Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Kristof

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 22 bijdrage(n) van Kristof (Pagina: 1 van 2)

Topic: Enkele vragen over boxen (15-9-2003 09:12:00)
Tja ik begrijp het ook niet, alles zat in de doos zoals het hoorde, zonder te zijn open geweest hoor!
Is er normaal dan wel een handleiding bij?
Topic: Enkele vragen over boxen (14-9-2003 21:16:00)
Ok thanks voor de info.
Weet er nog iemand het antwoord op mn laatste vraag?
En nog iets : vandaag zette ik alles aan (boxen, mengpaneel, cdspeler), ik zette een liedje op en mn ene box deed raar : alsof hij haperde! Khad alle draden eens verwisseld, steeds hetzelfde probleem met dezelfde box: hij haperde. Slechts als je de stekker waarmee de box op het stopcontact is aangesloten, aanduwde dan was het geluid ok. Als je die dan terug losliet, dan verzachte de muziek en begon het weer te 'haperen'. Toen kwam mn vader thuis, hij duwde wat aan en rond de stekkers, en toen was het terug in orde.
Weet er iemand wat de oorzaak is van dit haperen? Ergens slecht contact? Moet ik terug mee naar de winkel (nog steeds in garantie trouwens)?
Topic: Enkele vragen over boxen (13-9-2003 21:51:00)
Hallo,
ik heb sinds vandaag 2 nieuwe boxen : de apx-152p van american audio (300 Watt rms, actief).
Er zat geen handleiding bij, ik heb er enkele vraagjes over :
Is het ongezond voor mn materiaal (de box die speelt, de box die afstaat, het mengpaneel), als er slechts één box van de twee staat te spelen (als de andere dus afstaat)?
Op elke box is er een stekker om boxen parallel te schakelen. Stel nu ik sluit op elke van de 2 apx-152p nog één parallel op, dan neem ik aan gebeurt er niets met het aantal ohm? (dus niet :2 zoals bij passief). Het vermogen is dan de 2 vermogens opgeteld, dus 600 Watt RMS? (Of vindt er dan verlies van kwaliteit, van vermogen plaats?) Kunnen er zo dan steeds boxen parallel bijgezet worden, zodat het vermogen steeds stijgt met 300 Watt? Ik neem aan dat dit niet 'oneindig' kan...
En dan nog een laatste : als ik de boxen nu zacht zet, verbruiken ze dan evenveel of minder elektriciteit dan als ze luider staan? (mijn logische gedachte : ze verbruiken minder, maar ik ben niet zeker)

Ik hoop dat ik enkele antwoorden krijg met wat uitleg erbij. Al bedankt op voorhand, Kristof
Topic: hardstyle & trance (6-7-2003 18:35:00)

Nick schreef:

Racistisch hoeft kan ook zijn op grond van godsdienst, haarkleur, klederdracht enz. enz. ik heb die 'groep' nog nooit gehoord maar je kan ook racistisch zijn als je mensen uitscheld die andere schoenen aanhebben.
Huh? Racistisch ben je als je mensen van een anders ras minderwaardig acht. Heeft niets met godsdienst, haarkleur, klederdracht, schoenendracht,... te maken.
Topic: HipHop (29-6-2003 20:11:00)
Op een hiphopfuif wordt er vaak softdrugs (cannabis) gebruikt, al dan niet legaal (bij ons in belgie enkel als je +18 jaar bent, niet in het bijzijn van -18 jarigen, als je geen overlast veroorzaakt bla bla bla...). Geen harddrugs (dan toch zelden).
Tja en dan heb je de discussie : is softdrugs toelaatbaar of niet..
Topic: Wat met mn hifiboxjes (28-6-2003 19:58:00)
Wat zijn dan wel goeie monitorboxen (voorbeeld uit de webshop)?
Ook parallel aangesloten?
Topic: Wat met mn hifiboxjes (28-6-2003 13:01:00)
Ik had een paar maand geleden het hele geluidforum al eens gelezen, kben nu trouwens bezig aan een tweede keer. Er staat hier en daar wel wat over subs/tops/parallel/in serie, maar meestal zijn dat maar flarden informatie en moet je zelf maar verbanden proberen leggen en is het ook meestal gokwerk voor beginnelingen!
Er is inderdaad al in verschillende topics daarover gepraat, maar meestal is dat niet echt eenvoudig uitgelegd.
Toch bedankt voor het beetje info, hoewel ik nu nog niet volledig begrijp wanneer je een box als top kunt gebruik en wanneer een als sub.
Topic: Wat met mn hifiboxjes (28-6-2003 10:38:00)
Hallo

Sinds een half jaartje probeer ik wat muziek te mixen met mn cdspeler, mengpaneel, en deze aangesloten op mn philips hifi-miniketen met uitgangsvermogen van 2x100 W RMS. Aangezien ik graag op feestjes wil gaan draaien, ga ik mn geluid uitbreiden en boxjes bijkopen (2x dap pr-115 waarschijnlijk), en natuurlijk ook ampje derbij.
Nu is de vraag : kan ik nog iets met mn hifi boxen doen? Kan ik die als top of sub gebruiken? Waarom wel/niet? Of misschien als monitorset?
En hoe moet ik die dan aansluiten? Parallel of in serie met de andere boxen? En waarom dan?
Thanks
Topic: DMX????uhhh tja..... (25-6-2003 22:26:00)
Ja prachtige, simpele, verstaanbare uitleg GoeieGast. Tenminste nog iemand die de 'kleintjes' onder ons vooruit wil helpen.
Ik weet ook wel dat er al véél topics over dmx zijn geweest, maar er is toch nog nooit iemand met zo'n heldere algemene uitleg geweest.
Sommigen zouden schrik krijgen om nog iets te durven vragen...
Dus : als iemand geen zin heeft om weer eens zo'n 'domme' vraag te beantwoorden : niet beginnen lullen dat er al elvendertig keer over gepraat is geweest, dat je de zoekfunctie moet gebruiken bla bla bla... NEEN gewoon NIET antwoorden dan!
Topic: nieuwe boxen (25-6-2003 19:42:00)
Weet er iemand of er ook een belgische site is zoals marktplaats.nl om tweede handsgerij te kopen/verkopen?
Topic: HipHop (20-6-2003 12:36:00)
Ook machtige scratchact : DJ Venom - Scratching contest finals in l.A.
Andere iets minder bekende hiphop bij ons:
Fabulous feat. The Neptunes - Holla Back
The Neptunes feat. Beenie Man - I'm Serious
N.E.R.D. (the neptunes) - Brain
Ik ben dus neptunesfan wink ;)
niet-neptunes :
Beenie Man feat. Kelis - Jamaica Way
Slik Rick & Outkast - Street Talkin'
Eminem - Thug Luv (Remix)
Mark B & Blade - Don't See The Signs (er bestaan 2 versies van : rock en hiphop, de hiphopversie veruit de beste, met op het eind ook gescratch)
Gangstarr - Full Clip
Nelly Furtado - Turn Off The Lights (Remix)
EPMD - Da Joint
MC Solaar - Hasta La Vista

In de hoop dat er toch enkelen wat mee kunnen aanvangen...
Topic: HipHop (19-6-2003 19:02:00)

Hebebe schreef:

Hoe bedoel je precies.. extreme gedoe?
Het is toch heel vaak zo bij extreme muziek zoals metal, hardcore dat er een vechterssfeertje in de lucht hangt, als zo'n muziek gedraaid wordt op een fuif dan worden er dikwijls klappen uitgedeeld.
Ik zeg dus wel op een feest, op een festival is dit anders. Ik ga zelf ook naar zomerfestivals, is een heel apart broederlijk sfeertje op zo'n festival!
Topic: HipHop (19-6-2003 06:31:00)
Ja sorry R&B natuurlijk.
Ik hou dan niet van het sfeertje bij dat extreme gedoe zoals hardcore, metal enzo. Extreme muziek doet extreem handelen...
Kbegrijp niet echt goed waarom hiphop zo'n slechte sfeer kan zijn bij sietse? Het is niet omdat je de muziek slecht vindt?
Het is toch dikwijls zo dat bij hiphop de ladys eens iets van zich laten zien wink ;)
Topic: HipHop (18-6-2003 20:35:00)
Tja woei, jouw redenering vind ik toch maar een beetje aan de zwakke kant... niet persoonlijk bedoeld, er zijn er immers zovelen die dit argument aanhalen.
'Ze scheppen op met hun juwelen, daarom vind ik hiphop niet goed.'
Niet echt een logische redenering.
Ik zal nu bij mezelf een voorbeeld geven : Eminem. Ik HAAT die vent zn imago, ik kan hem echt niet bezig zien, hij denkt dat hij de showbiss naar zn hand kan zetten, enz... Toch vind ik dat hij al supervette nummers gemaakt heeft, zeer terechte kaskrakers. Ik luister regelmatig naar zn liedjes.
Kdenk dat er te veel vooroordelen gemaakt worden : ah weer een neger met juwelen rond zen (dikke) nek, het zal wel slechte hiphop zijn...
Topic: HipHop (18-6-2003 19:29:00)

Kristof schreef:

Misschien wel omdat dance plezanter is om te mixen?
Vind ik trouwens zelf ook hoor, hiphop daar heb je niet veel aan om het te mixen (vind ik, maar misschien is dit omdat ik nog wat te onervaren ben met mixen...). Met dance kan je lekker lange overgangen maken.
Als ik hiphop luister is het gewoon hup cdtje derin, en laat hem de hele cd maar lekker afspelen.
Topic: HipHop (18-6-2003 18:25:00)
Tjonge wat een anti-hiphopsfeer!
Hoe leggen de heren dan het huidige succes van de hiphop/rmb uit?
Hiphop is niet 'slecht', is gewoon kwestie van smaak en je kan er niet onderuit dat hiphop/rmb dezer dagen bij VEEL mensen in de smaak valt, VELE meer als bijvoorbeeld techno.
Sommigen zeggen, tja die hiphop is toch zo vergankelijk, straks is hun liedje letterlijk en figuurlijk uit. Maar dat is toch bij elk genre zo? Elk genre heeft zn topmomenten waar het heel commercieel is, en gaat dan weer underground, komt later weer op (maar dan al sterk geëvolueerd) enz... Een vizieus cirkeltje.
Trouwens hiphop gaat al járen mee, beasty boys for example was er een van de grondleggers van, toch een klepper van een groep.
Conclusie : hiphop is zeker niet minderwaardig!
Blijkbaar zijn dj's niet echt gesteld op hiphop, ik vraag mij af waarom. Misschien wel omdat dance plezanter is om te mixen?
Laat het weten als je er een antwoord op hebt!
Topic: HipHop (12-6-2003 17:54:00)
Luisteren doe ik wel redelijk veel naar hiphop, maar mixen doe ik daar niet zo veel mee. Hiphop beatmix je niet, het is meestal liedje uit ander liedje aan.
Daarom dat ik trance, techno ed toch wel plezanter vind om te mixen, hiphop vele malen moeilijker (als je een beetje originele mix wilt maken tenminste!). Het is anderzijds wel een uitdaging, maar toch voor de iets meer gevorderden.
Heeft er iemand misschien tips om hiphop te mixen?
Topic: Parren setje (18-5-2003 18:00:00)
Kunt ge uw vraag nog eens duidelijker formuleren?
ik snap er echt niks van
Topic: Foutje (27-4-2003 17:38:00)
Als het liedje, dat je per ongeluk op stop hebt gedrukt, nog niet lang aan het spelen is (halve minuut-1 minuut), dan kun je terug opnieuw dit liedje opzetten.
Als het al langer op stond (meer dan 2 minuten), dan zet je een ander op
Daartussen moet je zelf maar aanvoelen
Topic: Foutje (27-4-2003 17:31:00)
Euh.. liedje terug aanzetten misschien?
En altijd rustig nadenken en beheerst handelen dat je niet op het verkeerde knopje drukt.