Forum > Licht

Showtec LED Operator 4 en Led Commander (92 reacties. Pagina 4 van 10)

Moderators: | Drť | Fossalta
Silverblue Standaard Lid
Uit: BelgiŽ
Sinds: 11-3-2006
Laatste: 11-2-2010
Berichten: 7
25-11-2009 / 11:59
Het zijn de goedkoopste led pars met de 10 mm leds. Ik heb deze gekocht omdat ik vrij nieuw ben in het led gebeuren, en ik wil eerst zien wat de goedkoopste kunnen. Na een tijdje zal ik wel overstappen naar de duurdere modellen.
De 10 mm leds zijn maar met 4 dmx kanalen aan te sturen, maar als ik wat meer toekomstgericht kijk, dan kan ik toch beter de led commander nemen, omdat deze meer functionaliteit bied.
^
Keesie Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 22-12-2009
Laatste: 4-1-2010
Berichten: 4
23-12-2009 / 00:07
Heb een paar vraagjes.
Ik heb een Led operator 4,die heb ik aangesloten op 4 led parren 56 short(showtec),ben nu programmaatjes erin aan het zetten,maar mijn vraag is ze of je ze ook nog aan 4 andere ledparren kan doorkoppelen.
Zodat 8 lampen dus gestuurd worden.
Dus dat ze per 4 hetzelfde doen.Of zou die operator dat niet trekken?
En je kan als je er een programma in heb gezet,hem later niet meer dimmen,dus aanpassen aan de zaal.
Is hier een oplossing voor?
Dacht eerst aan een dimmer,maar dat zal de trafo niet fijn vinden denk.
En klopt het dat Scenes een stilstaand programma is?
En Chases de stappen?
Klinkt misschien heel dom,maar ben (nog) een leek op lichtgebied,en er zat geen gebruiksaanwijzing bij.
Ben het aan het leren via internet.
Alvast bedankt voor een reaktie.
Kees.
^
rick----1993 Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 6-7-2009
Laatste: 31-12-2010
Berichten: 45
23-12-2009 / 08:28

Keesie schreef:

Ik heb een Led operator 4,die heb ik aangesloten op 4 led parren 56 short(showtec),ben nu programmaatjes erin aan het zetten,maar mijn vraag is ze of je ze ook nog aan 4 andere ledparren kan doorkoppelen.
Zodat 8 lampen dus gestuurd worden.
Dus dat ze per 4 hetzelfde doen.Of zou die operator dat niet trekken?
Als je 2 lampen op hetzelfde kanaal zet kan het wel hoor.

Dus 1-2-3-4 ----- 1-2-3-4

of 1-2-3-4 ----- 4-3-2-1

Keesie schreef:

En klopt het dat Scenes een stilstaand programma is?
En Chases de stappen?
Een chase (programma) is opgebouwd uit verschillende "stilstaande plaatjes": scenes. De scenes zijn de stappen.
Licht dat licht mij wel ^
Keesie Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 22-12-2009
Laatste: 4-1-2010
Berichten: 4
25-12-2009 / 22:43
Kijk,hier heb ik wat aan,bedankt!
Nu wil ik eigenlijk alleen nog weten hoe ik de programma`s kan dimmen.
Dacht dat daar die master fader voor was,maar dat is niet zo.
^
rick----1993 Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 6-7-2009
Laatste: 31-12-2010
Berichten: 45
26-12-2009 / 10:25
Tja, dat is volgensmij niet mogelijk. Ik heb zelf ook een tijdje gedacht om dit apparaat aan te schaffen omdat het in tegenstelling tot mijn scanmaster een masterfader heeft. Maar wat ik begrepen heb o.a. uit dit topic is dat de masterfader te patchen (toewijzen aan een kanaal van de ledpar) moet zijn en de showtec led par 56 kort heeft geen masterkanaal: 1-rood / 2-groen / 3-blauw / 4-macro / 5-strobo / 6-muziekgestuurd of zoiets?
Licht dat licht mij wel ^
Keesie Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 22-12-2009
Laatste: 4-1-2010
Berichten: 4
26-12-2009 / 14:38
Inderdaad,ik heb dat patchen nu door.
Alles staat goed en werkt,alleen die dimfunktie niet.
Want die komt er inderdaad niet in voor.Jammer.
Iedergeval super bedankt,je heb me aardig op weg geholpen.
^
Stan & Ramon Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 2-1-2010
Laatste: 3-1-2010
Berichten: 1
2-1-2010 / 15:11
Hallo allemaal,
Wij zijn nieuw op deze site, maar zijn al bijzonder geholpen door alle commentaar.
We hebben een LED operator 4 aangeschaft van ShowTec. Enige vraag die wij hebben is; Hoe krijgen we het licht aangestuurd door een beat via de LED operator.?
D.m.v. dipswitch 10 aan te zetten lukt dit wel, maar niet via de controller. Wat doen we fout?
Graag jullie kennis/reactie.

Stan en Ramon.
Gek van licht & geluid. Uitsluitend voor ontspanning. ^
mittiebol Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 17-7-2007
Laatste: 11-9-2011
Berichten: 55
2-1-2010 / 16:01
Beste Stan en Ramon,

Allereerst van harte welkom op dit forum.

Uit mijn hoofd kan je dit doen door de functie Music te selecteren met de mode/up knop. Als je dat gedaan hebt zet de de fader Audio op gewenste stand(gevoeligheid instellen). Zet een programma aan en het gewenste muziekje. Als het goed is gaan de lampen dan op de beat.

Mocht dit niet werken zal ik het nakijken, maar dan kan nog wel even duren. Wellicht dat iemand anders het weet.
These days everyone wants to become a DJ, but if your not in for the love of the music please f*ck off! ^
Sylvia Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 12-1-2003
Laatste: 11-11-2011
Berichten: 5101
2-1-2010 / 17:10
Staat gewoon in de handleiding. Wellicht kunnen de heren even aangeven of ze die hebben doorgelezen en de gegeven info niet volstond, of dat de handleiding ergens ongelezen in de doos ligt?
^
Frank76 Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 13-5-2005
Laatste: 23-4-2014
Berichten: 1577
2-1-2010 / 17:11

Sylvia schreef:

of dat de handleiding ergens ongelezen in de doos ligt?
Hoort die niet met de doos bij het oud papier dan? razz :p
Vergis je niet in mijn persoonlijkheid en mijn houding. Mijn persoonlijkheid is wie ik ben, mijn houding hangt af van wie jij be ^

Terug naar het forum Reageer (zonder quote)