als de muziek niet aanstaat ondervindt men hinder van de akoestiek. De speakeropstelling is niet perfect, maar hier wat aan veranderen zal de klachten, bij verhuur van de zaal zonder dat er muziek aan staat, niet wegnemen. Ik ben er van overtuigd dat het probleem dus zit in de 'vorm' of 'kaalheid' van de zaal (muren, plafond).

Vraag 1 daar uit volgend: is er ervaring met het plaatsen van absorberende of diffuserende materialen? Of zijn er bedrijven die jullie zouden willen aanraden om hier naar te kijken?

Toch vind ik het erg interessant om de opstelling te verbeteren.
@Tom, de speakers zijn niet exact uitgelijnd op het midden, zou jij adviseren om deze overdreven uit het midden te richten? Waarom is dit?
@Mark, wat is het effect precies van het uit-de-hoek plaatsen van de speakers?
@Jurjen, je hebt een bericht happy :)
@Peter, bedankt voor de inspanning!

AMX_Pete schreef:

1) In het laag is de grote boosdoener het feit dat er nu zeven bronnen verspreid staan/hangen in die ruimte.
Het geheel wordt aangestuurd door een Xilica XP-3060, waarbij de 15''speakers het rondom de 140Hz overnemen van de sub. De 15''speakers staan overigens in kruisopstelling op links/rechts. Problemen op het laag zijn niet groot genoeg om extra onderzoek te verrichten, prioriteit heeft de akoestiek van de ruimte, en daarna eventueel de opstelling van de speakers.

AMX_Pete schreef:

De 15" kasten zou ik verplaatsen zoals op bijgewerkte tekening aangegeven.
Ik zie je punt, en zal de mogelijkheid hiervan bespreken met de rest van het bestuur.
Probleem is inderdaad de muur (rechtsonder in de tekening) die gebruikt wordt als projectiescherm, en tevens het werk dat de verandering met zich mee brengt. Zo zitten de sx100's vrij vast aan de muur en het weghalen brengt veel schade/opknapwerk met zich mee.

Nogmaals bedankt voor het meedenken, alle reacties zijn welkom :)
Topic: Studio geluidsabsorptie (akoestiek) (16-8-2013 16:05:00)
Een kleine kick,

Sinds drie jaar hebben wij een nieuw plaatselijk jeugdgebouw.

Om een beeld te krijgen van de ruimte:
1
2
3
4
5

Vooral bij verhuur van het gebouw, waarbij er veel mensen binnen zijn, maar de muziek niet zeer hard staat, ervaart men erg veel hinder van "rumoerigheid". Ofwel; gewoon herrie van de mensen. Ook op feestavonden waarbij er 250 man binnen staat, moet de muziek erg hard om een beetje over de mensen heen te komen, er ontstaat dan meteen een enorme bassboost in de hal naar de zaal toe en in de toiletten/berging. De muziek klinkt erg vermoeiend af en toe, door deze weerkaatsing meen ik (ik ben echt een lampje, dus veel verstand van het gedrag van geluid heb ik niet).

De huidige opstelling:
De grote zaal van plm 7x10meter bevat in elke hoek een 15/1'' speaker. In het midden van de zaal tegen de lange zijde staat een subwoofer (EV dubbel 18''). Aan de zaal, boven de bar, is een aanzienlijk lagere ruimte van (ik schat:) 5x8 meter. Aan deze muur tegenover de zaal hangen nog twee EV sx100+'s. Alles is netjes uitgelijnd. (snelle paint schets)

Zijn er forumleden met ervaring bij het dempen (diffuseren/absorberen) van soortgelijke locaties, of mensen bekend met bedrijven die gespecialiseerd zijn in deze werkzaamheden? Om nu gewoon alle muren + het plafond vol te plakken met schuim maakt het een erg duur grapje.
Topic: Trends en ontwikkelingen in licht en geluid (21-6-2013 14:19:00)

Frank76 schreef:

[quote = roy]Zolang de technieken niet zijn uitontwikkeld is het ook niet rendabel om te investeren in 'kwaliteit'.
Technieken zijn nooit uitontwikkeld, maar er rouleren toch heel wat Crown Macrotech en JBL MPA versterkers, die nog steeds draaien. Geen goedkope bakken, nu hopeloos ouderwets, maar nog steeds goed en degelijk. Een DAP Darkshade of DB Chromo ga je echt over 20 jaar niet meer tegenkomen.
Technieken worden wel degelijk uitontwikkeld, dat er daarna weer wordt geïnnoveerd is noodzakelijk voor het voortbestaan, maar heeft niets met de ontwikkeling te maken. Waar ik op doelde is, dat bij apparaten met nog niet volledig uitontwikkelde technieken zoals de LED, het niet rendabel is om het hele product van relatief hoge kwaliteit te voorzien. Dus wordt het product logischerwijs sneller vervangen, wat de cirkel rond maakt.
De vergelijking tussen twee versterkers bevat enkel het feit dat de versterkers in het Crown segment een stuk degelijker zijn gebouwd dan de Dap-achtige, terwijl er juist gebruik gemaakt wordt van dezelfde techniek (in dit voorbeeld tenminste). In de wereld van het geluid is het juist rendabel om te investeren in apparaten met kwaliteit: Zoals je zelf al aanhaalde de Crown of JBL versterkers, omdat juist deze technieken al zijn uitontwikkeld. (naar mijn weten, ik ben echt een lampje razz :p )

Zodra , in dit voorbeeld ;de LED, is uitontwikkeld, m.a.w; zodra het de volledige breedte van het zichtbare spectrum kan uitzenden, er een standaard is voor de vervanging van de losse LED etc. etc. wordt het pas rendabel om het in een kwalitatief hoge behuizing met kwalitatief hoge componenten te stoppen.

Het wordt wat off-topic zo, maar volgens mij is dit de reden van het 'weggooien'.
Topic: Trends en ontwikkelingen in licht en geluid (21-6-2013 11:36:00)

MickeyMick schreef:

Zijn er eigenlijk branchevertegenwoordigers van licht en geluid verhuur?
Waar zijn bijvoorbeeld statistieken te vinden over et aantal starters en stoppers
Er is, helaas, geen echte algemene brancheorganisatie binnen de podium- en evenemententechniek. Volgens mij is er wel eens iets opgezet, maar tot dusver zonder resultaat.
Er is dus ook geen specifieke CAO voor deze branche, waardoor veel werknemers onder de CAO van de bouw of andere dienstverleningen in dienst zijn. Tevens zijn eenmanszaken vaak geregistreerd als handelsonderneming, verhuurbedrijf, groothandel of andere technische diensten die niet direct betrekking hebben tot deze branche. Dit maakt het vinden van cijfers wat moeilijk.

Wel zijn er belangenverenigingen voor degene die niet onder deze CAO's kunnen werken, bijvoorbeeld riggers. Ook is er een organisatie voor evenementenmakers..
Als je de moeite neemt om bij de KvK naar informatie te vragen kun je veel vinden. Ook het CBS publiceert regelmatig cijfers over markten, de marktpositie van afgestudeerden etc.

Podium- en evenemententechniek is volgens mij de meest gebruikte term om deze branche te benoemen.

Frank76 schreef:

Algemene tendens is wel dat men meer en meer met low-budget werkt en de kwaliteit niet meer gewaardeerd lijkt te worden.
Liever om de 2 jaar nieuwe bagger dan iets kopen wat het 15 jaar of meer volhoud.
De weggooi maatschappij zet zich ook voort in de licht- en geluidswereld.
Zolang de technieken niet zijn uitontwikkeld is het ook niet rendabel om te investeren in 'kwaliteit'. Koop nu een LED spot van 'hoge kwaliteit', over een jaar is de toepassing ingehaald en zijn er betere spots op de markt voor minder geld dan de boekwaarde van de voormalige spots (bij wijze van spreken). Het zelfde bij bedrijven die jaren geleden hebben geïnvesteerd in hoogwaardige digitale mengtafels, zij voelden zich bedonderd door de plotselinge stroomversnelling en daarbij prijsdaling. Zeker in deze tijden kiest men daardoor liever voor een product dat prima meekomt met 'de kwaliteitsproducten', met enkel een kortere levensduur. Tevens creëert dit de mogelijkheid om toch mee te kunnen met de laatste hypes. Lees wel: dit gaat natuurlijk niet op bij de grote spelers, al zie ik zelfs hun investeren in low-budget oplossingen.

Iets anders dat opvalt: arbeid in China wordt steeds duurder, daarmee ook de producten.

Het is nog niet echt duidelijk wat je doelstelling is binnen dit onderzoek, heb je het voldoende afgebakend?
Topic: Prolight + Sound, Frankfurt, 2013 (9-4-2013 11:43:00)
Wij zijn woensdag ook aanwezig!
Topic: SGM SP-6 (24-2-2013 17:49:00)
Ik heb dezelfde stips ook gezien in Huissen tijdens een demo van de nieuwe ARCS set
Erg vet die stips, maar daar was de prijs ook zeker naar voor zover ik me die kan heugen.
Topic: Led Moving heads (4-11-2012 12:28:00)

Victor Junior schreef:

roystraver schreef:

Het enige minpuntje achteraf is dat de Omega Bracket op een aantal koppen niet goed aansluit. Hierdoor hangt hij niet helemaal stabiel tijdens het bewegen. Klacht is naar de leverancier.
Roy zal het waarschijnlijk al weten, maar voor de andere lezers; Briteq heeft een oplossing voor het betreffende probleem. Er blijkt bij deze batch een carrosserie-ring te ontbreken waardoor de omega bracket niet goed klemt, deze kunnen gratis via beglec worden verkregen.
De ringetjes zijn inmiddels geplaatst. Klacht is geheel vervallen, de brackets sluiten nu super.
Hopelijk zijn alle andere batches wel voorzien van deze vierde ring.
Topic: Led Moving heads (29-10-2012 23:30:00)

Victor Junior schreef:

roystraver schreef:

Het enige minpuntje achteraf is dat de Omega Bracket op een aantal koppen niet goed aansluit. Hierdoor hangt hij niet helemaal stabiel tijdens het bewegen. Klacht is naar de leverancier.
Roy zal het waarschijnlijk al weten, maar voor de andere lezers; Briteq heeft een oplossing voor het betreffende probleem. Er blijkt bij deze batch een carrosserie-ring te ontbreken waardoor de omega bracket niet goed klemt, deze kunnen gratis via beglec worden verkregen.
Ze zijn inderdaad onderweg, ik ben benieuwd!
Topic: Showtec Expression 5000, fabriekscases icm. slide-systeem (21-10-2012 15:57:00)
Wat is Briteq dan weer handig, met haar Quicklock/omega bracket systeem. sneaky :V

De JV kisten ('van Briteq') zijn niet aan te passen denk ik, in het deksel zit weinig schuim.
Als je de hoogte van de expression (vaarbij de kop dus horizontaal staat) inclusief de hoogte van de slider doorgeeft, wil ik het best eens voor je opmeten wink ;)
Topic: Timer icm lamp (18-10-2012 15:16:00)

Sgrovert schreef:

roystraver schreef:

Een Showmaster heeft toch gewoon een fadetime die met minuten werkt?
Dan maak je een fade tussen een scene met licht aan én licht uit. Het gaat dus in 10 minuten langzaam aan. Volgens mij is de bedoeling dat de lamp na precies 10 minuten van uit naar aan springt.
Excuses, ik bedoel een speed fader en een fadetime, die werken beide met een bepaalde tijdseenheid.
Topic: Timer icm lamp (16-10-2012 17:02:00)
Een Showmaster heeft toch gewoon een fadetime die met minuten werkt?
Topic: Onderzoek Rijksuniversiteit Groningen naar innovaties van DJs (11-10-2012 11:17:00)
Done wink ;)
Topic: Ervaringen Mach (Martin) (1-10-2012 22:09:00)
In deze opstelling zijn de toppen niet bi-amped aangestuurd, het is een simpel disco setje op een DBX driverack
Topic: Ervaringen Mach (Martin) (1-10-2012 21:11:00)
Hoi Yannick,

Ik gebruik zelf regelmatig de M-12T Slingshot en de enkele M181T subs. (of de M118T, weet het niet meer zeker).
Setjes van 1x sub 1x top, of 2xsub 2x top, per kant.

Mijn ervaring is ook goed, lekker stevig setje, wel wat agressief op het hoog.
Erg goed geschikt voor disco.
Martin Mach wordt alleen niet meer gemaakt, dat maakt de waarde wat lastig te bepalen.
Topic: Backdrop reinigen. (24-9-2012 20:00:00)
Showtex Impregneer bijvoorbeeld
Of Nummer 1 op google

Volgens mij zijn alle brandvertragende middelen gebaseerd op hetzelfde principe: zout/fosfaten/halogenen, gemengd met water.
Ik heb wel eens een jerrycan brandvertrager, wat gebruikt wordt voor het spuiten van rieten daken, gebruikt op verzoek van de brandweer. Mijn vader, actief in de dakdekkers branche had hier nog van staan.
Echter zijn er de laatste jaren wel wat ecologische normen bijgekomen.
Holzprof heeft volgens mij een impregneermiddel wat ecologisch verantwoord zou zijn (EN 1102), deze is ook uiterst geschikt voor het onbrandbaar maken van stoffen.

Voor alle impregneer geldt natuurlijk goed doseren/mengen en niet te veel van aanbrengen.
De middelen, vooral gebaseerd op zouten, houden allemaal goed vocht vast sad :(
Bedrijven als Showtex hebben hier vast veel ervaring mee, ik zou daar eens aankloppen voor advies.
Topic: Backdrop reinigen. (24-9-2012 16:55:00)
Hoi Florian,

Beide kan,
Mijn eigen ervaring is dat ze in de wasmachine niet zo goed schoon worden.
Houd er wel rekening mee dat je backdrops geïmpregneerd zijn, je zult ze na het wassen opnieuw moeten impregneren.
Wat deze stoffen doen met je wasmachine weet ik trouwens niet, het is volgens mij vooral zout wat er in zit, maar ik gooi ze liever niet in de wasmachine thuis.
Topic: Led Moving heads (15-9-2012 17:56:00)
De ADJ lijkt erg veel op de briteq,
Hoofdzakelijk heb ik voor briteq gekozen om de goede ervaring en contacten,
Alles op een rijtje:
- In vergelijking met andere heads de beste (soepele) kleurenmenging en mooiste bundel/hotspot
- Inclusief frost filter voor een 'wash' effect
- Wanneer ik over een bepaalde tijd wil uitbreiden kan ik d.m.v. mijn ordercode, nieuwe movingheads krijgen waarbij de kleurentemperatuur van de LED's exact gelijk is aan de huidige. Briteq stemt alle LED's in bepaalde series op elkaar af zodat kleurentemperatuur verschillen niet voorkomen.
- De briteq heeft een dmx mode die 100% gelijk is aan die van Martin Mac 101, handig bij sommige lichttafels.
- Een mooiere kleurenmenging en geen kleurenvlekken door het weglaten van witte LED's, hierdoor ook meer output op het RGB, waar je vervolgens ook weer best netjes wit mee kunt maken.
- Een 'Omega Bracket'

Het enige minpuntje achteraf is dat de Omega Bracket op een aantal koppen niet goed aansluit. Hierdoor hangt hij niet helemaal stabiel tijdens het bewegen. Klacht is naar de leverancier.

Mijn rug is me in ieder geval erg dankbaar voor het aanschaffen van 16 LED koppen in plaatst van 16 MSD koppen happy :)

Edit:
Nog wat YouTube filmpjes geupload, slechte kwaliteit helaas:
klik
klik
klik

En nog een edit;
Gisteren was het dan zover,
Het showtje van de filmpjes hierboven afgebouwd omdat de bands van zaterdag en zondag alleen met eigen show willen spelen, en ja hoor, wat hadden ze bij zich: 10 Mac 101's :D
Ik had nog 4 Briteq's op het dj meubel gehouden voor wanneer de band niet speelde, meteen even vergeleken dus.
Waar komt meer licht uit? Voor zover waarneembaar, komt er bij de meeste kleuren een stukje meer licht uit de Briteq.
Bij afbouw heb ik natuurlijk nog even een Mac van de band in handen genomen, mijn ervaring was dat de base van de Mac een stukje steviger in elkaar zit (mede doordat het display met menu-knoppen op de achterkant van de LED head zit in plaats van in de base). Waar de Briteq een (niet extreem degelijke) omega bracket heeft voor het gemak, heeft de Mac gewoon de oude vertrouwde M-12 schroefdaad bevestiging: kost iets meer werk, maar is wel helemaal stabiel, wat ik van de Briteq omega bracket nog niet kan zeggen (hoop nog op een oplossing van Briteq).
Powercon op de Mac, iets fijner dan de IEC op de Briteq natuurlijk. Belangrijk? Voor mij niet.

Voor mij zal de Mac 101 in het meest gunstige geval nog zo'n 30 tot 40% duurder zijn dan de Briteq, ik zou na deze vergelijking dus wederom voor de Briteq gekozen hebben.
Topic: Led Moving heads (15-9-2012 17:22:00)
De kanaalindeling en afstraalhoek is inderdaad gelijk.
Toevallig gisteren een klein showtje gehad hier in het dorp, lichtman heeft 16 Mac 101's in zijn tafel geladen, ik 16 briteq's opgehangen, niemand die merkt dat het geen Mac is wink ;)

De chinese import was prijstechnisch al niet interessant voor de vergelijking, daarnaast was de bundel minder netjes (erg duidelijke hotspot en meer leklicht, waar de briteq juist een egale 'vlek' heeft en minder leklicht), minder soepele bewegingen, blauw had een lichtere kleurtemperatuur, etc. etc.
Topic: Led Moving heads (14-9-2012 09:18:00)
Victor,
Ik heb de Briteq naast de BSL 101 (chinese import), ADJ inno color, en Showtec expression gehad.
De showtec viel meteen al af, op alle fronten.
De ADJ kwam goed mee met de briteq, ik vond alleen de briteq wat netter afgewerkt, en de ADJ heeft door de witte LED's wat minder output op het RGB.

De keuze briteq was vooral prijstechnisch, ook de erg goede ervaring en service bij Briteq speelden mee, een groot pluspunt is ook dat de kleurtemperatuur van de LED's in de hele serie gelijk gesteld word, je hebt dus geen onderling kleurverschil.
Wanneer je over een periode wil uitbreiden rusten ze deze heads uit met exact dezelfde kleur LED's.

Naast de MAC 101 heb ik ze nog niet gehad, de MAC's zijn voor mij prijstechnisch niet interessant.
Wel heb ik van horen zeggen dat er zeer weinig waarneembaar verschil is tussen de twee.

Mocht je ze eens willen vergelijken ben je van harte welkom wink ;)

Topic: Wanneer KVK en BTW (16-7-2012 19:46:00)

Frank76 schreef:

een maand of wat (termijn navragen bij belastingdienst)
Op facturen van 6 maanden voor de oprichting van je bedrijf kun je nog BTW terugvorderen.
Mochten de spullen ouder zijn dan 6 maanden kun je ze natuurlijk nog wel, zoals dimitri al aangeeft, inbrengen binnen je bedrijf uit privé bezit, dan mag je het betreffende bedrag belastingvrij terugvorderen wanneer je winst maakt. Dan zijn ze meteen verzekerd wanneer je een bedrijfsverzekering afsluit.

Als je echt overweegt om een Kvk aan te vragen kan ik je adviseren om eens een Kvk seminar te volgen, kost volgens mij 35 euro, en je leert er best veel van.
Plus je krijgt wat informatie voor thuis mee, en gratis koffie met een koekje. wink ;)
Mocht je dan nog met vragen zitten kun je voor iets van 50 euro altijd nog een extra adviesgesprek nemen, er zitten bij de Kvk genoeg mensen die jonge ondernemers graag willen helpen.