Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van M44

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 56 bijdrage(n) van M44 (Pagina: 1 van 3)

Topic: zoem in de eindversterker (26-11-2007 18:59:00)
oke die tulpjes zijn idd niet best. ik zal dat ding eens open laten ene de interne bedrading vervangen en contactpunten reinigen. verder hoor je wel eens mensen die die platen (hoe heet dat lamellen ofzo) van de trafo weer onder spanning zetten door er spijkers of houten stokjes tussen te schuiven. de elco's zijn volgens mij goed. de grote elco's geven nog netjes 18.000 mf (vergeef me als ik de verkeerde afkorting gebruik) en de 2 "beruchte" elco's zijn vervangen.
ik zal hem morgen eens nalopen.
Topic: zoem in de eindversterker (25-11-2007 21:14:00)
hee
is het eigenlijk normaal dat een trafo (ik ga ervan uit dat dat het is) een zachte zoem geeft wanneer je er met je oor naartoe gaat.
we praten over een bose 1801 en wanneer die aan staat hoor je een zachte zoem die varieert in luidheid als je de deksel in drukt. dus bij druk van bovenaf minder zoem.
is dat de trafo. "mag" zo'n trafo geluid maken?
over de speakers hoor je wel een ruisje en heel in de verte een brom. alle hier beschreven geluiden zijn niet storend in het luisteren naar muziek.
Topic: audiofielen (25-11-2007 21:09:00)
ja dat klopt webbie maar dat kwam eigenlijk omdat ik tellkens op een dood spoor liep in het redomen van mijn gold tweeters. (de orginele tweeter van de jbl century gold)
dat irriteerde mij dusdanig dat ik getracht heb ze te verkopen maar omdat er wel een goede tweeter in zit maar niet de orginele kwamen er alleen koopjes jagers op af.
ik kon er 500,- voor krijgen en dat vond ik toch te weinig gesien het werk wast ik er in gestoken heb om ze zo orgineel mogelijk te repareren. mety dioe 500,- in gedchten ging ik op zoek en het geluid van de SA's is me meer bijgebleven dan alle andere merken die ik heb gehad. derhalve her en der wat geboden maar je aanbod tot samenwerking komt net te laat. ik had een financieel meevallertje en heb de stoute schoenen aangetrokken en de orginele tweeters gewoon nieuw besteld. ruim 500 euro voor 2 tweeters. maar goed dan zijn ze weer als nieuw.
en het is echt een van de beste speakers die ik ken. ze hebben dat rauwe en voldoende druk in het laag (30 cm woofer)
maar kunnen ook met subtiele muziek heel goed uit de voeten.
met name door het filter dat continue onder spanning staat (9 volt batterij)is het geluid heel schoon.
Topic: audiofielen (18-9-2007 22:36:00)
zijn dat de dc beveiligingen zoals ik pas heb aangeschaft?
makkelijk in gebruik (even solderen) en je hoort er niets van
Topic: audiofielen (17-9-2007 23:45:00)
dwalen is de weg naar de wijsheid
Topic: audiofielen (16-9-2007 00:37:00)
leuk om te lezen dat je er zon plezier van hebt. ik heb nooit iemand belazerd op MP (men mij wel) en ik ben blij dat ze terecht gekomen zijn bij een liefhebber.het kan lang duren maar ik kom een keer een bakkie doen. ben heel beneiuwd hoe ze het doen als ik ze vergelijk met mijn century golds.
Topic: audiofielen (15-9-2007 10:22:00)
de componenten zijn op klank gekozen. vervangen door een duurder component KAN leiden tot een verbetering maar dat is geen garantie , soms brengt een ander condesator iets aan het licht wat je liever niet had gehoord. leuk om te lezen dat ie recht was. doen mijn oortjes het toch wel aardig wink ;)
zilver er al uit gehaald web. dat zal zeker betrer zijn.
ik kom wel een keer langs maar mijn vrije tijd is spaarzaam.

ik dsacht dat je die grote kasten nog had bewaard.
Topic: audiofielen (15-9-2007 00:27:00)
zijn er pa luidsprekers die beschuldigt worden van teveel hifi geluid. en wat is hte verschil tussen Pa geluid en hifi. niet het aantal db want er zijn voldonede luidsprekers binnen audiofielen land die ook bij 1 watt 100db leveren. ik ben zo benieuwd waar het hem inzit.
ik sta veel in oefenruimtes en zoek dat geluid wat je daar hoort bijv in de woonkamer. en dan niet zo hard maar een gitaar heeft een bepaalde rauwe klank (ik zeg altijd maar dat een rock gitaar iets weg heeft van een V8 motor) en hifi doet dat kalmeren, maakt het braaf.
Topic: audiofielen (14-9-2007 18:47:00)
zo dames, koekje erbij.
Topic: audiofielen (11-9-2007 22:07:00)
hmmmm oke
Topic: audiofielen (9-9-2007 09:54:00)
half waar wink ;)
de laatste jaren is de zin "een set klinkt maar zo goed als de kamer waar ie in staat" veelvuldig langs gekomen op de fora.
wel zijn veel audiofielen maar ik denk ook veel mensen binnen de PA geneigd om fouten en tekortkomingen af te schuiven op de instalatie. Dan komt er weer en andere interlink die nog duurder is of de cd speler is wat te oud een nieuwe zal vast beter klinken. (Wat vrijwel verwaarloosbaar is by the way)
n zo blijft de set en de luisteraar bezig om zich aan te passen aan een betonnen muur en een glazen salontafel
Topic: audiofielen (8-9-2007 11:00:00)
dat zijn mooie drivers
Topic: audiofielen (8-9-2007 10:07:00)
ja heel herkenbaar. echter hoor ik wel verschil in kabels. nl van de hul klinkt slechter dan een gewoon kabeltje van 3 a 4 euro p/m
met name hybride kabels (koper en zilver) klinken nergens naar, de bas word wollig en het hoog vlak of juist heel nadrukkelijk.
heb dus ook veel te veel uit gegeven. heb nu nog een paar dure interlinks liggen die ik nog wel gebruik omdat ze niet slechter zijn dan de goedkopere. maar daar had ik heel wat cd's voor kunnen kopen.
de prijzen zijn belachelijk. een eindversterker van krell of mcintosh kost zo duizenden euro's terwijl ie niet beter is dan een crown voor de helft van de prijs. toegeven het ziet er allemaal fantastisch uit en dan doet de auto suggestie zijn werk wel maar uiteindelijk betaal je 10.000 euro voor een metalen bak met componenten die je waarschijnlijk voor 500 euro bij elkaar zoekt
Topic: audiofielen (7-9-2007 13:29:00)
ja JBL heeft een hele bult speakers gemaakt met ee erg nadrukkelijk hoog. deze heeft dat echter niet. mijn JBL is zeer neutraal. heeft een studio monitor achtige klank. dus geen echte voorkeur en voorspelbaar in zijn gedrag.

sinds 2 dagen ben ik weer in staat muziek te luisteren en het geluid wat ik nu heb komt echt heel close bij wat ik zoek. het blijft hifi maar heeft een wat rauwe klank en zeer direct zonder ergens te scherp te worden. het leuke is dat op de hifi forums men zegt dat het wel rommel zal zijn en vol vervorming terwijl jullie hier zullen zeggen dat mijn set niets met PA te maken heeft en staat te spelen als een watje.
mischien moet ik mijn eigen forum beginnen.
www.mensendiegitaarmuziekrealistischindewoonkamerwillenhorenopeenhifiset.
Hk ken ik niet het enige wat je altijd ziet zijn de (ik denk) mindere merken zoals dap enzo.
ik ben ook heel benieuwd waar mensen hier naar luisteren thuis
Topic: verschil gain en volume (7-9-2007 12:24:00)
het lijkt erop dat de meest gebruikte (input 1 en de Main speaker)het meeste storen.
het is idd een dikke bak en dat maakt hem zo mooi wink ;)
Topic: verschil gain en volume (7-9-2007 11:22:00)
ik heb hem gekocht van iemand die er het een en ander aan heeft laten doen. de elco's waren goed.
de VU meters moeten toch nog gedaan worden dus hij gaat nog open. zal het gelijk even checken

wat beterft de ingang,
er zitten er 2 de input 1 & 2. de pre amp zit op ingang 2 (die ruist het minst)
de andere ingang is nog open dus. maar dat zal het toch niet zijn?
Topic: verschil gain en volume (7-9-2007 00:22:00)
na een uurtje wisslen van interlinks, jackpluggen en ingangsverzwakkers + de netsnoeren verlegd een acceptabel niveau verkregen. de gain kan nu bijna 3/4 open en dan hoor ik op de luisterplek geen brom of ruis. alleen bij de speaker zelf een hoog frequente ruis en een minimale brom. voorlopig kan ik wel even voorruit.
2 referentie cd's gedraaid en ik heb nu een lekker vet klinkend geluid. kids lagen al te slapen dus kon niet zo hard maar gitaar klonk als een V8 motor. lekker rauw.
allen bedankt er zijn nog wat tips die ik niet heb opgevolgd maar daar moet ik mee eerst meer voor inde materie verdiepen.
Topic: verschil gain en volume (6-9-2007 14:33:00)
ik zal eens lezen , zit nu op mijn werk dus vanavond maar even achter de kast kruipen.
Topic: verschil gain en volume (6-9-2007 13:39:00)
guust flater werk dan.
de versterker heeft jack ingangen. ik zal alles eens nalopen. de brom is in een kanaal.dus zit het na xde voeding?
Hij is niet dubbel mono opgebouwd.
wellicht een van de elco's.
Topic: verschil gain en volume (6-9-2007 11:16:00)
ja dat zijn goede tips. vervangen is helaas geen optie want het heeft me veel tijd gekost om juist deze apparaten op klank uit te zoeken. denk zelf wel dat het in de eindbak zit. aangezien het een oude is en zowiezo de VU meters nog gerepareerd moeten worden en wat andere kleine dingen.