Home > Geluid > DJ Gear > DJ Mixer

Ecler MAC 40v

4-Kanaals Mixer met 8 Ingangen

Ecler MAC 40v

Artikelnummer: 12266 | 3003001
GTIN/EAN: 8435071300605

 

10
Bekijk de 4 review(s)
Schrijf zelf een review

Ecler DJ producten
DJ Mixer
Ecler DJ DJ Mixer

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

Features Ecler MAC 40V:

  • Instelbare inputgevoeligheid per kanaal met ±20 dB GAIN.
  • 3-bands equalizer per kanaal met –20dB tot +10 dB op kanaal 1 en 2 en CUT tot +10 op alle andere kanalen.
  • Voorbeluisterfunctie met hoofdtelefoon volumecontrole en de mogelijkheid tot monitoren via de CUE output (met eigen volumecontrole) en een externe versterker.
  • Fantoomvoeding voor condensatormicrofoon met interne AAN/UIT instelling.
  • VU-Meter: toont het signaalniveau van het kanaal naar keuze: PFL, MIX of AFL output.
  • Balansregelaar per kanaal en L+R schakelaar.
  • Ingangen: 2 PHONO, 3 HIGH LINE (voor CD-, DAT- en MP3-spelers), 2 LOW LINE, AUX IN en MIX; plus 1 ingang voor gebalanceerde microfoons (XLR3).
  • Uitgangen: 2 OUT uitgangen met onafhankelijke volumecontrole (OUT 1 gebalanceerd), twee REC uitgangen en één CUE uitgang.
  • ECLER Crossfader: modulaire, verwijderbare fader met VCA circuit. Kanalen 1 en 3 kunnen via de XFA schakelaar worden toegewezen aan de A-zijde van de cross-fader. Een analoge XFB schakelaar op de kanalen 2 en 4 wijst deze signalen toe aan de B-zijde van de cross-fader. Wanneer deze schakelaars niet zijn geactiveerd worden de signalen rechtstreeks toegewezen aan de main MIX bus.
Vind vergelijkbare en/of gerelateerde producten.
Categorie: DJ Mixer

Subcategorie: 19" Mixer

Toonregeling: 3-weg

Aansluiting Master: XLR (gebalanceerd)

4 reviews (Pagina 1). Gemiddelde waardering: 10

Sorteer op: relevantie | datum | waardering

 

Heel mooi en degelijk ragbakje
Door: <anoniem>

Eind 2003 heb ik deze mixer aangeschaft voor een locatie (gelegaliseerd kraakpand) waar alleen maar vrijwilligers werken, het kennisniveau van de medewerkers is relatief laag is, en het verloop hoog. Het heeft dus geen zin om een groepje mensen 1x uit te leggen hoe je geluid af moet stellen en hoe een mixer werkt, want een half jaar later is de hele groep toch weer van samenstelling veranderd. Er moest dus een "in één keer goed en duidelijk"-mixer komen.

Er wordt meerdere malen per week gebruik gemaakt van de mixer die, zonder flightcase er omheen, heen & weer wordt gesleept van dj-hok naar podium naar kroeg. Dit wordt gedaan door "dj's" die erboven roken en drinken en 'm erg vaak ver het rood in draaien. Kortom, er wordt flink hufterig mee om gegaan.

Verbetering in de omgang met apparatuur werd met de hand op het hart beloofd, en mijn criteria voor aanschaf van een nieuwe mixer waren dan ook de volgende:

- Budget maximaal 800 Euro
- Minimaal 4 kanalen
- Hoog/midden/laag-toonregeling op ieder kanaal
- Weinig toeters en bellen
- Zeer hufterproof en van duurzame kwaliteit

Hier is te lezen wat de overwegingen en alternatieven zijn geweest.

Het werd dus de Ecler MAC 40V.

Ik ben geen techneut, dus heb de mixer niet opengeklauwd om iets zinnigs te gaan zeggen over het innerlijk. Dat laat ik graag aan anderen over.

Qua uiterlijk vind ik dit een prachtig mixertje om te zien. Eenvoud siert: de Ecler ziet er superdegelijk uit. Hij is gekocht om mee te mixen, niet om mee te pielen. Er zitten geen voor deze toepassing overbodige functies op en het is dan ook eenvoudig aan een n00b uit te leggen hoe alles werkt.

Over het gebruikersgemak en de ragkwaliteiten van deze Ecler ben ik zéér tevreden. Prettig strak-regelbare en zeer muzikale equaliser met soepele knoppen en dito faders. (Het is wel even wennen als je de wat stroevere Dateq-knoppen bent gewend.). De geluidskwaliteit is ronduit prima; en dit blijft zo als er mensen mee aan het draaien zijn die 'm net even wat verder het rood in laten lopen dan gezond is.

Het mooiste van alles: de mixer staat er nu een maand of 8, en alles doet het nog perfect. In deze situatie (hier werd de ene na de andere mixer gemold) is dat een zeer nette prestatie! Ik ga ervan uit dat deze mixer het nog een aardig tijdje volhoudt.

[EDIT]Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder. De mixer leeft nog steeds. Dit maakt de Ecler nog altijd geen Dateq, maar wie weet?[/EDIT]

Als mijn eigen Dateq XTC het ooit zou begeven, dan zou ik dit serieus als alternatief overwegen. Zéker voor wat de mixer op moment van schrijven kost: beter en duurder kan altijd, maar dit is een hoop mixer voor 514 Euro :-)

Als het echt moet, dan is er nog wel een nadeel te verzinnen bij deze mixer: de mixer heeft High Line en Low Line-ingangen, waarbij de High Line bedoeld is voor o.a. cd-spelers. Er zitten drie High Line aansluitingen achterop, maar twee van die drie zitten op dezelfde fader als de twee Phono-aansluitingen. Wanneer je dus twee cd-spelers op High Line en twee draaitafels op Phono wilt aansluiten kom je er niet onderuit om één cd-speler en één draaitafel op dezelfde fader te zetten en tijdens het draaien de phono/line-switch bovenop te gebruiken. Ik sluit nu de cd-spelers aan op de Low Line-ingangen, en moet eerlijk zeggen dat ik niet het idee heb dat het geluid er slechter van wordt. Het bereik van de gain lijkt wat minder ruim te zijn, maar ik heb dit nog niet als een probleem ervaren.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +5)

 

hayeee
Door: <anoniem>

kheb deze nu 4 maand ofzo en hij is echt op en top! alleen spijtig dat koptelefoon VU meter en uitgang VU samen zijn :) maar toch hij geeft perfecte kwaliteit dat evenaart RODEC niet :)
Dikke 5 op 5!!!

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +1)

 

Ecler mac 40v
Door: <anoniem>

Vandaag heb ik deze mixer binnengekregen en hem enkele uren aan de tand gevoeld. Mijn bevindingen:

Algemeen:
De mixer is echt heel mooi en lekker basic, geen toeters en bellen die je toch nooit gebruikt. Dit komt de overzichtelijkheid van de mixer ten goede. Overal zit meer dan genoeg ruimte tussen en alles zit op de juiste plaats. De masterfader zit erg ver van de kanaalfaders af, de koptelefoon apart rechtsonder, enz.

Faders:
De faders voelen erg degelijk aan en laten zich met een klein beetje weerstand op en neer schuiven. Goede curve en van een perfecte lengte. De faderknoppen zijn erg fijn, je kan de 'wijsvinger' techniek gebruiken, maar ook met duim en wijsvinger zoals op bijvoorbeeld een pioneer. Er zit geen vilt boven de fader dus let op met stof. De crossfader gaat erg soepel en is voor het beatmixer bruikbaar, maar voor de scratchers onder ons minder.

Equalizer:
Die is werkelijk geweldig! Goed afgesteld en voorzien van een cut. Bij kanaal 1 en 2 gaat de equalizer tot -20 db en bij kanaal 3 en 4 tot je helemaal niks meer hoort. Vooraf vond ik dit vreemd en leek het me lastig werken, maar dat valt erg mee.

Deckplate:
De deckplate van deze mixer is wat apart. Hij is namelijk erg hoog. Als je hem inbouwd haal je het niet met kooimoeren. Oplossing hiervoor zijn gewone m6 schroeven. De deckplate is ook geheel geplastificeerd, erg fijn, maar let op dat je niet aan de met je vingers achter het platic blijft hangen.

Voordelen van deze mixer:

- Overzichtelijk
- Degelijk (voorzover ik in 1 dag kan zien)
- Voldoende headroom en goede geluidskwaliteit
- Klein en slechts 3,7 kilo (en dat is weinig voor een 19" kwaliteitsmixer!)

Nadelen van deze mixer:
Echt grote nadelen zijn er niet, dus onderstaande zijn wat mierenneukerig(;

- Hi/low line is toch vrij lastig. CDspelers kunnen ook in de low-line maar je moet de gain tot bijna op zijn verst terugdraaien. Uiteraard wordt de kwaliteit van het geluid er niet slechter op.
- Alleen een jack voor de mic, ik had liever een combi gezien van xlr en jack.
- geen vilt boven de faders/hoge deckplate/verschillende eq op 1,2 en 3,4
- Matige Engelse gebruiksaanwijzing (niet dat je die nodig hebt!)

Zoek je een 19" mixer van goede kwaliteit en kun je jezelf deze mixer veroorloven, twijfel dan zeker niet. Je krijgt absoluut waar voor je geld! Deze mixer verdient de volle waardering.

Verder weer een perfecte service, binnen 1 dag thuis, ook in de vakantietijd! Je begint er langzaam aan gewend aan te raken;)

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

prachtstuk!
Door: <anoniem>

eigenlijk kan ik niets meer toevoegen aan wat hierboven staat. Wat ik in het bijzonder waardeer is de mega snelle service van dre. ik had er helemaal niet op gerekent (aangezien ik toen in pyama de deur opendeed).

de mixer zelf is gewoon perfect, niet veel poespas, voelt zeer degelijk aan en geeft ook nog eens een prachtig geluid.

het enige wat misschien jammer is, is dat de microfoon aansluiting een jack is en geen XLR. maar ja, pak een verloopje (of andere kabel) en der is niks om over te klagen

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties

Vaak gekocht met: