Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Luc

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Luc (Pagina: 2 van 10)

Topic: Andere webshop gebruikt letterlijk tekst new-line! (20-2-2006 23:47:00)

JeroenVDV schreef:

Eeeeeh, credits voor de voorpagina-text gaan wel naar mij hoor laugh :D
Whaha laugh :D Daarentegen is de complete tekst van de pagina 'shows' gekopieerd van ons. Bravo boris! laugh :D

Boris, je hebt mail wink ;)
Topic: Andere webshop gebruikt letterlijk tekst new-line! (20-2-2006 23:35:00)
Boris zit hier op het forum niet?
Topic: Andere webshop gebruikt letterlijk tekst new-line! (20-2-2006 23:33:00)
WEL ALLE POT VOL ALLEMAMAGISCH angry Wellicht iemand opgevallen dat genoemde site ONZE volledige template heeft gekopieerd?!

Ik schrok me wilt toen ik de link opende! Onze teksten zijn zo'n beetje letterlijk gekopieerd!

Bah, bah en nog eens bah... angry

edit: template staat overigens al op punt vervangen, maar toch...
Topic: Beyma 18G 50 (17-2-2006 17:02:00)
Daarom ook "het kan wel"... Wij zetten ook vaak genoeg een b1220 op zo'n subje hoor, gaat best goed wink ;)
Topic: Beyma 18G 50 (17-2-2006 16:11:00)

Laxap schreef:

Zou de combinatie DAP AX-12 & Beyma 18G 50 goed gaan? Of moet ik dan ook nog nieuwe topjes kopen?
Kan wel, maar ze zullen de subs zeker niet helemaal bijhouden.
Topic: Beyma 18G 50 (16-2-2006 16:21:00)
Foto's:
Hatsé
Dré's subs
'Wall of sound'dieter

Hier nog foto's van de bouw van zo'n "Dré-kastje" (in dit geval dus voor sm-115):
Klik
Klak
Klok
Grondverfje
Parts
Vlak voordat ze weggingen
Topic: Beyma 18G 50 (16-2-2006 16:11:00)
In dat geval raad ik je aan om NOG eens te gaan lezen...

Ik was namelijk altijd al wel weg van deze speaker, we hebben in de tijd dat we 2 sm-115 subjes hadden de overweging gemaakt om OF 2 sm-115's bij te bouwen, OF de boel om te bouwen naar 18g50 subjes (zelfde kast dus..) OF (en deze mogelijkheid diende zich later aan) OF om punishers te gaan bouwen.

Optie één leek ons in eerste instantie de beste (t.o.v. 18g50) omdat we het dan nog aan konden sturen met dezelfde amp (inderdaad een ep2500) EN de kosten van de speakers lagen aanmerlijk lager. Optie 2 was dus snel uit de wereld omdat we dan EN een zwaardere amp moesten aanschaffen EN nog even 700 euro neer moesten tellen voor drivers. Voor 2 x losse sm-115 vang je namelijk niet zo veel...

Optie 3 diende zich kort daarna aan, het brute geweld van de punishers en de compactheid van de kasten spraken ons enorm aan. Daarnaast waren we ook wel weer eens toe aan nieuwe bouwuitdaging. Geval was verder ook voor deze kasten zo dat een zwaardere amp noodzakelijk zou zijn. Echter zouden we nog wel even bezig zijn met de bouw van deze kasten (nog even uitstel van financiering zal ik maar zeggen) EN de ciare's zijn aanmerkelijk goedkoper dan de beyma's. Knoop doorgehakt en bouwen maar;-)

Weer later overwogen we om 2 punishers bij te bouwen (diepgang was niet helemaal geweldig te noemen met enkel 2 kasten, voor discowerk aanvaardbaar maar voor live-werk niet genoeg). Daarnaast is het zo dat we wanneer we 2 punishers bij zouden bouwen eigenlijk ook x-tro's zouden moesten nemen (of ander bruut geweld in de vorm van mid/hoog). Om het kapitale plaatje rond te maken moesten daarachter ook nog eens enkele kilowattjes extra vermogen worden gezet. Je begrijpt; het bleef bij overwegen.

Daarnaast is het zo dat we met 2 punishers altijd 4 BR-toppen plaatsten, wat weer betekent dat er met delay moet worden gewerkt. Op dat moment was er geen processor of x-over met (de juiste) delay instelmogelijkheden voor handen. Op nieuw overstappen naar BR-kasten sloten we dus zeker niet uit. Op een gegeven moment gooide dieter een flink aantal 18g50's in de verkoop, hij ging immers gedeeltelijk over naar punisher/x-tro systeem. Voor dat laatste zocht hij op dat moment ook nog extra punishers, luc begon te denken... wink ;)

Zo is het verhaal dus eigenlijk gekomen zoals het tot op heden is, wij 4 stuks 18g50, Dieter onze punishers; iedereen blij. happy :)

Ik ben dus NOOIT 'niet te spreken geweest over deze speaker'. Zo... wink ;)
Topic: Beyma 18G 50 (16-2-2006 08:53:00)
Ja gefeliciteerd natuurlijk!

Nu dieter dus even "out of running" is, zal ik mijn best doen om wat foto's bij elkaar te speuren;-) Ik zit momenteel in zwolle, maar zodra ik thuis ben zal ik wat foto's online gooien, ook van de bouw van zo'n subje (in dit geval met sm-115).
Topic: Beyma 18G 50 (15-2-2006 17:14:00)
Momenteel voeren wij ze nog met een t-amp 3200 (2x1000 op 8 ohm meen ik en 2x1600 watt op 4 ohm). 'T is te doen, maar 1000 watt per sub of 800 watt (2 per kant) is, vind ik, net wat aan de krappe kant. Liever heb ik wat headroom op de eindtrappen, in combinatie met een goede processor. Ben momenteel helemaal wild van de yamaha p-reeks, maar daar moet helaas nog even mee gewacht worden om voor als nog onbekende redenen...;-)

Bovenstaande neemt natuurlijk niet weg dat deze hufters van speakers zich staan te gedragen als hufters (dré-subs dus dré termen;-p), ook al missen ze nog een klein beetje output...
Topic: Beyma 18G 50 (15-2-2006 16:51:00)
Voor de ax-15b kun je in Deventer wel terecht (moespot zegt je wellicht iets?;-)). Fijn testen is het daar trouwens nooit, maar misschien voor een eerste indrukje wel grappig (je ziet en hoort ze in ieder geval met EIGEN zintuigen in plaats van die van een ander...).

18g50 kun je ook prima in de regio terecht, namelijk bij mij;-) Ik heb ze alleen zelden of nooit thuis staan dus hier testen zal wat lastiger worden. Je kunt natuurlijk altijd tijdens een klus langskomen op lokatie (na overleg uiteraard).

Wat ik van da 18g50's vind? Geweldig! laugh :D Nee, ik vind het serieus wel prachtkasten. Voor het volume die de kasten innemen geeft hij een enorm goede output. Met een lekkere top en goede aansturing durf ik met 1 subje per kant wel een man of 150-175 te pakken. Geluid is strak en in mijn ogen (zeker met een beetje eq. handigheid etc.) laag genoeg om bijvoorbeeld (met 2 of 3 per kant) bandjes te kunnen doen. Voor discowerk zeker ook goed, lekkere kick op de maag;-)

Verder vind ik de vergelijking van een kast als ax-15b met een 18g50 nog al krom als we gaan kijken naar (kans op) geluidskwaliteit. Ik 'mag' toch aannemen dat het bij de beyma allemaal wat beter is geregeld, hoe goed de DAP's ook zijn voor het geld. Daarnaast is er al eerder gesteld: met uitkijk op uitbreiding zou ik zeker eens gaan denken over een setje beyma's... (ook bedenkende dat wanneer je groter werk gaat doen je vaak niet meer met budgetkasten kunt aan komen zetten)
Topic: Beyma 18G 50 (9-2-2006 17:10:00)
Daar had ik nog niet bij stil gestaan. Daar kunnen flensbussen niet goed tegen, zeker de flensbussen die slechts met 3-4 puntlasjes zijn vastgezet. Misschien een tipje voor DJMouse; flensbussen die geheel rondom zijn vastgelast zijn over het algemeen wat degelijker.
Ook die kunnen afbreken als luciferstokjes (niet zo zeer bij de lasnaad), zo heb ik gemerkt sad :( Vanaf nu gebruiken wij alleen nog maar de M20 draaiversie wink ;)
Topic: Beyma 18G 50 (9-2-2006 16:48:00)

Daniel schreef:

Hoe bedoel je dit precies? Meestal wordt de flensbus zo geplaatst dat de werklijn van de zwaartekracht precies door de flens gaat, zodat er alleen sprake is van druk/trekbelasting. Bovendien staan op deze manier de toppen altijd netjes recht.
Totdat we in de praktijk gaan kijken waar het topje wel eens wordt verdraait, de hele stack wordt een meter verschoven (dus de boel wordt een beetje gekanteld) of er zit iemand aant te roppen (zoals een horecapersoon die het handig vind om zelf de boel even iets op te schuiven) etc. etc. Dat "netjes recht" gaat dus nooit op (alleen al niet omdat een topje nooit exact rechtop staat (speling flens t.o.v. paal)) en een kleine beweging aan het topje zelf levert met een paaltje van pak 'm beet één meter een aardig moment op voor zo'n inbouwadaptortje...
Topic: Beste full range kast onder de 300 € p.s (31-1-2006 21:58:00)

dj roma schreef:

www.new-line.nl/v/13081

www.new-line.nl/v/13091

www.new-line.nl/v/13080

Dit zou eventueel ook nog in mijn budget passen:

www.new-line.nl/v/13635
Ik meen dat TCMC die bovenste (en wellicht ook andere uit dit lijstje) al eens heeft getest, zijn bevindingen waren dat hij verbluffend "full-range" is. Het kwam geloof ik neer op "waar is hier potdorie die sub?!" wink ;)

edit: zie net dat TCMC er ook een vorse review over heeft geschreven, welke jou ongetwijfeld niet zal zijn ontgaan;-)
Topic: Dj's die een instrument bespelen (31-1-2006 21:46:00)

Tim versteeg schreef:

ik wist wel dat er meer muzikaals achter dj's zat dan alleen plaatjes draaien. Heeft iemand het wel eens in combinatie met drive in werk gedaan? als een extra showtje tijdens een avon drive in? daar ben ik wel benieuwd naar razz :p
Leuk dat je er over begint! Ik speel al een tijdje met de gedachten om met m'n keyboard wat te gaan combineren. Helemaal uitgedacht heb ik het nog niet, maar zit met name leuke mogelijkheden in het entertainen met zo'n ding. Je ziet wel eens bandjes die zo'n (eigenlijk maar wát flauw) tune'tje spelen als "breek de tent maar af!". Gewoon effe tien seconden het publiek opzwepen, drummertje doet mee en de zanger maakt er helemaal een show van (ook al gaat het om niks) laugh :D Vind ik altijd leuk om te zien, dat directe van live-muziek.

Het is maar een voorbeeldje wat ik nu noem, maar zo zie ik dit bijvoorbeeld ook wel mogelijk met een keyboard een mic. 't is maar hoe je het doet, in de toekomst ga ik er zeker wat mee experimenteren!
Topic: Dj's die een instrument bespelen (30-1-2006 17:21:00)

Frisbee schreef:

Tom schreef:

piano, 10 jaar privéles gehad. (6-16jaar)
Kan er nu bijna niks meer van laugh :D
Haha, hier precies hetzelfde wink ;)
Voor mij geld (ongeveer) alleen de bovenste regel van Tomlaugh :D Zit ook al vanaf mijn 6e op de kruk (keyboard en piano). Verder ook (dacht ik) zo'n 10 jaar privéles gehad. Heb nooit echt aktief in een bandje ofzo gespeeld, maar heb wel eens op verjaardagen/recepties/diners wat gedaan.

Daarnaast pruts ik graag wat met de computer (midi) waar ik momenteel dan weer geen tijd voor heb. Speel echter nog minimaal 1 x per dag! Heerlijk... happy :)
Topic: Low budget tip bij de Aldi (26-1-2006 17:16:00)
Nee joh, 'k wou gewoon even popie-jopie doen met m'n apparaat, mag ik? laugh :D
Topic: Overstappen naar LED Parren (26-1-2006 16:50:00)
Heel graag een paar fotojes! Zelf heb ik in het kader van m'n opleiding, een half jaar research/analyse werk/onderzoek gedaan naar het hele ledgebeuren. Uiteindelijk hebben we er een bedrijf voor op poten(studentonderneming) gezet. Het bedrijf exploiteerd led-verlichting op de zakelijke markt, en dat dan weer in een totaal pakket. Je moet je dus voorstellen dat er een compleet lichtplan voor een compleet nieuw gebouw (in welke identiteit dan ook) of bestaand gebouw wordt opgesteld. Daarnaast wordt de hele levering verzorgd etc. etc.

Algemene conclusie was toch wel, dat LED zéker de toekomst is en momenteel al erg veel terrein wint. Ook op het professionel vlak is er een enorm steigende lijn, en daar bedoel ik dus ook kantoorverlichting, showroom verlichting etc. mee. Kansen genoeg, maar een goed stuk promotie is nog wel bittere noodzaak om het hele gebeuren onder ogen van mensen te krijgen! "Huiverigheid" moet er eerst uit, harde bewijzen en demo's kunnen daar sterk aan bijdragen.

Op een ondernemersbeurs waar wij stonden, hebben we aan de hand van een standaard halogeen pitje EN een ledversie daarvan (exact in hetzelfde jasje gestoken) gedemonstreerd hoe het nou eigenlijk echt werkt. Mensen willen het zien/voelen/proeven! Iedereen met de handjes voor de lampjes, wat bij het halogeenpitje van korte duur was, bij het ledlampje snapten ze er niks van;-)

Onze marketingkreet (tevens de naam van het bedrijf): Leds Do It!
Topic: Low budget tip bij de Aldi (26-1-2006 16:35:00)
'k heb er ooit één bij de aldi gehaald, MET piepje (was wel iets duurder...)
Topic: Proud to be Fout, muziek? (20-1-2006 19:04:00)
Één keer geluisterd en daarna NOOIT weer laugh :D : C.J. Boriz ft Hupske - Ge bent er bij

Nog zo'n foute: Flippers - Sha la, la I Love You
Beetje troep van Boney M. (zo iets als Rivers Of Babylon..)
C.C.Catch razz :p
Topic: Wat kosten jullie nou? (11-1-2006 22:33:00)

Djhugo schreef:

www.drive-in-party.tk
Er staan nogal wat "foutjes" op je site, een hele leuke is deze: fotoalbum "feest2", 125jaarhuwelijk

laugh :D