Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Stefan

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Stefan (Pagina: 3 van 10)

Topic: geluidset (4-2-2010 17:21:00)
Als je 4 subs hebt (2 per versterkerkanaal) en daarvan is eentje verkeerd qua polariteit, dan blijft er nog best wat bas over. Is een kant volledig verkeerd qua polariteit (nml polarity verkeerd ingesteld op ultradrive) dan klinkt het een stuk slechet (meer zoals beschreven).

Het gaat hier om fabriekssubjes en naar ik mag aannemen fabriekskabels. Die zijn niet ineens magisch omgepoold. De kans dat iemand met z'n vingers aan de processor heeft gezeten is vele malen aannemelijker dan dat iemand een kast open heeft geklauwd om de polariteit te verwisselen.
Topic: geluidset (3-2-2010 12:20:00)
Ik zou niet meteen kasten gaan openschroeven, pas gewoon de polarity aan in je ultradrive. Dit kun je per uitgangskanaal uitstellen en zit op de laatste/een na laatste page.
Topic: ElectroVoice DL18MT 18" in subs ?? (20-1-2010 02:59:00)
Op het eerste gezicht beetje gekke specs, wel een erg lage FS voor een PA driver (24hz), maar dan niet de Xmax om er echt wat mee te doen (6mm)
Topic: DAP X-15B / X-18B Icm K-115 (19-1-2010 15:24:00)
Ik heb het ooit eens getest, bij mij klonk 4e orde LR beter dan 4e orde BW (minder strak). Heb het zooitje net nog even door een simulator gehaald en daar gaf 4e orde BW toch wat minder mooie resultaten. Bessel wint inderdaad qua fasegedrag, maar LR doet het een stukje beter dan BW wat dat betreft, uitgaande van uitslagbeperking van de gesimuleerde driver. (zelfde beeld zie je uiteraard ook terug in de groupdelay).

Dat LR op z'n kantelpunt -6dB geeft is evident, maar zorgt er in de praktijk voor dat je het kantelpunt wat lager instelt (in mijn simulatie 22,5Hz voor Bessel, 25hz voor LR en 29hz voor BW)
Topic: Pioneer CDJ-2000 Topic (18-1-2010 22:23:00)
...met als gevolg dat bijna alle mixes zo vals als een kraai zijn. Dat hoort misschien 75% van de mensen niet, maar diezelfde mensen horen de artifacts van master tempo ook niet.

Waarschijnlijk is het een kwestie van voorkeuren en muziekstijl die je draait. Met violen in een trance-plaat is master tempo wel goed te horen, maargoed daar hou ik me normaal gesproken ook verre van ;)
Zolang je geen harmonic mixing hebt (aka djm800) is het sowieso een beetje uitkijken qua toonsoorten, maar alles beter dan een plaat die flink uit z'n toonsoort staat dankzij het niet gebruiken van master tempo (maar dat is, wederom, persoonlijk natuurlijk).
Topic: DAP X-15B / X-18B Icm K-115 (18-1-2010 15:39:00)
Het hangt er ook maar net of van wat je wilt natuurlijk. Puur de driver beschermen tegen te grote uitslag? Dan werkt een 2e orde filter perfect (mits op de juiste frequentie) om de toenemende uitslag te compenseren van het spelen onder de tune-frequentie van je baspoort.

Zelf geef ik de voorkeur aan 4e orde LR filters als lowcut. Waarom? Tweeledig antwoord:

De gekozen afval frequentie kan een stukje lager komen te liggen omdat de steilheid groter wordt.
- Door een grotere steilheid i.c.m. lagere afvalfrequentie is er in het gebied waar de driver nog wel enigszins output levert (zeg 5-10hz onder tuningsfrequentie) minder afval en dus meer spl
- In het gebied waar de driver toch alleen maar lucht loopt te pompen haal je meer van het signaal weg wat je anders toch nauwelijks had gehoord.

Nadelen zijn er uiteraard ook, de groupdelay neemt wat toe, en in principe zit er natuurlijk uberhaupt al erg weinig signaal onder de 40hz (in principe).
Topic: 2x 10'' hoorngeladen toppen (18-1-2010 12:53:00)
130hz klinkt een beetje als iets wat je met een 18" liever niet doet, maar als de praktijk anders uitwijst... top! ;)
Kan best zijn dat die JBL's lichte conussen hebben en wat hoger komen, zou ook je luisterervaringen onderschrijven.
Topic: Foto Showtec TRI LED par 64 (17-1-2010 13:15:00)
Leuk om de binnenkant eens te zien. Heb je toevallig ook foto's waarbij de kleurmenging en lichtoutput te zien is (bijv naast een 500w raylight par?)
Topic: rcf 4pro8003as subkasten (16-1-2010 14:05:00)
Volgens mij was de desbetreffende bank er echter wat minder blij mee...
Topic: DAP X-15B / X-18B Icm K-115 (16-1-2010 14:03:00)
Staat je versterker niet gewoon te clippen?
Het zou ook kunnen dat de spreekspoel tegen de poolplaat aan klapt, maar dat lijkt me met 400w input maximaal niet heel realistisch. Mocht dit wel het geval zijn dan is het niet erg goed voor je speakers trouwens....
Topic: rcf 4pro8003as subkasten (12-1-2010 16:26:00)
we hebben het over dezelfde ruimte :) (Bastille @ Universiteit Twente)
Als het er maar 4 waren dan kwam er inderdaad een flinke lading kabaal vanaf.
Topic: rcf 4pro8003as subkasten (12-1-2010 13:01:00)
Dat doen jullie wel Rutger, 6 stuks in een zaaltje van 14x14m is lichtelijk overkill :P In de toiletruimte ernaast was de basdruk precies goed, maar daar is het feest natuurlijk niet ;)
Topic: MP3 killed Audio (28-12-2009 11:27:00)
Na drie pagina's met discussies zijn de meeste meningen al wel minstens een keer geuit, maar er zijn uiteraard stukken informatie blijven liggen.

Een voorbeeld hiervan is het perceptual aspect van mp3 coding. Het is wel terecht genoemd om de THD+N waardes van mp3 te verklaren (en de onbruikbaarheid aan te tonen), maar het is vooral uitgelegd als het minder nauwkeurig vastleggen van informatie die we minder goed kunnen horen in het frequentiedomein, terwijl dat voor het tijdsdomein natuurlijk ook geldt! Na een flinke amplitude is het gehoor zeer tijdelijk ongevoelig voor bepaalde frequenties onder een bepaalde drempel amplitude, deze kunnen dus "veilig" gediscard worden zonder dat je het als luisteraar merkt.

Doe je vervolgens op het originele en encode signaal een THD analyse dan geeft dit inderdaad procenten "verstoring", maar als luisteraar merk je dit in het geheel niet. Analyses van de mp3 codec met behulp van een sinustoon is daarom ook compleet zinloos zoals eerder al is aangegeven; hiermee kun je in het tijdsdomein niet of nauwelijks besparen zodat je onnatuurlijk grote verstoringen krijgt, zoals iemand anders ook al terecht opmerkte. Mp3 leeft juist bij de dynamiek van de muziek. Hoewel het erg gevaarlijk is om de link met JPG te leggen (zoals eerder genoemd) zie je hetzelfde effect daar ook. Maak maar eens een screenshot van letters op een egale achtergrond en sla het op als JPG. Je gaat altijd artifacts zien rond de letters, terwijl je dat bij een foto opgeslagen als veel minder snel ziet (tenzij je de plaatjes echt naast elkaar legt of een heel hoge compressie kiest).
Meer informatie over de werking van de algoritmes van mp3 vind je hier

Wat ook ter sprake is gekomen is de vergelijking tussen de bitrate en kwaliteit van het mp3'tje, waarbij er werd geklaagd dat je niet kunt zien of een liedje gereencode is van (bijv.) WAV -> 128 -> 320kbit. Als je je muziek via een goede bron betrekt (beatport, itunes etc.) heb je hier natuurlijk uberhaupt geen last van. Daarnaast kun je natuurlijk altijd met een spectrum analyse redelijk bepalen wat het verlies ongeveer is geweest. Lees hierover hier meer.
Topic: Beste platen van dit moment.... (23-11-2009 22:04:00)
Wat ik zelf op he moment wel lekker vindt klinken (allemaal niet heel recent):

Julian The Angel - Jaguar 2009
Dean Newton & Huggy - La Terraza
Laidback Luke - Need your Loving
The Rudenko Project ft. Nicco - Destination
D-lete funk k ft ruben - high
Topic: Beste platen van dit moment.... (23-11-2009 22:00:00)
Als je het inna-sampletje lekker vindt probeer dan de volgende tracks ook eens:

(inna - love)
play & win - only
play & win - slow motion
Topic: In Memoriam: Martin (KVM) (19-10-2009 11:23:00)
Condoleances aan de familie
Topic: ervaringen Numark DDS? (11-10-2009 21:26:00)
Gisteren een avondje met de DDS gedraaid, en moet zeggen dat het erg goed bevallen is. Voor de zekerheid maar 2 cdj's achter de hand gehouden, maar geen last van crashes o.i.d gehad, was zelfs redelijk snel aan de andere jog en lompere knoppen gewend.

Het zoeken gaat gewoon een stuk sneller, en ook de crate-functie is erg handig. Wel blader ik nog gewoon via de file browser door de mappen heen omdat ik toch precies weet op welke cd het nummer staat dat ik zoek sneaky :V. Het inladen van nummers gaat echt bijna instantly vanaf een sticky (library vantevoren gebouwd met de pc). Als test heb ik ook nog even een terabyte schijf met 50000 nummers erop van een library voorzien en eraan gehangen. Hier werd het geheel wel een stuk trager van maar nog steeds wel werkbaar. Niet dat ik met 50.000 nummers die ik niet ken op pad wil gaan, ik hou het wel bij m'n eigen collectie, maar dan op mp3.

Enige probleem wat ik had was dat op momenten dat het systeem flink gestressed werd (zoekopdracht, 2 draaiende streams tegelijk) het aanassen van het tempo soms een duidelijk lag had van een seconde, erg iritant. Dan maar niet teveel multitasken ermee ;)
Topic: ervaringen Numark DDS? (6-10-2009 10:40:00)

DJ Bartje schreef:

@TS: Heb je al enige ervaring met een dubbele HD speler?
Erg beperkt, ik ken iemand met een D2, als die weer eens in de buurt eens zal ik kijken of ik er even mee kan spelen. Ik was bij de D2 (waar ik heel even mee gespeeld heb) niet heel erg onder de indruk van de display, goed te horen dat deze nu verbeterd is.

Als de DDS80 helemaal gelijk is aan de DDS is het misschien voor die kleine meerprijs wel het overwegen waard. Ik wil niet altijd met zo'n grote 2he bak slepen, maar soms is een extra cd-speler (met als bonus een vaste harde schijf) wel handig.

Waar ik ook benieuwd naar ben, welk (compact) flightcaseje gebruiken jullie voor je DDS / D2? Hier in de shop heb ik een case -voor de d2 gevonden, en nog een paar algemene 19" cases waar 'ie net wel/net niet in past. Er hoeft wat mij betreft in zo'n case niet nog een extra schijf te passen, alle muziek die ik daadwerkelijk gebruik past makkelijk op een 16GB usb stick.
Topic: ervaringen Numark DDS? (5-10-2009 16:38:00)
Is er iemand op het forum met ervaringen met de Numark DDS? (/v/27765) Op papier ziet 'ie er leuk uit, maar heb maar een paar 'reviews' kunnen vinden, met een toon die ernstig doet vermoeden dat het om een reclamepraatje draait.

Het bijbehorende crate-systeem lijkt wel heel goed te zijn (uitgaande dat dat hetzelfde is als op de DDS80) maar het gaat me met name om hoe de feel is, reageert het snel en nauwkeurig?
Topic: Keuze maken Led sunstrips of losse parren (15-8-2009 22:32:00)
Dat laatste vind ik er nou weer erg strak uit zien... mooi net opgeruimd trusje met wat scanners en ledbars erop ;)