Forum > Licht

Showtec LED Operator 4 en Led Commander (92 reacties. Pagina 5 van 10)

Moderators: | Drť | Fossalta
Sylvia Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 12-1-2003
Laatste: 11-11-2011
Berichten: 5101
2-1-2010 / 17:15
Als het plastic dat er mogelijk omheen zit is verwijderd wel ja. (Maar zelfs dat wordt soms niet eens gedaan.)
^
Keesie Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 22-12-2009
Laatste: 4-1-2010
Berichten: 4
2-1-2010 / 19:23
Wat mittiebol zegt klopt precies.
Je moet alleen die fader niet te hoog zetten,anders staan de lampen ook weer stil.
Wat dat boekje betreft,misschien zat ie er niet eens bij.
Bij mij niet iedergeval.
^
Sylvia Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 12-1-2003
Laatste: 11-11-2011
Berichten: 5101
2-1-2010 / 19:27
De ShowTec importeur levert handleidingen bij relatief nieuwe producten, waaronder zo uit het hoofd ook de LED Operator 4, tegenwoordig apart bij het product. Product en handleiding staan ook als losse artikelen op de pakbon. Kennelijk is het tegenwoordig de taak van de dealer om de doos open te trekken en de benodigde documentatie erbij te stoppen (...). Wellicht heeft niet iedere dealer daar zin in, en verschuift zo het probleem door naar de eindgebruiker. Ik heb al meer dan eens aan Highlite gemeld dat dit m.i. niet onze taak is, maar er verandert helemaal niks.

De handleiding is overigens gewoon te downloaden vanaf de site van de importeur, dus zit-ie er niet bij dan doe je twee dingen: melden aan je dealer en eventueel zelf downloaden.
^
Ricardo Vanilli Standaard Lid
Uit: BelgiŽ
Sinds: 28-11-2004
Laatste: 16-1-2014
Berichten: 49
12-1-2010 / 22:46
Vraagje van een totale "licht-leek". Is dit ding geschikt op 4 Plano Led spots aan te sturen en kan het een meerwaarde zijn tegenover een Ledcon 02? Ik vind die programma's nl. een beetje beperkt en ik zou graag lamp per lamp kunnen aansturen.

Mvg,

RV
^
haas2 Standaard Lid
Uit: BelgiŽ
Sinds: 5-1-2007
Laatste: 23-11-2013
Berichten: 109
18-1-2010 / 01:50
Kan al de spots met RGB + dimmer aansturen.
Dus als je kijkt of je RGB kanalen hebt en eventueel een dimmer kanaal, dan weet je het antwoord zelf ook lijkt me...
Gewoon correct patchen daarna...
Sound: 2* Opera live 405, 1* DB sub15 - Light: 2* Hq power extreme 250w MSD; 8* par 64, 24w; 12* mega tripar profile; diverse ^
didier Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 5-8-2003
Laatste: 31-3-2014
Berichten: 183
20-1-2010 / 07:48

Ricardo Vanilli schreef:

Vraagje van een totale "licht-leek". Is dit ding geschikt op 4 Plano Led spots aan te sturen en kan het een meerwaarde zijn tegenover een Ledcon 02?
Hallo Ricardo,

Ja dat kan! Ik heb zowel de LED Operator 4 als de Ledcon 02 hier liggen. Ledcon02 is lekker makkelijk. LED Operator 4 werkt ook prima maar je moet iets creatiever zijn en zelf programma's maken.
^
alfred Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 11-9-2003
Laatste: 9-12-2013
Berichten: 23
21-1-2010 / 00:44
Hoi Dre'Werkt dit ook zo voor de led commander??

Dré schreef:

En daar de oplossing.

De patch is een "patch and add". Als je dus de master naar kanaal 7 gaat patchen dan pakt hij EN kanaal 7 (net toegevoegd) EN kanaal 4 (standaard instelling).

Oplossing is: Unpatch de master fader.

Selecteer fixture, druk patch 3 seconden in. Druk op tapsync en houdt deze ingedrukt terwijl je op scene 4 (standaard masterkanaal) drukt. Ding knippert. Nu druk je de 4e flash button in (onder de master fader) en houdt deze ingedrukt terwijl je scene 7 indrukt. Daarna flash4 loslaten en daarna scene7 loslaten. Patch verlaten door 3 seconden op patch te drukken en klaar ben je. Werkt als een tierelier (zojuist getest op de bekende 24x1W ShowTec LED Par).

Als je al veel aan het pielen bent geweest, begin dan met een factory reset (zie handleiding) alvorens bovenstaande uit te voeren. Uiteraard herhaal je bovenstaande voor alle gewenste fixtures (geen idee of ze allemaal tegelijk mogen; mag je zelf testen ;-).
^
Ricardo Vanilli Standaard Lid
Uit: BelgiŽ
Sinds: 28-11-2004
Laatste: 16-1-2014
Berichten: 49
22-1-2010 / 17:11

didier schreef:

Ricardo Vanilli schreef:

Vraagje van een totale "licht-leek". Is dit ding geschikt op 4 Plano Led spots aan te sturen en kan het een meerwaarde zijn tegenover een Ledcon 02?
Hallo Ricardo,

Ja dat kan! Ik heb zowel de LED Operator 4 als de Ledcon 02 hier liggen. Ledcon02 is lekker makkelijk. LED Operator 4 werkt ook prima maar je moet iets creatiever zijn en zelf programma's maken.
Bedankt Didier! Ik denk dat ik dan maar eens ga kijken voor zo'n Led Operator 4. Voor de prijs moet ik het niet laten.

Mvg,
RV
^
sensationr Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 4-2-2010
Laatste: 11-2-2010
Berichten: 4
4-2-2010 / 21:14
Wie oh wie kan mij helpen,ik heb een showtec led operator 4 van showtec gekocht met 4lampen erbij.niets doet het.ik heb alleen de engelse handleiding en wie heeft de nederlandse handleiding voor mij.
alvast bedankt
wie oo wie kan mij helpen,ik heb een led operator 4 en daarbij 4 lampen(in 1 pakket)gekocht van showtec,en heb alles aangesloten ^
Douwe VIP Lid
Uit: Nederland
Sinds: 7-2-2002
Laatste: 19-4-2014
Berichten: 1161
4-2-2010 / 21:19
Misschien een iets uitgebreidere storingsinformatie dan 'niets doet het'.

Er zijn een hoop mensen op dit forum, met veel kennis.
Maar de informatie die je nu geeft is te beknopt, om een duidelijk antwoord te geven.

Een correcte nederlandse handleiding zal wel lastig worden, uit ervaring met andere producten van dit merk.

(Ik blijf dit posten)
Zonder enige kennis van een andere taal dan de nederlandse, ga je het best moeilijk krijgen binnen deze wereld.
Engels is een pré, maar met Duits of Frans kom je best ver.
Aap, noot Mies, van werken wordt je vies. ^

Terug naar het forum Reageer (zonder quote)