Forum > Licht

Showtec LED Operator 4 en Led Commander (92 reacties. Pagina 3 van 10)

Moderators: | Dré
Dré Administrator
Uit: Nederland
Sinds: 17-11-2001
Laatste: 22-8-2014
Berichten: 13050
21-8-2009 / 09:36
Precies. De tafel WEET dus het startadres van elke "fixture" (dus de 1 button staat bij fixture 1 voor ch1, bij fixture 2 voor ch9 etc. etc.). Tafel kan dus prima alle 8 kanalen van elke afzonderlijke fixture instellen met de genoemde 8 buttons (meer mogelijkheden zijn er immers niet per fixture).

Dus, zoals gezegd: De andere 3 patch je op PRECIES dezelfde manier (ch4 unpatchen, daarna ch7 patchen).
-- Pardon my French, I'm Dutch -- ^
MrToine Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 5-9-2009
Laatste: 9-9-2009
Berichten: 2
6-9-2009 / 17:20
Misschien wat laat, maar ik heb laatst het pakket gekocht (Led operator 4 samen met 4 showtec led pars 64 van 24 x 1W. Maar het intalleren ervan lukt niet aardig. Ik heb al duizende malen de handleiding gelezen, maar kom er niet echt uit. Het is me gelukt om alle led pars rood/groen/blauw te laten worden met m'n led operator, maar dan werken ze niet op muziek. De verdeler zei dat dit ook mogelijk was als ik met de sturing werkte. Nu is men vraagje: Hoe stel ik best mijn led pars af (de codering achteraan). Ik zou het echt apprecieren als iemand de codering kon schrijven. Het patchen op de led operator is al gelukt, door een post in dit topic.

Alvast bedankt!
Toine
^
JeroenVDV VIP Lid
Uit: Nederland
Sinds: 15-6-2004
Laatste: 22-8-2014
Berichten: 4546
7-9-2009 / 09:39

MrToine schreef:

maar dan werken ze niet op muziek. De verdeler zei dat dit ook mogelijk was als ik met de sturing werkte.
Dan kan diezelfde verdeler dat toch simpel uitleggen danwel demonstreren?
Light Image ^
didier Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 5-8-2003
Laatste: 21-8-2014
Berichten: 184
7-9-2009 / 10:08

MrToine schreef:

Het is me gelukt om alle led pars rood/groen/blauw te laten worden met m'n led operator, maar dan werken ze niet op muziek.
Toine, je zult eerst scenes moeten aanmaken, vervolgens deze scenes kopieren naar Chases. Deze chases kun je vervolgens op de muziek laten lopen.

Startadressen staan gewoon in de handleiding:
Fixture 1 = Startadres 1 (dipswitch 1 aan, rest uit)
Fixture 2 = Startadres 9 (dipswitch 1 en 4 aan, rest uit)
Fixture 3 = Startadres 17 (dipswitch 1 en 5 aan, rest uit)
Fixture 4 = Startadres 25 (dipswitch 1,4 en 5 aan, rest uit)
^
MrToine Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 5-9-2009
Laatste: 9-9-2009
Berichten: 2
7-9-2009 / 20:53
Bedankt Didier, heb het even geprobeerd en alles lukt nu ;)
^
rick----1993 Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 6-7-2009
Laatste: 31-12-2010
Berichten: 45
21-11-2009 / 10:27
hoi,

ik ben van plan een showtec led operator 4 aan te schaffen. De reden hiervan is dat je programma's niet kunt dimmen met mijn huidige scanmaster 2MKII.

Alleen nou zag ik in de handleiding het volgende staan:

kanaal 1: rood
kanaal 2: groen
kanaal 3: blauw
kanaal 4: master

maar mijn showtec led par 56 heeft:

kanaal 1: rood
kanaal 2: groen
kanaal 3: blauw
kanaal 4: alle soorten kleuren (geen master!)
kanaal 5: strobo
kanaal 6: verschillende mode's

Mijn led par heeft geen master kanaal, als die dat wel zou hebben zou ik dit hele ding ook niet nodig hebben. Maar kan ik dit wel aansluiten? Ik dacht ooit ergens gelezen te hebben dat deze led operator werkt met alle showtec parren.

Gr. Rick
Licht dat licht mij wel ^
JeroenVDV VIP Lid
Uit: Nederland
Sinds: 15-6-2004
Laatste: 22-8-2014
Berichten: 4546
21-11-2009 / 11:34
Master dimmer van de controller "unpatchen", R G B gewoon op 1, 2 en 3 patchen (staat'ie standaard al). Dan kun je ze bedienen. Kanaal 4, 5 en 6 van de par mogen namelijk gewoon op 0 staan om de par te laten werken via RGB.
Light Image ^
rdreiers Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 8-10-2009
Laatste: 22-8-2014
Berichten: 117
21-11-2009 / 15:59
Highlite heeft nu een nieuwe led operator, de led commander (50717).

Deze gaat standaard van led parren met 7 dmx kanalen uit.

Ook kun je 8 ledparren afzonderlijk aansturen.

En 19" zonder extra oren.

Ik gebruikt hem zelf met de de highlite 18 x 3W ledpar(42460) en bij deze combinatie hoef je verder niets te patchen.

Bij deze ledpar is er een optie 1,2,3 of 7 kanaals modu's.

Bij de nieuwe led commander zet je de par in 7 kanaals modus en dan hoef je alleen nog maar de juiste start adresen in te stellen (1,9,17,25,33,41,49,57) en je bent klaar.

Voor het geld is het best een aardig tafeltje, zeker nu het 19" breed is , alleen weer jammer dat de hoogte 3,5 eenheden is, maar ja ik het 1/2 hoogte eenheden op stock liggen voor als die in een kistje gaat.

Moet allen nog even uitvogelen hoe die auxen werken om mijn hazer die 2 kanalen heeft met hetzelfde tafeltje fatsoenlijk te kunnen aansturen.

Richard
SKM5000 - SK50 - KM184 - KM185 - DPA 4099 ^
Silverblue Standaard Lid
Uit: België
Sinds: 11-3-2006
Laatste: 11-2-2010
Berichten: 7
24-11-2009 / 23:32
Gegroet iedereen,
Ik heb onlangs 8 Lightmaxx ledparren gekocht, maar nu ben ik op zoek naar een sturing voor deze.
De vraag is nu of deze sturing bij de Lightmaxx parren zou werken?
Heeft er iemand al ervaring met deze combinatie?
^
rdreiers Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 8-10-2009
Laatste: 22-8-2014
Berichten: 117
25-11-2009 / 11:42
Laten we met de vraag beginnen welke type ledpar je in Köln gekocht hebt?

Ook deze mannen verkopen ze van goedkoop tot duur.

Als je ze alle acht onafhankelijk van elkaar wilt aansturen dan kom je op de led commander uit.

Deze kan acht fixtures aansturen en is gemaakt voor de 6 kanalen uitvoering van de ledpar.

Heb je een eenvoudigere ledpar en is vier fixtures voldoende dan kun je volstaan met de led commander.

Deze heeft echter alleen rgb en master.

Je moet je afvragen wat je wilt voor de 50 euro meerprijs.

Ik heb zelf twaals ledparren 18 x 3 Watt (rgb led's dus) met 6 dmx kanalen.

Voor mij was de led commander hiervoor de uitkomst.

Komt kant en klaar uit de doos en werken ermee.

Die van mij had maar twee minpunten.

Ik had er een van de eerste zending, dus geen gebruiksaanwijzing en de adapter ging na 5 minuten in rook op.

Na een telefoontje aan de mannen van Huub kreeg ik als antwoord dat de gebruiksaanwijzing nog gemaakt moest worden.

Maar ook die is er nu inmiddels ook.
SKM5000 - SK50 - KM184 - KM185 - DPA 4099 ^

Terug naar het forum Reageer (zonder quote)